סוף סוף: סרטוני הדגמה ל-HDR שמראים את הפוטנציאל של הטכנולוגיה
- Nemesis
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4593
Audio Return Channel. להחזיר את הסאונד מהטלוויזיה לרסיבר דרך אותו כבל HDMI שמקשר ביניהם.
- hipoo
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2125
- שם מלא: hipoo
אני הצלחתי להפעיל את זה בטלויזיה של סמסונג ורסיבר של אונקיו, עדיין לא ניסיתי עם ה LG כי אני מצפה לרסיבר ימהה שאמור להגיע בעוד שבוע שבועיים.
אבל זה לא כל העניין, סטרימר נותן תמיכה בכתוביות שאת זה הטלויזיה לא יודעת לעשות
אבל זה לא כל העניין, סטרימר נותן תמיכה בכתוביות שאת זה הטלויזיה לא יודעת לעשות
* עובדה ידועה היא, שהאנשים שהכי רוצים לשלוט על אנשים הם, מעצם העניין, הכי פחות מתאימים לעשות זאת.
כל אחד שמסוגל להגיע לכך שיתמנה לנשיא, אסור בשום אופן להרשות לו לקבל את התפקיד.
- Huber
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73429
- שם מלא: ערן
·Nemesis כתב:Audio Return Channel. להחזיר את הסאונד מהטלוויזיה לרסיבר דרך אותו כבל HDMI שמקשר ביניהם....
זה פונקציה שמובנית בטלוויזיות? מכשיר מיוחד? תקן?
- Nemesis
-
- חבר מביא חבר

תקן ותיק למדי. רוב הטלוויזיות המודרניות כוללות כניסה שתומכת ב- ARC.
רוב הסאונד בארים והמגברים תומכים בזה. זה נורא נוח. עד היום לא היתה לי הזדמנות להשתמש בזה, אבל אצל ההורים הגדרתי חיבור כזה לסאונד באר.
כאמור, סופר נוח.
רוב הסאונד בארים והמגברים תומכים בזה. זה נורא נוח. עד היום לא היתה לי הזדמנות להשתמש בזה, אבל אצל ההורים הגדרתי חיבור כזה לסאונד באר.
כאמור, סופר נוח.
- hipoo
-
- חבר ותיק

·כשכתבת כניסה שתומכת התכוונת לכניסת HDMI.Nemesis כתב:תקן ותיק למדי. רוב הטלוויזיות המודרניות כוללות כניסה שתומכת ב- ARC.
כאמור, סופר נוח....
הבהרה למי שלא מכיר.
* עובדה ידועה היא, שהאנשים שהכי רוצים לשלוט על אנשים הם, מעצם העניין, הכי פחות מתאימים לעשות זאת.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20197
- שם מלא: ארתור ליברמן
לגבי הNUC, היום אנחנו בתקופת מעבר. ה-kaby lake, דור 7 של מעבדי ה-core כנראה סוף סוף יכיל ליבה גראפית מעודכנת שתתמוך בHDMI2.0 כמו שצריך.
גם כנראה גם הדור הבא של מעבדי ה-APU של AMD כנראה גם יכיל ליבה גראפית מעודכנת.
היום הדרך היחידה לקבל HDMI 2.0 עם תמיכה בפיענוח כל הפורמטים הוא כרטיס מסך חיצוני של NVIDIA או AMD.
GTX950, GTX960, סדרת ה-GTX1000. ואצל AMD סדרת הRX400, למשל הRX460 זול יחסית ויעשה את העבודה.
כמובן אפשר גם לקנות סטרימר בסגנון השילד של NVIDIA. מבחינת חומרה גם סטרימרים שמבוססים על S905X וS912 של AMLOGIC תומכים ב-HDR10, אבל מתי תתווסף להם תמיכה ב-HDR מבחינת תוכנה, אני לא יודע.
גם כנראה גם הדור הבא של מעבדי ה-APU של AMD כנראה גם יכיל ליבה גראפית מעודכנת.
היום הדרך היחידה לקבל HDMI 2.0 עם תמיכה בפיענוח כל הפורמטים הוא כרטיס מסך חיצוני של NVIDIA או AMD.
GTX950, GTX960, סדרת ה-GTX1000. ואצל AMD סדרת הRX400, למשל הRX460 זול יחסית ויעשה את העבודה.
כמובן אפשר גם לקנות סטרימר בסגנון השילד של NVIDIA. מבחינת חומרה גם סטרימרים שמבוססים על S905X וS912 של AMLOGIC תומכים ב-HDR10, אבל מתי תתווסף להם תמיכה ב-HDR מבחינת תוכנה, אני לא יודע.
- Huber
-
- חבר במועדון HT

