Pro Audio VS Audiophile loudspeakers - דיון.

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
robo7
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 789
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #21 

aloni כתב: ...אבל תגידו, בגלל שרמקולים רק דוחפים אויר האם יש משמעות לאויר? נגיד, האם יורם (עפים) עם האויר הטוב של צפת שומע יותר טוב מחברינו בכרך?
...
ודאי שיש משמעות, האויר יותר דליל בצפת, פחות פרטים מגיעים לאוזן.
הכי טוב בים המלח.
(6)

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #22 

Aurum,
כמי שמכיר קצת את אחד מבעלי בתי הספר לסאונד מהגדולים בארץ, אני אומר לך - הם לא מבינים (או שלא אכפת להם.....)
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Overdrive
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 96
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #23 

השאלה שלי היא מדוע "אנשי ה PRO" לא מצליחים לתפוס במחשבה שלהם רמקולים בסכום של 10,000$ וכמו שהיום אמר לי אחד ממנהלי חנות של ציוד אולפני "עם רמקול מוניטורי של ברינגר מוגבר במחיר של כ 3000 ש"ח + אקולייזר אני מביא לך סאונד כמו מרמקולים של 20,000$."
...
מאד מצער. אתה פשוט לא מכיר אנשי מקצוע אמיתיים. עמם לא יהיה לך שום וויכוח, לא על מחיר ולא על איכות. בכל האולפנים הגדולים בישראל יש רמקולים ב10,000 דולרים לפחות. יש גם רמקולים ב5K וגם ב500 דולר. מגוון הוא שם המשחק כשזה מגיע למוניטורים (או רמקולים בשפת העם).

אנשי מקצוע ואולפנים גדולים לא קונים את המוניטורים שלהם בחנויות הרגילות בדיוק בגלל אנשי מכירות מהסוג שצוטט למעלה אלא מזמינים ישירות מחו"ל מהיצרן או שיש להם את אנשי השירות שמבינים את צרכיהם המיוחדים (למשל שירות 24 שעות ביממה, החלפת מערכת תקולה בחלופית, חלקי חילוף זמינים, מעבדת שירות מהיום להיום ובמיוחד יודעים לא לדבר שטויות). כאן נשאלת השאלה מה זה חנות ציוד אולפני בישראל? למעשה אין כמעט חברות שכאלו אליהן אתה יכול להכנס מהרחוב! המציאות היא שרוב חנויות כלי הנגינה שולחות את ידיהן לתחום הקצה הנמוך מאד כדי לספק את הדרישה לרמקולים זולים לאולפן הביתי מבוסס המחשב, לילדים, לחובבים, למוזיקאי שלא רוצה ממש להשקיע אבל יש לו "אולפן".

שוק האודיו נשלט היום על ידי התחום הביתי שהציג צמיחה אסטרונומית בעשר השנים האחרונות ולא על ידי התחום המקצועי ולכן גם על ידי טיפוסים פסבדו מקצועיים שהמרחק בינם לבין הבנת המקצוע גדול ממרחק השמש - ולא שהם יראו את האור. זאת כמובן שאלה של תקציב והשכן המוזיקאי, תלמיד הסאונד שהשתלב באולפן קטן בלבד, או לא השתלב כלל, יצדיקו בכל דרך את החיקוי המקצועי שיצרו לעצמם: הציוד שהם מסוגלים לרכוש, חיקויי מיקרופונים, חיקויי מכשירי הקלטה, וגם חיקויי מוניטורים! שאל פעם את אותו הטיפוס האם לא יהיה מעוניין בדבר האמיתי ותגלה שכל מה שעד כה נמכר לך כאמת צרופה - מתהפך על קודקודו.

פריצת המסגרת המקצועית במקצוע שהיה שנים מבוסס על חניכה מקצועית קשוחה ומאד סלקטיבית יצרה שכבת בערות שלא תאמן והפצת המידע החלקי, השגוי, הלקוי, הלא מבוסס והחובבני היא היום נחלת הכלל.
נערך לאחרונה על ידי Overdrive ב 02/03/2007 15:28, נערך פעם 1 בסך הכל.

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #24 

מה? אתה צריך שנסביר מה כתבת?
HiFiMusic IL

Overdrive
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #25 

לא תודה. טעות הדפסה כפולה ומצערת.

Aurum פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 66
שם מלא: עוז

שליחה #26 

Overdrive כתב:
השאלה שלי היא מדוע "אנשי ה PRO" לא מצליחים לתפוס במחשבה שלהם רמקולים בסכום של 10,000$ וכמו שהיום אמר לי אחד ממנהלי חנות של ציוד אולפני "עם רמקול מוניטורי של ברינגר מוגבר במחיר של כ 3000 ש"ח + אקולייזר אני מביא לך סאונד כמו מרמקולים של 20,000$."
...
מאד מצער. אתה פשוט לא מכיר אנשי מקצוע אמיתיים. עמם לא יהיה לך שום וויכוח, לא על מחיר ולא על איכות. בכל האולפנים הגדולים בישראל יש רמקולים ב10,000 דולרים לפחות. יש גם רמקולים ב5K וגם ב500 דולר. מגוון הוא שם המשחק כשזה מגיע למוניטורים (או רמקולים בשפת העם).

