ביקור התרשמות אצל רן מויאל
-
idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
יואב,
אם עדיין ניתן להשיג את ה-55 בסביב 5,000 ש"ח פחות אני מסכים לחלוטין.
אותו דבר חשבתי גם כאשר יצא ה-55 (שעדיף 50 ב-13,000 ש"ח מאשר 55 ב-18,000 ש"ח).
זה לא מה שחשבתי כאשר יצא ה-50 (לדעתי הקפיצה הכי משמעותית בוצעה בין ה-30 ל-50) ולכן רכשתי 50 בזמנו.
זה לא מה שחשבתי כאשר יצא ה-50 (לדעתי הקפיצה הכי משמעותית בוצעה בין ה-30 ל-50) ולכן רכשתי 50 בזמנו.
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4966
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 452 פעמים
יואב צודק, זו הסיבה שרכשתי את ה-55 כיום ה-65 לא שווה את ההפרש במחיר.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17935
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
·idan309 כתב:יואב,
זה לא מה שחשבתי כאשר יצא ה-50 (לדעתי הקפיצה הכי משמעותית בוצעה בין ה-30 ל-50) ולכן רכשתי 50 בזמנו....
ונניח ניתן להשיג את ה 55 ב 3000 ש"ח פחות זה לא טוב? גם 3000 ש"ח הבדל לא שווה לדעתי להוציא על ה 65.
תתחיל לברר אולי תהיינה לך הפתעות.
-
idan309
-
- חבר מביא חבר

אין לי מה לברר כי לא ה-65 ולא ה-55 רלוונטיים עבורי (אין להם זכרון עדשה).
אם הייתי מתבלבט בין ה-55 ל-65 לא הייתי לוקח את ה-55 ב-3,000 ש"ח פחות מה-65 גם אם לא הייתי רואה שום הבדל בינהם (ואני מניח שקיים הבדל במיוחד במנגנון ה-RC).
http://www.projectorcentral.com/project ... try_id=705
אם הייתי מתבלבט בין ה-55 ל-65 לא הייתי לוקח את ה-55 ב-3,000 ש"ח פחות מה-65 גם אם לא הייתי רואה שום הבדל בינהם (ואני מניח שקיים הבדל במיוחד במנגנון ה-RC).
http://www.projectorcentral.com/project ... try_id=705
psibeast,
אם המקרן יתקלקל חלילה (טפו,טפו,טפו) אני אאלץ לעשות את אותו הדבר כפי שאחרים עושים שהם קונים מוצר מחו"ל: לשלוח חזרה ולתקן בחו"ל תחת האחריות המגיעה לי, או להעזר ,בתשלום , במעבדה מקומית.
לא כיף במיוחד, אבל איזו אלטרנטיבה הייתה לי בדיוק, להתפשר על מוצר פחות טוב?
רן
אם המקרן יתקלקל חלילה (טפו,טפו,טפו) אני אאלץ לעשות את אותו הדבר כפי שאחרים עושים שהם קונים מוצר מחו"ל: לשלוח חזרה ולתקן בחו"ל תחת האחריות המגיעה לי, או להעזר ,בתשלום , במעבדה מקומית.
רן
- psibeast
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 1952
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 152 פעמים
·RanMoyal כתב:psibeast,
רן...
השאלה היא האם לתקן במעבדה מקומית זה בכלל אופציה? קיום חלקי חילוף למשל.
מאחר ואני מבין שאתה כבר שנים עם מקרני JVC, קרה לך פעם שנאלצת לתקן מקרן שהתקלקל לך?
- spacedude
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3505
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 160 פעמים
·רן,RanMoyal כתב: שחר.
אני קיבלתי (עבור חבר) הצעה על 3,000 וקצת אירו על ה- X5000.
איך זה בדיוק מגיע ל- 27,000 ש"ח?
רן...
המחיר שקיבלת נמוך משמעותית מהמחירים שאני רואה (סדר גודל של 4000EU)
שזה 17,300 שקל
מע"מ ומכס 6300 בערך
ומשלוח להערכתי 1200 שקל
סה"כ 24,800 עד הבית (לפני עמלות שקר וכדמ'). (אומנם זה לא 27K אבל גם לא 3000EU)
לגבי מימוש אחריות.
אני בספק אם יכבדו את האחריות על המקרן שלך אחרי שהחלפת לו מארז.
האם זה משהו שקיבלת אישור מהחנות לפני ההחלפה?
שחר
עידן.
אני באופן אישי לא הייתי לוקח את הסוני 1100 גם אם הוא היה זול יותר מה-9000.
