בית חדש לפני בנייה - המלצה למערכת בית חכם
- zaviv
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1570
@zork17
מסכים זה לא זול אבל כאשר אתה רוכש דירה מקבלן לבצע הכנה לתשתית KNX זה מטורף עלויות שאתה פשוט לא מבין ורוצה להבין.
איך אומרים בישראל הקבלנים שומעים חשמל חכם הם מתים להכניס לך וחזק.
ולכן האופצייה מבחינתי היא מה ששלחתי לך או ויטראה שגן להם יש ניסיון מוכח של לא מעט שנים
במידה והייתי בונה לבד כנראה שהייתי עושה KNX זה לא יקר לביצוע
מסכים זה לא זול אבל כאשר אתה רוכש דירה מקבלן לבצע הכנה לתשתית KNX זה מטורף עלויות שאתה פשוט לא מבין ורוצה להבין.
איך אומרים בישראל הקבלנים שומעים חשמל חכם הם מתים להכניס לך וחזק.
ולכן האופצייה מבחינתי היא מה ששלחתי לך או ויטראה שגן להם יש ניסיון מוכח של לא מעט שנים
במידה והייתי בונה לבד כנראה שהייתי עושה KNX זה לא יקר לביצוע
- rleitman
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 109
@zork17
·
מצאתי את רשימת התדרים של Z-Wave, נראה שהתדר בישראל חופף לזה המאריקאי, 916mhz , האין זה אומר שאפשר לקנות סנסורים בארה"ב שיעבדו עם מערת ישראלית כמו קונטק ?
http://z-wave.sigmadesigns.com/docs/Z-W ... verage.pdf
·
מצאתי את רשימת התדרים של Z-Wave, נראה שהתדר בישראל חופף לזה המאריקאי, 916mhz , האין זה אומר שאפשר לקנות סנסורים בארה"ב שיעבדו עם מערת ישראלית כמו קונטק ?
http://z-wave.sigmadesigns.com/docs/Z-W ... verage.pdf
- zork17
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 829
- שם מלא: zork17
לפי מיטב הבנתי מוצרים לשוק האמריקאי עובדים בתדר 908. מוצרים לשוק האמריקאי לא יעבדו עם מוצרים שיועדו לשוק הישראלי.rleitman כתב:@zork17
·
http://z-wave.sigmadesigns.com/docs/Z-W ... verage.pdf...
לגבי מה ששאלת בפרטי (אין טעם לדיון מקביל) - כל בית הוא אחר והדרישות שונות ולכן מציע לך לקבל הצעות מכמה ספקים - גם של ZWAVE וגם של KNX.
לגבי סגירות המערכת - מה שהתכוונתי הוא שאמנם ZWAVE הוא סטנדרד פתוח שמאפשר להתשמש באותה מערכת בהרבה ספקים שונים אבל זה לא המצב (לפי מיטב הבנתי וללפני שנה שאז בדקתי) בשוק הישראלי - פשוט אין המון ספקים ומוצרים שתומכים בתדר הזה. רוב רובם של האנשים שבנו מערכות ZWAVE בארץ השתמשו במוצרים מארה"ב או ארופה שהבריחו לארץ. אם אתה קונה מערכת שמבוססת על תדר ישראלי זה נראה לי בעייתי ומפספס את היתרונות של ZWAVE (פרט לאפשרות להתקין בבית קיים)
-
fastest
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 333
במידה והייתם בונים לבד לא מקבלן (כמו במקרה שלי) הייתם מעדיפים ללכת על KNX ?
- shay1
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2164
אם אתה מחפש חברה בארץ לחשמל חכם אני חושב שקונטרול 4 כרגע היא החברה בעלת מגוון גדול של אופציות קלה לשימוש ולשדרוג ובמחירים עדיין שפויים ביחס למתחרים .
דבר אחד אתה צריך לקחת בחשבון שמערכת חשמל חכם יש לה נטייה להיות "מיושנת טכנולוגית" יחסית דיי מהר אלה אם אתה מבצע שדרוגים של המערכת שכמובן יש לכך עלויות
דבר אחד אתה צריך לקחת בחשבון שמערכת חשמל חכם יש לה נטייה להיות "מיושנת טכנולוגית" יחסית דיי מהר אלה אם אתה מבצע שדרוגים של המערכת שכמובן יש לכך עלויות
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.
אותו דבר כשאתה טיפש.
-
fastest
-
- חבר פעיל מאוד

