וילון חשמלי
- Grappa
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2568
- שם מלא: Grappa
עידכון נוסף.
הצלחתי להגיע לכיונון של המודול המאפשר הפעלה נוחה ונכונה של המנגנון, לדעתי זה לא מושלם (אני פרפקציוניסט) מכיוון שאין דיווח של מצבי ביניים כמו 50% פתיחה של הוילון אבל השאר עובד די טוב.
הנחיות:
פרמטר 10 Roller Shutter operating modes לערך 0 Roller Blind Mode without positioning.
פרמטר 18 Motor operation detection לערך 0 reaching a limit switch will not be detected.
פרמטר 22 Motor operation time לערך X
X= הזמן שלוקח לוילון להיפתח או להיסגר (הארוך מבניהם) + שניה ליתר ביטחון.
את מדידת הזמן מבצעים לאחר שיש וילון מותקן וכדאי לנסות כמה פעמים פתיחה וסגירה.
שימו לב פרמטר 22 יכול להכיל כמה ספרות לכן יש להקפיד בזמן ההגדרה לבחור את אורך הסטרינג הרצוי (byte dec 1/ 2 byte dec / 3 byte dec ... ) אחרת המודול נתקע קצת בהגדרות וקצת קשה לצאת מזה.
קחו בחשבון שאם הוילון ייתקל במכשול שיקשה עליו קצת והזמן שיידרש לפתיחה או סגירה ייתארך יש מצב שלא תתבצע פתיחה או סגירה מלאה ואם אתם חוששים שזה ייקרה הרבה פעמים אני ממליץ להגדיל את השניה שהוספנו ליתר ביטחון.
לדעתי הפתרון הזה יעבוד גם עם וילונות / תריסים עם מנוע חכם וכניסה של מגע יבש לפתיחה סגירה של יצרנים אחרים כמו סומפי ואחרים.
הצלחתי להגיע לכיונון של המודול המאפשר הפעלה נוחה ונכונה של המנגנון, לדעתי זה לא מושלם (אני פרפקציוניסט) מכיוון שאין דיווח של מצבי ביניים כמו 50% פתיחה של הוילון אבל השאר עובד די טוב.
הנחיות:
פרמטר 10 Roller Shutter operating modes לערך 0 Roller Blind Mode without positioning.
פרמטר 18 Motor operation detection לערך 0 reaching a limit switch will not be detected.
שימו לב פרמטר 22 יכול להכיל כמה ספרות לכן יש להקפיד בזמן ההגדרה לבחור את אורך הסטרינג הרצוי (byte dec 1/ 2 byte dec / 3 byte dec ... ) אחרת המודול נתקע קצת בהגדרות וקצת קשה לצאת מזה.
קחו בחשבון שאם הוילון ייתקל במכשול שיקשה עליו קצת והזמן שיידרש לפתיחה או סגירה ייתארך יש מצב שלא תתבצע פתיחה או סגירה מלאה ואם אתם חוששים שזה ייקרה הרבה פעמים אני ממליץ להגדיל את השניה שהוספנו ליתר ביטחון.
לדעתי הפתרון הזה יעבוד גם עם וילונות / תריסים עם מנוע חכם וכניסה של מגע יבש לפתיחה סגירה של יצרנים אחרים כמו סומפי ואחרים.
- Enc0der
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 567
היי,
מצטער על ההקפצה אבל יש לי שאלה לגבי הדגם הספציפי שהוזכר פה - האם השלט האלחוטי הוא IR או RF ?
כמו שאתם בטח מבינים אני שואל כי אני מעדיף אותו בתצורת IR, על מנת שיהיה ניתן לשלוט עליו דרך ה-harmony hub (ומשם דרך smartthings וכל הבית החכם).
כמו כן, הזכרת סיטואציה של "פתיחה 50%".. האם זה משהו שקיים בשלט המקורי? או שהכוונה היא רק שזה פרמטר שרלוונטי כשמדברים על מודול תריס?
תודה
מצטער על ההקפצה אבל יש לי שאלה לגבי הדגם הספציפי שהוזכר פה - האם השלט האלחוטי הוא IR או RF ?
כמו שאתם בטח מבינים אני שואל כי אני מעדיף אותו בתצורת IR, על מנת שיהיה ניתן לשלוט עליו דרך ה-harmony hub (ומשם דרך smartthings וכל הבית החכם).
כמו כן, הזכרת סיטואציה של "פתיחה 50%".. האם זה משהו שקיים בשלט המקורי? או שהכוונה היא רק שזה פרמטר שרלוונטי כשמדברים על מודול תריס?
תודה
- טלHD
-
- גורו

