מה עדיף רסיבר "כניסה" תומך ATMOS או רסיבר ישן אך איכותי יותר?
כן, מאוד "הגיוני" להשקיע מאות אלפי שח בחדר קולנוע ענקי בעליית גג (כולל חדר שינה) ולהשאר עם רמקולים *** ולתכנן רכישה של רסיבר בסיסי...
מייצג נאמנה סדר עדיפויות של מי שאין לו מושג ירוק.
במקום להתייעץ קודם עם אנשים שזה תחום עיסוקם אז בוא נשפוך ים של כסף ואז "נזכר" שנגמר הכסף לציוד סביר שיתאים לגודל החדר...
לאדם כזה אפשר להמליץ שיעבור דרך הדיוטי פרי ויקנה רסיבר בסיסי ב 200 דולר...
מייצג נאמנה סדר עדיפויות של מי שאין לו מושג ירוק.
במקום להתייעץ קודם עם אנשים שזה תחום עיסוקם אז בוא נשפוך ים של כסף ואז "נזכר" שנגמר הכסף לציוד סביר שיתאים לגודל החדר...
לאדם כזה אפשר להמליץ שיעבור דרך הדיוטי פרי ויקנה רסיבר בסיסי ב 200 דולר...
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6306
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 933 פעמים
גם לי עלו התהיות הללו, אבל מי אנחנו שנשפוט?
יקיר, שים לב שלא המלצתי ישירות על ה X1200, אגב.
אלא רשמתי דוגמה אחת.
באותה מידה גם רסיבר של סדרה קודם ויותר מתקדם עשוי להיות פתרון הולם כמו שהציעו, כגון ה X2100 או אפילו ה 3100, למרות שזה כבר לתקציב גבוה יותר.
בהתייחס למידת ההשקעה בבית עצמו - רצוי להתאים את רמת ההשקעה גם לאבזור הנ"ל אם ניתן, גם במחיר של לחסוך ולהמתין מעט.
יקיר, שים לב שלא המלצתי ישירות על ה X1200, אגב.
אלא רשמתי דוגמה אחת.
באותה מידה גם רסיבר של סדרה קודם ויותר מתקדם עשוי להיות פתרון הולם כמו שהציעו, כגון ה X2100 או אפילו ה 3100, למרות שזה כבר לתקציב גבוה יותר.
בהתייחס למידת ההשקעה בבית עצמו - רצוי להתאים את רמת ההשקעה גם לאבזור הנ"ל אם ניתן, גם במחיר של לחסוך ולהמתין מעט.
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·גל כפרה אליך, אל תתעצבן אלי, אני רק נשמע עצבני וכואס כי משום מה כך אני כותב, לא מצליח לשנות את זה...כנראה בגלל שאני רוסי.gal-cohen כתב:אתה עונה, וגם שולל את הדברים שאתה אומר, יפה.......
אז אתה שואל באופן כללי, חשובים למי?
לא יודע אם שמת לב, יש כאן פותח דיון, התשובות מיועדות ומכוונות אליו.
כלומר, חשובות לו.
עניתי לו על מה שחשוב לו, ועל מה שעונה לצרכים שלו.
זה שהטכנולוגיה כל הזמן משתנה, אז מה? אז מדבריך לא לרכוש כלום ולשבת על הגדר וזהו?
אתה תעדכן אותנו מתי שהטכנולוגיה תעצור ויהיה ניתן לרכוש רסיבר אולטימטיבי?
בקיצור, לצרכים שלו ולתקציב שלו ברור שרסיבר כניסה עם הטכנולוגיה הקיימת יהיה אידאלי.
וכשרשמתי לעתיד, די ברור היה שהכוונה לכמה שנים בודדות, לא דובר כאן על להוריש את המכשיר לנכדים.
הערה נוספת, גם רמקולים לעשור נשמע מוגזם קצת, אבל כאמור זה הכל עניין של טעם אישי וצרכים אישיים....
עניתי לך אבל גם בצורה כללית, רוב הרסיברים שאנשים קונים עכשיו ובחצי שנה האחרונה הם לא לעתיד הקרוב (שוב, בצורה מכלילה כי רוב האנשים לא צריכים את כל הפיצ'רים החדשים). יש עכשיו שינוי טכנולוגי, ולא אין כזה שינוי כל שנה, הוספת רכיב בלוטוס זה לא שינוי טכנולוגי, אבל שינוי פיענוח הסאונד ותמיכה בווידוא עם ביטריט מאוד גבוה אלה שינויים גדולים, שינוי שלא קוראים כל שנה ולכן עכשיו כן כדי להמתין קצת, לפחות עד שכל הרסיברים יתמכו בדברים הבסיסים, בכל הסטנדרטים החדשים, אודיאו תלת מימד מבוסס אוביקטים, תמיכה מלא ובוידיאו החדש ותמיכה מלא בחיבורים מאובטחים. כמובן שרובנו יכולים בלי זה, אבל מי שרוצה להתחבר לUHD BR צריך תמיכה מתאימה, מי שרוצה לעשות העברה של הווידיאו מנגן כזה למסך 4K חדש גם צריך את זה. אני לא צריך את זה ויכול להיות שגם אתה לא אבל זה לא אומר שהרסביר הוא FUTURE PROOF. יש הבדל בין לקנות רסיבר לכמה שנים ולהחליף אותו כי יש פיצ'ר חדש שאתה רוצה לעומת להחליף רסיבר אחרי שנה שנתיים כי אתה לא יכול להתחבר למסך החדש שלך.
