BASS SHAKERS - רשמים בדף 4

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
(G) פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2402

שליחה

avinave כתב:@(G)

·https://www.parts-express.com/aurasound ... r--299-028
תחפש במציאון שלהם לפעמים עולים שם כל מיני דגמים במירים מצחיקים
...
·אתה יכול להמליץ על מגבר שיתחבר לזה?
אני מעוניין להזמין שניים כאלה.

itay123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442

שליחה

(G) כתב:
...
...
·ליאור, אין קשר.
הסלון שלי בנוי משלוש ספות מול המסך ו2 ספות בצד,
בעבר הייתי ממקם את הסאבים בין הספות והיה שישו ושימחו, כל אחד מהסאבים שהיה לי היה מרקיד את הספות.
אבל ה-pb13u צריך לשים מקדימה, את כל היופי הזה לא צריך להסתיר.
בגלל מבנה הסלון והמיקום הנוכחי של הסאב, גם עכשיו הוא מרקיד את הספות אבל רק כאשר הווליום גבוה.
אני צריך שהbuttkicker ישלים לי את ההרגשה גם בעוצמות נמוכות(לילה).
...
·או
בגדול עלית על המהות בקניית ה-butckiker אפילו שקיים במערכת סאב (באמת לא משנה איזה).

אמנם התוצאה ויותר נכון הפוטנציאל ברכיב הנ"ל במערכת היא הרבה מעבר מ-ניצול LFE בעוצמה נמוכה או בלילה.
כאשר הרכיב מורכב כהלכה ומקובע כהלכה היתרון הוא אדיר ומספק תוצאה שגם סאב מהאיכותיים ביותר לא יצליח לספק LFE של 20-30hz בעוצמה גבוהה (מאוד), מדוייקת, רזולטיבית , מקומית ולא מפוזרת...מתוזמנת פיקס!
בסרטי הקולנוע - יריות shotgun וכד'...הופכות להיות יותר נקודתיות, פיצוצים ורעידות אדמה הופכים להיות הרבה יותר מורגשים ולא סתם מנופחים ומתפזרים, הפאזה של התדר תמיד מדוייקת ובמקום ללא סטיות למינהם וכאבי ראש ואוזניים!

הכי חשוב, וזה כבר רשמת - ניצול מקסימילי של ערוץ ה-LFE והתחשבות בשארי בני הבית, הדירה, הקומה, הבניין, הרחוב...!!

טיפ, במידה ויש shaker אחד, והוא מקובע כהלכה ב-sweetspot ניתן להניח קרש או פלטה של עץ במימדי הספה במקום הישיבה (מתחת לכריות הישיבה של הספה כמובן) וכך כל מי שיושב בספה נהנה במידה שווה...וזה יתרון גדול עם עוד צופים יחד איתך.

itay123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

כשצופים בסרט קולנוע (בבית)
קשה מאוד להפריד בין האפקט של ה-LFE כערוץ מוקלט אוטונומי ומופרד לחלוטין משאר ערוצי הבסיס, לבין ההשלמה שהסאב נותן לשאר ערוצי הבסיס עם חיתוך גבוה יחסית...
כאשר קיים butkciker במערכת ניתן לנתב אותו שיעניק רק את התדרים שבאמת משפיעים ונותנים את האפקט הנקודתי שתדר 20hz-30hz נותן בערוץ ה-LFE - לשלוט על עוצמתו והתערבותו.
את הסאב הקיים - פחות להקשות עליו בניצול מקסימלי בעוצמות מטורפות - שמניסיון יוצר עיוות גם עם הסאבים היקרים והאיכותיים ביותר - אלא לתת לו להשלים את שאר ערוצי הבסיס למטה מתדר של 30hz למשל בצורה טבעית וזורמת ולא לתת אקסטרה ניפוח ואקסטרה למטה כי אין צורך.
הסאב מטרתו לתת השלמה למטה באופן יציב, תלת מימדי, מלא, עשיר טונאלית, תזמון באס נכון יותר, ולתת את האימפקט והפנציות שרמקולים בעלי סקאלה מלאה מתקשים בה, גם הטובים ביותר...שלרגע לא תטעו.
ערוץ ה-LFE מנותב נכון נועד לתת את המענה המוחשי הממשי הפיזי שאותו אנו חשים - באופן נקודתי ומדוייק פי כמה מכל רמקול (או סאב קיים).

