למה חווית השירות של Vera כזאת נוראית, ומה החלופות?

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
Enc0der פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 567
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #21 

מצחיק שאתה מזכיר את ה-motion sensor...
אתה יודע שה-vera plus בכלל לא תומך ב-motion sensor של פיבארו?
http://forum.micasaverde.com/index.php?topic=36825.0

רק אחרי הגדרות קוד ידניות מול התמיכה שלהם, מקבלים לפעמים תמיכה חלקית (חלק מהאנשים עדיין לא הצליחו לחבר ביניהם כלל) - וגם אז זה עם בעיות טווח קשות (2-3 מטר בלבד), עם ביצועים מזעזעים (3-6 שניות עיכוב), ובלי תמיכה בשום מקרה בזיהוי ויברציות (פיבארו קוראים לזה חיישן "רעידת אדמה", אני קורא לזה חיישן "כלב קופץ על הספה").

אז אם זה מה ש-vera יכולים לספק אחרי שנים על גבי שנים בשוק - איך הם מצפים שמישהו יקנה את המערכת המחורבנת שלהם?
זה ממש מתסכל.

ואגב, עושה רושם שגוגל home הלכו לכיוון של wifi / cloud to cloud, ושזה לא מוצר z-wave.. אז נכון שהם יכנסו בעתיד ה(כנראה) קרוב, אבל זה יהיה שוק קצת שונה.

נ.ב.
מדובר על תקלה שדווחה בפורומים שלהם כבר בחודש מרץ - לפני חצי שנה!!!!!!!! והם עדיין לא תיקנו את זה.
פשוט חברה ששווה [behave] נערך על די עפר: נגד חוקי האתר [/behave] .

Enc0der פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #22 

אני קצת מתבייש אבל רק היום גיליתי כמה שהלוג'יטק הרמוני ה"חדש" (ה-hub, בניגוד לסתם שלטים הרגילים שהכרתי עד היום בסדרה) הוא חזק... הוא יודע לשלוט לא רק ב-IR אלא גם ב-wifi ו-bt.. בין היתר הוא יודע לשלוט ב-LIFX.
יש להם אפילו תוסף שמאפשר שליטה ב-z-wave / zigbee אבל זה כנראה פחות עוצמתי ממערכת יעודית שכוללת מנגנון תרחישים וכו'..
זה נראה דיי מעניין ואני אבדוק את זה לעומק מחר.

אני רואה שהוא תומך אפילו בחיישנים, אז אולי אפשר ליצור בו תרחישים מבוססי חיישן?
https://support.myharmony.com/en-us/compatibility
אפילו תמיכה בקודי:
https://support.myharmony.com/en-us/har ... -with-kodi

ahiel
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1307
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 110 פעמים

שליחה #23 

@Enc0der
·ראשית מסכים איתך שהתמיכה בו לא תומכת ברעידת אדמה, אבל אני לא מכיר קונרולרים שכן תומכים למעט הקונטרולר של פיבארו.
הלינק שציינת זה מדבר על הmotion sensor בגרסת gen5 שיצא לאחרונה יחסית ובגרסא האחרונה הם הוסיפו תמיכה בזה כך שעכשיו זה עקרונית כבר נתמך (יש לי כמה כאלו).
לי יש את החיישן תנועה ואת וורה, ואצלי זה עובד מהר!

בנוגע לגוגל אני עדיין מדבר על להשאיר zwave controller אחד אבל שיהיה אפשרות לתכנת אותו דרך גוגל.
מסכים איתך שהוורה לא נראה טוב, והוא עם באגים, אבל לדעתי וורה מצליחה רק בגלל שעד כמה שאני מסתכל בתחום אני לא רואה מוצר ברמה שלו שגם יש לו UI סביר, וגם API פתוח להתממשקות למערכות אחרות (openhab, imperihome ועוד...).

אגב באיזו מערכת אתה משתמש?

morgi23
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1206
נתן תודות: 87 פעמים
קיבל תודות: 150 פעמים

שליחה #24 

@ahiel
אצלי גלאי רעידות האדמה עובד בלי שום בעיה ומפעיל אזעקה.
VeraEdge עם קושחה עדדכנית ביותר (עבד גם לפני).

