יש מישהו שעוד לא משתמש ב- Google Photos?

חדשות מכל העולם של מכשירים ניידים - סלולרי, ניווט, וכל דבר שנייד.
mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #21 

צר לי אלי, זה ממש לא נכון.
אלפי תמונות מפוזרות ללא שום קשר, אי אפשר לעבוד ככה.

כעת אני מגלה כמה הוא גרוע, הוא לא מצליח לעשות אלבום מ3000 תמונות, תמיד יש שגיאה.

בקיצור, אני חוזר לnas שלי.

גיבוי בלי תקיות הוא לא גיבוי.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שליחה #22 

ziv_r כתב:mp3lll,

תיקיות זה מיושן כי זה מאפשר לאובייקט להיות משוייך למקום אחד. זאת הסיבה ש- Gmail מההתחלה הייתה עם לשוניות (Tags).

מבחינתך יש אלבומים, אתה לא חייב לעולם לראות את כל התמונות בבת אחת, למרות שזה יותר נוח, כי ברירת המחדל זה סידור לפי תאריך, אבל מרגע שאתה מבין כיצד לחפש או לתייג, כבר לא תטרח לסדר באלבומים.

...
ziv_r,

הרשה לי לחלוק במעט על דעתך בנושא התיקיות:
אמנם תיקיות זה מיושן וניהול תגיות הרבה יותר טוב מתיקיות אבל Google Photos עדיין לא נותן מענה לניהול היררכי וניהול מקונן (nested) של תמונות.
Gmail למשל כן מאפשרים ניהול היררכי\מקונן של תגיות.

ראשית, אציין שאני מנהל את כל האלבומים שלי ב Google Photos , לא רק מהנייד אלא גם מהמחשב וחושב שזו אפליקציה מעולה.
אבל בגלל החוסר הנ"ל אני נאלץ להשתמש ב Google Drive ככלי ניהול נוסף של אותן תמונות שהעליתי ב Google Photos.

זאת מ 2 סיבות:
1. גם בניהול תגיות יש צורך בהיררכיה וקינון שאותם Google Photos עדיין לא מאפשר. זה במידה שמישהו רוצה ליצור תת-אלבומים תחת אלבום מסויים.

2. בניהול היררכי של תיקיות יש ייתרון של "ירושה" וזה לפעמים מאוד נוח בניהול הרשאות של אלבומים.
נניח למשל שיש לי תיקיה ב Google Drive עם הרשאות מסויימות שהגדרתי ואני יוצר תיקיה חדשה תחתיה. אז התיקיה החדשה יורשת את ההרשאות של התיקיה מעליה ואין צורך להגדיר מחדש את ההרשאות. גם לזה עדיין אין פיתרון אלגנטי ב Google Photos.

הדרך שלי היא לנהל ב Google Drive מספר תיקיות לפי סוגי ההרשאות ולהעביר פיזית את התמונות של Google Photos לתיקיה הרלוונטית. זה אפשרי הודות לעובדה ש Google Photos היא תיקיה נוספת שנוצרת תחת Google Drive ותחתיה אפשר ליצור תת-תיקיות ולהעביר אליהן תמונות מבלי ש Google Photos יתבלבל.

שורה תחתונה: Google Photos מנהל אלבומים היטב אבל מצריך עבודה ידנית נוספת ב Google Drive לצורך יצירת היררכיות בין האלבומים.
ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46321
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5065 פעמים

שליחה #23 

gilg7,
אין ספק שהפתרון לא נותן מענה לכל המשתמשים, אבל אני מאמין שתסכים איתי כי השיטה שלך נחשבת ליוצאת דופן וכזאת שלא בשימוש אצל רבים. תחשוב בגדול, בסופו של דבר רוב האנשים מצלמים הרבה מדיה ואין להם זמן לגבות את התכנים, לערוך אותם או לסדר באלבומים - Google Photos פותר את כולם מזה כאשר הוא רץ ברקע ועושה את כל זה עבורם.

היררכיה של תיקיות עם ירושה? אני בטוח שתסכים שזה שימוש די חריג, אבל העיקר שמצאת לזה פתרון.

wallalon
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1925
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 147 פעמים

שליחה #24 

גוגל פוטוס מעולה בזכות הפונקציה הכי בסיסית שלו:

הטלפון אבד/נהרס? התמונות לא.

