מחפש המלצות לסאב וופר טוב וחזק...

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
kagaben
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 155

שליחה

ממליץ מאוד על הגולדן איר FF5
אחלה שירות בישראל (תפנה אל היבואן דרור גולן מגולן מערכות)
מוצר מעולה לטעמי.

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4966
שם מלא: איתן

שליחה

mulder כתב:
...
...
ונניח ויש, מה זה אומר טכנית - סאב מוזיקלי? איך הוא עדיף מסאב איכותי שעושה עבודה טובה בפסקולי סרטים (שאגב גם בהם יש הרבה מוזיקה)
...
איך? כשאתה שומע מוזיקה עם הסאב אתה לא יודע שהוא עובד עד שאתה מכבה אותו, האפקט בא לידי ביטוי
במיחוד בווליום נמוך בו הוופרים של הרמקול עדיין לא מקבלים ביטוי.
ולמען הסר ספק אני לא שומע מוזיקה משופעת בבאסים בכלל(אלקטרונית לדוגמה) או חולה באסים קיצ׳וני.
וכפי שאתה יכול לראות בתמונת פרופיל לרמקול שלי לא חסר באס....
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7662

שליחה

niko כתב:
...
...
איך? כשאתה שומע מוזיקה עם הסאב אתה לא יודע שהוא עובד עד שאתה מכבה אותו, האפקט בא לידי ביטוי
במיחוד בווליום נמוך בו הוופרים של הרמקול עדיין לא מקבלים ביטוי.
...
מצטער, לא הבנתי איך זה קשור ל"מוזיקאליות" של סאב. את זה אפשר לומר על כל סאב איכותי.

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4966
שם מלא: איתן

שליחה

תראה, אני דווקא רחוק מפלצנות אודיופילית.
מבחינתי סאב שמתמזג בצורה מלאה לקדמיים אני קורא לו מוזיקלי......אין ממש הגדרה למוזיקלי.
שמעתי גם איכותי(יקר ומוכר) שבמוזיקה היה פשוט גרוע=אלים, מנותק מהמוזיקה.
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

FastandFurious פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5184

שליחה

@istarmini
הסתכלתי על שתיי הדגמים הpc ממש ענק וה pb נראה קטן. יש עוד דגמים של svs?
רשימת הציוד: Accuphase E-480 Integrated Amplifier with DAC-60|Perlisten R7t Speakers|Elipson Planet L Surround Speakers|Morel SP3 Dolby Atmos Speakers|WiiM Ultra Streamer|PSA S1813 Subwoofer|LG C1 TV

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1519

שליחה

חופשי נושא שאני שומע יותר מתמיד(Y)

זו דעתי,

יש הרבה משתנים ולא מעט סמנטיקה...
1. אקוסטיקה! אולי המרכיב הכי חשוב באודיו!
בתוך המילה הגדולה הזאת יש אינספור משתנים, לפעמים סטאפ מסויים נשמע הרבה יותר טוב לאחר מעבר דירה ולפעמים הפוך.... אבל הקטע הוא שיכולים לקרות הרבה דברים באמצע, כגון, יש הרבה יותר במה והגבוהים רכים יותר, אבל התדרים הנמוכים, (80 הרץ ומטה נגיד..), מהדהדים ועמומים משהו.... מבינים את הכוונה.

2. סינרגה.
לפעמים סאב X, נשמע טוב עם רמקולים Y, בחלל האזנה Z וכן הלאה.

3. כיול :-)
הדבר הטוב ביותר שהגיע לתחום האודיו הבייתי לדעתי!
עוזר למקסם את הסאונד אם כמה שפחות פשרות, וזה הולך ומשתפר:-)

4. סאב "מוזיקלי" וסאב ל"סרטים",
כולנו מסכימים שתדר 20 הרץ אומר 20 מחזורים בשניה... לכן אין דבר כזה סאב מהיר או סאב איטי.
מה כן?
כהכללה סאב פתוח ירד נמוך יותר וחזק יותר ,(בהשוואה לדגם מקביל רק סגור ), לפעמים על חשבון יותר הידהוד ופחות פירוט בתדרים הנמוכים, ולא מעט פעמים על סינרגיה בעייתית יותר עם הקידמיים.
סאב סגור יירד פחות נמוך ופחות חזק, יהדהד מעט פחות.. ו"יתממשק" טוב יותר או בקלות יותר עם הקידמיים.

