Breville Oracle - Unboxing

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
odedia פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 471

שליחה

בהחלט אפשר, אבל אתה כמובן צריך גם לדאוג לטמפינג ידני ומדידה מדוייקת של כמות הטחינה. אני פשוט בוחר להנות ממה שהמכונה מציעה. אולי לא מדובר במטחנה כמו כאלו שעולות הרבה יותר אבל בהחלט לא מדובר בצעצוע. אם ביום מן הימים המטחנה תפסיק לעבוד אני עדיין אוכל להנות מהמכונה עם מטחנה נפרדת, המכונה בעצם תתפקד בדיוק כמו ה-breville dual boiler (פלוס הקצפה אוטומטית).

אגב ניסיתי עכשיו עם טמפינג ברמה אחת נמוכה יותר כמו שקרמריקה הציע. יצא אספרסו כל כך חזק שאני חושב שאני ער עד 3 בלילה (Y). תענוג.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098

שליחה

בכדי להנות מטחינה עדיפה, דרושה מטחנה באמת מעולה. הפיצ׳רים שמפסידים הם הטחינה, הפיזור והדחיסה.
במקרה הזה, הפיצ׳ר המיוחד היחיד של האורקל שנשאר זה ההקצפה האוטומטית.
מי שלא שותה הרבה משקאות עם חלב, יש במקרה הזה את ה-dual boiler bes920 שחסרה את המטחנה וההקצפה האוטומטית, אבל זהה בכל מלבד זה.

עריכה: הקדים אותי בפרסום, אז מה שהוא אמר.. :wink:

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720

שליחה

תתחדש.
גם באקספובר יש מחליף חום שעובר מדוד ההקצפה אל דוד החליטה כדי לחמם את דוד החליטה במקביל לגוף חמום (רק שם יש 2 דודים של ליטר וחצי)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374

שליחה

2 דברים שלא הבנתי :
1) מה זה הטמפרינג האוטומטי ? לטובת העיניין הנחתי שפשוט מדובר במטחנה שמשולבת במכונה, והיתה יכולה להיות נפרדת באותה מידה !?
יש מקום מיוחד לידית וטימפור אוטומטי ? לא ראיתי מעולם....
2) לגבי דוד כפול - לא תמיד יש בכ"א מהדודים גוף חימום נפרד ? אחרת מה הרעיון של DB ?
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה

1. זו לא רק מטחנה, זו מטחנה שיודעת לפזר ולדחוס בעצמה.
יש כאלו נפרדות, אבל בודדות ויקרות עוד יותר מכל המכונה הזו.
2. זה לא רק דוד כפול. זה שילוב של דוד כפול ומחליף חום ותוספת של גוף חימום שלישי בראש. זה מאפשר חימום מאוד מהיר יחסית ויציבות טמפרטורה.

katzer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 273

שליחה

האם זאת אותה המכונה?

http://www.alm.co.il/dutyfree/mobile/it ... 57&vmenu=3

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060

שליחה

וואו תתחדש.
אנגליה זו אכן אופציה טובה כמדינה מקור לייבוא.
תהנה!
מתישהו...גם אני אבצע מהלך
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה

katzer כתב:האם זאת אותה המכונה?

http://www.alm.co.il/dutyfree/mobile/it ... 57&vmenu=3
...
·כן

igalkop
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8

שליחה

קרמריקה כתב:
...
...
·כן
...
משום מה ·אלמ דיוטי פרי לא מפרסמים באתר שלהם את המחיר של המכונה.
כשפניתי אליהם בכתב לגבי זה (לפני יומיים) הם אכן אישרו שהמכונה המדוברת נמצאת אצלם במלאי אבל סירבו למסור את המחיר בתואנה של "אם באתר שלנו אנחנו לא מפרסמים את המחיר, לא נמסור לך אותו בכתב באופן פרטי".