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שליחה #25 

ziv_r כתב:gilg7,
אין ספק שהפתרון לא נותן מענה לכל המשתמשים, אבל אני מאמין שתסכים איתי כי השיטה שלך נחשבת ליוצאת דופן וכזאת שלא בשימוש אצל רבים. תחשוב בגדול, בסופו של דבר רוב האנשים מצלמים הרבה מדיה ואין להם זמן לגבות את התכנים, לערוך אותם או לסדר באלבומים - Google Photos פותר את כולם מזה כאשר הוא רץ ברקע ועושה את כל זה עבורם.

היררכיה של תיקיות עם ירושה? אני בטוח שתסכים שזה שימוש די חריג, אבל העיקר שמצאת לזה פתרון.
...
טוב, מסכים איתךשניהול האלבומים אצלי מסודר יותר מהמקובל ורוב האנשים לא עוברים על התמונות אחרי הצילום.
(אגב, רוב האנשים גם לא מוחקים את הכפילויות והתמונות הגרועות :) )

אבל יש לי גם ביקורת על Google Photos בנושא ניהול התגיות. 2 דברים שעולים לי בראש כרגע:
1. לא ניתן לשייך תמונות למספר אלבומים בבת אחת. נניח שאדם מנהל אלבום "משפחה" וגם אלבומים נפרדים לבני משפחה שונים.
אז הוא צריך לשייך את התמונה באופן ידני לכל אחד מהאלבומים.
2. לא ניתן לדעת לגבי תמונה לאילו אלבומים היא כבר שייכת
בהשוואה לג'ימייל למשל: 2 האפשרויות הנ"ל קיימות שם.
אני לא ממציא דרישות מוזרות, אלא דברים רגילים ושימושיים.

אבל אם חוזרים לדרישות החריגות, הנה עוד בעיה: Google Photos שומר את תיאור התמונה בבסיס נתונים שלו ולא בתוך הקובץ תמונה. עד כאן טוב ויפה.
אבל הוא לא מאפשר לעשות export לתיאורי התמונות מהאלבום.
יוצא מזה ש Google Photos מונע גיבוי נוח של התמונות יחד עם ההערות כקבצים לשימוש בכלי אחר.
נשמע קטנוני ? ראיתי באינטרנט שאני לא היחיד שזה מפריע לו.
אגב, גם לזה יש פיתרון לא אלגנטי: מורידים את התמונה כקובץ, עורכים את התיאור שלה ושאר הנתונים של EXIF אם רוצים, מוחקים מ Google Photos את התמונה הישנה ומעלים את החדשה עם כל התיאורים.
אולי לא שווה להתאמץ בשביל תמונות יום-יום אבל אם יש אלבום מיוחד שרוצים לשמר לשנים רבות אז כן שווה.
ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #26 

Google Photos משחררת היום יכולות עריכה חדשות לשירות אשר כוללות Crop של התמונה ב- AR קבועים מראש ואפשרות לעבור בין כל התמונות במצב עריכה.
לידיעה בנושא מבלוג החברה לשירות: https://plus.google.com/u/1/+GooglePhot ... BohEtqtqoW

shoki222
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 547
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #27 

mp3lll כתב:זיו,
זה פשוט לא עובד :( פתחתי תלונה בגוגל קיבלתי תשובה דבילית, מעלה נגיד 1000 תמונות, כתוב שכולם העלו, אבל הכל ריק.

איך תקיות זה מיושן? מה ההגיון שכל התמונות מפוזרות בלי קשר לכולם?
...
אולי הבעיה שלך נובעת מזה שיש כמה משתמשים לשרותי גוגל על המחשב שלך? אתה צריך לשים לב שאתה גולש לחשבון שלך ולא לחשבון של אחר מבני ביתך.

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #28 

פרסומת מושקעת ורעיון יפה.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #29 

טוב אחרי שהעלתי 141 גיגה לשם, זה פשוט מגניב.
נכון הסיכוי למצוא תמונות הוא חסר סיכוי.
אבל הסרטונים שהוא יוצר לבד, והקולאז פשוט מעולים...

כעת יש עוד גיבוי בנוסף לnas.

אגב מישהו יודע מה בנושא פרטיות? גוגל משתמשום בתמונות?

