צריך עזרה בנושא מחברים לרמקולים {מעוניין לרכוש מחול} מבקש עזרה בנושא

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10924

שליחה

האיטלקי כתב:@Amir64
בוקר טוב אמיר היקר.
תשובות לשאלות שלך : את האמת בקשר לכבל של הרמקולים, אין לי מושג בכלל איזה חברה של כבל אני צריך לקבל, ומה בדיוק הנתונים שלו.
...
בקשר למה אני חושב שצריך בכלל מחברים? קודם כל לפניי הכל אם זה מוריד מאיכות החיבור בייחס לחיבור ישיר בין הרמקול לרסיבר, אז תגיד לי אתזה ואני מייד יורד מהעניין, אני לא חייב אתזה, פשוט יותר כל שרוצים לחבר או להוריד וזה גם מוסיף קטע, ואני פשוט אוהב את המראה הזה.
...
לדעתי כרגע יותר חשוב לך לדעת איזה כבל בדיוק אתה קונה.
בעיקרון בסביבה ביתית לא צריך כבל shielded.
גם כבלים דקיקים ולא מספקים לרמקולים בעובי 20AWG, נקראים shielded, כי שני המוליכים עם הבידוד שלהם נמצאים בתוך בידוד פלסטי חיצוני המקיף אותם. כמו המעטפת של חוט טלפון. אין לזה שום משמעות מעשית על תפקוד הכבל במערכת.
הרבה יותר חשוב זה ה- gauge, או עובי המוליך.

בקשר לבננות, הבעיות הידועות איתם:
במשך השנים קצה הכבל יכול להתחמצן, זה קורה בתוך הפלאג, אתה לא רואה ולא יודע שצריך לחתוך את הקצה המחומצן.
הפלאג עצמו יכול להתחמצן (קורוזיה), ולפגוע באיכות החיבור, לכן כדאי מצופה זהב...
החיבור בין הכבל לפלאג צריך להיות עשוי טוב, שאם לא כן, מגע לא טוב גורם לפגיעה.
וכמובן, בלי לדעת מה קוטר המוליך בכבל שלך, איך תדע שאתה יכול לבצע חיבור איכותי של המוליך לבננה שתקנה?

FastandFurious פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5188

שליחה

@Amir64
בקשר לכבל תאמין לי שאני מנסה לקבל פיסת מידע, הבחור שצריך להביא לי אותם בחו'ל ומשום מה הוא לא עונה להודעות ווצאפ וזה ממש מעצבן אותי.

בקשר לקונקטורים מחברים, אחשלי כל אחד אומר משהו אחר, ואני כבר לא יודע מי צודק ומה באמת נכון, בסך הכל יותר קל להוציא ולהחזיר את הכבלים, סעמק אני יורד מהבננות האלה, לא מחפש לפגום במשהו אחרי כל מה שהשקעתי...
רשימת הציוד: Accuphase E-480 Integrated Amplifier with DAC-60|Perlisten R7t Speakers|Elipson Planet L Surround Speakers|Morel SP3 Dolby Atmos Speakers|WiiM Ultra Streamer|PSA S1813 Subwoofer|LG C1 TV

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

אני משתמש באותם מחברים תוצרת nakamichi שקישרו מקודם. הם בסדר גמור, לא צריך יותר מזה.

כבל לרמקול בעקרון לא מסוכך אין אפילו אפשרות לחבר סיכוך למחבר RCA רגיל ובגדול זה החלק ההכי פחות חשוב בכל המערכת. יכול להיות שתשמע דעות כיצד כבלים "פותחים", "מהדקים" ומשנים (תמיד לטובה) את אופי המערכת "בסדר גודל אחד לפחות". אני טרם זכיתי לחוש את החוויה המיסטית הזו ולדעתי ההבדלים היחידים זה ברמה הוויזואלית גרידא. אבל זו דעתי ולאחרים מותר להאמין בדברים אחרים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

@istarmini
הכוונה היא לסגנל....,

בקישור ששלחת יש שתיי סוגי מחברים, מה עדיף הטנין או השני?
רשימת הציוד: Accuphase E-480 Integrated Amplifier with DAC-60|Perlisten R7t Speakers|Elipson Planet L Surround Speakers|Morel SP3 Dolby Atmos Speakers|WiiM Ultra Streamer|PSA S1813 Subwoofer|LG C1 TV

חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

istarmini כתב:
...
...
·

במידה וניתן להכניס בננות לטרמינלים של הרמקולים שלך זה יתאים.
...
זה הרמקול שלי, אז המחברים יתאימו נכון?

מה עדיף את הטנין או הבננה?
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17940

שליחה

האיטלקי כתב:
...
...
זה הרמקול שלי, אז המחברים יתאימו נכון?

מה עדיף את הטנין או הבננה?
...
·

[left]Locking Banana Plugs:
We also offer a locking banana plug; this plug, shown at right, has a tightening collar which can be used to expand the width of the banana after insertion, for an especially secure installation. The speaker wire is fed into the rear of the plug, and the wire is then clamped in place with a pair of brass setscrews[/left]

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951

שליחה

בננה עדיף, יותר שטח פנים, פחות הברגות, חיבור נקי ויפה, אבל יש לו הרבה בליטה מאחורה (בנוסף הוא קל לשליפה ומאוד מקצועי)
אלא אם אתה מצמיד את הרמקול עם בורג לקיר (כלומר תולה) אז עדיף להשתמש ב U שציינת או בחשוף, כי חוט מסוג קודם בולט (למעשה גם U בולט אבל אפשר לסדר) ידפק על הקיר

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”