כבר שוחחנו על זה, אני לא בעניין של עלות /תועלת בתחום הזה , אלא לקבל את התמונה הכי טובה שאני יכול עד גבול התקציב שלי.
ל-1100 אין שום קונטרסט שמזכיר את ה-9000 ומספיק להקדיש קצת זמן קריאה ב-AVS כדי להבין שבחומר 4k דווקא ה-9000 נראה חד יותר.
אז מה ההגיון לקחת את הסוני?
לא נתקלתי במישהו שקנה 9000 והחליף ל 1100...יש מספיק דוגמאות הפוכות..
סוני צריכה להעלות את הרף שלה בכל הקשור לפאנציות/קונטרסט כדיי להתחרות ב jvc.
שחר.
המחיר שקיבלתי הוא מאותו בחור (לוקסמבורג) שקניתי ממנו את ה9000
הבחור מודע לחילופי הצבע. לא יפגע באחריות.
נקווה לטוב...
רן
אני באופן אישי לא הייתי לוקח את הסוני 1100 גם אם הוא היה זול יותר מה-9000.
כבר שוחחנו על זה, אני לא בעניין של עלות /תועלת בתחום הזה , אלא לקבל את התמונה הכי טובה שאני יכול עד גבול התקציב שלי.
ל-1100 אין שום קונטרסט שמזכיר את ה-9000 ומספיק להקדיש קצת זמן קריאה ב-AVS כדי להבין שבחומר 4k דווקא ה-9000 נראה חד יותר.
אז מה ההגיון לקחת את הסוני?
לא נתקלתי במישהו שקנה 9000 והחליף ל 1100...יש מספיק דוגמאות הפוכות..
סוני צריכה להעלות את הרף שלה בכל הקשור לפאנציות/קונטרסט כדיי להתחרות ב jvc.
שחר.
המחיר שקיבלתי הוא מאותו בחור (לוקסמבורג) שקניתי ממנו את ה9000
הבחור מודע לחילופי הצבע. לא יפגע באחריות.
נקווה לטוב...
רן
- spacedude
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3505
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 160 פעמים
אני רק מתאר לעצמי מה היה קורה בארץ אם היבואן היה מודע לזה שרק חשבת לגעת בבורג
סחטיין עליו.
לאור הנסיון שיש לך עם הדילר הספציפי ואם הוא אכן ידע לכבד אחריות במקרה הצורך (בלי קשר להחלפה שאתה עשית) אז באמת שווה לבדוק רכישה דרכו למי שמעוניין ב JVC.
סחטיין עליו.
לאור הנסיון שיש לך עם הדילר הספציפי ואם הוא אכן ידע לכבד אחריות במקרה הצורך (בלי קשר להחלפה שאתה עשית) אז באמת שווה לבדוק רכישה דרכו למי שמעוניין ב JVC.
שחר
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17935
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
·idan309 כתב:רן,
אם במחיר ששילמת על ה-9000 יכולת לקבל סוני 1100 כולל אחריות מקומית ל-3 שנים, מה הייתי לוקח?
עידן...
עידן
לא הכל זה כסף וחישובי עלות תועלת.
יש אנשים שאיכות עבורם היא מעל הכסף ,כל עוד היא נכנסת בתקציב . רן , להבנתי , הוא אחד מאותם אלה ואני בהחלט מבין אותו ובמקרה דנן גם מסכים איתו.
לא יודע לגביי חלקי חילוף כי לא בדקתי תודה לאל.
אס.ג'י שהייתה היבואן בארץ של JVC עד לא מזמן בוודאי השתמשה במעבדה כלשהי.
במקרה הצורך משתמשים באותה מעבדה ונעזרים במקור מחו"ל כדיי להזמין איזה חלק שחסר.
תשמע, כל העסק הזה לא ממש נעים במיוחד , אבל זה המצב ומבחינתי אני לא מתכוון לקחת מוצר פחות טוב
הבעיה ב- JVC לאו דווקא נוגעת לקילקולים, אלא לחשש של קבלת מוצר מלכתחילה לא מוצלח בכל מה שקשור ל- פינות זוהרות / קונוורג'נס ופוקוס. בגלל זה, צריך לקנות ממישהו שיכול , ברמה כזו או אחרת, לבדוק את המוצר לפני המשלוח.
רן
אס.ג'י שהייתה היבואן בארץ של JVC עד לא מזמן בוודאי השתמשה במעבדה כלשהי.
