כרומבוק לסטונדט - האם מומלץ?
- wallalon
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1925
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 147 פעמים
לדעתי תתייחסו לא רק ליצירת תוכן ע"י התואמי office, אלא גם לצפייה במצגות/מסמכים הנפוצים
רוב המצגות בשיעורים באוניברסיטה הן powerpoint ושיעורי בית במסמכי word - וצריכה להיות לו תאימות 100% לצפייה בהן, אחרת חראם על החיסכון של ה100$
בחלק מהמקרים זה אפילו לא חיסכון- יש גם מחשבי win10 ב190$ אם הוא רוכש בארה"ב
http://www.dell.com/us/p/inspiron-14-34 ... 1649516464
רוב המצגות בשיעורים באוניברסיטה הן powerpoint ושיעורי בית במסמכי word - וצריכה להיות לו תאימות 100% לצפייה בהן, אחרת חראם על החיסכון של ה100$
בחלק מהמקרים זה אפילו לא חיסכון- יש גם מחשבי win10 ב190$ אם הוא רוכש בארה"ב
http://www.dell.com/us/p/inspiron-14-34 ... 1649516464
@wallalon
אתה צודק שאין שום טעם לחסוך 100$(אם כי אני חושב שזה הרבה יותר מ-100$, אבל כאמור אין לי בעיה להוסיף גם 700$) אם החיסכון פוגע בלימודים, זו גם הסיבה שאני מתייעץ פה לפני שאני קונה - אני מפחד שאני מפספס איזה חסרון בכרומבוק שיגרום לי גם לקנות אותו סתם וגם להצטרך לקנות מחשב חדש בארץ בעלות גבוה.
אבל החסרונות הספציפיים שאתה הצבעת עליהם כן נבדקו על ידי, אין שום בעיה לפתוח מסמכי וורד\פאוורפוינט\אקסל בגוגל דוקס ואפילו לערוך אותם. כמובן שאין לך כל מיני פונקציות של אופיס, אבל כאמור אני אוכל ללטש את הקבצים הללו באופיס בבית בלי בעיה..
אתה צודק שאין שום טעם לחסוך 100$(אם כי אני חושב שזה הרבה יותר מ-100$, אבל כאמור אין לי בעיה להוסיף גם 700$) אם החיסכון פוגע בלימודים, זו גם הסיבה שאני מתייעץ פה לפני שאני קונה - אני מפחד שאני מפספס איזה חסרון בכרומבוק שיגרום לי גם לקנות אותו סתם וגם להצטרך לקנות מחשב חדש בארץ בעלות גבוה.
אבל החסרונות הספציפיים שאתה הצבעת עליהם כן נבדקו על ידי, אין שום בעיה לפתוח מסמכי וורד\פאוורפוינט\אקסל בגוגל דוקס ואפילו לערוך אותם. כמובן שאין לך כל מיני פונקציות של אופיס, אבל כאמור אני אוכל ללטש את הקבצים הללו באופיס בבית בלי בעיה..
- wallalon
-
- חבר ותיק

@giladk123
בתור סטודנט אני לא אוהב את הרעיון של 2 מחשבים. יש גוגל דרייב וענן, אבל צריך נוחות, במיוחד לתקופה של 3 שנים.
אני לא יודע מה נוח לסטודנטים למשפטים וכמה נפוץ לשבת עם מחשב בשיעור-אולי תברר קודם עם מישהו כזה.
בהנדסה יש דף ועט, גם את המצגות מדפיסים ומקשקשים על.
אני היתי מתפנק בנייד טוב, במיוחד עם אופציה לקניה זולה בארה"ב.
אלא אם אתה משחק בנייח במשחקים, נייד כזה יהיה יקר.
בתור סטודנט אני לא אוהב את הרעיון של 2 מחשבים. יש גוגל דרייב וענן, אבל צריך נוחות, במיוחד לתקופה של 3 שנים.
אני לא יודע מה נוח לסטודנטים למשפטים וכמה נפוץ לשבת עם מחשב בשיעור-אולי תברר קודם עם מישהו כזה.