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551

שליחה

מה הבעיה,

אם אתה טס לחול, תמצא ספק שים את המכשיר בCART,

תלך תראה לא מתאים לך המחיר באלם תבצע מהטלפון את ההזמנה במקום.

katzer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 273

שליחה

igalkop כתב:
...
...
משום מה ·אלמ דיוטי פרי לא מפרסמים באתר שלהם את המחיר של המכונה.
כשפניתי אליהם בכתב לגבי זה (לפני יומיים) הם אכן אישרו שהמכונה המדוברת נמצאת אצלם במלאי אבל סירבו למסור את המחיר בתואנה של "אם באתר שלנו אנחנו לא מפרסמים את המחיר, לא נמסור לך אותו בכתב באופן פרטי".
...
אני מנסה לחשוב מה ההגיון מאחורי החוסר שקיפות הזה והתשובה היחידה שעולה בראשי היא שהמחיר לא אטרקטיבי ביחס למחיר קמעונאי באירופה אז הם בונים על הנישה של לקוחות בורים שאינם מסוגלים לבצע חיפוש באינטרנט בטלפון בזמן שהם בחנות אבל כן מוכנים לשים למעלה מ-6000 שקל במקום בלי לחשוב יותר מדי. ואם הם יגלו את המחיר ללקוחות לפני הטיסה אז הם מסתכנים שאותם לקוחות מאותגרים טכנולוגית עלולים איכשהו לשמוע על זה ולאבד אותם. הגיון פרנואידי עקום אבל נתנחם בעובדה שהוא עקבי.

אם מישהו מחברינו כאן בפורום עומד לטוס בקרוב, אודה מראש, מקרב לב (וכיס) אם יוכל לבדוק זאת עבורינו... כעת אני כבר סקרן באמת.

soler
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 519

שליחה

12,900 שח, מחיר כולל משלוח הביתה.
ואין להם אותו במלאי.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720

שליחה

הם בונים על זה שאנשים קונים אמוציונלית. ברגע שהרגל שלך דורכת על נתב"ג הראש שלך כבר במקום אחר. אתה כבר לא בארץ. במחירים בדולרים, מהדהד לך בראש בחופשה זה לא קופת חיסכון אז אתה רואה מחיר ומתפתה לקנות.
אם תדע מראש שזה סכום כזה לא הגיוני אז לא תקנה.
13K אפשר לקנות דאבל בוילר אמיתי - לא חצי צעצוע כזה עם דודים קטנים ועודף אלקטרוניקה. פרופיטק 700 עם מטחנה עולה ככה וזאת באמת מכונה לקפה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

avramm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 392

שליחה

אז יש לי חדשות... אתמול ראיתי את המכונה ב-אלמ שבקניון ברמת אביב. המחיר שהיה מוטבע היה משהו מעל 16,000. שאלתי את המוכר אם הוא יודע מה המחיר בשדה. אמר שיוצא אותו דבר לאחר הוספת מיסים. לשאלתי איך התכן כזה הפרש אם קונים באנגליה ומשלמים את כל המיסים ההובלה והוצאות אחרות. ענה שאשאל את כחלון ונתניהו.... בשלב הזה איחלתי לו בריאות ויצאתי מהחנות.
Artificial Intelligence is better then NONE...