- תגובות: 14365
תודה על השיתוף... עד כה, איך אתה מתרשם מאמינות המוצר?
חשבתי להתקין גלילה חשמלית אבל עכשיו אני חושב גם על האופציה הזו.
מה לדעתך יתרונות וחסרונות בהשוואה הזו?
מה לדעתך יתרונות וחסרונות בהשוואה הזו?
- Enc0der
-
- חבר פעיל במיוחד

לדעתי ההבדל המשמעותי הוא אסתטיקה.
וילון נגלל = כשהוא פתוח לא רואים כלום. וילון רגיל, גם כשהוא פתוח הוא עדיין שם, מקופל בפינה..
בד"כ נגלל הוא יותר לשימושים פרקטיים, איפה שרוצים שלא יהיה "כלום" כשהוא פתוח, ורגיל הוא יותר ליופי, איפה שרוצים שהוא עדיין יהיה נוכח גם כשהוא פתוח.
וילון נגלל = כשהוא פתוח לא רואים כלום. וילון רגיל, גם כשהוא פתוח הוא עדיין שם, מקופל בפינה..
בד"כ נגלל הוא יותר לשימושים פרקטיים, איפה שרוצים שלא יהיה "כלום" כשהוא פתוח, ורגיל הוא יותר ליופי, איפה שרוצים שהוא עדיין יהיה נוכח גם כשהוא פתוח.
- Grappa
-
- חבר ותיק

·Enc0der כתב:היי,
תודה...
השלט שאני קיבלתי עובד ב RF ולא ב IR,
כתוב לסיני אולי יש לו ב IR .
ממליץ לך ללכת על המנוע הלא שקט עם מודול תריס ZWAVE קח בחשבון שבמקרה הזה אתה מפסיד פתיחה וסגירה במשיכה.
לא ממליץ לעבוד ב IR בשל חוסר המשוב למיקום הוילון
התיחסותי ל 50% היא רק לנושא השליטה דרך בקר ה ZWAVE והמודול.
- Grappa
-
- חבר ותיק

·טלHD כתב:תודה על השיתוף... עד כה, איך אתה מתרשם מאמינות המוצר?
מה לדעתך יתרונות וחסרונות בהשוואה הזו?...
המוצר עובד מעולה ללא כל בעיות, כשרכשתי את הוילון עצמו התברר לי בחנות הוילונות שמוכרים אותו בארץ בצורה סדירה במחיר של כ פי 3.
המוכר טען שמדובר במוצר טוב ואיכותי וזו החוויה שלי עד עכשיו..
לא הבנתי בדיוק את עיניין הגלילה האם אתה מתכוון לתריס גלילה או וילון גלילה?
בכל מקרה השאלה מה אתה רוצה להשיג וכמובן עיצובית.
- Enc0der
-
- חבר פעיל במיוחד

מה קורה עם מודול תריס במידה ואני פותח או סוגר את הוילון ידנית? יש משוב? הוא יהיה מודע לשינוי? אם לא אז זה לא שונה משלט IR מבחינתי..Grappa כתב:·......
השלט שאני קיבלתי עובד ב RF ולא ב IR,
כתוב לסיני אולי יש לו ב IR .
ממליץ לך ללכת על המנוע הלא שקט עם מודול תריס ZWAVE קח בחשבון שבמקרה הזה אתה מפסיד פתיחה וסגירה במשיכה.
לא ממליץ לעבוד ב IR בשל חוסר המשוב למיקום הוילון
התיחסותי ל 50% היא רק לנושא השליטה דרך בקר ה ZWAVE והמודול....
- Grappa
-
- חבר ותיק

@Enc0der
·
צודק במקרה הזה גם לא יהיה משוב.
·
צודק במקרה הזה גם לא יהיה משוב.
- steveh
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 386
- שם מלא: סטיב הרדר
Grappa שלום,
אתה חושב שניתן יהיה לחבר את המודול הזה - https://www.vesternet.com/rfxtrx433e-us ... th-antenna
למנוע, אני מעדיף את המנוע החכם יותר בכדי שבמצבים מסויימים ניתן יהיה על ידי משיכה לפתוח או לסגור את הוילון.
אני רואה שיש התעסקות יתרה עם הפיברו מודול, בנוסף אני אצטרך לחצוב יותר מידי בכדי למקם את המודול תריס.
תודה
אתה חושב שניתן יהיה לחבר את המודול הזה - https://www.vesternet.com/rfxtrx433e-us ... th-antenna
למנוע, אני מעדיף את המנוע החכם יותר בכדי שבמצבים מסויימים ניתן יהיה על ידי משיכה לפתוח או לסגור את הוילון.
אני רואה שיש התעסקות יתרה עם הפיברו מודול, בנוסף אני אצטרך לחצוב יותר מידי בכדי למקם את המודול תריס.
תודה
- steveh
-
- חבר פעיל מאוד