אלא אם אתה משחק בנייח במשחקים, נייד כזה יהיה יקר.
כרומבוק יעבוד, אבל אם אתה רוצה שקט הייתי מציע לך ללכת על מחשב חלונות. תוכל להתקין בחינם את הגרסה המלאה של וואן נוט, מחברת דיגיטלית מוצלחת. תוכל גם להשתמש באופיס און ליין או לרכוש אופיס 365 סטודנטים בעלות של כ 80 דולר לארבע שנים - זה כולל גם אופיס 2016 מלא וגם טרה בייט איכסון בענן. ליברה אופיס זה חמוד, אבל לדעתי זה "לא זה". תוריד למחשב ותנסה בעצמך, אולי תאהב אולי לא. כנ"ל לגבי אופיס און ליין, נסה ותראה אם זה עונה על הצרכים.
https://products.office.com/en-us/unive ... 218908781f
https://products.office.com/en-us/unive ... 218908781f
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- תגובות: 2678
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 595 פעמים
- יצירת קשר:
·כיום אני משתמש ב-C720 של ACER עם מעבד I3. ה-CHROMEBOOK הקודם שלי היה אותו C720 אבל עם סלרון - הוא הוחלף כיוון שהסלרון עם 2GB זכרון היה מעט איטי עם 10 טאבים ומעלה. לפני שני ה-C720 היה לי את ה-CHROMEBOOK הראשון של TOSHIBA.giladk123 כתב:@NetCHEIF
יש לך כרומבוק ספציפי להמליץ לי עליו במקרה?
חשבתי על טושיבה כרומבוק 2, מה אתה אומר עליו?...
השאלה היא כמה אתה מוכן להשקיע ב-CHROMEBOOK שלך. בכל מקרה, לדעתי, אחד שמבוסס על סלרון עם 4GB של זכרון יתן לך מענה מעולה לעבודה שוטפת באוניברסיטה עם גיבוי של DESKTOP מלא בבית. המחשב נדלק תוך פחות משניה, שומר על המצב שלו, אין וירוסים ושאר שטויות והוא מסונכרן לחלוטין עם ה-CHROEM ב-DESKTOP שלך.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.
קודם כל, תודה רבה על העזרה.wallalon כתב:@giladk123
אלא אם אתה משחק בנייח במשחקים, נייד כזה יהיה יקר....
ביררתי עם כמה סטודנטים למשפטים. בעיקרון, עד כמה שהצלחתי להבין, ניתן להשתמש במחשב בכל שיעור. זה גם מה שההיגיון אומר. אני לא רואה מצב שיהיה צורך בדף ועט בלימודי משפטים, וגם אם יהיה צורך - אצטרך למצוא פיתרון אחר משום שאני לוקה בדיסגרפיה יחסית חריפה..
בכל מקרה, הבעיה היא לא המחיר, אין לי בעיה גם להוציא 5,000 שקל או אפילו יותר על מחשב אם יש בכך צורך. השאלה היא נטו כמה זה נחוץ ומה יותר טוב. אני אגיד לך מה הקטע, כל המחשבים שקניתי עד עכשיו(כולם היו ווינדוס) הפכו לאיטיים לאחר שנה-שנה וחצי, ואת כולם קניתי בלמעלה מ3.5 אלף. אני לא יודע אם זה נמנע או בלתי נמנע, אבל בשביל הדיוט כמוני זה כנראה לא ממש שווה את מאמץ ההתעסקות. לכן, החשש שלי הוא שאם אני אקנה מחשב יקר הוא יהיה חייב להיות המחשב הראשי שלי, ואז הסיכוי שהוא לא יהפוך לאיטי ומסורבל לאחר שנה- שנה וחצי קטן מאוד(דבר שאני לא יכול לסבול במחשב לימודים ואהיה חייב לקנות אחד חדש). ככה, אני יכול לקנות כרומבוק ומחשב נייח(כשביחד הם כנראה יהיו זולים יותר ממחשב נייד טוב אחד), וגם אם הכרומבוק יהפוך לאיטי לאחר שנה-שנתיים(מה שהבנתי שיש פחות סיכוי שיקרה) אני אוכל לקנות אחד חדש מבלי לפשוט את הרגל(אבא שלי טס לכנס בארה"ב לפחות פעם בשנה כך שלא תהיה לי בעיה מהבחינה הזו).