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #30 

מנגנון ה- Google Photos עבור אלבומים עובר שדרוג.

https://googleblog.blogspot.co.il/2016/ ... -work.html

DuduA
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 39
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #31 

גוגל photos מעולה. אני משתמש בה המון. הבעיה הקריטית מבחינתי - ברגע שהתמונות שאני מצלם עולות אוטומטית ל-sd card של הטלפון ולא בזיכרון הפנימי - אי אפשר לערוך את התמונה בעזרת התוכנה הזאת (בעית הרשאה, קראתי הרבה, ראיתי הרבה טלפונים מסוגים שונים - זה פשוט לא עובד. תנסו בעצמכם).

הפתרון שלי - עברתי ל-nexus 6P עם 64 גיגה זיכרון פנימי ובלי אפשרות הרחבה של sd card. (ראיתם מה עשיתי פה? לקחתי חסרון והפכתי אותו ליתרון :P )

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #32 

שנה אחרי שהושק השירות, הוא הצלחה מסחררת.
הנה 10 טיפים מצוות Google Photos לשימוש יעיל יותר בתיבה. שימו לב לסעיף מספר 9 הסופר שימושי!
https://googleblog.blogspot.co.il/2016/ ... llion.html

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #33 

ziv_r כתב:שנה אחרי שהושק השירות, הוא הצלחה מסחררת.
הנה 10 טיפים מצוות Google Photos לשימוש יעיל יותר בתיבה. שימו לב לסעיף מספר 9 הסופר שימושי!
https://googleblog.blogspot.co.il/2016/ ... llion.html
...
·שיואו חיפשתי את 9.

liorreem
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2386
שם מלא: ליאור ראם
נתן תודות: 525 פעמים
קיבל תודות: 132 פעמים

שליחה #34 

היי

לא ראיתי פה איזכור לנושא מגבלת האחסון.
בהנחה שאני מעוניין שהתמונות שלי יעלו בגודלן המקורי ולא בהפחתת רזולוציה, הרי שאחסון התמונות נגרע מתוך חשבון הגוגל הרגיל שלי שהוא כ-15GB.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #35 

בינתיים לא ראיתי ממש הבדל בין התמונות שיש לי, לבין ההפחתת.

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #36 

liorreem,
הנושא אוזכר לאורך השרשורים השונים אשר דנו בשירות אצלנו בפורום.
אני אישית לא רואה את זה בתור מגבלה רצינית (וכך גם לא רוב האנשים). רוב המצלמות בטלפונים בכלל לא עוברות את הרזולוציה של 16MP לתמונה, לפיכך המגבלה לא מגיעה לידי ביטוי. יש מגבלה יותר נפוצה עבור מי שמצלם וידאו ב- 4K, אבל כאשר חושבים על היתרון של אחסון וידאו אינסופי, גם החסם העליון של המרת הוידאו בצורה אוטומטית על ידי השירות ל- 1080p לא עוצרת אף אחד.

עוד משהו, האחסון לא נגרע משירות ה- Gmail, אלא מה- Drive.

נ.ב
רצה שמועה מבוססת כי כל מכשירי Nexus בעתיד הקרוב יוכלו לשמור את הקבצים שלהם בצורתם המקורית ללא שום דחיסה.

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #37 

העדכון האחרון לאפליקציה עבור פלטפורמת ה- iOS הציג את האפשרות למחיקת המדיה שכבר גובתה. יכולת זו כבר הופיע בפלטפורמת האנדרואיד כבר לפני מספר חודשים.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #38 

ziv_r
רק שמשום מה הוא מוחק חלק והכל הכל..

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3544
נתן תודות: 1106 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים

שליחה #39 

@mp3lll
כמה בעיות יש לך עם השירות :D :D
כשהולך קשה אז עד הסוף.

בנוגע לפיצ'ר החדש, חשוב לחדד שברגע שהתמונות נמחקות מהטלפון הן נמחקות באיכותם המקורית ולרוב נשמרת בענן של גוגל באיכות "גבוהה" אך לא המקורית.

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #40 

vivi,
ואני מאמין שתסכים איתי כי רוב האנשים לא מצלמים סטילס ביותר מ- 16MP, לכן זוהי מגבלה זניחה - מעבר לזה שכמובן ניתן להגדיר כי השירות ישמור את התמונות ברזולוציה המקורית במידה והיא גבוהה מ- 16MP.

שלח תגובה

חזור אל “חדשות ניידים”