לכן כהכללה גסה אפשר להגיד שיש עדיפות, במקרים מסויימים, לבחור בסאב פתוח עבור סרטים, וסגור עבור מוזיקה דו ערוצית.

אבל שוב, זוכרים את X Y Z:wink:

מי שמחפש אמת אבסלוטית יתעייף בסוף:lol:

שיהיה ערב מהמם לכולם

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17939

שליחה

האיטלקי כתב:@istarmini
...
·

הסברתי לך מה ההבדלים.

חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

@gro111
ושוב פעם תודה, אולי אתה יכול לתת לי מעט עזרה, כי פשוט החבר שלי מאוד עסוק מהבוקר ולא עונה לי כרגע, אני מחפש סב חזק שיתאים לסטאפ שלי, השימושים שלי הם 50%קולנוע 50% מוזיקה.
את הסטאפ שלי כבר בטח קראת בפתיח
רשימת הציוד: Accuphase E-480 Integrated Amplifier with DAC-60|Perlisten R7t Speakers|Elipson Planet L Surround Speakers|Morel SP3 Dolby Atmos Speakers|WiiM Ultra Streamer|PSA S1813 Subwoofer|LG C1 TV

חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

@istarmini
תודה אבל אני לא ביקשתי לדעת מה ההבדל בציטוט פה.
מבקש עוד דגמים אחרים

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

האיטלקי,

אשמח לעזור בכיף,

רק חשוב לי לציין שאני הייבואן של SVS ככה שתדע :wink:
וכמו שכבר כתבתי קודם אין אמת אבסלוטית..

תרגיש חופשי להתקשר אליי, הטלפון בחתימה.

שיהיה אחלה לילה:)

חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

@gro111
בשמחה, תודה רבה וערב טוב

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805

שליחה

gro111 כתב:כהכללה סאב פתוח ירד נמוך יותר וחזק יותר ,(בהשוואה לדגם מקביל רק סגור ), לפעמים על חשבון יותר הידהוד ופחות פירוט בתדרים הנמוכים, ולא מעט פעמים על סינרגיה בעייתית יותר עם הקידמיים.
סאב סגור יירד פחות נמוך ופחות חזק, יהדהד מעט פחות.. ו"יתממשק" טוב יותר או בקלות יותר עם הקידמיים.

לכן כהכללה גסה אפשר להגיד שיש עדיפות, במקרים מסויימים, לבחור בסאב פתוח עבור סרטים, וסגור עבור מוזיקה דו ערוצית.
...
כהכללה, דברים לא נכונים. הדהוד? פחות פירוט בתדרים נמוכים? סינרגיה בעייתית? על מה אתה מדבר?

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

סוג של הפשטה בוטה למען אנשים שהם לא מהנדסים.

למה אתה מתבטא בצורה מזלזלת כל כך?

ומעניין שציטטת את המשפט הכי פחות חשוב שאמרתי... מה לגבי:

"זו דעתי,

יש הרבה משתנים ולא מעט סמנטיקה...
1. אקוסטיקה! אולי המרכיב הכי חשוב באודיו!
בתוך המילה הגדולה הזאת יש אינספור משתנים, לפעמים סטאפ מסויים נשמע הרבה יותר טוב לאחר מעבר דירה ולפעמים הפוך.... אבל הקטע הוא שיכולים לקרות הרבה דברים באמצע, כגון, יש הרבה יותר במה והגבוהים רכים יותר, אבל התדרים הנמוכים, (80 הרץ ומטה נגיד..), מהדהדים ועמומים משהו.... מבינים את הכוונה.