במקרה הצורך משתמשים באותה מעבדה ונעזרים במקור מחו"ל כדיי להזמין איזה חלק שחסר.
תשמע, כל העסק הזה לא ממש נעים במיוחד , אבל זה המצב ומבחינתי אני לא מתכוון לקחת מוצר פחות טוב
הבעיה ב- JVC לאו דווקא נוגעת לקילקולים, אלא לחשש של קבלת מוצר מלכתחילה לא מוצלח בכל מה שקשור ל- פינות זוהרות / קונוורג'נס ופוקוס. בגלל זה, צריך לקנות ממישהו שיכול , ברמה כזו או אחרת, לבדוק את המוצר לפני המשלוח.
רן
כן ולא.
הבדיקה כשלעצמה היא בעייתית.
כדיי לבדוק באופן מושלם המוכר צריך לדמות התקנה דומה לשלי, קרי: מקרן הפוך על התקרה, שימוש מסוים ב- Lens Shift וכיוצ"ב.
שימוש ב- Lens shift לדוגמא יכול להזיק לקונוורג'נס או להחריף בעיה של פינות מוארות.
בנוסף, מסכים לא זהים גם יכולים לפגוע בבדיקה כזו. על מסך עם גיין נמוך יראו פחות בעיה של פינות מוארות, מאשר על מסך עם גיין גבוה וכיוצ"ב.
לכן, הבדיקה שלו לא יכולה להיות בדיקה של 100% והתפקיד שלה הוא רק לפסול מקרן ממש בעייתי , היא לא יכולה להבטיח Golden Sample כמו שהאמריקאים אומרים.
אגב, ההטסה עלתה לי 300 אירו. מאוד יקר, אבל רציתי להשתמש בחברת תובלה שהוא עובד איתה, כך שאם יהיו בעיות, הוא יוכל להתמודד איתה, במקום לחסוך 70 אירו.
במחשבה שנייה ולפעמים הבאות, אני לא פוסל רעיון של לקחת טיסה זולה אליו (או למישהו אחר...נגיד בקפריסין..) ולבדוק 2-3 יחידות על המקום. זה ייקר את הרכישה אבל יחסוך הרבה כאבי לב וחשש.
רן
הבדיקה כשלעצמה היא בעייתית.
כדיי לבדוק באופן מושלם המוכר צריך לדמות התקנה דומה לשלי, קרי: מקרן הפוך על התקרה, שימוש מסוים ב- Lens Shift וכיוצ"ב.
שימוש ב- Lens shift לדוגמא יכול להזיק לקונוורג'נס או להחריף בעיה של פינות מוארות.
בנוסף, מסכים לא זהים גם יכולים לפגוע בבדיקה כזו. על מסך עם גיין נמוך יראו פחות בעיה של פינות מוארות, מאשר על מסך עם גיין גבוה וכיוצ"ב.
לכן, הבדיקה שלו לא יכולה להיות בדיקה של 100% והתפקיד שלה הוא רק לפסול מקרן ממש בעייתי , היא לא יכולה להבטיח Golden Sample כמו שהאמריקאים אומרים.
אגב, ההטסה עלתה לי 300 אירו. מאוד יקר, אבל רציתי להשתמש בחברת תובלה שהוא עובד איתה, כך שאם יהיו בעיות, הוא יוכל להתמודד איתה, במקום לחסוך 70 אירו.
במחשבה שנייה ולפעמים הבאות, אני לא פוסל רעיון של לקחת טיסה זולה אליו (או למישהו אחר...נגיד בקפריסין..) ולבדוק 2-3 יחידות על המקום. זה ייקר את הרכישה אבל יחסוך הרבה כאבי לב וחשש.
רן
-
idan309
-
- חבר מביא חבר

רן,
לא ציפיתי אחרת אבל רציתי לוודא.
אצלך השיקול המרכזי הוא ברור והבהרת אותו שוב, אצלי השיקול הוא שונה.
אני לא אוכל לחיות בשקט עם הוצאה של כ-20,000 ש"ח (שלא לדבר על 40,000 ש"ח) שמחר בבוקר עלולה להכניס אותי לבעיות.
אני לא מאלה שיחשבו למה שילמתי X על מקרן פחות טוב עם אחריות מקומית כאשר יכולתי בסכום דומה לקבל מקרן יותר טוב ביבוא אישי.
אני מעדיף להתפשר על איכות (בטח כאשר אני מראש מוותר על השוואה ישירה בכדי לראות כמה גדולה הפשרה) ולחיות בשקט.