רמקולים לעשור נשמע לך מוגזם? למה? יש לי רמקולים של מחשב בני 11, יש רמקולים המון רמקולים ישנים שהם בני 10 פחות או יותר...אולי זה כני אני נהיה זקן, אבל רמקלוים טובים מחזיקים מאמד הרבה זמן וגם ניתן לתקן אותם בהמשך...ראה רמקולים "ווינטיג'"
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6306
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 933 פעמים
כשרשמתי לך שרמקולים לעשור עבורי נשמע מוגזם, זה רק להמחיש לך עוד יותר שכל מה שאתה מציין - הוא אכן מכוון לטעם אישי והעדפות.BUGY כתב:·גל כפרה אליך, אל תתעצבן אלי, אני רק נשמע עצבני וכואס כי משום מה כך אני כותב, לא מצליח לשנות את זה...כנראה בגלל שאני רוסי.......
עניתי לך אבל גם בצורה כללית, רוב הרסיברים שאנשים קונים עכשיו ובחצי שנה האחרונה הם לא לעתיד הקרוב (שוב, בצורה מכלילה כי רוב האנשים לא צריכים את כל הפיצ'רים החדשים). יש עכשיו שינוי טכנולוגי, ולא אין כזה שינוי כל שנה, הוספת רכיב בלוטוס זה לא שינוי טכנולוגי, אבל שינוי פיענוח הסאונד ותמיכה בווידוא עם ביטריט מאוד גבוה אלה שינויים גדולים, שינוי שלא קוראים כל שנה ולכן עכשיו כן כדי להמתין קצת, לפחות עד שכל הרסיברים יתמכו בדברים הבסיסים, בכל הסטנדרטים החדשים, אודיאו תלת מימד מבוסס אוביקטים, תמיכה מלא ובוידיאו החדש ותמיכה מלא בחיבורים מאובטחים. כמובן שרובנו יכולים בלי זה, אבל מי שרוצה להתחבר לUHD BR צריך תמיכה מתאימה, מי שרוצה לעשות העברה של הווידיאו מנגן כזה למסך 4K חדש גם צריך את זה. אני לא צריך את זה ויכול להיות שגם אתה לא אבל זה לא אומר שהרסביר הוא FUTURE PROOF. יש הבדל בין לקנות רסיבר לכמה שנים ולהחליף אותו כי יש פיצ'ר חדש שאתה רוצה לעומת להחליף רסיבר אחרי שנה שנתיים כי אתה לא יכול להתחבר למסך החדש שלך.
רמקולים לעשור נשמע לך מוגזם? למה? יש לי רמקולים של מחשב בני 11, יש רמקולים המון רמקולים ישנים שהם בני 10 פחות או יותר...אולי זה כני אני נהיה זקן, אבל רמקלוים טובים מחזיקים מאמד הרבה זמן וגם ניתן לתקן אותם בהמשך...ראה רמקולים "ווינטיג'"...
כנ"ל לגבי אותה הטכנולוגיה שאתה מדבר עליה שהיא משמעותית.
היא משמעותית עבורך, אך עבורי (או יותר נכון לפותח הדיון) יכולה להיות מאוד לא רלוונטית.
ומה שאני מציע זה בסך הכל שתקשיב לצרכי פותח הדיון ותתאים אליו את התשובה, או לפחות תפרוש בפניו את האפשרויות.
סתם עלה מהדברים שלך שאתה שולל כמעט הכל, כי השוק עובר שינויים.
הוא תמיד יעבור שינויים.
אגב, הרסיבר שלי תומך ב DTS X, אבל מה... עדכון שיעשה זאת, עדיין לא הגיע, והרסיבר הזה כבר מוחלף ע"י דגם חדש.
זאת אומרת, שיש גם הבטחות טכנולוגיות, שגם הן לא ממומשות בטווח המידי.
לא כועס חלילה.
-
yakir_dayan
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 392
- נתן תודות: 167 פעמים
- קיבל תודות: 31 פעמים
אוקי קודם כול בואו נעשה סדר לגבי השיפוץ שדוד שלי עשה ולמה הוא עשה את זה
אז דבר ראשון היה מדובר בעליית גג ישנה מאוד ועם גג רעפים יחסית נמוך, לכן מה שדוד שלי החליט לעשות זה פשוט לפרק את הרעפים ולהוסיף גובה..
אבל מה לעשות שלא הכל הולך לפי התיכנון וכמו כל שיפוץ לא משנה כמה תגיד שאתה מתכוון להשקיע תמיד תהיה חריגה ובמקרה הזה החריגה הייתה מאוד משמעותית וכללה גג חדש חיפוי קירות עץ עם בידוד (לא היה ניתן לעשות יציקות מדובר בבית משנות ה-60), עבודות גבס ריהוט ועוד...