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2568
שם מלא: Grappa
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 390 פעמים

שליחה #25 

Enc0der כתב: יש להם אפילו תוסף שמאפשר שליטה ב-z-wave / zigbee אבל זה כנראה פחות עוצמתי ממערכת יעודית שכוללת מנגנון תרחישים וכו'..
...
·
מנסיון,
אכן מוצר טוב וחזק אבל לא חף מבאגים, התמיכה לפחות מגיבה די מהר ופותרת בעיות כולל פתרון באגים בגירסאות הבאות (חודש חודשיים).
לאחרונה הפקודות מהשלט האלחוטי מגיעות באיחור, אני יודע שהתלוננו על זה בעבר בפורום ואצלי זה הופיע רק בשבועות האחרונים.

התוסף נמכר כרגע אך ורק בתדר z-wave אמריקאי.

morgi23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #26 

Grappa כתב:
...
...
לאחרונה הפקודות מהשלט האלחוטי מגיעות באיחור, אני יודע שהתלוננו על זה בעבר בפורום ואצלי זה הופיע רק בשבועות האחרונים.

...
אם זה מפריע לך, אתה יכול לשנמך לגירסה הקודמת. אצלי זה פתר את הבעיה וכולם חזרו להיות מרוצים.

ahiel
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1307
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 110 פעמים

שליחה #27 

@morgi23
·איך אתה מגדיר לו להתייחס דווקא לרעידת אדמה ולא לתנועה?

morgi23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #28 

ahiel כתב:@morgi23
·איך אתה מגדיר לו להתייחס דווקא לרעידת אדמה ולא לתנועה?
...
בממשק הגדרת תרחיש אתה יכול לבחור כטריגר:
Whenever Fibaro Motion Sensor is being tampered with

דומיקון
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 886
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 146 פעמים

שליחה #29 

ואללה שיחקת אותה... איך מצאת את זה... אנשים מחפשים את זה ממרץ :)
דומיקון - בית ישראלי חכם יותר
נציגי חברת Vera Control LTD בישראל
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים
http://www.domicon.co.il/

Enc0der פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #30 

@morgi23,
תודה על העדכון! אתה מדבר על הגירסה האחרונה של פיבארו, Fibaro Motion Sensor Gen5 ?
תוכל לספר גם לגבי הביצועים בתור חיישן תנועה? האם הוא מזהה תנועה במרחק סביר (נניח 5 מטר) או רק כשממש קרובים אליו כמו שמשתמשים מסויימים דיווחו?

@ahiel,
מסכים איתך שהוורה נראה כרגע בתור הפתרון הכי "מלא", אבל זה מה שעצוב בשוק הזה.. יש כמה מוצרים מתחרים עם אחלה פוטנציאל (אם היה אפשר בקלות להזמין את ה-SmartThings האירופי לארץ כנראה שכבר הייתי מזמין אותו) אבל לכל אחד יש את החסרונות שלו, וחלקם כרגע עדיין בשלבי פיתוח/בטא (כמו Homey).

כרגע אין לי כלום, אני בשלבי בניה של הבית (בדיוק מתחיל חשמל) ואחרי תקופה ארוכה של גישושים אני בודק עכשיו את הסטטוס של השוק במבט קצת יותר קונקרטי.. רציתי להתחיל להזמין ציוד ולבדוק אותו "על יבש", אבל המצב כלכך מתסכל שאני לא יודע מה לעשות.

אם ה-vera תומך ב-motion sensor gen5 אז חשבתי אולי באמת ללכת עליו יחד עם vera plus (או edge? מצד אחד מפחיד אותי שהוא ממש חלש חומרתית ולא תומך ב-zigbee/wifi, מצד שני ב-plus ראיתי יותר דיווחים על תקלות... זאת אותה גירסת תוכנה בדיוק או שהתוכנות שונות?) ובשילוב של כל זה עם harmony hub (בגירסה שכוללת גם שלט פיזי, שהוא הכי נוח לטעמי לשליטה ב-AV בסלון בתכלס..), שהוא בכלל יהיה זה שישלוט על רוב הדברים בבית (כולל התאורה!! להרמוני יש תמיכה מלאה ב-lifx מה שאין לוורה...), ואז, אם ירצה השם, אני אוכל לשלוט על ההרמוני בתרחישים דרך הוורה (התוסף קיים , אבל כמו כל דבר בוורה לך תסמוך עליו.. עוד לא ראיתי שם משהו שעובד חלק בלי דיווחים על תקלות ללא סוף).