אנשי מקצוע ואולפנים גדולים לא קונים את המוניטורים שלהם בחנויות הרגילות בדיוק בגלל אנשי מכירות מהסוג שצוטט למעלה אלא מזמינים ישירות מחו"ל מהיצרן או שיש להם את אנשי השירות שמבינים את צרכיהם המיוחדים (למשל שירות 24 שעות ביממה, החלפת מערכת תקולה בחלופית, חלקי חילוף זמינים, מעבדת שירות מהיום להיום ובמיוחד יודעים לא לדבר שטויות). כאן נשאלת השאלה מה זה חנות ציוד אולפני בישראל? למעשה אין כמעט חברות שכאלו אליהן אתה יכול להכנס מהרחוב! המציאות היא שרוב חנויות כלי הנגינה שולחות את ידיהן לתחום הקצה הנמוך מאד כדי לספק את הדרישה לרמקולים זולים לאולפן הביתי מבוסס המחשב, לילדים, לחובבים, למוזיקאי שלא רוצה ממש להשקיע אבל יש לו "אולפן".

שוק האודיו נשלט היום על ידי התחום הביתי שהציג צמיחה אסטרונומית בעשר השנים האחרונות ולא על ידי התחום המקצועי ולכן גם על ידי טיפוסים פסבדו מקצועיים שהמרחק בינם לבין הבנת המקצוע גדול ממרחק השמש - ולא שהם יראו את האור. זאת כמובן שאלה של תקציב והשכן המוזיקאי, תלמיד הסאונד שהשתלב באולפן קטן בלבד, או לא השתלב כלל, יצדיקו בכל דרך את החיקוי המקצועי שיצרו לעצמם: הציוד שהם מסוגלים לרכוש, חיקויי מיקרופונים, חיקויי מכשירי הקלטה, וגם חיקויי מוניטורים! שאל פעם את אותו הטיפוס האם לא יהיה מעוניין בדבר האמיתי ותגלה שכל מה שעד כה נמכר לך כאמת צרופה - מתהפך על קודקודו.

פריצת המסגרת המקצועית במקצוע שהיה שנים מבוסס על חניכה מקצועית קשוחה ומאד סלקטיבית יצרה שכבת בערות שלא תאמן והפצת המידע החלקי, השגוי, הלקוי, הלא מבוסס והחובבני היא היום נחלת הכלל.
...

לא אמרתי שכולם כאלה! ואני מכיר אנשי סאונד "נורמלים" שאיתם אין בעיה. חבר קרוב שאוטוטו מסיים את לימודיו באחד מבית הספר הכי טובים בארץ. דווקא מסכים איתי ב 200%.

הכוונה שלי הייתה יותר בכיוון של איך זה שיש אנשים שמתיימרים להיות בתחום "המקצועי" פשוט מקשקשים שטויות במיץ ועוד מאמינים למה שיוצא להם מהפה.
אני לא יודע מה מלמדים בכל בתי הספר לסאונד בארץ... (לדוגמת BPM והחברים)... אבל זה מאוד מפליא איך התחלידים יוצאים משם עם תעודה אך עם "פגם" בבסיס... עכשיו או שהם לא הקשיבו בשיעורים או שמשהו פה לא בסדר...

עכשיו שאלה אחרת בקשר לאולפנים בארץ. אין אתה בטוח בזה ש "בכל האולפנים הגדולים בישראל יש מוניטורים (near field) ב 10,000 דולרים לפחות" ?

Overdrive
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #27 

טוב, אנחנו מתחילים גם להסכים - וגם זה משהו.
באולפנים אין מוניטורים לשדה האזנה קרוב ב10K. אלו יהיו לרוב המוניטורים הגדולים השקועים בקירות. בדרך כלל מדובר על 10K לצד, בדולרים ומוניטורים שהם 4way. טווח המחירים למוניטורים מקצועיים אמיתיים לשדה האזנה קרוב יהיה יותר בסביבות ה3-10K, שוב דולרי ואלו יהיו לרוב 2 או 3way. מעל רמת מחירים זו אנחנו עוברים לmid-field ולטווח הרחוק. כמעט כל המוניטורים המקצועיים מורכבים במדינות יקרות לייצור כגון ארה"ב, אנגליה, שוודיה, דנמרק, פינלנד, קנדה וגם יפן (TAD שאין בישראל וחבל) באיכות גבוהה ובמחירים בהתאם. יש חברות שיאספו אלמנטים ממספר יצרנים ברחבי העולם וירכיבו אותם בקופסא משלהם עם אלטרוניקה ספציפית.
בנושא בוגרי בתי הספר לסאונד אין לי דעה כי איני מכיר את אותם בתי ספר שהזכרת או את בוגריהם. העובדה שיש קשקשנים בעולמנו אינה חדשה - לרוב, מי שאינו יודע ממש צריך לפלס את דרכו בעולם בעזרת הלשון ושימוש מהיר באבר זה מסתיר את חוסר הידיעה. הקישקוש יהיה מלווה בהרבה מאד נתונים טכניים שלא במקומם, עובדה שמייד חושפת את הדובר במערומיו. אתר רוב האנשים זה דווקא מרשים...