·hipoo כתב:·כשכתבת כניסה שתומכת התכוונת לכניסת HDMI.......
הבהרה למי שלא מכיר....
רגע, אני צריך גם בממיר כניסת HDMI תומכת? לא כל ממיר/כניסה בממחיר מתאימים?
- hipoo
-
- חבר ותיק

·באחת מכניסות ה HDMI בטלויזיה אמור להיות כתוב ARC.Huber כתב:·......
רגע, אני צריך גם בממיר כניסת HDMI תומכת? לא כל ממיר/כניסה בממחיר מתאימים?...
לדעתי עשו את זה בגלל/בשביל הסמארט, אם השידור, נגיד של נטפליס מגיע מהטלויזיה ואתה רותה לשמוע סאונד הקפי אז ה HDMI ARC בעצם מעבירים את הסאונד מהטלויזיה לרסיבר.
לא צריך ממיר.
- Nemesis
-
- חבר מביא חבר

לא קשור לממיר בכלל. צריך תמיכה רק ברסיבר/מקרן קול/סאונד באר/מה שלא יהיה ובטלוויזיה.
- nadavrut
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 281
מצ"ב קישור לאתר הורדות קבצי DEMO של כל החברות (LG, סמסונג, פיליפס, סוני וכו'..).קרמריקה כתב:עד היום הורדתי כל סרטון שיכולתי למצוא, וכל פעם התאכזבתי מחדש מה-HDR הזה שכולם מדברים עליו. סוף סוף נתקלתי בכמה סרטונים חדשים ש-LG הוציאה ולא רק שהם HDR הם גם נוצרו מתוך מחשבה על ניגון ב-OLED.
אין מה לומר - נותרתי עם פה פעור. זה אמנם רק סרטוני הדגמה, אבל סוף סוף הבנתי עד כמה HDR יכול לתרום לתחושת החדות, ההבדל בין HDR ללא HDR משמעותי הרבה יותר מההבדל בין 4K ל-FHD, ובתוספת השחורים של ה-OLED זה באמת תמונה שטרם ראיתי, גם לא בתערוכות והדגמות.
מי שמעוניין יכול למצוא את סרטוני ההדגמה פה:
https://mega.nz/#F!aBAGBJBb!vGOiLiLo9HT7fBA1qww3-Q
רק צריך לשנות את הסיומת מ-lge ל-mkv בכדי שזה יעבוד במכשיר....
ניתן למצוא שם קבצי 4K, HDR, 10 Bit, HEVC ועוד.
תהנו...
http://demo-uhd3d.com/categorie.php?cat=demouhd
·
YNWA
- Huber
-
- חבר במועדון HT