כדי להתבגר על הממשק הנוראי של וורה אני אוכל פשוט להשתמש בדשבורדים של imperihome, למרות שהם גם לא מי-יודע-מה.
מבאס שלא יהיה לי שום ממשק נורמלי ואחיד לראות בכל רגע סטטוס עדכני של הבית - מי נמצא בו, מה דולק, מה פתוח.. עדכוני push על דברים שקורים, שליטה נוחה על הכל ממקום אחד שגם נראה טוב.
כל הטכנולוגיות קיימות אבל אף מערכת לא נותנות הכל כמו שצריך:
* למשל ב-SmartThings מקבלים התראת push כשאחד מבני המשפחה מגיע הביתה, בצורה נוחה ובלי לעשות כלום.. מצד שני האפשרות להגדיר בה תרחישים מורכבים היא מוגבלת.
* בוורה אתה צריך להתקין כמה וכמה פלאגינים בשביל בכלל לקבל התראות פוש, ואז להגדיר עצמאית תרחישים מורכבים במקרה הטוב או לכתוב קוד (!) במקרה הרע, ואפילו אז אתה סתם תקבל התראה לטלפון שלא קשורה לכלום, בלי שהיא תיפתח בממשק ניהול נוח שכולל הכל מהכל במקום מסודר אחד... פשוט מתסכל.
נערך לאחרונה על ידי Enc0der ב 15/08/2016 11:33, נערך 2 פעמים בסך הכל.

morgi23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #31 

urini כתב:ואללה שיחקת אותה... איך מצאת את זה... אנשים מחפשים את זה ממרץ :)
...
אז למה לא שואלים?:)

·

morgi23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #32 

Enc0der כתב:@morgi23,
תודה על העדכון! אתה מדבר על הגירסה האחרונה של פיבארו, Fibaro Motion Sensor Gen5 ?
תוכל לספר גם לגבי הביצועים בתור חיישן תנועה? האם הוא מזהה תנועה במרחק סביר (נניח 5 מטר) או רק כשממש קרובים אליו כמו שמשתמשים מסויימים דיווחו?

@ahiel,
מסכים איתך שהוורה נראה כרגע בתור הפתרון הכי "מלא", אבל זה מה שעצוב בשוק הזה.. יש כמה מוצרים מתחרים עם אחלה פוטנציאל (אם היה אפשר בקלות להזמין את ה-SmartThings האירופי לארץ כנראה שכבר הייתי מזמין אותו) אבל לכל אחד יש את החסרונות שלו, וחלקם כרגע עדיין בשלבי פיתוח/בטא (כמו Homey).

כרגע אין לי כלום, אני בשלבי בניה של הבית (בדיוק מתחיל חשמל) ואחרי תקופה ארוכה של גישושים אני בודק עכשיו את הסטטוס של השוק במבט קצת יותר קונקרטי.. רציתי להתחיל להזמין ציוד ולבדוק אותו "על יבש", אבל המצב כלכך מתסכל שאני לא יודע מה לעשות.

אם ה-vera תומך ב-motion sensor gen5 אז חשבתי אולי באמת ללכת עליו יחד עם vera plus (או edge? מצד אחד מפחיד אותי שהוא ממש חלש חומרתית ולא תומך ב-zigbee/wifi, מצד שני ב-plus ראיתי יותר דיווחים על תקלות... זאת אותה גירסת תוכנה בדיוק או שהתוכנות שונות?) ובשילוב של כל זה עם harmony hub (בגירסה שכוללת גם שלט פיזי, שהוא הכי נוח לטעמי לשליטה ב-AV בסלון בתכלס..), שהוא בכלל יהיה זה שישלוט על רוב הדברים בבית (כולל התאורה!! להרמוני יש תמיכה מלאה ב-lifx מה שאין לוורה...), ואז, אם ירצה השם, אני אוכל לשלוט על ההרמוני בתרחישים דרך הוורה (התוסף קיים , אבל כמו כל דבר בוורה לך תסמוך עליו.. עוד לא ראיתי שם משהו שעובד חלק בלי דיווחים על תקלות ללא סוף).