@shay1
·למה הכוונה מיושנת טכנולוגית אם אני לא משדרג ?
אם תפקיד המערכת הוא לעשות סדר פעולות יומיומיות איך הוא יכול להתיישן ?
אתה עשית אצל CONTROL 4 ?
אתה עשית אצל CONTROL 4 ?
- theone
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
הבעיה - אם רכיב מתקלקל בעוד 5 או 10 שנים, האם יהיה לו תחליף (באותה טכנולוגיה) או שצריך להחליף טכנולוגיה לכל המערכת.
לדוגמא במערכות פתוחות כמו OPENHAB, DOMOTICZ ונוספות אפשר לשלב ZWAVE, 433MHZ, HTTP ועוד כל מיני GATEWAYS למערכות אחרות.
אבל מצריך הקמה עמצאית או למצוא חברה שתעשה זאת בעצמה.
לדוגמא במערכות פתוחות כמו OPENHAB, DOMOTICZ ונוספות אפשר לשלב ZWAVE, 433MHZ, HTTP ועוד כל מיני GATEWAYS למערכות אחרות.
אבל מצריך הקמה עמצאית או למצוא חברה שתעשה זאת בעצמה.
- shay1
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2164
כפי שאמר theone במידה ורכיב מתקלקל במהלך השנים האם יש צורך בהחלפה של כל המערכת (ויש לכך עלויות) או שאפשר להחליף רק את הרכיב עצמו.fastest כתב:@shay1
אתה עשית אצל CONTROL 4 ?...
2 חשמל חכם מתיישן מהר ביחס לטכנולוגיה שמתקדמת כל יום בצעדי ענק מה שקנית היום בעוד שנתיים שלוש כבר יהיה מיושן
עולם התקשורת משתנה בקצב מהיר ומי שרוצה שמערכת החשמל חכם תדע להתמשק לטכנולוגיה החדשה או שהמערכת תמשיך לעבוד באותו מהירות תגובה כמו ביום הרכישה מצריך שינוייים בכל מס' שנים בודדות .
3 מערכות חשמל חכם קיימות כבר עשרות שנים ומתפתחות כל הזמן בהתאם ,בקר שקנית היום לא בטוח שיוכל להתאים בעוד 4-5 שנים שזה כלום זמן ביחס לכסף שמשלמים ולזמן ההנאה מהמוצר ,העובדה המצערת היא שזה נשאר בגדר גימיק / מותרות ולא הצליח לחדור לכלל הבתים בעולם גם בגלל המחיר היקר וגם בגלל "אורך החיים הקצר" של מערכות כאלו אדריכלים שלא כל כך מבינים בתחום דוחפים לכיוון ומי שנהנה בסוף אלו היבואנים ולא המשתמש הסופי . אני מקווה שבעתיד במידה ומערכות חשמל חכם יוזלו כמו ללכת לטמבוריה ולקנות שקע חשמל באופן עצמאי הסיכוי ללראות מערכות חשמל בכל בית יהיה גבוה, עד אז מערכת חשמל חכם זה נחמד ומגניב אבל "לתקופה מוגבלת" ולבעלי אמצעים .
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.
אותו דבר כשאתה טיפש.
-
fastest
-
- חבר פעיל מאוד

@shay1
·זה לא קצת כמו לומר שלא כדאי לקנות עכשיו טלווזיה כי בעוד 5 שנים תצא טכנולוגיה חדשה ?!
ברור הרי שטכנולוגיה תתקדם תמיד , אבל זה לא אומר ש5 שנים ואני אתקע , אולי לא יהיה לי את הדבר הבא החדש שייצא אבל כן יהיה משהו עובד
·זה לא קצת כמו לומר שלא כדאי לקנות עכשיו טלווזיה כי בעוד 5 שנים תצא טכנולוגיה חדשה ?!
ברור הרי שטכנולוגיה תתקדם תמיד , אבל זה לא אומר ש5 שנים ואני אתקע , אולי לא יהיה לי את הדבר הבא החדש שייצא אבל כן יהיה משהו עובד
- theone
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
כן אבל אם תתקלקל הטלויזיה תחליף באחרת. אם יתקלקל לך המתג בקיר אולי תצטרך להחליף את כל האלמנטים בבית כולל הבקר ואולי התשתית.
אני לא נגד בית חכם אפילו מרים עכשיו מערכת.
אני לא נגד בית חכם אפילו מרים עכשיו מערכת.
-
fastest
-
- חבר פעיל מאוד

