קבוצת רכישה לקפה ירוק
אתמול יצא לעבור באזור ואדי ניסנס. מי שחיפאי כאן כנראה מכיר, יש שם בית קליה קטן עם מבחר יפה של פולי קפה (כ10 סוגים שונים). המחיר הרגיל הוא 40 ש"ח לק"ג.
בעל המקום נחמד מאוד וגלשנו ככה לשיחה ממושכת על זני הקפה, המקורות שלו וכו'. באותה הזדמנות חשבתי גם על הרכישה הקבוצתית ושאלתי אותו על זנים מיוחדים אחרים אם הוא יכול להביא. אז ככה: הוא יכול להשיג יאמן עדני, אם קונים שק זה יצא 30 ש"ח לקילו (בשגרה הוא לא מביא כי הוא טוען שאין דרישה). מישהו בעניין?
בעל המקום נחמד מאוד וגלשנו ככה לשיחה ממושכת על זני הקפה, המקורות שלו וכו'. באותה הזדמנות חשבתי גם על הרכישה הקבוצתית ושאלתי אותו על זנים מיוחדים אחרים אם הוא יכול להביא. אז ככה: הוא יכול להשיג יאמן עדני, אם קונים שק זה יצא 30 ש"ח לקילו (בשגרה הוא לא מביא כי הוא טוען שאין דרישה). מישהו בעניין?
- danimili
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1214
- נתן תודות: 148 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
·קשה מאוד יהיה להעריך האם אכן מדובר בימן מוקה אמיתי.Valon כתב:אתמול יצא לעבור באזור ואדי ניסנס. מי שחיפאי כאן כנראה מכיר, יש שם בית קליה קטן עם מבחר יפה של פולי קפה (כ10 סוגים שונים). המחיר הרגיל הוא 40 ש"ח לק"ג.
בעל המקום נחמד מאוד וגלשנו ככה לשיחה ממושכת על זני הקפה, המקורות שלו וכו'. באותה הזדמנות חשבתי גם על הרכישה הקבוצתית ושאלתי אותו על זנים מיוחדים אחרים אם הוא יכול להביא. אז ככה: הוא יכול להשיג יאמן עדני, אם קונים שק זה יצא 30 ש"ח לקילו (בשגרה הוא לא מביא כי הוא טוען שאין דרישה). מישהו בעניין?...
- danimili
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1214
- נתן תודות: 148 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
לפי זה שמאז המצב הביטחוני הרעוע ששורר בתימן יצוא הקפה ירד משמעותית והכמות שלו פחתה. מנגד הביקוש אליו גבוה בשווקים של העולם המפותח ומוכנים לשלם עליו הרבה מאוד כסף.Valon כתב:לפי מה אתה אומר את זה?...
למדינת ישראל אסור לייבא מוצרים מתימן כי אין עימה קשרים. עסקים מקומיים לעיתים היו רוכשים דרך בלגיה בכמויות קטנות לפי מה שנאמר לי. הפיתרון שמצאו לכך בני דודנו על פי השמועות הוא הבאה בשקים כפולים דרך ירדן, אך אני לא יודע אם זה נכון.
עופר אשמח אם תוסיף לפי מה שאתה יודע.
·danimili כתב:לפי זה שמאז המצב הביטחוני הרעוע ששורר בתימן יצוא הקפה ירד משמעותית והכמות שלו פחתה. מנגד הביקוש אליו גבוה בשווקים של העולם המפותח ומוכנים לשלם עליו הרבה מאוד כסף.......
למדינת ישראל אסור לייבא מוצרים מתימן כי אין עימה קשרים. עסקים מקומיים לעיתים היו רוכשים דרך בלגיה בכמויות קטנות לפי מה שנאמר לי. הפיתרון שמצאו לכך בני דודנו על פי השמועות הן הבאה בשקים כפולים דרך ירדן, אך אני לא יודע אם זה נכון.
עופר אשמח אם תוסיף לפי מה שאתה יודע....
על זה שלישראל אין אפשרות לייבא משם ישירות אין ויכוח, כל השאר הם בגדר שמועות. אני חושב שבשביל 30 שקל לקילו אין הרבה סיכון אם יש מספיק קונים. מי שרוצה אני מוכן לקדם את זה.
- itamars2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2551
- נתן תודות: 241 פעמים
- קיבל תודות: 328 פעמים
אין בעיה בסחר עם תימן.
http://www.industry.org.il/?CategoryID= ... cleID=7126
אם יש שם בעיה פשוט מורידים בעקבה.
הבעיה המרכזית שצריך מישהו שמבין משהו בקפה שם ושלא יורידו לו את הראש לוודא שאתה מקבל את מה שאתה משלם עליו.
ד"א לדעתי גם פיסטוקים שצורכים כאן עוברים גיור בארה"ב אחרי שנולדו כשיעים או טורקומנים באיראן.
http://www.industry.org.il/?CategoryID= ... cleID=7126
אם יש שם בעיה פשוט מורידים בעקבה.
הבעיה המרכזית שצריך מישהו שמבין משהו בקפה שם ושלא יורידו לו את הראש לוודא שאתה מקבל את מה שאתה משלם עליו.
