בעיות קרינה דחוף

נטפליקס, אמאזון פריים, דיסני+, יס+ סלקוםTV, פרטנרTV, סטינג טיוי, הוט נקסט+, HBO-max, peacock, paramount plus
סהרגבריאלי
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 272
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #21 

@clip99
·

הדאגה הזאת מזכירה מישהו

(לא מזלזל- זה פשוט קצת מצחיק)

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5920
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #22 

@clip99
·לפני 150 שנה לא הייתה קרינה אלקטרומגנטית, אבל תוחלת החיים הייתה הרבה יותר נמוכה עדיין. לכן לא ממש ברור למה זה מזיק :)

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1036
נתן תודות: 292 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #23 

@dima_vy
·

אתה רציני ? בדרנים כבר אמרתי? אתה מודע למה שמשתמע מדבריך? שניתן לייחס את הסיבה/אחת הסיבות לעלייה בתוחלת החיים לחשיפה לקרינה אלקטרומגנטית...

לגבי הבדרן בהכחשה השני , אם זו הקונוטציה שעולה אצלך בראש בתגובה לטענות וחששות נגד קרינה , אז המכחישים וזורי החול עשו עליך עבודה טובה.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #24 

@clip99
·קודם כל - לא, אני לא רציני :) סתם, פשוט מצחיק אותי כל פעם פחד של האנשים מהקרינה. עד עכשיו הרי אין שום הוכחה שזה מזיק, ואם כן היה מזיק באמת, היו מודעים לזה, כמו לדוגמה מודעים לנזק של קרינה רדיואקטיבית.
זה מצחיק אותי שאנשים פוחדים מאתרי סלולר שנמצאים במרחק של עשרות מטרים, אבל מדברים בטלפון במעלית, כאשר טלפון מתאמץ ומשדר במקסימום עוצמה. וכאשר עומדים מתחת לאתר סלולרי עוצמת שדה אלקטרומגנית נמוכה ב-99% מזו שנוצרת ע"י טלפון באזור ללא כיסוי טוב. אנשים לא מבינים, ומתרחקים ממקורות שידור וכך גורמים לעצמם יותר נזק.
אותו דבר גם עם נתבים הביתיים. זה נכון, לא טוב לשים נתב בממ"ד, כי ממ"ד בנוי בצורה כזאת שהוא חוסם קרינה אלקטרומגנטית, ולכן עדיף לשים פתרון קווי כלשהו, אבל זה לא קשור לפחד מקרינה

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #25 

ישנם אנשים רגישים לקרינה ונאלצים להתגורר באיזורים מרוחקים . ישנן הוכחות שקרינה גורמת באופן ישיר לשינויים במבנה הגנטי של תאים , בעוצמות מסוימות. אני אישית ממעט להשתמש בנייד ואם כבר אז רק דרך רמקול עד כמה שניתן והאלחוט בראוטר שלי כבוי . זה המעט שאני יכול לעשות אבל זה גם משהו , וכל אחד ינהג כרצונו , רק אל תזלזלו .
למה אף אחד לא מדבר על הנדסת אקלים?

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #26 

@clip99
·לא התכוונתי לזלזל באף אחד ובשום דבר, ואם נשמעתי כך - אני מתנצל. לרוב אנשים פוחדים מקרינה... אז יש לי שאלה אליך, ושאלה רצינית, אם אתה רגיש לשדה אלקטרומגנטי - מה עושים אם מכשירי חשמל הצורכים זרם גבוה? הרי הם גם מייצרים שדה חזק יחסית...
ועוד דבר אם הרחקה של טלפון מהגוף מורידה את ההשפעה, אז מיקום של נתב במקום גבוה יחסית (מתחת לתקרה לדוגמה) אמור לשפר באותה מידה. מה שכן, אתה חייב לשים לב שככל רמת קליטה נמוכה, כך התקנים, כמו טלפונים לדוגמה, משדרים בעוצמות גבוהות יותר, וגבוהות משמעותית. לדוגמה טלפון gsm כאשר נמצא מול האתר משדר העוצמה של 5 מיקרוואט, וטלפון שנמצא בחוסר קליטה (ממ"ד, מעלית) משדר בעוצמה של 2 וואט. אלה ההבדלים.

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #27 

dima_vy כתב:@clip99
· אם אתה רגיש לשדה אלקטרומגנטי - מה עושים אם מכשירי חשמל הצורכים זרם גבוה? הרי הם גם מייצרים שדה חזק יחסית...

אני אישית לא רגיש לקרינה. רק שואף למזער את החשיפה אליה.

ועוד דבר אם הרחקה של טלפון מהגוף מורידה את ההשפעה, אז מיקום של נתב במקום גבוה יחסית (מתחת לתקרה לדוגמה) אמור לשפר באותה מידה.

