ודאי שיש משמעות, האויר יותר דליל בצפת, פחות פרטים מגיעים לאוזן.aloni כתב: ...אבל תגידו, בגלל שרמקולים רק דוחפים אויר האם יש משמעות לאויר? נגיד, האם יורם (עפים) עם האויר הטוב של צפת שומע יותר טוב מחברינו בכרך?...
הכי טוב בים המלח.

ודאי שיש משמעות, האויר יותר דליל בצפת, פחות פרטים מגיעים לאוזן.aloni כתב: ...אבל תגידו, בגלל שרמקולים רק דוחפים אויר האם יש משמעות לאויר? נגיד, האם יורם (עפים) עם האויר הטוב של צפת שומע יותר טוב מחברינו בכרך?...

מאד מצער. אתה פשוט לא מכיר אנשי מקצוע אמיתיים. עמם לא יהיה לך שום וויכוח, לא על מחיר ולא על איכות. בכל האולפנים הגדולים בישראל יש רמקולים ב10,000 דולרים לפחות. יש גם רמקולים ב5K וגם ב500 דולר. מגוון הוא שם המשחק כשזה מגיע למוניטורים (או רמקולים בשפת העם).השאלה שלי היא מדוע "אנשי ה PRO" לא מצליחים לתפוס במחשבה שלהם רמקולים בסכום של 10,000$ וכמו שהיום אמר לי אחד ממנהלי חנות של ציוד אולפני "עם רמקול מוניטורי של ברינגר מוגבר במחיר של כ 3000 ש"ח + אקולייזר אני מביא לך סאונד כמו מרמקולים של 20,000$."...
Overdrive כתב:מאד מצער. אתה פשוט לא מכיר אנשי מקצוע אמיתיים. עמם לא יהיה לך שום וויכוח, לא על מחיר ולא על איכות. בכל האולפנים הגדולים בישראל יש רמקולים ב10,000 דולרים לפחות. יש גם רמקולים ב5K וגם ב500 דולר. מגוון הוא שם המשחק כשזה מגיע למוניטורים (או רמקולים בשפת העם).השאלה שלי היא מדוע "אנשי ה PRO" לא מצליחים לתפוס במחשבה שלהם רמקולים בסכום של 10,000$ וכמו שהיום אמר לי אחד ממנהלי חנות של ציוד אולפני "עם רמקול מוניטורי של ברינגר מוגבר במחיר של כ 3000 ש"ח + אקולייזר אני מביא לך סאונד כמו מרמקולים של 20,000$."...
אנשי מקצוע ואולפנים גדולים לא קונים את המוניטורים שלהם בחנויות הרגילות בדיוק בגלל אנשי מכירות מהסוג שצוטט למעלה אלא מזמינים ישירות מחו"ל מהיצרן או שיש להם את אנשי השירות שמבינים את צרכיהם המיוחדים (למשל שירות 24 שעות ביממה, החלפת מערכת תקולה בחלופית, חלקי חילוף זמינים, מעבדת שירות מהיום להיום ובמיוחד יודעים לא לדבר שטויות). כאן נשאלת השאלה מה זה חנות ציוד אולפני בישראל? למעשה אין כמעט חברות שכאלו אליהן אתה יכול להכנס מהרחוב! המציאות היא שרוב חנויות כלי הנגינה שולחות את ידיהן לתחום הקצה הנמוך מאד כדי לספק את הדרישה לרמקולים זולים לאולפן הביתי מבוסס המחשב, לילדים, לחובבים, למוזיקאי שלא רוצה ממש להשקיע אבל יש לו "אולפן".
שוק האודיו נשלט היום על ידי התחום הביתי שהציג צמיחה אסטרונומית בעשר השנים האחרונות ולא על ידי התחום המקצועי ולכן גם על ידי טיפוסים פסבדו מקצועיים שהמרחק בינם לבין הבנת המקצוע גדול ממרחק השמש - ולא שהם יראו את האור. זאת כמובן שאלה של תקציב והשכן המוזיקאי, תלמיד הסאונד שהשתלב באולפן קטן בלבד, או לא השתלב כלל, יצדיקו בכל דרך את החיקוי המקצועי שיצרו לעצמם: הציוד שהם מסוגלים לרכוש, חיקויי מיקרופונים, חיקויי מכשירי הקלטה, וגם חיקויי מוניטורים! שאל פעם את אותו הטיפוס האם לא יהיה מעוניין בדבר האמיתי ותגלה שכל מה שעד כה נמכר לך כאמת צרופה - מתהפך על קודקודו.
פריצת המסגרת המקצועית במקצוע שהיה שנים מבוסס על חניכה מקצועית קשוחה ומאד סלקטיבית יצרה שכבת בערות שלא תאמן והפצת המידע החלקי, השגוי, הלקוי, הלא מבוסס והחובבני היא היום נחלת הכלל....
כלומר לפי מה שאתה אומר, רק מוניטורים יקרים מאד נחשבים למוניטורים "טובים"?Overdrive כתב:
באולפנים אין מוניטורים לשדה האזנה קרוב ב10K. אלו יהיו לרוב המוניטורים הגדולים השקועים בקירות. בדרך כלל מדובר על 10K לצד, בדולרים ומוניטורים שהם 4way. טווח המחירים למוניטורים מקצועיים אמיתיים לשדה האזנה קרוב יהיה יותר בסביבות ה3-10K, שוב דולרי ואלו יהיו לרוב 2 או 3way. מעל רמת מחירים זו אנחנו עוברים לmid-field ולטווח הרחוק. כמעט כל המוניטורים המקצועיים מורכבים במדינות יקרות לייצור כגון ארה"ב, אנגליה, שוודיה, דנמרק, פינלנד, קנדה וגם יפן (TAD שאין בישראל וחבל) באיכות גבוהה ובמחירים בהתאם. יש חברות שיאספו אלמנטים ממספר יצרנים ברחבי העולם וירכיבו אותם בקופסא משלהם עם אלטרוניקה ספציפית....

אותי נניח לא כל כך הצלחת להרשים.Overdrive כתב:.
לרוב, מי שאינו יודע ממש צריך לפלס את דרכו בעולם בעזרת הלשון ושימוש מהיר באבר זה מסתיר את חוסר הידיעה. הקישקוש יהיה מלווה בהרבה מאד נתונים טכניים שלא במקומם, עובדה שמייד חושפת את הדובר במערומיו. אתר רוב האנשים זה דווקא מרשים...
....
לא, מה פתאום. המשוואה היא הפוכה: מוניטורים טובים בדרך כלל יקרים.HazooM כתב:
כלומר לפי מה שאתה אומר, רק מוניטורים יקרים מאד נחשבים למוניטורים "טובים"?...
רם הוא טכנאי טוב ויש לו אולפן פרטי מאד ונחמד מאד והתוצאות שלו איכותיות בהחלט. אי אפשר לקרוא למקום אולפן גדול (פיזית). הגדרה יותר מתאימה תהיה אולפן פרטי איכותי.נמר כתב: לחבר קרוב שלי {ליתר דיוק שני חברים} רם ועידו ישנו אולפן בהוד השרון , הם לא השקיעו 20K על רמקולים , ואני מבטיח לך שהתוצאות שהם מוציאים מהאולפן שלהם לא פחות ממדהימות ,
....