מעגל הגנה ליציאה של מגבר + כמה תוספות - תת-פרוייקט
- yosiaz
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 847
מדליק כתמיד !
-
anatoli15
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2303
אני רוצה להוסיף עוד עדכון קל, סיימתי להרכיב את המעגל, והרכבתי לוח נוסף. ביצעתי על הלוח הנוסף את אותן הבדיקות ועוד כמה בדיקות מעבר, והתוצאות זהות לחלוטין בכל הנוגע לזיהוי תקלה ואי זיהוי תדרים נמוכים כתקלה. על הדרך גם בדקתי את החישוב הקודם שלי לגבי כמה מתח אפשר להכניס ב-10Hz לפני שמזוהה תקלה, ואכן המספר שחישבתי הוא גם זה שמדדתי.
בקיצור, אני מרוצה מהתפקוד והביצועים של המעגל, ומבחינתי תת-הפרוייקט הזה נגמר - לפחות בסקופ של הפרוייקט הנוכחי.
במהלך הסופ"ש אני אנסה לסדר גם BOM מאורגן בקובץ אקסל, עם מספרי רכיב מ-farnell כך שאפשר יהיה להזמין בקלות גם מהארץ ללא עלויות שילוח מוגזמות, ואפרסם בפורום. כך כל אחד יוכל להזמין את הרכיבים בקלות.
במידה ומישהו מחברי הפורום רוצה לבנות לוח כזה, אין לי בעיה לספק לוח (במידה ויהיו, נכון להיום יש לי כמה לוחות ספייר מאחר וההזמנה המינימלית היא 10 לוחות), או לשתף את ה-eagle project למי שירצה לבצע בלוח שינויים או לשלוח להדפסה בעצמו - פשוט תפנו אליי בפרטי ואשמח לשתף.
בקיצור, אני מרוצה מהתפקוד והביצועים של המעגל, ומבחינתי תת-הפרוייקט הזה נגמר - לפחות בסקופ של הפרוייקט הנוכחי.
במהלך הסופ"ש אני אנסה לסדר גם BOM מאורגן בקובץ אקסל, עם מספרי רכיב מ-farnell כך שאפשר יהיה להזמין בקלות גם מהארץ ללא עלויות שילוח מוגזמות, ואפרסם בפורום. כך כל אחד יוכל להזמין את הרכיבים בקלות.
במידה ומישהו מחברי הפורום רוצה לבנות לוח כזה, אין לי בעיה לספק לוח (במידה ויהיו, נכון להיום יש לי כמה לוחות ספייר מאחר וההזמנה המינימלית היא 10 לוחות), או לשתף את ה-eagle project למי שירצה לבצע בלוח שינויים או לשלוח להדפסה בעצמו - פשוט תפנו אליי בפרטי ואשמח לשתף.
-
anatoli15
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2303
אירגנתי את ההסברים המפורטים על פעולת המעגל + BOM + כמה מילים על שינויים\שיפורים למעגל בקובץ PDF. הוא מיועד בעיקר למי שיבנה כזה בורד מתישהו, אבל יכול להועיל גם למי שרק מתחיל להתעסק באלקטרוניקה מאחר והוא מכיל לא רק סכימה של המעגל, אלא גם הסבר על אופן הפעולה שלו.
למקרה שזה יועיל למישהו, אני מצרף פה קישור לקובץ:
https://drive.google.com/file/d/0B7MaQ2 ... sp=sharing
עריכה:
ערכתי את הקובץ בקישור, מאחר והיה חסר בו רכיב אחד ברשימה.
כמו כן, הוספתי הסברים לגבי בנייה של המעגל כך שהוא יוכל להגן בצורה מלאה על מגבר שיש לו יציאות balanced ו-single ended בו זמנית.
למקרה שזה יועיל למישהו, אני מצרף פה קישור לקובץ:
https://drive.google.com/file/d/0B7MaQ2 ... sp=sharing
עריכה:
ערכתי את הקובץ בקישור, מאחר והיה חסר בו רכיב אחד ברשימה.
כמו כן, הוספתי הסברים לגבי בנייה של המעגל כך שהוא יוכל להגן בצורה מלאה על מגבר שיש לו יציאות balanced ו-single ended בו זמנית.