כללי אצבע למרחק רמקולים מהקירות

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
zsahi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 65

שליחה

שלמה אנחנו אכן מכירים מתחביב משותף וקצת שונה, נעים להיפגש גם כאן.
התחלתי היום את סבב ההאזנה שלי ולצערי הרצונות שלי מקפיצים את התקציב למעלה הקשבתי לQUAD 22L שנשמעו לי מעולה עד שהקשבתי לDALY שנתנו סאונד בגבוהים שפשוט לא קיים בQUAD אבל על חשבון המון חום שחסר לי ושקיים בQUAD הB&W 603 ששמעתי היו פשוט לא זה... B&W 704 לעומת זאת הקפיץ את הסאונד 10 רמות למעלה יש להם פורט 8) קידמי ואחורי ככה שזה עדין בגדר בעיה במגבלות העיצוב שלי וכמובן התוספת הכספית.
בקיצור התאבון נפתח..
לגבי ההמלצות של אורי, דבר ראשון תודה ואני בודק ומטפל במה שצריך.
לגבי ההמלצות על הHAYDEN יבדקו בקרוב
איפה אפשר לשמוע NAIM?
תודה לכל המייעצים

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262

שליחה

היי צחי

איזה DALI שמעת ?

אם לא שמעת את הDALI מדגם SUITE 2.8 אז תנסה אותם יש להם צליל "חם" יותר מאשר דגם הIKON 6 של DALI .

תנסה גם רמקולים של אופרה שנמכרים כיד שנייה בלוח של הפורום הזה.

שלמה

debut
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 146

לדעתי כדאי שתרד מכל הרעיון...

שליחה

...של חיפוש אחר רמקול "אודיופילי". כשהמרחק מהקיר הוא רק 20 ס"מ אין סיכוי שרמקול תיבתי טוב ייתן לך את מה שהוא אמור לתת. קח למשל את ה-QUAD 22L, אם לא תיתן לו מינימום שבמינימום חצי מטר הואר פשוט יחנוק לך את החדר. כל רמקול ישמע לך מרוח ולא נעים.

אחת האופציות הללו אולי יכולות להוות עבורך פשרה סבירה:
1. רמקולים in-wall.
2. רמקולים קטנים ואיכותיים שתולים על הקיר.
3. רמקול לא יקר, שאינו אודיופילי, שלא נבנה עם דגש לתת במה, דיוק ופירוט אלא יותר מפזר את הצליל. למשל וורפידלים למינהם, mb-quart וכדו'...

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349

שליחה

אוסיף למרטין ואומר כי הרמקולים של NAIM דגם ARIVA שנמצאים אצלי "אוהבים" קיר והם רחוקים ממנו רק 11.5 ס"מ, ומפיקים באס מעודן ונעים.
The Black Wax

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3610

שליחה

האם מדובר רק בקיר אחורי במרחק 20 ס"מ או שישנם גם קירות צדדיים קרובים לרמקולים ?
ליאור

zsahi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 65

Re: לדעתי כדאי שתרד מכל הרעיון...

שליחה

debut כתב:...של חיפוש אחר רמקול "אודיופילי". כשהמרחק מהקיר הוא רק 20 ס"מ אין סיכוי שרמקול תיבתי טוב ייתן לך את מה שהוא אמור לתת. קח למשל את ה-QUAD 22L, אם לא תיתן לו מינימום שבמינימום חצי מטר הואר פשוט יחנוק לך את החדר. כל רמקול ישמע לך מרוח ולא נעים.
...
פחות או יותר פגעת בנקודה שהכי מטרידה אותי כרגע, עברתי על לא מעט תמונות סלון של חברי הפורום כאן ולא ראיתי כמעט תמונות שמתקרבת לתנאים האופטימלים שתוארו כאן (נישות גבס שמקיפות רמקולים, רמקולים צמודים לקיר בפינה וכד"מ),מעבר לכך אני גם לא רואה שום אדם בעל מודעות אסטטית שנותן חצי מטר מרחק בין הרמקול לקיר.
עדיף באמת להישאר עם רמקול שנותן לי סאונד חסר על פני רמקול שלא יתאפשר לו לתת את הסאונד האופטימלי שלו (כשההשוואה היא כששני הרמקולים נמצאים בסביבה אופטימלית)?

ןשוב איפה אפשר לראות רמקולים של NAIM?

רק הקיר האחורי מפריע והמרחק המקסימלי שאפשרי הוא 30 ס"מ

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341

Re: לדעתי כדאי שתרד מכל הרעיון...

שליחה

zsahi כתב: מעבר לכך אני גם לא רואה שום אדם בעל מודעות אסטטית שנותן חצי מטר מרחק בין הרמקול לקיר.
...
הלו, דבריך גובלים בהוצאת דיבה :)

כנראה לא הסתכלת במקומות הנכונים.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

מצטרף לאלוני.
אצלי הרמקולים רחוקים מהקיר האחורי ביותר מ-50 ס"מ...
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3610

שליחה

לדעתי אם המגבלה היא 30 ס"מ מהקיר אפשר למצוא גם רצפתיים שמתאימים, כאמור, רמקולים עם פורט קדמי או כאלו עם פורט תחתון - כמו אודיו פיזיק YARA

http://www.audiophysic.de/yara_floorsta ... dex_e.html
ליאור

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”