עדיף לשפר עוד יותר ולבטל בכלל את האפשרות האלחוטית , ככל שזה ניתן.

מה שכן, אתה חייב לשים לב שככל רמת קליטה נמוכה, כך התקנים, כמו טלפונים לדוגמה, משדרים בעוצמות גבוהות יותר, וגבוהות משמעותית. לדוגמה טלפון gsm כאשר נמצא מול האתר משדר העוצמה של 5 מיקרוואט, וטלפון שנמצא בחוסר קליטה (ממ"ד, מעלית) משדר בעוצמה של 2 וואט. אלה ההבדלים.

אין עוררין על כך , אך אני הייתי מעדיף שקרינת הרקע הקיימת באופן תמידי תהיה נמוכה , גם אם זה אומר שהמכשירים יתאמצו יותר. הבעיה היא שהבריות התרגלו (התמכרו יותר נכון) לברבר בניידים שלהם ללא הכרה והבנה ולהשתמש בהם לשטויות כמו יישומי ופעילויות ברשתות חברתיות כמו חבורה של זומבים. הרחבה בנושא זה תהיה בבחינת סטייה ממטרת השרשור המקורית . במצב הטכנולוגי הנוכחי ולאור האילוצים הנובעים מכך , עדיף להגביל את השימוש בהתקנים ניידים כמה שיותר ולהעדיף שימוש בספיקר בעת שיחה עד כמה שניתן.
...
·

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #28 

clip99 כתב:
...
...
·אך אני הייתי מעדיף שקרינת הרקע הקיימת באופן תמידי תהיה נמוכה , גם אם זה אומר שהמכשירים יתאמצו יותר.
...
·באמירה הזאת יש סתירה, ככל שהמכשיר מתאמץ יותר כך הוא יוצר שדה יותר חזק, וכיוון שאתה קרוב אליו יותר מאשר לאתר סלולרי לדוגמה, כך השדה הנוצר ע"י המכשיר יותר חזק משמעותית משדה הנוצר ע"י האתר. כך שאם לדוגמה אתה נמצא בשטח פתוח מתחת לאתר המשדר, השה שנוצר ע"י האתר וע"י הטלפון ביחד יותר חלש, משדה הנוצר ע"י הטלפון בלבד שפועל בממ"ד או בפיר של מעלית. לכן האמיר שלך לא נכונה, ועדיף שמכשירים יתאמצו כמה שפחות.

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #29 

רשמתי שאין עוררין על כך , אך מבחינתי בתור אדם שבקושי משתמש בנייד אני מעדיף את האופציה הזו , ומי שבא לו להתבשל אז בכיף מצידי , אני לא צריך לסבול בגלל המנהגים הפסולים של רוב האנשים . עד כאן הזווית האישית .

בסיכומו של דבר אין אמת אחת לכולם וזה תלוי בכמות ואופי השימוש בניידים . מי שצמוד לנייד שלו רוב היום , בדיבור או גלישה, מתוך בחירה או כורח , אכן שיטתך עדיפה לו, וככל שהוא משוחרר יותר מהמכשיר , שיטתי תהיה עדיפה לו , בערך כמו עניין הכדאיות של מעבר להנעה מבוססת גז ברכב.
למה אף אחד לא מדבר על הנדסת אקלים?

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #30 

ziv_r כתב:הנתב לא מפיק קרינה מייננת, לפיכך אין שום סכנה.
...
·זו אמירה גורפת מידי. לקרינה לא מיננת יש אפקטים שליליים ידועים, למשל אפקט חומני.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46430
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5086 פעמים

שליחה #31 

nir11,
אם כבר אתה מעיר, לפחות תן הסבר עד כמה האפקט הזה משמעותי עם הקרינה הקיימת בבית.

אגב, לפני שבועיים שודרה תוכנית על קרינה בלתי מייננת ב- TV. קבוצת "מדע גדול, בקטנה", כתבו פוסט תגובה די מקיף. מומלץ לקרוא, כולל התגובות.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #32 