טוב, שמתי את הקבצים על DOK שפורמט ב NTFS, משום מה הטלוויזיה לא הצליחה לקרוא אותו. היא הציעה לפרמט אותו בפורמט שלה, אישרתי מכיון שלא היה עליו שום דבר חשוב, פירמטה, הקבצים הועתקו שוב מהמחשב והפעם נוגנו בהצלחה.
אז למסקנות:
1. ללא ספק איכות תמונה מדהימה, פשוט עושה חשק.
2. בחלק מהדמואים מראים לך תמונה "רגילה" ללא HDR לצד תמונה עם HDR. אני משוכנע לחלוטין התמונה ה"רגילה" עברה הנמכת איכות רצינית, אין מצב שתמונה באיכות שכזו אני רואה בטלוווזיה הנוכחית שלי ביום יום. קצת מעצבן שצריכים לרדת לשפל שכזה בשביל לדחוף את המוצר, בעיניי זה לא פחות מהונאה.
3. שוב - בהחלט האיכות הכי גבוהה שיצא לי לראות עד היום בכל מסך בכל מצב.
עכשיו נרשם לנטפליקס ונראה מה יש שם להציע.
אז למסקנות:
1. ללא ספק איכות תמונה מדהימה, פשוט עושה חשק.
2. בחלק מהדמואים מראים לך תמונה "רגילה" ללא HDR לצד תמונה עם HDR. אני משוכנע לחלוטין התמונה ה"רגילה" עברה הנמכת איכות רצינית, אין מצב שתמונה באיכות שכזו אני רואה בטלוווזיה הנוכחית שלי ביום יום. קצת מעצבן שצריכים לרדת לשפל שכזה בשביל לדחוף את המוצר, בעיניי זה לא פחות מהונאה.
3. שוב - בהחלט האיכות הכי גבוהה שיצא לי לראות עד היום בכל מסך בכל מצב.
עכשיו נרשם לנטפליקס ונראה מה יש שם להציע.
- tomer953
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
כאמור, אני אחד מהנסיינים לשבוע של ה- LG OLED B6
צפיתי בתכנים שפורסמו כאן בשרשור, ו-2 סמפלים שגרמו לי לתדהמה:
הסמפל של השחמט, לקראת סופו - תמונות מדהימות על הרקע השחור. לגמרי ממחיש את העומק עם דגש על שחור מושלם.
והשני זה הסמפל של הלהקה שמנגנת תוך כדי הצבעים והכדורים שעפים מהבאס. פשוט מדהים.
אחרי שצפיתי בסמפלים האלו - כל שאר התכנים נראים לי כירידה דרסטית ביכולות הטלויזיה. גם תכני 4K בנטפליקס לא משהו עכשיו...
יש עוד תכנים כאלו?
צפיתי בתכנים שפורסמו כאן בשרשור, ו-2 סמפלים שגרמו לי לתדהמה:
הסמפל של השחמט, לקראת סופו - תמונות מדהימות על הרקע השחור. לגמרי ממחיש את העומק עם דגש על שחור מושלם.
והשני זה הסמפל של הלהקה שמנגנת תוך כדי הצבעים והכדורים שעפים מהבאס. פשוט מדהים.
אחרי שצפיתי בסמפלים האלו - כל שאר התכנים נראים לי כירידה דרסטית ביכולות הטלויזיה. גם תכני 4K בנטפליקס לא משהו עכשיו...
יש עוד תכנים כאלו?
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
דיברתם פה הרבה על ARC ואם עדיף סטרימר חיצוני או פנימי. אבל אתם כנראה לא מכירים עובדה אחת חשובה, שנותנת יתרון לסטרימר חיצוני. בעוד שהup channel בHDMI מאפשר איכות סאונד גבוהה, הdown channel בHDMI שעליו עובר הסאונד של הARC מאפשר איכות סאונד ברמה של כבל אופטי כי מוקצה לו רוחב פס נמוך ולכן הסטרימר המובנה לא יכול להעביר לרסיבר מעבר לפסקול 5.1 דחוס (loosy). ככה למשל מי שרוצה להינות מפס קול atmos בשירותים כמו נטפליקס יצטרך נגן חיצוני כלשהו שמחובר לרסיבר. מקווה אולי שיש פתרון בתקנים היותר חדשים של הHDMI כי עד כמה שהבנתי רוחב הפס החוזר לא יועד מראש לARC אלא זה משהו שהתווסף על הדרך במגבלות רוחב פס משמעותיות.
נערך לאחרונה על ידי Alon_Solo ב 01/10/2016 15:26, נערך פעם 1 בסך הכל.
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46465
רוחב הפס של ARC עבור אודיו דומה לזה שקיים מעל S/PDIF, לפיכך קיימת תמיכה בפורמטים כמו PCM, Dolby Digital או DTS עם 5.1 ערוצים, אך לא פורמטי Lossless כמו DTS-HD Master Audio או Dolby TrueHD.
- silver_poison
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 521
יש לי מעבד מסוג
amd phenom ii x4 quad core 955 socket am3 332Ghz
וכרטיס מסך :
Geforce 960GTX
וזכרון 4 גיגה.
הכרטיס הנ"ל תומך ב4K ב60fps
אבל אחרי שהורדתי את הקבצים הנ"ל הם קרטעו...
השתמשתי בנגן
MPC-HC
וכרטיס מסך :
Geforce 960GTX
וזכרון 4 גיגה.
השתמשתי בנגן
MPC-HC
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35104
כנראה לא מוגדר לך להשתמש בהאצת חומרהsilver_poison כתב:יש לי מעבד מסוג
וכרטיס מסך :
Geforce 960GTX
וזכרון 4 גיגה.
השתמשתי בנגן
MPC-HC...
לי 950GTX הריץ בלי בעיה
- silver_poison
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 521
·איך אני בודק אם זה מוגדר כך ואם לא, איך אני מגדיר ?guyezra כתב:כנראה לא מוגדר לך להשתמש בהאצת חומרה......
לי 950GTX הריץ בלי בעיה...
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35104
תבדוק בהגדרות וידאו
DXVA או Hardware Accelaration
אני לא משתמש בנגן הזה
DXVA או Hardware Accelaration
אני לא משתמש בנגן הזה
- silver_poison
-