פנסוניק

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
9xcalibur9
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1639

שליחה

Malcontent כתב:מה שכן, יש הבדל מהותי בינה ובין ה-802 באירופה - אין לה אישור THX. לא יודע כמה זה מהותי *לי*, אבל זה די מהותי.
...
תקן אותי אם אני טועה,
THX זה לא תקן איכות בראש ובראשונה ל-SOUND?

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585

שליחה

THX אכן עוסקים בעיקר בסאונד, אבל לא רק. יש להם גם תקן לטלויזיות, והוא לא רק אומר שהטלויזיה עומדת באיזשהם סטנדרטים מינימליים אלא שהיא גם כוללת מצב צפיה נוסף שמגיע מכוייל ישר מהמפעל. בהחלט משהו שווה. אם זה שווה עוד כמה אלפי שקלים - בזה אני כבר פחות בטוח.

gregman
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 28

שליחה

מעניין לשמוע תגובות אחרי ההשקה של אתמול

9xcalibur9
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

תגובה ראשונה אחרי אתמול.

אירוע מאוד מושקע ומעניין.
בשבוע האחרון בעקבות החלטה להגדיל את הטלויזיה בסלון מצאתי את עצמי מסתובב המון בין חנויות בחיפושים אחר 55 4k hdr ולמען האמת כלום לא ממש הרשים אותי למעט oled. ובכן, oled ופנסוניק.
התרשמתי מאוד לטובה. עושה רושם שהיפנים הצליחו לשחזר את ההצלחה והאיכות הכבירים של הפלזמות ז"ל. רמת שחורים יוצאת מן הכלל ואחידות שלפחות לי היה מעט קשה למצוא במקום אחר עד כה.
הצטערתי שלא הלכתי לשאול את הנציג של פנסוניק אם הוא יודע שבישראל המסכים שלהם נמכרים ביותר מפי 2 מכל מקום אחר.
חוץ מזה אירוע מוצלח.

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

השחורים המרשימים היו גם ב-DX700 או רק ב-DX900?

9xcalibur9
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

ה-DX900 התבלטה בעיקר בזכות התאורה החזקה שלה (הראו סמל של PANASONIC בלבן באמצע המסך כאשר ב-DX900 הוא היה בוהק יותר משמעותית וכמובן ללא זליגות וכו').
מבחינת השחורים ה-DX700 נראתה לא פחות טוב.
למיטב זכרוני אותן 512 שטחי עמעום קיימים בשתיהן.

cohen_m
טרול
טרול
תגובות: 489

שליחה

9xcalibur9 כתב:תגובה ראשונה אחרי אתמול.

אירוע מאוד מושקע ומעניין.
בשבוע האחרון בעקבות החלטה להגדיל את הטלויזיה בסלון מצאתי את עצמי מסתובב המון בין חנויות בחיפושים אחר 55 4k hdr ולמען האמת כלום לא ממש הרשים אותי למעט oled. ובכן, oled ופנסוניק.
התרשמתי מאוד לטובה. עושה רושם שהיפנים הצליחו לשחזר את ההצלחה והאיכות הכבירים של הפלזמות ז"ל. רמת שחורים יוצאת מן הכלל ואחידות שלפחות לי היה מעט קשה למצוא במקום אחר עד כה.
הצטערתי שלא הלכתי לשאול את הנציג של פנסוניק אם הוא יודע שבישראל המסכים שלהם נמכרים ביותר מפי 2 מכל מקום אחר.
חוץ מזה אירוע מוצלח.
...
·אתה באמת מתלבט בין OLED לפנסוניק?.....

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אני באמת מתלבט בין OLED לפנסוניק כי יש עוד שיקולים מלבד "איכות תמונה" כמו "גודל מסך", "מנהל בנק", "לישון על הספה" ו"תשלום מזונות". במחיר שבו אקנה OLED 55" אני יכול לקנות פנסוניק 58" ויישאר לי עודף לנגן בלוריי 4K, כל הסרטים שיצאו עד היום בפורמט, כמה שנים של נטפליקס וכל הפופקורן שאוכל לאכול מול המסך הזה.

cohen_m
טרול
טרול

שליחה

Malcontent כתב:אני באמת מתלבט בין OLED לפנסוניק כי יש עוד שיקולים מלבד "איכות תמונה" כמו "גודל מסך", "מנהל בנק", "לישון על הספה" ו"תשלום מזונות". במחיר שבו אקנה OLED 55" אני יכול לקנות פנסוניק 58" ויישאר לי עודף לנגן בלוריי 4K, כל הסרטים שיצאו עד היום בפורמט, כמה שנים של נטפליקס וכל הפופקורן שאוכל לאכול מול המסך הזה.
...
·תמתין שנה והמחירים יירדו משמעותית
מסך קונים למינימום 5 שנים

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אני ממתין כבר לא מעט זמן. יש לי את אותו מסך כבר שמונה שנים ולא נראה לי שבעוד שנה מסכי OLED יהיו זולים פתאום (וגם אם כן, המסכים של פנסוניק יהיו עוד יותר זולים).