אשמח לעצתך בעניין.
היי,elangab כתב:כרומבוק יעבוד, אבל אם אתה רוצה שקט הייתי מציע לך ללכת על מחשב חלונות. תוכל להתקין בחינם את הגרסה המלאה של וואן נוט, מחברת דיגיטלית מוצלחת. תוכל גם להשתמש באופיס און ליין או לרכוש אופיס 365 סטודנטים בעלות של כ 80 דולר לארבע שנים - זה כולל גם אופיס 2016 מלא וגם טרה בייט איכסון בענן. ליברה אופיס זה חמוד, אבל לדעתי זה "לא זה". תוריד למחשב ותנסה בעצמך, אולי תאהב אולי לא. כנ"ל לגבי אופיס און ליין, נסה ותראה אם זה עונה על הצרכים.
https://products.office.com/en-us/unive ... 218908781f...
תודה רבה על העזרה!
אני לא מדבר על ליברה אופיס, כאמור פסלתי את רעיון הלינוקס על הסף משום שאני לא רוצה להתעסק במחשב מעבר למה שנדרש, אני רוצה שיהיה מחברת דיגיטלית נטו. את האופיס אני אקנה בלי קשר, השאלה אם אתה חושב שיהיה כלכך בעייתי להקליד בדוקס ולהעביר את זה בבית לוורד..
הבעיה שלי עם האייסר הזה היא שיש לו רק גרסא של 11.6 אינץ' שנראית לי קטנה מדי. אני מעדיף באיזור ה-13. לכן אני מתלבט בין טושיבה כרומבוק 2, סמסונג כרומבוק 2 ודל 7310. הטושיבה והסמסונג פחות או יותר באותו מחיר, ומסקירות שראיתי ברשת נראה שהטושיבה יותר טוב. הדל עולה יותר משום שהוא I3.NetCHEIF כתב:·כיום אני משתמש ב-C720 של ACER עם מעבד I3. ה-CHROMEBOOK הקודם שלי היה אותו C720 אבל עם סלרון - הוא הוחלף כיוון שהסלרון עם 2GB זכרון היה מעט איטי עם 10 טאבים ומעלה. לפני שני ה-C720 היה לי את ה-CHROMEBOOK הראשון של TOSHIBA.......
השאלה היא כמה אתה מוכן להשקיע ב-CHROMEBOOK שלך. בכל מקרה, לדעתי, אחד שמבוסס על סלרון עם 4GB של זכרון יתן לך מענה מעולה לעבודה שוטפת באוניברסיטה עם גיבוי של DESKTOP מלא בבית. המחשב נדלק תוך פחות משניה, שומר על המצב שלו, אין וירוסים ושאר שטויות והוא מסונכרן לחלוטין עם ה-CHROEM ב-DESKTOP שלך....
אין לי שום בעיה להשקיע את התוספת אם של ה100-150$ אם זה נחוץ.
אתה חושב שהתוספת הזו נחוצה לצרכים שלי?
·אני לא חושב שזה יהיה בעייתי, אבל כן חושב שעדיף להתמקד בפלטפורמה אחת לאורך כל הדרך. תנסה לכתוב בגוגל דוקס ולראות אם זה עובר לך חלק, ותנסה לכתוב באופיס און ליין (שגם עובד על כרומבוק) ולראות איך זה מסתדר לך. אם יש לך אייפד יש גם אפשרות לרכוש מקלדת בלוטות' ולהקליד שם במהירות על גוגל דוקס או אופיס אונליין (או ישומי האופיס לאייפד). אין לי משהו נגד כרומבוק, אבל זה לטעמי מוצר משלים ולא מוצר ראשי, קצת כמו טאבלט. ייתכן וזה יגביל אותך בהמשך, תלוי בשימושים שתרצה לעשות בעתיד.giladk123 כתב:היי,......
תודה רבה על העזרה!