ד"א לדעתי גם פיסטוקים שצורכים כאן עוברים גיור בארה"ב אחרי שנולדו כשיעים או טורקומנים באיראן.
המחיר טוב מאוד סחטיין על היוזמה.
לי אישית יש בעיה עם הזן , ממה שהבנתי הוא בעל חומציות גבוהה (לא הכוס קפה שלי) . לדעתי יהיה קשה לארגן קבוצה שתקנה שק מהזן הזה כשמשתמשים בו ב 25% לתערובת עדיף ללכת על משהו יותר פופולארי . איכות הפולים שלו לא ידועה .
מעניין אם הוא יכול להשיג מונוסון מאלאבר ערביקה.
לי אישית יש בעיה עם הזן , ממה שהבנתי הוא בעל חומציות גבוהה (לא הכוס קפה שלי) . לדעתי יהיה קשה לארגן קבוצה שתקנה שק מהזן הזה כשמשתמשים בו ב 25% לתערובת עדיף ללכת על משהו יותר פופולארי . איכות הפולים שלו לא ידועה .
מעניין אם הוא יכול להשיג מונוסון מאלאבר ערביקה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
קפה עדני אתם יכולים לקנות. זה יכול להיות קפה מכל מקום בעולם שעבר בנמל של עדן.
יאמן מוקה זה כבר יותר מסובך. שאלתי את דאדא, סקרטו, קפה רות ואמרו שאין סיכוי לקנות כזה בארץ כי פשוט אי אפשר לייבא מתימן.
פורטופינו מוכרים משהו עדני שמקורו לא ידוע והגיע דרך הרשות הפלסטינית לפני המון שנים.
יאמן מוקה זה כבר יותר מסובך. שאלתי את דאדא, סקרטו, קפה רות ואמרו שאין סיכוי לקנות כזה בארץ כי פשוט אי אפשר לייבא מתימן.
פורטופינו מוכרים משהו עדני שמקורו לא ידוע והגיע דרך הרשות הפלסטינית לפני המון שנים.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
עופר תודה על הבדיקה שעשית!
כפי שכתבתי בהתחלה הכוונה היא (לפי המוכר) לקפה תימני עדני (יצא מנמל עדן). מה מקורו, איפה גדל, מה המסלול שעבר וכמה שקים החליפו לו - אף אחד לא יכול להבטיח. אנחנו לא קונים פה זהב או יהלום עם תעודות, הסיכון הוא נמוך יחסית לתמורה ומי שמעוניין לרכוש מוזמן בשמחה.
כפי שכתבתי בהתחלה הכוונה היא (לפי המוכר) לקפה תימני עדני (יצא מנמל עדן). מה מקורו, איפה גדל, מה המסלול שעבר וכמה שקים החליפו לו - אף אחד לא יכול להבטיח. אנחנו לא קונים פה זהב או יהלום עם תעודות, הסיכון הוא נמוך יחסית לתמורה ומי שמעוניין לרכוש מוזמן בשמחה.
שנה טובה ,
ביררתי אצל יבואנים מחו"ל לגבי רכישה משותפת
דרך היבואנים אפשר לרכוש זנים שונים למשל : מוקה ימאן ,בורונדי,אתיופיה הראר, מונסון מלאבר ועוד.
ניתן להתרשם מהמחירים וההיצע דרך הלינק הבא (המחירים ביורו\קילו)-
כרגע נבחנות מספר אפשרויות .
הבעיה שאני לא יכול להתחייב על הכמות שנרכוש על מנת לקבל הערכה לסכום המשלוח
ופה מגיעה השאלה: מי מעוניין להצטרף לקבוצה איזה זנים ואיזה כמות ?
ביררתי אצל יבואנים מחו"ל לגבי רכישה משותפת
דרך היבואנים אפשר לרכוש זנים שונים למשל : מוקה ימאן ,בורונדי,אתיופיה הראר, מונסון מלאבר ועוד.
ניתן להתרשם מהמחירים וההיצע דרך הלינק הבא (המחירים ביורו\קילו)-
כרגע נבחנות מספר אפשרויות .
הבעיה שאני לא יכול להתחייב על הכמות שנרכוש על מנת לקבל הערכה לסכום המשלוח
ופה מגיעה השאלה: מי מעוניין להצטרף לקבוצה איזה זנים ואיזה כמות ?
הצעה:
תבדקו טוב בקפה פורטופינו... הגיעו לשם לאחרונה זנים מאוד מפתים.
לפחות אחד שהוזכר פה בשרשור ועוד כל מיני זנים עם שמות אקזוטיים. קחו בחשבון שהמחירים לא זולים.
בהצלחה,
שנה טובה לכולם! מלאה בקרמה שמקורה לא בעודף רובוסטה...
תבדקו טוב בקפה פורטופינו... הגיעו לשם לאחרונה זנים מאוד מפתים.
לפחות אחד שהוזכר פה בשרשור ועוד כל מיני זנים עם שמות אקזוטיים. קחו בחשבון שהמחירים לא זולים.
בהצלחה,
שנה טובה לכולם! מלאה בקרמה שמקורה לא בעודף רובוסטה...