cohen_m
טרול
טרול

שליחה

Malcontent כתב:אני ממתין כבר לא מעט זמן. יש לי את אותו מסך כבר שמונה שנים ולא נראה לי שבעוד שנה מסכי OLED יהיו זולים פתאום (וגם אם כן, המסכים של פנסוניק יהיו עוד יותר זולים).
...
·תתפלא,אבל לדעת רבים שנה הבאה אמורה להיות שנת מפנה מבחינת המחיר כי הבנתי שבכל הקשור ל LG הם עלו על הדרך הנכונה להקטין את הבלאי בייצור שלו יש השפעה ישירה על המחיר.
וחוץ מזה,בעוד חודשיים וחצי הדגמים מתחלפים והחל מאפריל יימכרו בארץ כבר הדגמים החדשים,דבר שיוזיל משמעותית את מחירי דגמי 2016

gregman
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 28

שליחה

אז מה המלצות של מישהיה באירוע.
לרכוש פנסוניק שדרך אגב בה מוויטנם?

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

המחירים תמיד ירדו במקביל להשקת טכנולוגיות חדשות. אני תמיד אצטרך לבחור בין לקנות את המסך הכי טוב שיש במחיר גבוה ובין פשרה כלשהי במחיר נמוך יותר. ההבדל הכי מהותי בין להתפשר עכשיו ולהתפשר בשנה הבאה הוא שאם אתפשר עכשיו תהיה לי שנה שלמה ליהנות ממסך גדול מ-40", עם רזולוציה גבוהה מ-720P ועם שחורים כהים יותר מאפרפר שזה מה שיש לי היום.

9xcalibur9
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

cohen_m כתב:
...
...
·אתה באמת מתלבט בין OLED לפנסוניק?.....
...
·
לא יודע איפה רשמתי את זה אבל ממש לא.
אני רוצה 4k.
היום oled 4k עולה כמו אוטו מהסוכנות.
בינתיים בשמחה אסתפק בפנסוניק.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

בסך הכל אהבתי את התמונה בשתי הטלויזיות. הDX700 עושה עבודה טובה ונותנת יחס עלות תמורה מצויין. הDX900 הרבה יותר בהירה, ובלוגו של פנסוניק ההילה היתה מינימלית. היתה שם DX900 שהציגה תוכן HDR בחדר מוחשך, סרטון של זיקוקים. וזאת לדעתי היתה הדגמה הרבה יותר ריאלית ליכולות של המסך, למען האמת לא התרשמתי לטובה. השחור היה אכן שחור, אבל מבסיב לזיקוקים היו הילות גדולות מאד, וכל האזור של ה"פיצוץ" היה מואר בצורה מוגזמת. אני מניח שהתוכן היה בדיקה דיי קשה, אבל ציפיתי ליותר ממה שראיתי ממסך בעל 512 אזורי הארה.
בחדר מואר ב-DX700 שניגנה את אותו הדמו היה ניתן לראות מעט הילה, אבל התמונה נראתה ממש טוב. ואני חושב שכטלויזיה לסלון מואר היא ממש לא תאכזב.
בחדר מואר ה-DX900 ניגנה סרטונים מיוטיוב, ותוכן 4K איכותי נראה פשוט מדהים עליה.

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אז רגע, יש תשובה חד משמעית לשאלה האם ל-700 יש תאורה אחורית או מסגרתית?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

אני חושב שמדובר על FALD כלשהו, אבל לא ברור כל כך. וגם אם זה באמת FALD, לא ברור מהי כמות האזורים.
לא ראיתי הילות האופייניות למסכי תאורה מסגרתית.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78952
שם מלא: עפר לאור

שליחה

הם לא מפרסמים בדיוק מה קורה ב-DX700.

לפי ההתרשמות שלי מדובר בתאורה צידית אבל כזו שמנותבת באופן די חכם למסך עצמו. כמובן שאין מספר גדול של אזורים, אבל גם אין זליגת אור או עננות.ה-DX900 משפר את זה עוד יותר בגלל תאורת FALD אחורית בשיטה של פנסוניק (עם הדיפיוזר החכם).

levi47
טרול
טרול
תגובות: 54

שליחה

TheCoolest כתב:אני חושב שמדובר על FALD כלשהו, אבל לא ברור כל כך. וגם אם זה באמת FALD, לא ברור מהי כמות האזורים.
לא ראיתי הילות האופייניות למסכי תאורה מסגרתית.
...
·
ה700 הוא ממש לא FLAD.
מדובר על לד היקפי עם כל המגבלות והתחלואים הרגילים
של הטכנולוגיה הזאת. ב900 כמובן שהמצב טוב בהרבה עם
תאורה אחורית ולד מלא.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

אם היא עם תאורה היקפית אז היישום מצויין, וקשה היה לראות הילה הקשורה לתאורה צידית בדמואים שראינו על המסך.

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”