2. סינרגה.
לפעמים סאב X, נשמע טוב עם רמקולים Y, בחלל האזנה Z וכן הלאה.

3. כיול חיוך
הדבר הטוב ביותר שהגיע לתחום האודיו הבייתי לדעתי!
עוזר למקסם את הסאונד אם כמה שפחות פשרות, וזה הולך ומשתפרחיוך

4. סאב "מוזיקלי" וסאב ל"סרטים",
כולנו מסכימים שתדר 20 הרץ אומר 20 מחזורים בשניה... לכן אין דבר כזה סאב מהיר או סאב איטי. "

או...

"אבל שוב, זוכרים את X Y Zקורץ

מי שמחפש אמת אבסלוטית יתעייף בסוףצוחק בקול "

כנראה שזה פחות רלוונטי...

ולגבי הידהוד, הכוונה שלי לריברב, גלים עומדים ושאר אינטרקציות אקוסטיות ומכניות.
ופירוט בנמוכים - סלח לי שזה לא תיאור מדעי לעובדה שטווח התדרים התחתון ללא עיוותים, וללא פיקים ודיפים8O כן! יש יותר "טקסטורה" , (לא יודע אם זה מדעי מספיק סורי).

הצורך שלך בהתייחסות כל כך אנליטית לא מתאימה לכולם ומזל! אחרת סתם היה לך סאב טוב ואפס תוכן לשמוע:wink:

אני שומע לא מעט מערכות בכל גווני הקשת על בסיס יומיומי כי זו העבודה והתשוקה שלי כאחד ואני לא מקבל את הקיבעון האנליטי שלך על תחום שמלא ברגש.
אגב אני מקבל פידבקים מלקוחות כל הזמן על דעתם הסובייקטיבית לגבי הבדלים שהם שומעים ו/או מרגישים וניזון גם מזה(f)

שיהיה לילה מהמם

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686

שליחה

האיטלקי כתב:@istarmini
...
איך פספסתי את ההתחחלה של השרשור הזה?

·חחחח...הרגת אותי עכשיו :lol:.

התמונות משקרות. אתה צריך ללכת לראות אותו וכמובן גם לשמוע/להרגיש. או שאתה יכול עכשיו בשביל הכיף, לקחת קופסת קרטון ולבנות ממנה קופסא במימדים של הPB2000. אתה תופתע.
בוא נתחיל מהסוף, אני קצת משוחד פה, יש לי סאב של SVS, גלילי וגם כמה רמקולים, איזה 11 בערך ואני מאוד מאוד מרוצה ממנו ויכול להמליץ בחום על כל סדרת ה2000, לא משנה מה הצורה, גליל, סגור או פתוח. יש להם עוד כמה דגמים, סדרת ה1000 היותר צנועה, סדרת הPLUS וסדרת הULTRA. אבל לפי התקציב אתה צריך לבדוק את סדרת ה2000 או לחלופין לחשוב על שני סאבים מסדרת ה1000. יש פה שאלה של מקום. יש לך הרבה ממנו, קצת, אין כלום, כל מילימטר חשוב? כמו שistarmini אמר, סדרת הPC היא לגובה כך שיש פה ניצול מרבי של שטח רצפה ותחלס, הצורה הזאת היא אחד מסימני ההיכר של SVS. כאשר הסימן הכי גדול זה תמורה מעולה לכסף, בזה הם אלופים. יש סאבים טובים מהם אבל לא במחיר הזה. אבל אין מה להרחיב יותר מדי הפעם (כמובן שחנחנו נמשיך לחפור עד הסוף :wink:), שלא כמו אם רסיבר, אתה יכול להתרשם מהסאב בפיוצ'ר. כמובן שזה לא אומר זה מה שיהיה לך בבית, הכל עניין של אקוסטיקה ומיקום, אבל אתה תקבל רושם טוב מאוד למה הוא מסוגל (יכול מאוד להיות שבבית שלך הוא יתפקד פחות טוב או יותר טוב).