הסבר למה משקיעים מוניטור בקירות - בפעם אחרת ולדיון אחר.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #28 

Overdrive כתב:
באולפנים אין מוניטורים לשדה האזנה קרוב ב10K. אלו יהיו לרוב המוניטורים הגדולים השקועים בקירות. בדרך כלל מדובר על 10K לצד, בדולרים ומוניטורים שהם 4way. טווח המחירים למוניטורים מקצועיים אמיתיים לשדה האזנה קרוב יהיה יותר בסביבות ה3-10K, שוב דולרי ואלו יהיו לרוב 2 או 3way. מעל רמת מחירים זו אנחנו עוברים לmid-field ולטווח הרחוק. כמעט כל המוניטורים המקצועיים מורכבים במדינות יקרות לייצור כגון ארה"ב, אנגליה, שוודיה, דנמרק, פינלנד, קנדה וגם יפן (TAD שאין בישראל וחבל) באיכות גבוהה ובמחירים בהתאם. יש חברות שיאספו אלמנטים ממספר יצרנים ברחבי העולם וירכיבו אותם בקופסא משלהם עם אלטרוניקה ספציפית.
...
כלומר לפי מה שאתה אומר, רק מוניטורים יקרים מאד נחשבים למוניטורים "טובים"?

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #29 

Overdrive כתב:.
לרוב, מי שאינו יודע ממש צריך לפלס את דרכו בעולם בעזרת הלשון ושימוש מהיר באבר זה מסתיר את חוסר הידיעה. הקישקוש יהיה מלווה בהרבה מאד נתונים טכניים שלא במקומם, עובדה שמייד חושפת את הדובר במערומיו. אתר רוב האנשים זה דווקא מרשים...

.
...
אותי נניח לא כל כך הצלחת להרשים.

ספר לי על אולפנים בארץ קצת , מי מחזיק מוניטורים שעולים 20K דולר , ואיזה מגברים דוחפים אותם.

ניראה לי שאתה לא כל כך מבין שאין קשר בין המחיר שמשקיעים ברמקול לבין מיקצועיות האולפן.

לחבר קרוב שלי {ליתר דיוק שני חברים} רם ועידו ישנו אולפן בהוד השרון , הם לא השקיעו 20K על רמקולים , ואני מבטיח לך שהתוצאות שהם מוציאים מהאולפן שלהם לא פחות ממדהימות ,
המוניטור האולפני הוא כלי עבודה אישי בדיוק כמו הקונסולה אצל טכנאי סאונד בבמה , אתה יכול גם לעבוד עם אוזניות איכותיות ולהוציא תוצאה טובה יותא ממה שתוציא עם מוניטור של 20Kדולר.

אף אומן אינו יודע להעריך את איכות הרמקול האולפני אך הוא יודע להעריך טוב מאוד את התוצאה הסופית.

איך שאתה ידידי מציג את הדברים מלמד אותי לחשוב שכל אולפן שלא מושקע לפחות 60 אלף שקל ברמקולים אינו איכותי מספיק , ומי שלא מושקע בנויימן לא יוציא הקלטה טובה .
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".

Overdrive
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #30 

HazooM כתב:
כלומר לפי מה שאתה אומר, רק מוניטורים יקרים מאד נחשבים למוניטורים "טובים"?
...
לא, מה פתאום. המשוואה היא הפוכה: מוניטורים טובים בדרך כלל יקרים.
וכמובן שתמיד יש את היוצאים מהכלל - רק שברמקולים עוד לא מצאתי את אותם היוצאים מהכלל שיהיו גם טובים וגם לא יקרים.

Overdrive
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #31 

נמר כתב: לחבר קרוב שלי {ליתר דיוק שני חברים} רם ועידו ישנו אולפן בהוד השרון , הם לא השקיעו 20K על רמקולים , ואני מבטיח לך שהתוצאות שהם מוציאים מהאולפן שלהם לא פחות ממדהימות ,
.
...
רם הוא טכנאי טוב ויש לו אולפן פרטי מאד ונחמד מאד והתוצאות שלו איכותיות בהחלט. אי אפשר לקרוא למקום אולפן גדול (פיזית). הגדרה יותר מתאימה תהיה אולפן פרטי איכותי.

כמה לדעתך עלה במקור Tannoy Little Red בקופסה האולפנית הענקית שיש להם שם?
נערך לאחרונה על ידי Overdrive ב 04/03/2007 14:48, נערך פעם 1 בסך הכל.

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #32 

אני שמח שאנו מסכימים על משהו. (Y)

לא יודע , תענה לי אתה.
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”