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה

דבוטאנט כתב:הם בונים על זה שאנשים קונים אמוציונלית. ברגע שהרגל שלך דורכת על נתב"ג הראש שלך כבר במקום אחר. אתה כבר לא בארץ. במחירים בדולרים, מהדהד לך בראש בחופשה זה לא קופת חיסכון אז אתה רואה מחיר ומתפתה לקנות.
אם תדע מראש שזה סכום כזה לא הגיוני אז לא תקנה.
13K אפשר לקנות דאבל בוילר אמיתי - לא חצי צעצוע כזה עם דודים קטנים ועודף אלקטרוניקה. פרופיטק 700 עם מטחנה עולה ככה וזאת באמת מכונה לקפה.
...
המטחנה לא מעולה, אבל היא טובה. בשילוב עם הפיזור והדחיסה האוטומטיים היא כבר טובה מאוד, שכן לתוצאות כאלה ניתן להגיע רק לאחר WDT (או טכניקת פיזור אחרת) ודחיסה ידנית מושלמת עם מטחנה דומה.
החלק שאחראי לקפה לעומת זאת, כבר כן מעולה. נכון, יש עודף אלקטרוניקה (ויש בזה גם הרבה יתרונות) והיא לא סקסית, אבל לעניות דעתי מבחינת התוצאה בכוס היא לא נופלת מאף דאבל בוילר אחרת ברמת המחירים הזאת.
זו רכישה לא זולה (אם כי לא נורא כאשר מייבאים עצמאית, במיוחד כשיש מבצעים כמו שאני מצאתי ללא מכס ומע״מ - לא מקומי ולא בארץ), אבל האורקל זו רכישה לעצלנים, וכאלה שרואים את עצמם משתדרגים למטחנה מעולה תמורת מאמץ בשלב מסויים.
נערך לאחרונה על ידי קרמריקה ב 27/07/2016 21:15, נערך פעם 1 בסך הכל.

odedia פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

המחירון הרשמי בארץ כפי שניתן לי בדף הפייסבוק שלהם הוא 1600 שקלים.
כמובן שהתקשרתי לבדוק את הטעות למחרת וזה תוקן ל-16,500 שקלים :).
אין שום הצדקה לקנות בארץ. היבואן לא מייבא שום דבר מבחינת הפילטרים, טבליות ניקוי, חלקי חילוף וכד׳. פשוט לא מבין למה לקנות דבר כזה בארץ.

odedia פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

דבוטאנט כתב:13K אפשר לקנות דאבל בוילר אמיתי - לא חצי צעצוע כזה עם דודים קטנים ועודף אלקטרוניקה. פרופיטק 700 עם מטחנה עולה ככה וזאת באמת מכונה לקפה.
...
באמת שהמכונה מוציאה קפה שלא יורד באיכותו מבתי קפה טובים עם מכונות יקרות מאוד. זה אולי ״צעצוע״ אבל צעצוע איכותי ובנוי ברמה גבוהה מאוד. גם מחשב של אפל יכול להיחשב צעצוע אבל זה לא מוריד מאיכות הבניה שלו.

זאת המכונה המושלמת לאנשים שאוהבים קפה ופחות אוהבים את תהליך הכנת הקפה. כשאני קם בבוקר ועייף לגמרי, זאת בדיוק המכונה שאני צריך. רק המחשבה של להתעסק עם פעולות ידניות של הקצפה, טימפור, או אפילו לזכור להפעיל את הסטימר בסוף כדי שהמקציף יישאר נקי - זה פשוט לא בשבילי. אני צריך קפה ומהר.

עם ההדלקה האוטומטית המכונה כבר התחממה ומחכה לי, הפורטפילטר חם ומחכה לקפה, סיבוב קל והכל מוכן. תענוג.
עם מכונה ידנית צריך להדליק אותה ואז לחכות 15-20 דקות כדי שתגיע לטמפרטורה הנכונה. אין לי זמן כזה בבוקר.

odedia פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@קרמריקה זכור לי שכתבת בעבר שאתה משתמש בפילטר המובנה. מאיפה הזמנת פילטרים חלופיים? עם המכונה מגיע רק אחד, ואמאזון לא שולחים לארץ.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה

רכשתי בארה״ב והבאתי משם איתי שתי חבילות.
נסה ליצור קשר עם היבואן, עכשיו כשמוכרים אותה בארץ באופן רשמי אולי גם מייבאים פילטרים.
אם לא, תוכל לנסות את מזלך באיביי או לחילופין באמצעות אחת מהחברות ששולחות חבילות מארה״ב לישראל.

odedia פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@קרמריקה תודה, כבר בדקתי עם היבואן לפני שבוע, הם לא מייבאים שום דבר לצערי :).

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”