לא חשוב לי כל כך מצב מיקום הוילון אם אני משתמש במודול תריס.steveh כתב:Grappa שלום,
תודה...
האם זה יהיה פשוט יותר לחבר מודול תריס במצב הזה?
תודה
·
- steveh
-
- חבר פעיל מאוד

Grappa כל זה ללא פתיחת המנוע DC או היית צריך לקמבן?Grappa כתב:עידכון נוסף.
הנחיות:
לדעתי הפתרון הזה יעבוד גם עם וילונות / תריסים עם מנוע חכם וכניסה של מגע יבש לפתיחה סגירה של יצרנים אחרים כמו סומפי ואחרים....
·
- Grappa
-
- חבר ותיק

@steveh
רק הגדרות במודול.
רק הגדרות במודול.
- steveh
-
- חבר פעיל מאוד

Grappa תודה על התשובה.Grappa כתב:@steveh
רק הגדרות במודול....
אתה יכול לומר לי האם אני צריך 4 wires motor או 3 wire motor/
היצרן הנ"ל מציע את שתיהם כאשר ה 4 חוטים הוא טוען שהוא מתאים למודולים של בית חכם.
ראה לינק למטה אם תוכל לתת את דעתך.
https://www.aliexpress.com/item/2015-ho ... 56318.html
תודה
·
- steveh
-
- חבר פעיל מאוד

הוא שלח לי שרטוט כזהsteveh כתב:
Grappa תודה על התשובה.......
אתה יכול לומר לי האם אני צריך 4 wires motor או 3 wire motor/
היצרן הנ"ל מציע את שתיהם כאשר ה 4 חוטים הוא טוען שהוא מתאים למודולים של בית חכם.
ראה לינק למטה אם תוכל לתת את דעתך.
https://www.aliexpress.com/item/2015-ho ... 56318.html
תודה
·...
·
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- puma1
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1574
ממליץ על מנוע לוילון של שיאומי, עולה 80$ באלי אקספרס, ניתן לשליטה דרך הגדטואי של שיאומי, ניתן לשלוט גם בגוגל הום דרך OPENHAB, יש לי כמה מנועים שלהם בוילונו בבית, מאוד מרוצה מהם, גם המסילות והוילונות הוזמנו דרך אליקספרס
- steveh
-
- חבר פעיל מאוד

@puma1
·
תודה פומה, יש לי היום כבר וורה מקונפג עם אלכסה בצורה יפה, לא נראה לי שאני יכניס עוד רכיב ניהול.
חשוב לי להבין האם הדגם האחרון מתאים והאם צריך 3 חוטים או 4.
אני רואה למשל במנועי הסומפי הם באם עם 4 חוטים.
הדגם האחרון ששמתי בלינק נראה לא רע, יש לו את כל הפונקציות שאני רוצה במנוע חכם, כמו משיכה ידנית שתפעיל את המנוע במידה ולא רוצים להשתמש בשלט\וורה וכולי.
תודה
·
תודה פומה, יש לי היום כבר וורה מקונפג עם אלכסה בצורה יפה, לא נראה לי שאני יכניס עוד רכיב ניהול.
חשוב לי להבין האם הדגם האחרון מתאים והאם צריך 3 חוטים או 4.
אני רואה למשל במנועי הסומפי הם באם עם 4 חוטים.
הדגם האחרון ששמתי בלינק נראה לא רע, יש לו את כל הפונקציות שאני רוצה במנוע חכם, כמו משיכה ידנית שתפעיל את המנוע במידה ולא רוצים להשתמש בשלט\וורה וכולי.
תודה
- Grappa
-
- חבר ותיק