עוד כמה שאלות שרציתי לשאול :
מערכת בשיטת ה KNX יודעת להתממשק גם לחיישנים (תנועה טמפ' וכו') ?
במקרה של הכנת התשתית ל KNX עם חברה , ידוע לכם אם בעצם כל החשמל בבית הופך כזה ? אני מתכוון שאם לדוגמה יש לי מרתף שבשלב הראשון אני לא מתכנן לו משהו מיוחד ובעתיד כן להוסיף שם מכשירים חשמליים או אם אני מוסיף בכלל מכשירים חשמליים נוספים - האם אני אוכל בקלות לחבר אותם למערכת הקיימת ?
כמה שנות אחריות זה סביר לקבל ממערכת שעושים אצל חברה ?
יש עוד שאלות שכדאי לי לשאול לגבי מערכת KNX ?
במקרה של הכנת התשתית ל KNX עם חברה , ידוע לכם אם בעצם כל החשמל בבית הופך כזה ? אני מתכוון שאם לדוגמה יש לי מרתף שבשלב הראשון אני לא מתכנן לו משהו מיוחד ובעתיד כן להוסיף שם מכשירים חשמליים או אם אני מוסיף בכלל מכשירים חשמליים נוספים - האם אני אוכל בקלות לחבר אותם למערכת הקיימת ?
יש עוד שאלות שכדאי לי לשאול לגבי מערכת KNX ?
- psibeast
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 1952
1. כן, כמובן, יש מגוון חיישניםfastest כתב:עוד כמה שאלות שרציתי לשאול :
יש עוד שאלות שכדאי לי לשאול לגבי מערכת KNX ?...
2. אתה צריך להגדיר מראש אילו נקודות חשמל ישלטו על ידי מערכת ה KNX ואילו לא. החיווט הפנימי בקיר במערכת KNX שונה מחיווט חשמל רגיל, ולכן אתה צריך להחליט מראש אילו נקודות הן KNX ואילו לא.
-
fastest
-
- חבר פעיל מאוד

@psibeast
·זאת אומרת אם אני למשל מתכנן חדר קולנוע למרתף בעתיד אז אני חייב מראש בתשתית להכין את החדר עם תשתית KNX . זה לא משהו שעדיף להכין לכל הבית וזהו ?
מה לגבי תקופות אחריות - כמה זה הגיוני לקבל על מערכת חדשה (על הבקרים תקלות וכו')?
יש עוד שאלות שכדאי לי לבדוק ?
·זאת אומרת אם אני למשל מתכנן חדר קולנוע למרתף בעתיד אז אני חייב מראש בתשתית להכין את החדר עם תשתית KNX . זה לא משהו שעדיף להכין לכל הבית וזהו ?
מה לגבי תקופות אחריות - כמה זה הגיוני לקבל על מערכת חדשה (על הבקרים תקלות וכו')?
יש עוד שאלות שכדאי לי לבדוק ?
- yoav4x4
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 2611
- שם מלא: יואב בן חורין
·JEXY כתב: וטיפ אחרון, תיצור קשר רק עם חברות שיש להן כרטיס חבר באיגוד מתח נמוך ראשי...
למיטב ידיעתי (ואני כבר 10 שנים יועץ של מערכות בית חכם), לא קיים איגוד כזה...
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...
- JEXY
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
יואב אתה לא מעודכן...yoav4x4 כתב:·......
למיטב ידיעתי (ואני כבר 10 שנים יועץ של מערכות בית חכם), לא קיים איגוד כזה......
[imgbig]http://i.imgur.com/koT1dDy.jpg[/imgbig]
- psibeast
-
- חבר במועדון HT

·fastest כתב:@psibeast
יש עוד שאלות שכדאי לי לבדוק ?...
תחת הדיסקליימר שאני לא איש מקצוע ויתכן שלא הבנתי נכון דברים מסוימים, כל הידע שלי נובע מזה שמתוכננת לי מערכת KNX בבית החדש שאני בונה:
בחשמל רגיל מה שקורה זה שיש לך באופן טיפוסי חיווט מפאזה מסוימת בארון חשמל לחדר מסוים, ואז בחדר יש התפצלויות לשקעים ולנקודות תאורה. לשקעים יש לך התפצלות ישירה מקופסת החשמל בחדר, ולתאורה יש קודם חיווט למפסק, ואז ממנו משורשר לנקודת התאורה (כך שהמפסק באמצע שולט על זרם החשמל).
ב KNX החיווט שונה בתכלית. כל נקודה שנשלטת על ידי KNX מגיעה ישירות ללוח החשמל למעגל נפרד מעצמה ומתחברת לבקר. המפסקים לא מחווטים לנקודות עליהם הם שולטים, אלא משורשרים אחד לשני על סוג של BUS ומגיעים גם כן לארון החשמל.
כך שאתה מבין, שמבחינת תשתית חשמל מדובר בתשתית מאוד שונה ואתה לא יכול לעשות תשתית רגילה ולהמיר אותה אח"כ מבלי לפתוח את הקירות ולהעביר חיווט חדש לגמרי.
לגבי אחריות ההצעה שאני קיבלתי כללה 3 שנות אחריות ושירות. לא יודע אם זה מה שמקובל.
לגבי עוד שאלות - אני לא כל כך יודע מה הצרכים והציפיות שלך, אבל שים לב שבתקן KNX יש לך עולם ומלואו. עשרות יצרנים, אלפי מוצרים שונים ויש לך המון גמישות עיצובית כשאתה מתכנן דברים מראש, אבל מצד שני זאת לא מערכת שאתה יכול אח"כ לשחק איתה בעצמך. תמיד תצטרך בעל מקצוע כדי לעשות שינויים, שדרוגים וכולי (כי אפילו התוכנה לזה היא סגורה ורק בעל מקצוע יכול לעבוד איתה). זה מגיע לרמה כזאת שאף אחד לא יסכים למכור לך כסתם צרכן פרטי חלקים ל KNX. מוכרים רק לבעלי מקצוע עם רישיון ספציפי של KNX. זאת מערכת מאוד איכותית ויציבה, אבל אתה מתחתן איתה. אמנם אתה לא מתחתן עם בעל מקצוע ספציפי שעובד עם KNX, אבל כן מתחתן עם הדרישה שתמיד בעל מקצוע יהיה זה שיתחזק/ישדרג את המערכת.
-
fastest
-
- חבר פעיל מאוד