(G) פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

כמו שציינתי, אני לא הייתי צריך את ה-BUTTKICKER אם הסאב היה נמצא לידי, הוא עשה עבודה טובה.
מכיוון שהסאב עבר מיקום אני צריך שמשהו ישלים את מה שחסר וזה שהספות ירעדו גם בעוצמות ווליום נמוכות.
ולא לשכוח, מדובר בסלון שהוא הדבר הכי לא סאונד אקוסטי, ה-PB13ULTRA ממלא את כל החלל של הסלון והמטבח ביחד
ובטח גם את החדרים, ה-BUTTKICKER יהיה יותר נקודתי למאזין.

הקישור ל-BUTTSHAKERS שאבי נתן מאוד קורץ לי, המחיר מאוד אטרקטיבי.
השאלה שלי היא איזה מגבר אני צריך לשדך לשני BUTTSHAKERS ולאן אני מחבר את המגבר לרסיבר(DENON X3000)
שאגב יש לי שני יציאות לסאב.

*שאלה נוספת, מה ההבדל בין BUTTSHAKER LFE לרגיל.

itay123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

האמן לי שגם עם סאב מטורף של 18 אינץ, שממלא לא רק את החדר אלא מציף את כל השכונה, צריך butckiker להשלמה לוקלית של 20hz....

אני משתמש ביחידה זו : http://www.thebuttkicker.com/lfe
ובקיט הנ"ל: http://www.thebuttkicker.com/lfe-kit

אין לי מושג על ההבדלים, מה שכן אני מבסוט - כבר 4 שנים בערך. (עברו אצלי כמה סאבים מאז)...

(G) פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

איתי, מה שיש לך נמכר במחיר גבוה מדי בארץ, זה לא משתלם.
אני גם לא יודע מה ההבדל בין הקיקר בקישור של אבי לשלך.
אני צריך 2 קיקרים, אחד לכל ספה.

itay123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

לגבי מחיר G
זה שיקול שלך בלבד, לדעתי לתמורה שהוא נותן, המחיר בכלל לא גבוה! ואפילו זול מאוד (מחיר הריטייל).
שוב הכל שיקולי המשתמש...

לגבי מספר "המנועים" לדעתי במגבר הייעודי (בקיט שאצלי) ניתן לחבר שניים במקביל.

HT-Assaf
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1242

שליחה

הבט קיקר בקישור של אבי זה בדיוק מה שיש אצלי הוא עד 50W. (בגלל זה חיברתי שניים לאותה ספה, עם TAMP של 50W ב-4אום), כי ההספק יחסית נמוך).

הבט קיקר LFE זה כבר יותר רציני ויותר כבד(5KG לעומת 1.7KG), לפי המפרט 400W עד 1500W ב4 אום(אם אתה רוצה להרטיט גם את הספה של השכנים) וגם צריך מגבר רציני עבורו.

itay123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

המגבר שמסופק עם הקיט ה-LFE ה- BKA1000-N Amplifier

http://www.thebuttkicker.com/bka1000-n

בהחלט מספיק.
אני משתמש עם מנוע LFE אחד לספה שלמה (כ-2.30 אורך - כ-2 מ' שטח ישיבה נטו) ומשתמש בווליום מינמאלי (פחות מ1/4) - וב-CROSS של 50hz בערך, התוצאה מאוזנת, מורגשת בהחלט ומצויינת לאוזניי.

shkop
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 572

שליחה

היי אני רק שאלה :)

האם BUTT KICKER הוא לא רכיב משלים לתת אפקט רעידה כמו ב- 4D MAX ביס פלאנט? האם יש לו גם תפקיד בהאזנה עצמה? הייתי בטוח שזה רק רכיב "הרעדה" שעובד בסנכרון עם הסאב כי שניהם יושבים על ה- LFE...

itay123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

זה בדיוק זה

אותו רעיון באופן כללי, לתת תחושה אקטיבית מוחשית יותר.
באולמי ה-4DX זו שיטה שונה...של מושב אקטיבי.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6306

שליחה

היי G
כחובבן ותיק בתחום האודיו לרכב, מי שהובילו לראשונה את הנישה הזו לרכב היו ה AURASOUND BASS SHAKERS.
גם זכו לביקורות טובות, כל מה שנדרשת הוא ערוץ הגברה רגיל נוסף עבורם.
עד היום הם נמכרים, לדעתי גם ב PARTS EXPRESS וגם באיביי, דוגמה:
http://www.ebay.com/itm/AuraSound-AST-2 ... SwofxUf1Oj

אם אתה לא מנצל את כל הערוצים שלך ברסיבר, אתה תוכל לנצל זוג ערוצים, עבור זוג מרטיטים.
אני אישית לא התחברתי אליהם באודיו לרכב, גם כך העיסוק שלי ב SPL יצר מספיק רטט ברכב גם בלי זה, אבל בבית זה להיט.