אני לא מדבר על ליברה אופיס, כאמור פסלתי את רעיון הלינוקס על הסף משום שאני לא רוצה להתעסק במחשב מעבר למה שנדרש, אני רוצה שיהיה מחברת דיגיטלית נטו. את האופיס אני אקנה בלי קשר, השאלה אם אתה חושב שיהיה כלכך בעייתי להקליד בדוקס ולהעביר את זה בבית לוורד.....
כהערת צד לאיטיות של חלונות שהזכרת, אני ממליץ בחום על לפטופ עם דיסק ssd. זה שיפור משמעותי ומורגש בכל חווית השימוש. שילוב של זה ותיחזוק מינימלי פשוט מניסיוני מבטלים את כל זה, בטח על גרסה מודרנית של המערכת
אני לחלוטין מתייחס לכרומבוק כעל מוצר משלים ולא כעל מוצר ראשי, בגלל זה השיקול שלי הוא או לקנות כרומבוק ומחשב נייח או לקנות מחשב נייד חזק. אני גם משתמש בגוגל דוקס כבר הרבה שנים ואני לחלוטין מסתדר עם זה בלי בעיות..elangab כתב:·אני לא חושב שזה יהיה בעייתי, אבל כן חושב שעדיף להתמקד בפלטפורמה אחת לאורך כל הדרך. תנסה לכתוב בגוגל דוקס ולראות אם זה עובר לך חלק, ותנסה לכתוב באופיס און ליין (שגם עובד על כרומבוק) ולראות איך זה מסתדר לך. אם יש לך אייפד יש גם אפשרות לרכוש מקלדת בלוטות' ולהקליד שם במהירות על גוגל דוקס או אופיס אונליין (או ישומי האופיס לאייפד). אין לי משהו נגד כרומבוק, אבל זה לטעמי מוצר משלים ולא מוצר ראשי, קצת כמו טאבלט. ייתכן וזה יגביל אותך בהמשך, תלוי בשימושים שתרצה לעשות בעתיד.......
כהערת צד לאיטיות של חלונות שהזכרת, אני ממליץ בחום על לפטופ עם דיסק ssd. זה שיפור משמעותי ומורגש בכל חווית השימוש. שילוב של זה ותיחזוק מינימלי פשוט מניסיוני מבטלים את כל זה, בטח על גרסה מודרנית של המערכת...
אני אגיד לך מה, את המחשב הנוכחי שלי קניתי לפני שנתיים ב3.5 אלף, וכבר לפני בערך שנה הוא התחיל להיות איטי. יש לו SSD אבל רק המערכת הפעלה רצה עליו. יכול להיות באמת שאם הכל היה רץ על SSD הוא היה יותר מהיר, אבל השאלה אם שווה להשקיע במחשב נייד כזה(שבכל זאת צריך שלא ישקול יותר מדי ושיהיה יחסית דק ולא מגושם).. כמה דבר כזה יעלה לדעתך בארה"ב?
@wallalon
באמת נראה כמו אחלה מחשב.
אני צריך לשקול אם עדיף ללכת עליו ולהשתמש בו כמחשב ראשי על פני דסקטופ שעולה 460-510$(1800-2000 שקל בערך) וכרומבוק שעולה 250-300$.
קשה לדעת, צריך לחשוב על זה
תודה רבה לכם על העזרה!
באמת נראה כמו אחלה מחשב.
אני צריך לשקול אם עדיף ללכת עליו ולהשתמש בו כמחשב ראשי על פני דסקטופ שעולה 460-510$(1800-2000 שקל בערך) וכרומבוק שעולה 250-300$.
קשה לדעת, צריך לחשוב על זה
תודה רבה לכם על העזרה!
- wallalon
-
- חבר ותיק

@giladk123
·בכיף
אם אתה רוצה מפלצת ביצועים במחיר דומה, יש את הDELL הזה
http://www.amazon.com/Dell-Inspiron-i75 ... =dell+7559
אבל ברור שכאן מדובר במחשב שמן כבד ורעב יותר לסוללה...לא משהו שמתאים לאונ'...