כדי להתבגר על הממשק הנוראי של וורה אני אוכל פשוט להשתמש בדשבורדים של imperihome, למרות שהם גם לא מי-יודע-מה.
מבאס שלא יהיה לי שום ממשק נורמלי ואחיד לראות בכל רגע סטטוס עדכני של הבית - מי נמצא בו, מה דולק, מה פתוח.. עדכוני push על דברים שקורים, שליטה נוחה על הכל ממקום אחד שגם נראה טוב.
כל הטכנולוגיות קיימות אבל אף מערכת לא נותנות הכל כמו שצריך:
* למשל ב-SmartThings מקבלים התראת push כשאחד מבני המשפחה מגיע הביתה, בצורה נוחה ובלי לעשות כלום.. מצד שני האפשרות להגדיר בה תרחישים מורכבים היא מוגבלת.

* בוורה אתה צריך להתקין כמה וכמה פלאגינים בשביל בכלל לקבל התראות פוש, ואז להגדיר עצמאית תרחישים מורכבים במקרה הטוב או לכתוב קוד (!) במקרה הרע, ואפילו אז אתה סתם תקבל התראה לטלפון שלא קשורה לכלום, בלי שהיא תיפתח בממשק ניהול נוח שכולל הכל מהכל במקום מסודר אחד... פשוט מתסכל.
...
אני עובד עם הסנסור מהדור הראשון (לא GEN5).
הוא מזהה תנועה ממרחק גדול יותר מ5 מטרים די בקלות ויש לו הגדרות מתקדמות שניתן לכוון את הכל לפי הדרישות שלך - תציץ בשרשור הזה.

בנוגע לממשק המשתמש, אצלי אף אחד מבני הבית לא משתמש בממשק של Vera. הממשק משמש אותי רק לטובת הגדרת תרחישים, הוספת מודולים וכו'. כל שאר השליטה מתבצעת דרך אפליקציה צד 3 - במקרה שלי Homewave אבל יש גם אחרות. כל אחד לפי מה שתאים עבורו.

R-יק
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 518
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 45 פעמים

שליחה #33 

Enc0der כתב: * בוורה אתה צריך להתקין כמה וכמה פלאגינים בשביל בכלל לקבל התראות פוש, ואז להגדיר עצמאית תרחישים מורכבים במקרה הטוב או לכתוב קוד (!) במקרה הרע, ואפילו אז אתה סתם תקבל התראה לטלפון שלא קשורה לכלום, בלי שהיא תיפתח בממשק ניהול נוח שכולל הכל מהכל במקום מסודר אחד... פשוט מתסכל.
...
·
ממש לא... ברגע שיש לך את האפליקציה של וורה מותקנת בטלפון אתה מקבל התראות בלייב.
רק תגדיר לכל רכיב/סצנה שאתה רוצה שתתן התראה וזהו.

דומיקון
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 886
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 146 פעמים

שליחה #34 

בשורה התחתונה , בדיוק כמו שאתה מתאר, זה המצב בכל השוק הזה.
אם בעולם המצב עוד לא מושלם, אז בארץ - בכלל... ברדק גדול.

לורה אכן יש פתרון יחסית טוב של ממשק מול תוכנות צד שלישי - אני באמת עובד עם IMPERIHOME , שילמתי 29.90 ש"ח על הגרסה המלאה, רשיון יחיד עובד על שני מכשירים ניידים + על טאבלט...

התראות ה PUSH - עובד עם התכנה VERA MOBILE - לא מפעיל ממנה כלום, אבל ברגע שהיא מותקנת - יש התראות PUSH בנייד שלי על כל ארוע.

התממשקות ב HTTP - יש חיבור עם אמזון אקו, כך שגם האשה וגם הילדים מפעילים את הבית בדיבור...

