שאלות לגבי שדרוגים אפשריים לפטיפון וטיפול בתקליטים
- ngold7
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 843
- נתן תודות: 201 פעמים
- קיבל תודות: 133 פעמים
אפשר התייחסות לאחת השאלות המקוריות, האם כדי להחליף את הגומי שעליו יושב התקליט? יש לי שעם בעובי 0.5 ס"מ העם כדי להחליף? אני עם פד מקורי משנת 1976.
.He who knows the past controls the future
.He who controls the future conquers the past
.He who controls the future conquers the past
·התשובה היתה שבפטיפון של לא כדאי - עדיף להחליף את הפטיפוןngold7 כתב:אפשר התייחסות לאחת השאלות המקוריות, האם כדי להחליף את הגומי שעליו יושב התקליט? יש לי שעם בעובי 0.5 ס"מ העם כדי להחליף? אני עם פד מקורי משנת 1976....
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
לא! תשאיר את הגומי המקורי. אף אחד לא יכול לנחש שאתה מחזיק TD-165. אם לא תציין במה מדובר - תקבל תשובות בסגנון של קודמי ובצדק!ngold7 כתב:אפשר התייחסות לאחת השאלות המקוריות, האם כדי להחליף את הגומי שעליו יושב התקליט? יש לי שעם בעובי 0.5 ס"מ העם כדי להחליף? אני עם פד מקורי משנת 1976....
מכונה
יש לי מכונה של VPI , אף אחד לא ניסה לשכנע אותי לקנות אותה.tnsilver כתב:אני חייב להעיר שכל הנושא הזה של 'שאיבה' נולד עם ההייפ המחודש של ויניל בעידודם של בעלי אינטרסים ויצרני מכונות ניקוי. אלה ברובם חבורה של מניפולטורים שמייצרים מכונות מטומטמות שכוללות שואבי אבק פרימיטיביים ורעשנים (שאליהם נלווים יח"ץ של מנועי רכבי ספורט) שישובים בד"כ בקרבת מיכל מים המושפרצים לכל עבר. להוסיף חטא על פשע, רוב המכונות האלה באות בארגזי סיבית מעפנים, עם חור בתחתית וצינורית אינפוזיה לניקוז. ועולות כמו מכשירי MRI לבתי חולים. WTF? יש גבול כמה לו-טק אפשר למכור במחירי הי-טק. כן VPI... אתם! יש גבול!!
בגלגול הקודם של ויניל, לפני ה-CD אף אחד לא שאב, לא בבית ולא באולפנים ואף אחד לא התלונן שאחרי השטיפה ב-IPA נדבק לו משהו למשהו או הצטבר לו משהו איפשהו. זה נחמד מאוד, צעצועים למבוגרים, ובמקרה הטוב, אם המכונה בנויה מעבר לרמות המצויות היום בשוק (גם במחירים הנושקים ל-$1000) זה אולי לא מזיק. אבל זה ממש לא נחוץ!
רוב ה'מוג'ו' של מכונות הניקוי השואבות טמון ממילא בנוזלי הניקוי הנלווים. אלה כמובן נמכרים במחירים הזויים ע"י היצרנים, שאונסים את הלקוחות לרכוש - 'רק מהם'. החומרים האלה מכילים שלושה רכיבים שמעולם לא זיכו אף כימאי בפרס נובל. מים מזוקקים, מדללים ו-IPA. אין כאן אף אחד שלא מסוגל לרקוח בעצמו כמות מסחרית של חומרי ניקוי בעלויות זניחות לאחר ביקור בטמבוריה ליד הבית ולשלוח את כל השרלטנים האלה לכל הרוחות....
כנ"ל את חומר הנקוי שמחירם לא יקר, בפועל העלות זעומה בתחשיב שנתי ואפילו רב שנתי.
לא טרחתי מעולם לקרא את מרכיבי החומר וללמוד את הקסמים שהוא עושה, קניתי פעם מקורי ופעם אחרת ממקור אחר.
אני מנקה כל תקליט שאני קונה ומדי פעם גם תקליטים שאני שומע או ששכבו על הפטיפון.
את ההבדל בהאזנה שומעים ומייד וזהו.
הדבר נכון גם לגבי הדפסות חדשות וגם לתקליטים ביד שניה.
מעולם לא עשיתי מזה ביג דיל,מצד אחד ומצד שני לדעתי זה אביזר חובה לכל חובב שמחזיק כמות גדולה של תקליטים.
מבחינת המבנה והאמינות, אז קופסת העץ של ה VPI חזקה ובנוי היטב, המנוע לא שבק חיים אף פעם וגם הצינור הפשוט עושה את העבודה.
מעולם לא קראתי כתבות יחסי ציבור של היצרן או אנשי יחסי ציבור (נראה לי ש VPI בכלל חלשים בקטע הזה) וגם לא ניסיתי להצדיק לעצמי את הקניה. מבחינתי את ההבדל של לפני ואחרי שומעים וזהו.
עד כאן דעתי על מכונות שאיבה.
נערך לאחרונה על ידי Adix ב 05/01/2016 14:34, נערך פעם 1 בסך הכל.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

עובד ושומעים הבדל - בטוח. אין כמו תקליט נקי. מעניין אם זו השאיבה או רק הסיבוב וההברשה בחומרי ניקוי. 
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
Re: מכונה
אתה רוצה לומר שאתה מנקה (גם) תקליטים שאתה קונה חדשים לגמריAdix כתב:אני מנקה כל תקליט שאני קונה ומדי פעם גם תקליטים שאני שומע או ששכבו על הפטיפון.......
את ההבדל בהאזנה שומעים ומייד וזהו.
הדבר נכון גם לגבי הדפסות חדשות וגם לתקליטים ביד שניה.
...
.Anything can be done, but it's only done if it's done
- tnsilver
- חבר מביא חבר

זה לא מזיק אבל אחת הטיעונים היותר מצחיקים ששמעתי כהסבר לתופעה הוא "כשחורטים את התקליט המחרטה מייצרת אבק ושבבים שנכנסים בין החריצים ורצוי לשטוף את התקליט גם כשהוא חדש". בלי צחוק. מופיע בטיוב באחד מסרטוני ניקוי התקליטים. (VPI כמובן - HW-16.5 כמצופה). הייתי צריך לחזור על זה שלוש פעמים כדי לוודא שהבנתי נכון. 
רוצה שידרוג אמיתי תנתק לחלוטין את מעגל קדם המגבר מהפטיפון ותוציא יציאות RCA והארקה ישירות מיציאת הזורע
ההבדל מדהים יש במעגלים האלה המון מסננים וקבלים שפשוט הורסים את הצליל ומתאימים אותו לקדם המגבר ול USB אופציונלי למרות שיש כפתור בורר לקדם מגבר או לא הקבלים הרבה לפניו והסלילים נימצאים אל ה RCA אחרי הקדם
ההבדל מדהים יש במעגלים האלה המון מסננים וקבלים שפשוט הורסים את הצליל ומתאימים אותו לקדם המגבר ול USB אופציונלי למרות שיש כפתור בורר לקדם מגבר או לא הקבלים הרבה לפניו והסלילים נימצאים אל ה RCA אחרי הקדם
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.