(G) פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

HT-Assaf כתב:הבט קיקר בקישור של אבי זה בדיוק מה שיש אצלי הוא עד 50W. (בגלל זה חיברתי שניים לאותה ספה, עם TAMP של 50W ב-4אום), כי ההספק יחסית נמוך).

הבט קיקר LFE זה כבר יותר רציני ויותר כבד(5KG לעומת 1.7KG), לפי המפרט 400W עד 1500W ב4 אום(אם אתה רוצה להרטיט גם את הספה של השכנים) וגם צריך מגבר רציני עבורו.
...
·אתה יכול לתת רשמים בקשר למה שיש לך?
הבנתי שהקיקר של איתי חזק יותר, אבל לך יש שניים כאלה, זה אמור לאזן, לא?

אם אתה לא מנצל את כל הערוצים שלך ברסיבר, אתה תוכל לנצל זוג ערוצים, עבור זוג מרטיטים.
אני אישית לא התחברתי אליהם באודיו לרכב, גם כך העיסוק שלי ב SPL יצר מספיק רטט ברכב גם בלי זה, אבל בבית זה להיט.
...
מה הכוונה?
הרסיבר שלי הוא 7.2, כרגע בשימוש 7.1.
הבנתי שאני עדיין אצטרך מגבר נפרד בנוסף.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק

שליחה

(G) - לדעתי עדיף לך ללכת לחברים.
כי זה שאסף יגיד וואו ואיתי יגיד בוו. לא ברור למה אתה מצפה.
איתי רגיל למערכות ברמה X, אסף ברמה Y ואתה ברמה Z.
לי נשמע שהפתרון של אסף הגיונית - יתאים יותר לדרישות שלך כרגע.
החכמה היא שאפשר לשדרג את המערכות. במקום להכנס להכנסה גדולה על משהו שאתה לא בטוח - עדיף להתחיל ממשהו קטן ולראות.

(G) פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

איתי, אתה צודק אבל אני מכיר את עצמי.
זה כמו עם הסאבוופר, התחלתי עם PB1000, לא הספיק לי, קניתי גם PB2000, לא הספיקו לי.
דילגתי מעל PB12PLUS וקניתי ישר PB13ULTRA (החלום שלי זה עוד אחד).
לכן אני שואל ומתייעץ כדי לדעת אם אם זה משתלם לרכוש אחד כמו של איתי או 2 כמו של אסף יספיקו.
ברור שזה גם עניין של מחיר, של איתי עולה פי 3 בערך.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6306

שליחה

אז כן, תצטרך מגבר דו ערוצי נוסף מאחר ואתה מנצל את כל הערוצים.
במחיר של 40 דולר (ויש לי ב X1200 זוג ערוצים פנוי) אני מתלבט אם לרכוש זוג כאלו... :lol:

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

אתה מצחיק :)
אם זה מה שעשית בסאבים - אין ספק מה יקרה בBUTTKICKER
אבל אם אני אתה - הייתי מזמין שניים קטנים ומגבר מתאים. שם דווקא בספה הקטנה, ומחליט אם לגדולה להזמין את המפלצת או שזה מספיק.

(G) פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אחרי בירור, זול יותר ב-5 שקל להזמין מאמזון דרך BUY2USA מאשר ב-PARTS EXPRESS את ה-AURASOUND
משלוח ימי יהיה זול יותר ב-50 שקל.

תמליצו לי על מגבר שני ערוצים, תקציב עד 500 שקל.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

היציאה של הסאב אינה מוגברת. לכן גם בסאב יש מגבר (בגלל זה הוא מתחבר לחשמל).
לכן אתה תחבר את זה לסאב 2. ותוסיף מגבר.

avinave
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 278

שליחה

@(G)
·אתה צריך משהו כזה https://www.parts-express.com/yung-sd10 ... z--301-502
מציע לך לחפש איזה סאב זול בלוחות יש גם ב100 ש"ח ,לפרק ממנו את הפנל ולחבר אותו לשייקרים ,זה מה שאני עשיתי בדיוק את הפנל התקנתי בתוך קופסת קלקר בדיוק במידות שלו ,לא רואים אותו מתחת לספה והוא גם לא מתחמם כלל.
יצא לך הרבה יותר זול

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”