לזנבוק יש גם דגם דומה עם מסך מגע ב750$
לדעתי עדיף להתרחק, מסך מגע מאוד מבריק, מבזבז סוללה והמחשב טיפה כבד יותר
http://www.amazon.com/UX303LA-US51T-13- ... ds=zenbook
·בכיף
אם אתה רוצה מפלצת ביצועים במחיר דומה, יש את הDELL הזה
http://www.amazon.com/Dell-Inspiron-i75 ... =dell+7559
אבל ברור שכאן מדובר במחשב שמן כבד ורעב יותר לסוללה...לא משהו שמתאים לאונ'...
לזנבוק יש גם דגם דומה עם מסך מגע ב750$
לדעתי עדיף להתרחק, מסך מגע מאוד מבריק, מבזבז סוללה והמחשב טיפה כבד יותר
http://www.amazon.com/UX303LA-US51T-13- ... ds=zenbook
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4893
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
@giladk123
·
תבדוק במקום בו אתה הולך ללמוד, כמה שקעי חשמל זה דבר זמין בהרצאות. אחרת:
1. תוסיף לפק"ל כבל מאריך ומפצל (יותר לקטע סוציאלי).
2 או שאחד הדברים הקריטיים יהיו זמן סוללה, במיוחד בימים של 8 שעות הרצאות.
מהנסיון הדל שלי בנושא, לפטופ זה טוב כדי ללמוד בספרייה, כשעמדות המחשב עמוסות, קצת פחות להרצאות עצמן.
אני העדפתי דף ועט בהרצאות, לפטופ לשיעורי הבית ועבודות.
·
מהנסיון הדל שלי בנושא, לפטופ זה טוב כדי ללמוד בספרייה, כשעמדות המחשב עמוסות, קצת פחות להרצאות עצמן.
אני העדפתי דף ועט בהרצאות, לפטופ לשיעורי הבית ועבודות.
העפתי מבט בכיתות ביום הפתוח(מדובר באונ' תל אביב), יש שקע אחד על כל 2-3 מקומות בד"כ. זאת גם הסיבה שאני שוקל את הכרומבוקים שלא אוכלים הרבה סוללה ויכולים לשרוד 8 שעות בלי יותר מדי בעיות. מה גם שאני חושב שבגלל שיש להם סוללות קטנות יחסית הם יכולים להיטען באופן יעיל יותר ע"י סוללה ניידת של 20 אלף מיליאמפר שיש לי.ufffnick כתב:@giladk123
·
אני העדפתי דף ועט בהרצאות, לפטופ לשיעורי הבית ועבודות....
אין לי אפשרות להשתמש בדף ועט בכל מקרה, אני לוקה בדיסגרפיה יחסית חריפה.. כך שבכל מקרה אצטרך למצוא פתרון.
תודה רבה על העזרה
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- יצירת קשר:
ה-C720 שהמלצתי לך עליו שורד ללא קושי כ-8 שעות עבודה רצופה.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- יצירת קשר:
ה-ASUS Chromebook 13.3 עם 4GB זכרון מצויין - יש לו סוללה שמחזיקה לפחות 10 שעות ומבחינה אלחוטית הוא תומך גם ב-AC. הוא עולה סביב 200$.
גם ה- Toshiba CB35-B3340 13.3 טוב מאוד אבל הרזולוציה שלו (1920x1080) על מסך 13.3 יכולה להיות קשה לעיניים. מסך ה-HD גם מעלה את המחיר לסביב 300$.
גם ה-Acer Chromebook 13 יכולה להיות אופציה מעניינת למרות שמסך ה-HD ביחד עם מעבד ה-K1 הם לא האופציה העדיפה עלי.
גם ה- Toshiba CB35-B3340 13.3 טוב מאוד אבל הרזולוציה שלו (1920x1080) על מסך 13.3 יכולה להיות קשה לעיניים. מסך ה-HD גם מעלה את המחיר לסביב 300$.
גם ה-Acer Chromebook 13 יכולה להיות אופציה מעניינת למרות שמסך ה-HD ביחד עם מעבד ה-K1 הם לא האופציה העדיפה עלי.