@steveh
·
זה דגם חדש יותר וכנראה טוב יותר.
זהו כנראה ההבדל בין מנוע חכם למנוע טיפש
מנוע "טיפש" = 3 חוטים (בפועל 4 כולל הארקה) פאזה פתיחה, פאזה סגירה, אפס והארקה
ללא אספקה של מתח קבוע לבקר המובנה במנוע וללא שלט אלחוטי והפעלה במשיכה.
מנוע חכם = 4 חוטים (בפועל 5 כולל הארקה) פאזה קבועה, פאזה פיקוד פתיחה, פאזה פיקוד סגירה, אפס והארקה
כולל מתח קבוע המסופק לבקר המנוע וכמובן כשיש מתח קבוע אפשר גם להפעיל משלט רחוק ולממש הפעלה במשיכה.
אני רכשתי מנוע חכם ובדיעבד הייתי רוכש מנוע "טיפש" ומוותר על המשיכה לטובת כיול טוב יותר מול המודול של פיברו.
מיכוון שהמנוע חכם ומקבל מתח קבוע מודול הפיברו לא יכול לחוש את צריכת הזרם של המנוע ולפי זה לבצע כיול של המודול (כך זה נעשה)
כדי להתגבר על הבעיה ניסיתי אפילו לשנות את מודול הפיברו ולספק למנוע מתח קבוע מהמודול כך שימדוד את צריכת הזרם בכל מצב ולצערי לא ממש עזר בשל צריכת הזרם הנמוכה מידי של מנוע הDC במעגל (הפיברו לא מתוכנן לזהות שינויים במנעד כזה).
למי שמתעניין השינוי כרוך בפתיחת המודול (לא פשוט) וחיבור מוליך יציאה נוסף מנגד מדידית הזרם R shunt (כן, מודה שיש לי סוג של הפרעה
).
·
זה דגם חדש יותר וכנראה טוב יותר.
זהו כנראה ההבדל בין מנוע חכם למנוע טיפש
מנוע "טיפש" = 3 חוטים (בפועל 4 כולל הארקה) פאזה פתיחה, פאזה סגירה, אפס והארקה
ללא אספקה של מתח קבוע לבקר המובנה במנוע וללא שלט אלחוטי והפעלה במשיכה.
מנוע חכם = 4 חוטים (בפועל 5 כולל הארקה) פאזה קבועה, פאזה פיקוד פתיחה, פאזה פיקוד סגירה, אפס והארקה
כולל מתח קבוע המסופק לבקר המנוע וכמובן כשיש מתח קבוע אפשר גם להפעיל משלט רחוק ולממש הפעלה במשיכה.
אני רכשתי מנוע חכם ובדיעבד הייתי רוכש מנוע "טיפש" ומוותר על המשיכה לטובת כיול טוב יותר מול המודול של פיברו.
מיכוון שהמנוע חכם ומקבל מתח קבוע מודול הפיברו לא יכול לחוש את צריכת הזרם של המנוע ולפי זה לבצע כיול של המודול (כך זה נעשה)
כדי להתגבר על הבעיה ניסיתי אפילו לשנות את מודול הפיברו ולספק למנוע מתח קבוע מהמודול כך שימדוד את צריכת הזרם בכל מצב ולצערי לא ממש עזר בשל צריכת הזרם הנמוכה מידי של מנוע הDC במעגל (הפיברו לא מתוכנן לזהות שינויים במנעד כזה).
למי שמתעניין השינוי כרוך בפתיחת המודול (לא פשוט) וחיבור מוליך יציאה נוסף מנגד מדידית הזרם R shunt (כן, מודה שיש לי סוג של הפרעה
עבודות חשמל צריכות להתבצע ע"י חשמלאי ואין בהמלצות אלו הנחיה לפעול אחרת.
- steveh
-
- חבר פעיל מאוד

@Grappa
·
אם יצא לך לבדוק את הלינק למוצר - https://www.aliexpress.com/item/Electri ... 3c00t4DQ1X
אני צריך להבין האם ה 4 חוטים שהם מציעים הוא בעצם ה 3 חוטים שאתה אומר שהוא "טיפש"
נראה לי שהייתי רוצה שתהיה אפשרות גם לעבור עם שלט במקביל לחיבור למודול חכם
תודה על העזרה
·
אם יצא לך לבדוק את הלינק למוצר - https://www.aliexpress.com/item/Electri ... 3c00t4DQ1X
אני צריך להבין האם ה 4 חוטים שהם מציעים הוא בעצם ה 3 חוטים שאתה אומר שהוא "טיפש"
נראה לי שהייתי רוצה שתהיה אפשרות גם לעבור עם שלט במקביל לחיבור למודול חכם
תודה על העזרה
- Grappa
-
- חבר ותיק

@steveh
·
בדקתי ולא ממש ברור לי.
שלח שאלה למוכר שילח לך תרשים חיבור של 4 חוטים והאם ב 3 חוטים אפשר לעבוד עם שלט ומפסק קיר חוטי כמו בשירטוט ששלח.
·
בדקתי ולא ממש ברור לי.
שלח שאלה למוכר שילח לך תרשים חיבור של 4 חוטים והאם ב 3 חוטים אפשר לעבוד עם שלט ומפסק קיר חוטי כמו בשירטוט ששלח.
- Nba
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10130
שלום רב, אשמח לדעת איך הרשמים שלכם מהמסילות..
האם ניתן לקצר מסילה ?
האם להזמין את המנוע החכם?
האם בכלל ניתן להזמין בגלל הקורונה?
ועל איזה מוכר אתם ממליצים
תודה רבה
האם ניתן לקצר מסילה ?
האם להזמין את המנוע החכם?
האם בכלל ניתן להזמין בגלל הקורונה?
ועל איזה מוכר אתם ממליצים
תודה רבה