@psibeast
·
תודה על ההסבר והתשובה
בעצם אם אני בא ויושב על התכנון מול חברה על התשתית אז כדאי לי כבר להעביר את התשתית לכל הבית בין אם אני אשתמש בה כרגע או לא העיקר שתהיה לעתיד - הבנתי נכון ?
לגבי השינויים שארצה לבצע לבד - אין חברות שיתנו לי לעדכן בעצמי את התרחישים השונים מבלי שאצטרך לפנות אליהם בכל שינוי ?
אם אפשר לשאול מול איזה חברה אתה עושה את התשתית ?
תודה
·
תודה על ההסבר והתשובה
בעצם אם אני בא ויושב על התכנון מול חברה על התשתית אז כדאי לי כבר להעביר את התשתית לכל הבית בין אם אני אשתמש בה כרגע או לא העיקר שתהיה לעתיד - הבנתי נכון ?
לגבי השינויים שארצה לבצע לבד - אין חברות שיתנו לי לעדכן בעצמי את התרחישים השונים מבלי שאצטרך לפנות אליהם בכל שינוי ?
תודה
- psibeast
-
- חבר במועדון HT

אני חושב שלא הבנת משהו חשוב:fastest כתב:@psibeast
·
תודה על ההסבר והתשובה
תודה...
אתה לא יכול לעשות רק הכנה ל KNX ולא להשתמש בה כרגע, כי תשתית KNX לא מתאימה לחשמל רגיל ולהפך. במיוחד עם עניין המפסקים. אם המנורה שלך הולכת ישר לארון זה אומר שהיא לא עוברת קודם דרך מפסק רגיל, ואם היא הולכת דרך מפסק רגיל היא לא הולכת ישר לארון.
מה שלא תעשה KNX כרגע כנראה לא תעשה גם אח"כ.
לגבי עידכון לבד של התרחישים, יתכן שברמה הבסיסית של להגדיר תרחישים וכולי יוכל להימצא איזה פיתרון שיתן לך אפשרות להגדיר תרחישים לבד, אני לא בטוח, אבל באופן עקרוני התוכנה של זה היא יקרה מאוד ונמכרת רק לבעלי רישיון KNX. אולי יש מוצרים ספציפיים שמאפשרים לך לשחק ברמה מסוימת עם התרחישים, צריך לברר את זה, אבל מה שחשוב זה שאתה לא יכול להניח את זה וזאת נקודה חשובה לבירור מצידך.
לגבי חברה, אני אעשה בסמרטלי ( http://smartly.co.il/ ) כי הבעלים הוא מישהו שעבד איתי בעבר במיקרוסופט ואני מכיר אותו אישית וסומך עליו שהוא אחלה בן אדם והוא ישר ומקצועי.
-
fastest
-
- חבר פעיל מאוד

זאת אומרת שאני לא יכול לשים מפסק רגיל על תשתית KNX ובעתיד להוסיף מפסק מתאים ?
אז אני חייב להחליט על הכל מההתחלה ? מה שאומר שלא ניתן להוסיף בהמשך נקודות נוספות ?
אז אני חייב להחליט על הכל מההתחלה ? מה שאומר שלא ניתן להוסיף בהמשך נקודות נוספות ?
- psibeast
-
- חבר במועדון HT

איפה תשים את המפסק, בארון החשמל? נקודת תאורה בתשתית KNX הולכת ישירות לארון החשמל, לא עוברת דרך מפסק בחדר לפני כן.
בכוונה אני מסביר לך איך זה עובד, כדי שזה לא יהיה סתם הצהרה כן אפשר או אי אפשר.
בכוונה אני מסביר לך איך זה עובד, כדי שזה לא יהיה סתם הצהרה כן אפשר או אי אפשר.