זה שאין מישהו שהחליף מה-9000 ל-1100 זה ברור לחלוטין מ-3 סיבות:
1. ה-1100 עולה להבנתי כפול מה-9000.
2. מדובר במקרן שלפי השוואות שבוצעו אין לו יתרון משמעותי על ה-9000, אולי ההיפך.
3. בחו"ל להבנתי אין את הבעיה שיש בארץ עם אי תמחור הוגן של JVC ברכישה מקומית.
אנשים שרכשו 1100 (בין אם החליפו ל-9000 ובין אם לא) הם אנשים שעלות המקרן היא הדבר האחרון שמעניין אותם (ואני עדיין לא שייך לקבוצה הזו וככל הנראה לעולם לא אהיה) ולכן מה עושים אותם אנשים (מחליפים ל-9000 או לא) פחות רלוונטי עבורי.
אני מקווה שברגע שאוכל לעבור למסך סינמסקופ אחד מהשניים יקרה:
1. סוני יסגרו את הפער בקונטרסט למול JVC בדגמים של סביב ה-20,000 ש"ח.
2. ל-JVC יהיה תמחור הוגן עם יבואן מקומי ואחריות ל-3 שנים.
אם אף אחד מהשניים לא יקרה אבל סוני יוציאו מקרן עם זכרון עדשה באיכות דומה ל-65 בתמחור הוגן אני כנראה ארכוש אותו ללא שום היסוס.
לא ציפיתי אחרת אבל רציתי לוודא.
אצלך השיקול המרכזי הוא ברור והבהרת אותו שוב, אצלי השיקול הוא שונה.
אני לא אוכל לחיות בשקט עם הוצאה של כ-20,000 ש"ח (שלא לדבר על 40,000 ש"ח) שמחר בבוקר עלולה להכניס אותי לבעיות.
אני לא מאלה שיחשבו למה שילמתי X על מקרן פחות טוב עם אחריות מקומית כאשר יכולתי בסכום דומה לקבל מקרן יותר טוב ביבוא אישי.
אני מעדיף להתפשר על איכות (בטח כאשר אני מראש מוותר על השוואה ישירה בכדי לראות כמה גדולה הפשרה) ולחיות בשקט.
זה שאין מישהו שהחליף מה-9000 ל-1100 זה ברור לחלוטין מ-3 סיבות:
1. ה-1100 עולה להבנתי כפול מה-9000.
2. מדובר במקרן שלפי השוואות שבוצעו אין לו יתרון משמעותי על ה-9000, אולי ההיפך.
3. בחו"ל להבנתי אין את הבעיה שיש בארץ עם אי תמחור הוגן של JVC ברכישה מקומית.
אנשים שרכשו 1100 (בין אם החליפו ל-9000 ובין אם לא) הם אנשים שעלות המקרן היא הדבר האחרון שמעניין אותם (ואני עדיין לא שייך לקבוצה הזו וככל הנראה לעולם לא אהיה) ולכן מה עושים אותם אנשים (מחליפים ל-9000 או לא) פחות רלוונטי עבורי.
אני מקווה שברגע שאוכל לעבור למסך סינמסקופ אחד מהשניים יקרה:
1. סוני יסגרו את הפער בקונטרסט למול JVC בדגמים של סביב ה-20,000 ש"ח.
2. ל-JVC יהיה תמחור הוגן עם יבואן מקומי ואחריות ל-3 שנים.
אם אף אחד מהשניים לא יקרה אבל סוני יוציאו מקרן עם זכרון עדשה באיכות דומה ל-65 בתמחור הוגן אני כנראה ארכוש אותו ללא שום היסוס.
Psibeast.
לשאלתך.
לא.
קונוורג'נס טוב מאוד, אבל יכול להיות טוב יותר.
uniformity טוב אבל יכול להיות טוב יותר.
בסך הכל, ביחס לדיווחים שאני קורא ב- AVS אני במצב מעולה, מכל בחינה אפשרית , אבל לא הייתי קורא ליחידה Golden Sample.
היחידה הקודמת שלי הייתה מושלמת. מושלמת.
רן
לשאלתך.
לא.
קונוורג'נס טוב מאוד, אבל יכול להיות טוב יותר.
uniformity טוב אבל יכול להיות טוב יותר.
בסך הכל, ביחס לדיווחים שאני קורא ב- AVS אני במצב מעולה, מכל בחינה אפשרית , אבל לא הייתי קורא ליחידה Golden Sample.
היחידה הקודמת שלי הייתה מושלמת. מושלמת.
רן