זיו זה נושא מאוד סבוך ואני נרתע מתשובות גורפות. אני גם נרתע מהסברים מלומדים, פשוט כי זה מסובך.
לגבי "קרינה בבית", כולנו מבינים שקרינת מיקרו יכולה להיות בעייתית.
ולגבי קרינה אלטרומגנטית בכלל, זכורה לי במיוחד המלצה של חברת וולוו להתקין את אנטנת הסלולר על החלון הקידמי ולא האחורי.
הסיבה הייתה אפקט חומני. בדרך כלל יושבים מאחור ילדים והם רגישים יותר. האיבר הרגיש ביותר, או אחד הרגישים ביותר, הוא העין, כי אין שם מספיק כלי דם לפנות את החום. זכור לי ששידור אנטנה סלולרית של הרכב, במרחק שלושים סנטימטר מעין של ילד, יכול לגרום לננק.
מעבר לכך, לגבי קרינה "לא מיננת" זכור לי שלמולקולות יש 3 דרגות חופש (אחת מהן היא רוטציה, ועל זה בדיוק בנויה קרינת המיקרו).
במילים אחרות, אתה יכול לשנות מבנה של מוקולה, או לפחות לעורר אותה, גם עם קרינה לא מיננת, זו עובדה מדעית. אנחנו בטוחים שאנחנו רוצים להמר על ה DBA שלנו?

אני אזכיר גם, שיש מחקרים מדעיים שמוכחים חד משמעית קשר בין קירבה לקווי מתח גבוה, לתחלואת לוקימיה אצל ילדים. כאן כנראה מדובר על שדה אלקטרומגנטי ולא על קרינה, אבל מי בכלל מבין את ההבדל? הם חברים די טובים...
כמו שאמרתי, זה נושא סבוך, התאור שלך, או מה שאתה רומז אליו, די מדויק לדעתי, ביסודו, אבל זה פשוט מורכב מכדי לפסול את זה באופן גורף.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #33 

nir11,
היה הגיוני כי לא ינתן הסבר בנוגע לרלוונטיות של הטענה בבית פשוט מכיוון שהיא לא רלוונטית. אפקט חומני זה בסך הכל חימום, כאשר החום שיוצר נתב או כל ציוד ביתי אחר שמפיק קרינה בלתי מייננת, הוא לרוב נמוך הרבה יותר מטמפרטורת הגוף העצמית שלנו. חושבים שהוא גבוה יותר? תמדדו עם מדחום אם הוא בכלל מצליח לחמם כוס מים שנמצאת 5 ס"מ לידו. למעשה, מספיק שאנחנו יוצאים החוצה לשמש (גם עם כובע), שולחים את הילד לבית הספר או סתם הילד מעורב בפעילות גופנית - האפקט החומני שהילד יחשף אליו הינו הרבה יותר גבוה מאשר האפקט בבית.

טוב שהזכרתי את הקישור הקודם, הוא בדיוק מפריך טענות מסוג זה.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #34 

אין שום השוואה בין תדרי רדיו בבית לבין קרינת שמש. קרינת שמש היא בתחום הנראה (בעיקר), וקרינת מיקרו היא בתדירוחות נמוכות בהרבה.
האפקט לא נובע מגודלו של אורך הגל, אלא מאינטראקציות הרבה יותר מסובכות.
במילים אחרות, האינטראקציה של אור ניראה עם הגוף, שונה לחלוטין מזו של קרינת רדיו (אור לא ניראה, אם אפשר להתנסח כך).
אור השמש לא חודר את הגוף, הוא לא משפיע על deep body temprature. קרינת רדיו תבשל אותך מבפנים, ולא צריך עליה גבוהה (אני לא זוכר את המספרים), כדי לגרום לנזק.
קרינת מיקרו אינה קרינת חום. זו קרינה שעוברת דרך הגוף בקלות, אבל אז מעוררת את המים ברמות אנרגיה של רוטציה, המולקולות מסתובבות, וזה מה שמשתחחר את החום, זה גם למה זה חימום עמוק.
נערך לאחרונה על ידי nir11 ב 23/04/2016 12:27, נערך פעם 1 בסך הכל.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #35 

הכל בסופו של דבר זה קרינה בלתי מייננת - ואת אותה עצה שציינת, רצוי שתיישם בעצמך.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #36 

קרינה לא מיננת יכולה לשנות מולקולות.
אגב, ה"מאמר" מפייסבוק שאתה חוזר ומזכיר, רצוף אי דיוקים.
מרומז בו שעבור קרינה מיננת מה שמסוכן זה ה"אלקטרון החופשי", זה כמובן לא נכון.
כתוב בו שקרינה לא מייננת נמצאת בכל מקום (ולכן לא מסוכנת), וזו סתם דמגוגיה, כי זה משפט ריק, והם שכחו להזכיר שגם קרינה מיננת נמצאת בכל מקום...
כתוב שיש WIFI כבר עשר שנים, מספיק זמן בשביל מחקרים, אבל אנחנו יודעים שיש תופעות שמתחילות להופיע רק אחרי 30 שנה של חשיפה (סרטן למשל...)

"
ואת אותה עצה שציינת, רצוי שתיישם בעצמך
"
אני לא מבין למה אתה מכוון.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #37 

שלח תגובה