ובנוסף לכל זה גם חוסר ידע מצד דוד שלי בכל הנוגע לאודיו.. הוא השקיע על מקרן ועל ריהוט הכי טובים ואיכותיים אבל לא היה לו מושג בכלל הנוגע למערכות שמע ובלי לפגוע באף אחד אבל ככה רוב הדרומיים שלא משנה איזה רמקול הם יראו הם יגידו עליו "בוקסה" (גם אני הייתי כזה)
בכל מקרה, לגבי הריסבר ולפי מה שהבנתי מכם כנראה שאולי בכל זאת צריך להשקיע קצת יותר ברסיבר במיוחד כשמדובר בחלל גדול מאוד..
לי יש את הדנון X4000 ואני מרוצה ממנו עד השמיים בכל הקשור לק"ב ובמיוחד בזכות תיקוני האקוסטיקה שהוא הצליח לעשות
אז אולי שווה באמת למתוח קצת את התקציב עבור רסיבר מתקדם יותר כי לפי החלל שיש לו שם לא נראה לי גם שרסיבר בניים יספיק
(ציינתי שהגובה 3 מטר וטעיתי, מדובר ב-4 מטר לפחות)
אז דבר ראשון היה מדובר בעליית גג ישנה מאוד ועם גג רעפים יחסית נמוך, לכן מה שדוד שלי החליט לעשות זה פשוט לפרק את הרעפים ולהוסיף גובה..
אבל מה לעשות שלא הכל הולך לפי התיכנון וכמו כל שיפוץ לא משנה כמה תגיד שאתה מתכוון להשקיע תמיד תהיה חריגה ובמקרה הזה החריגה הייתה מאוד משמעותית וכללה גג חדש חיפוי קירות עץ עם בידוד (לא היה ניתן לעשות יציקות מדובר בבית משנות ה-60), עבודות גבס ריהוט ועוד...
ובנוסף לכל זה גם חוסר ידע מצד דוד שלי בכל הנוגע לאודיו.. הוא השקיע על מקרן ועל ריהוט הכי טובים ואיכותיים אבל לא היה לו מושג בכלל הנוגע למערכות שמע ובלי לפגוע באף אחד אבל ככה רוב הדרומיים שלא משנה איזה רמקול הם יראו הם יגידו עליו "בוקסה" (גם אני הייתי כזה)
בכל מקרה, לגבי הריסבר ולפי מה שהבנתי מכם כנראה שאולי בכל זאת צריך להשקיע קצת יותר ברסיבר במיוחד כשמדובר בחלל גדול מאוד..
לי יש את הדנון X4000 ואני מרוצה ממנו עד השמיים בכל הקשור לק"ב ובמיוחד בזכות תיקוני האקוסטיקה שהוא הצליח לעשות
אז אולי שווה באמת למתוח קצת את התקציב עבור רסיבר מתקדם יותר כי לפי החלל שיש לו שם לא נראה לי גם שרסיבר בניים יספיק
(ציינתי שהגובה 3 מטר וטעיתי, מדובר ב-4 מטר לפחות)
נערך לאחרונה על ידי yakir_dayan ב 09/05/2016 21:43, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
yakir_dayan
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 392
- נתן תודות: 167 פעמים
- קיבל תודות: 31 פעמים
ראיתי שה-X4200 עולה באמזון קצת מעל 5000 ש"ח כולל מיסיםnirmv כתב:תנסה למתוח את התקציב ל- X4200W.
ואז לא תהיה פשרה: לא בעוצמה ולא בפיצ'רים.
מסכים עם קודמי שחלל גדול דורש רסיבר חזק. זה לא חדר שינה....
אבל נתקלתי ברסיבר של Pioneer lx85 ב-5000 ש"ח מיד שנייה
האם יש שיקול בין שני הרסיברים הללו? או שעדיף להיצמד לרסיבר חדש שתומך ATMOS ו-DTS-X
ד"א הנה תמונות של החדר,ככל הנראה המיזנון של הגבס ירד לטובת המסך של המקרן.
[img2=600x450]http://up416.siz.co.il/up3/nmm4didiuyto.jpg[/img2]
[img2=600x450]http://up416.siz.co.il/up3/m1ywz4nu1kiz.jpg[/img2]
הפיוניר הוא רסיבר מוערך וטוב. הוא גם חזק יותר מהדנון. אך הוא יצא ב 2011 ועל כן יהיו חסרים בו כמה פיצרים כמו תמיכה ב 3d, שלא נדבר על 4k ופורמטי אודיו חדשים.
לדעתי במחיר הזה, עדיף לך את הדנון.
יש גם את המרנץ 6010 שהוא פחות או יותר מקביל לדנון. באמזון ספרד. מחיר עד הבית 5200 ש"ח.
https://www.amazon.es/gp/aw/d/B015WSKOUA?
לדעתי במחיר הזה, עדיף לך את הדנון.
יש גם את המרנץ 6010 שהוא פחות או יותר מקביל לדנון. באמזון ספרד. מחיר עד הבית 5200 ש"ח.
https://www.amazon.es/gp/aw/d/B015WSKOUA?