נמשיך?
יש כמובן עוד סאבים בשוק, עוד כמה חברות טובות, אבל בארץ יש לך מבחר די מוגבל:

סנפאייר - סאבים קטנים מאוד אבל מפוצצים. "הקטע" שלהם זה גודל מינמאלי בלי להפסיד ביצועים. (בארץ)

גודלאייר - גם כן שמים דגש על גודל מופחת. (הנה היבואן)

חוץ מחברות שמתמחות בסאבים יש גם חברות רמקולים, מה שאתה מכיר ולרובם יש דגם או שניים. הבעיה שלרוב זה או דגם מאוד זול ומעפן או דגם יקר מאוד אבל תמיד התמורה נמוכה יותר מאשר בחברות מתמחות. יש כמה דגמים מוצלחים אבל הרוב לא שווה הסתקלות.

עוד?

(G)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2402

שליחה

למה אני בחרתי בדגם PB במקום ה-PC, אני אוהב את המבנה הקלאסי של הרמקול הקופסתי, לא אוהב צורה גלילית.
בעיני רמקול זה רכיב אסתטי לסלון וה-PB נראה טוב יותר(בעיני).

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805

שליחה

למה אתה מתבטא בצורה מזלזלת כל כך?
...
לא מתכוון לזלזל, אבל למה להתחיל יפה עם סעיפים 1-4 ואז לסיים עם שטויות? כשאתה רושם "סאב פתוח ירד נמוך יותר וחזק יותר ,(בהשוואה לדגם מקביל רק סגור)" אתה רושם נקודה טכנית לא נכונה, לא דעה אישית, ולכן זה מציק לראות את זה.
הצורך שלך בהתייחסות כל כך אנליטית לא מתאימה לכולם ומזל!
...
אני תמיד אומר, ישנן עובדות טכניות ויש את מה שאנחנו שומעים בסוף. נא לא לערבב בין השניים. אין פה מקום להכללות וכל מקרה לגופו. אם מדברים על sealed vs ported, אז מציינים ספציפית על איזה סאבים מדברים, ואז אפשר להיכנס לדקויות שאתה מדבר עליהן.
אני שומע לא מעט מערכות בכל גווני הקשת על בסיס יומיומי כי זו העבודה והתשוקה שלי כאחד ואני לא מקבל את הקיבעון האנליטי שלך על תחום שמלא ברגש.
...
זו התשוקה של כולנו, וברור שיש פה מלא רגש וטעם אישי. מה שכן, לתקן טעויות טכניות שאנשים רושמים פה, לזה אתה קורא "מקובע אנליטית"?

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141

שליחה

אני רכשתי את הסאנפייר TS-EQ10 לפני שנתיים פלוס ומאוד מרוצה. בזמנו עלה 10K אבל המחירים של מוצרי קולנוע בייתי יורדים מהר מאוד.

חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

השתדרגתי בסב וופר svs pb2000.
זהו חברים הסטאפ שלי מוכן,
רסיבר, marantz sr 5010.
קדמיים, B&W,685s2.
אחוריים, B&W,685s2.
סנטר, B&W,htm61s2.
סב וופר, svs pb 2000.
החווט המסוכך לרמקולים בדרך.

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי

שליחה

האיטלקי כתב:השתדרגתי בסב וופר svs pb2000.
זהו חברים הסטאפ שלי מוכן,
רסיבר, marantz sr 5010.
קדמיים, B&W,685s2.
אחוריים, B&W,685s2.
סנטר, B&W,htm61s2.
סב וופר, svs pb 2000.
החווט המסוכך לרמקולים בדרך.
...
·
נשמה תתחדש!!
ניסית את הסאב הזה בדירה או שאתה עובר לבית פרטי?
כי אם זה דירה...אלןהים ישמור
כיף חיים.

חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

@gal-cohen
VVVVVVV השלמתי את החסר....

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”