מבחינת תרחישים וממשק - אין לי צורך מורכב מדי... דברים פשוטים (נורה בלילה כשהילדים הולכים לשירותים... סגירה של כל הבית כשהולכים לישון וכו'...)

מבחינת הפופולאריות... תראה פה בפורום - שאלה על ורה ותוך כמה דקות (שעות...) מישהו מוצא תשובה... הקהילה בהחלט תומכת...ומוצאים פתרונות חבל על הזמן.

מבחינת תמיכה ברכיבים צד שלישי - תראה את הטבלה של וסטרנט על תמיכה של בקרים במוצרים

אני מחפש כל הזמן תחליפים לורה, אבל לא מצאתי עדיין משהו שמבחינת מחיר יותר זול או יותר גמיש, ואפילו מתממשק ליותר רכיבים, ואם תמצא משהו ותשחק איתו ותראה שהוא אכן מוצר טוב ותחליף ראוי - מאוד אשמח אם תשתף איתנו מנסיונך החי כמו שאומרים...

בכל מקרה - מוזמן לביקור, אשמח להראות לך קצת .. אני גם בתהליך של בניית בית , קצת אחריך עם הלוחות זמנים.. אשמח אם תשתף עוד מידע.
דומיקון - בית ישראלי חכם יותר
נציגי חברת Vera Control LTD בישראל
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים
http://www.domicon.co.il/

deepspace
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 661
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #35 

קיבלתי עכשיו את ה-5 מודלים הראשונים שלי.
בקר עדיין אין.
אפילו לא בטוח מה לגמרי רכשתי להגיד את האמת.
לא שברתי את הראש.
פשוט חיפשתי בזול ומהר כדי שאוכל קצת להתנסות ולשחק עם זה.
נבין את השאר אחר"כ אחרת מתלבטים בלי סוף.
עם התנסות והבנה בסיסית אפשר לעשות החלטות טובות יותר בהמשך ולהחליף במידת הצורך.
"לומד על הדרך"...

R-יק
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #36 

deepspace כתב:קיבלתי עכשיו את ה-5 מודלים הראשונים שלי.
בקר עדיין אין.
אפילו לא בטוח מה לגמרי רכשתי להגיד את האמת.
לא שברתי את הראש.
פשוט חיפשתי בזול ומהר כדי שאוכל קצת להתנסות ולשחק עם זה.
נבין את השאר אחר"כ אחרת מתלבטים בלי סוף.
עם התנסות והבנה בסיסית אפשר לעשות החלטות טובות יותר בהמשך ולהחליף במידת הצורך.
"לומד על הדרך"...
...
·
איך אתה יכול להתנסות ללא בקר ראשי?

ממליץ לך בעתיד לפני שאתה מזמין מודולים/בקר - לחשוב מה אתה רוצה ליישם/על מה אתה רוצה לשלוט ורק אז להזמין מוצרים בהתאם.

deepspace
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 661
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #37 

אני מתכוון לקנות סטיק Z-wave בכמה גרושים עכשיו.
הבקר הראשי הסופי דורש יותר מחשבה/השקעה.
קניתי לפי הזדמנות מחיר במכירה פומבית.
היה לי כמה דק' לבצע החלטה אז לא היה לי מספיק זמן לשגע את עצמי. :lol:
חתול בשק כמו שאומרים.
אני רק מקווה שלא קניתי רכיבים ששייכים למערכת סגורה... זה החשש העיקרי.
עכשיו צריך לחפור על זה "קצת". אני חופר לאחר הקניה חח.

אלו המוצרים שנרכשו:
http://products.z-wavealliance.org/products/211
http://products.z-wavealliance.org/products/294
http://products.z-wavealliance.org/products/402
http://products.z-wavealliance.org/products/496

את 507900 יש כפול.

בלי מיסים אגב. :pizza:

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2568
שם מלא: Grappa
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 390 פעמים

שליחה #38 

morgi23 כתב:
...
...
אם זה מפריע לך, אתה יכול לשנמך לגירסה הקודמת. אצלי זה פתר את הבעיה וכולם חזרו להיות מרוצים.
...
·
לא מצליח למצא איך לשנמך.
אפשר רמז
:-)

R-יק
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #39