אמזון גרמניה ורסיבר 924 שהתקלקל

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
baraq
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 570

שליחה

ומה ההבדל בין gift-card לבין זיכוי על סך xxx יורו ששילמת במקור על המכשיר?

alcd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3685

שליחה

baraq כתב:ומה ההבדל בין gift-card לבין זיכוי על סך xxx יורו ששילמת במקור על המכשיר?
...
אין רסיבר דומה במחיר של הזה שנקנה

baraq
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

מה הקשר בין הדברים? מה אני מפספס פה?

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9467
שם מלא: אורי

שליחה

עם כל הכבוד - יש פה בהחלט מימוש אחריות מלאה. הקונה מקבל את הסכום המקורי המלא ששילם למרות שהיום, אם הרסיבר הזה היה נמכר, הוא היה עולה הרבה פחות.

זה שבסכום הזה לא ניתן היום לרכוש רסיבר ברמה זהה (אפשר להתווכח על זה) לא בהכרח מצדיק פיצוי נוסף. זה כמו להאשים את אמזון שמכרו בזמנו את ה 924 במחיר זול מדי...

מבחינתי המקרה הזה רק הוכיח, שוב, כמה השירות של אמזון מצוין.

בהצלחה לכולם

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5921

שליחה

איתי, תשים לב, ש-gift card תקף באותה חנות אזורית, בה קנית. אבל דיל טוב יכול להיות בכל חנות של אמזון...

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

להתלונן על השרות של אמזון, אחרי שהם מזכים אותך במחיר מלא, כולל על המשלוח. שיא חדש.
אני עברתי חוויה זהה לחלוטין. המגבר שלי התקלקל, ולא היה להם דגם זהה במלאי. שלחתי להם, קיבלתי זיכוי על המוצר ועל דמי המשלוח.
קניתי מייד מגבר חדש, מדגם אחר.
המחירים שלהם מעולים ( יחסית לארץ)
הסידור הזה שהמחיר כולל את כל המיסים, והם עוד מחזירים לך כסף בדרך כלל (!)
מודל האחריות שלהם.

כל אלה ביחד סיפקו לי את חוויית קניית האונליין הטובה ever.
זה שיש לך תלונה אליהם זה פשוט בלתי נתפס.
מציע לך להכנס לחנות בארץ ולקנות מגבר שם.
היה לי מגבר קנווד עם תקלה. קניתי אותו בארץ. אני לא אספר לך על התלאות שהעבירו אותי.

Itay_Pollak פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק

שליחה

נראה לי שלא הובנתי.

אני לא כועס על אמזון. רציתי להראות שיש זווית אחרת. אמזון אדירים בכל קנה מידה, בטח ישראלי.

רציתי להראות תסכול ולהבהיר שלא הכל וורוד.
התסכול הוא לא מההתנהלות של אמזון אלא מהתוצאה הסופית. בה אתה בראש שיש לך מכשיר ואחריות מעולה מבית אמזון, ופתאום אתה מוצא עצמך ללא מכשיר ועם צורך להוסיף כסף. זה תסכול מהמצב אליו אני הגעתי. לא מאשים אף אחד.

Itay_Pollak פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

baraq כתב:ומה ההבדל בין gift-card לבין זיכוי על סך xxx יורו ששילמת במקור על המכשיר?
...
רק ברמת זמן הזיכוי, ועמלות שקר כאלה ואחרות.
אם אני מקבל גיפט כארד - ה"כסף" אצלי ביד מיידית.
אם זיכוי - לוקח אצלי 60+ ימים לזיכוי (כמובן שגם לחיוב זה המצב).

סתם שיקול אישי.

Itay_Pollak פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

המטרה של השרשור הייתה להראות שלא הכל וורוד ופשוט, כי בהרבה מקרים אנשים סיפרו איך הם דיברו עם אמזון, שלחו להם חלופי, אפילו אמרו להם להשאיר את הישן וזהו.

baraq
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

דווקא נראה לי פתרון מאוד ורוד לעומת מה שהיית מקבל ברב המקומות בארץ

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5891

שליחה

אני מסכים
שי

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9467
שם מלא: אורי

שליחה

baraq כתב:דווקא נראה לי פתרון מאוד ורוד לעומת מה שהיית מקבל ברב המקומות בארץ
...
בהחלט (Y)

רק חיזק אצלי את הדיעה שהשירות שלהם מעולה

Itay_Pollak פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

גם אני מסכים.

d30DK
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 867

שליחה

מאוד ורוד. לקבל החזר כספי זה פשוט הכי ורוד שיש.
נכון שהמוצר היה במבצע אבל זה גם סוג של סיכון שלוקחים כשקונים משהו זול משמעותית ללא אחריות בארץ.
ובגלל המבצע שהיה אני לא מתפלא שהמלאי נגמר.
אולי רצו לפנות את המקום לדגמים חדשים אז מכרו הכל.

במקום אחר היו אומרים לך תשלח על חשבונך לתיקון במדינה כלשהי או שתשאר עם המוצר הפגום.
ועוד אמזון מציעים החזר כספי על עלות המשלוח אליהם שזה כבר ורוד חזק.

alcd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

d30DK כתב:מאוד ורוד. לקבל החזר כספי זה פשוט הכי ורוד שיש.
נכון שהמוצר היה במבצע אבל זה גם סוג של סיכון שלוקחים כשקונים משהו זול משמעותית ללא אחריות בארץ.
ובגלל המבצע שהיה אני לא מתפלא שהמלאי נגמר.
אולי רצו לפנות את המקום לדגמים חדשים אז מכרו הכל.

במקום אחר היו אומרים לך תשלח על חשבונך לתיקון במדינה כלשהי או שתשאר עם המוצר הפגום.
ועוד אמזון מציעים החזר כספי על עלות המשלוח אליהם שזה כבר ורוד חזק.
...
·מה הקשר?
הרסיבר בוודעות באחריות של פיונר גרמניה
אמזון כן יכולים לשלוח אותו לתיקון
וכמו בארץ אם אין חלקים \ לא ניתן לתקן \ אין רסיבר מאותו דגם - אמורים להחליף בדגם דומה
ברור שיותר קל לאמזון להחזיר את הכסף ..

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 5010

שליחה

לא קשור מה הם יכולים או לא יכולים יש להם נהלים, בשורה התחתונה כמה שזה לא מוצא חן בעיניך זה פתרון הוגן. קנית מכשיר השתמשת בו במשך מספר חודשים וקיבלת את הכסף עליו בחזרה. לא אשמתם שהמכשיר נדפק הם המשווק לא היצרן. הם שולחים מוצרים דפוקים ליצרן בעד זיכוי. היצרן מתקן ומוכר את המוצר בתור מחודש. להגיד שאמאזון יכול לדאוג למשלוח המוצר לתיקון ואז חזרה אל הלקוח זה פשוט לא פתרון הגיוני מבחינתם, מה גם שרוב הלקוחות יעדיפו החזר כספי מלא במקום לחכות חודשים להחזרת המוצר מתוקן (מי יודע אולי ידפק שוב ? )

איתי- אמאזון גרמניה הוא אתר גרמני בשפה הגרמנית שפונה לגרמנים. הוא מציע גם שירות לכל העולם בנוסף, אבל זה רק בנוסף. מן הסתם כל המוצרים הם באחריות בגרמניה ולא הייתה לך בעיה לקבל שירות תיקונים אם היית גר בגרמניה. בגלל שאתה גר מחוץ לגרמניה זה פשוט כאב ראש מבחינה שירותית ולוגיסטית לאמאזון. הפתרון שלהם, ובצדק זה לזכות את הלקוח עד היורו האחרון כדי שלא ירגיש שהוא נדפק ושלא יגרם לו נזק כלכלי.
מה שקראת לגבי שליחת מוצר חדש ללא החזרת הישן זה נכון למוצרים זולים או מוצרים שלא הגיעו / הגיעו במצב של DOA ואין טעם לתקן (נניח טלוויזיה עם מסך שבור ) כי יש להם ביטוח על המשלוחים

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול

שליחה

alcd כתב:
...
...
·מה הקשר?
הרסיבר בוודעות באחריות של פיונר גרמניה
אמזון כן יכולים לשלוח אותו לתיקון
וכמו בארץ אם אין חלקים \ לא ניתן לתקן \ אין רסיבר מאותו דגם - אמורים להחליף בדגם דומה
ברור שיותר קל לאמזון להחזיר את הכסף ..
...
·

לא "אמורים" זה פשוט אחד הפתרונות האפשריים, האפשרות שניה היא ביטול העסקה והחזר כספי מלא.

d30DK
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 867

שליחה

@alcd
למה שאמזון ישלחו לגרמניה? אם המוצר מגיע תקין ואחרי תקופה יש בעיה זה אמור להיות מול היצרן לא?
לי גם היה מקרה, אפילו שניים שמוצר אחד הגיע לא תקין והם טיפלו בזה, ובמוצר אחר שהיה פגום לאחר תקופה הם הפנו אותי ליצרן.

alcd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

shuali כתב:לא קשור מה הם יכולים או לא יכולים יש להם נהלים, בשורה התחתונה כמה שזה לא מוצא חן בעיניך זה פתרון הוגן. קנית מכשיר השתמשת בו במשך מספר חודשים וקיבלת את הכסף עליו בחזרה. לא אשמתם שהמכשיר נדפק הם המשווק לא היצרן. הם שולחים מוצרים דפוקים ליצרן בעד זיכוי. היצרן מתקן ומוכר את המוצר בתור מחודש. להגיד שאמאזון יכול לדאוג למשלוח המוצר לתיקון ואז חזרה אל הלקוח זה פשוט לא פתרון הגיוני מבחינתם, מה גם שרוב הלקוחות יעדיפו החזר כספי מלא במקום לחכות חודשים להחזרת המוצר מתוקן (מי יודע אולי ידפק שוב ? )

איתי- אמאזון גרמניה הוא אתר גרמני בשפה הגרמנית שפונה לגרמנים. הוא מציע גם שירות לכל העולם בנוסף, אבל זה רק בנוסף. מן הסתם כל המוצרים הם באחריות בגרמניה ולא הייתה לך בעיה לקבל שירות תיקונים אם היית גר בגרמניה. בגלל שאתה גר מחוץ לגרמניה זה פשוט כאב ראש מבחינה שירותית ולוגיסטית לאמאזון. הפתרון שלהם, ובצדק זה לזכות את הלקוח עד היורו האחרון כדי שלא ירגיש שהוא נדפק ושלא יגרם לו נזק כלכלי.
מה שקראת לגבי שליחת מוצר חדש ללא החזרת הישן זה נכון למוצרים זולים או מוצרים שלא הגיעו / הגיעו במצב של DOA ואין טעם לתקן (נניח טלוויזיה עם מסך שבור ) כי יש להם ביטוח על המשלוחים
...
אמזון משתפרים כל הזמן עם השירות - אז דקווא אם יראו שיש בעיות אם תקלות - אולי ישפרו גם מערך תיקונים \ עבודה מול ספקים כמו פיונר גרמניה.
כלכלית משתלם להם לפעמים להפסיד קצת בשביל להרוויח עוד לקוח מרוצה.
זה גם הסיבה למה אנחנו קונים שם ולא מעט - בגלל השירות - בגלל הנוחות (מגיע עם שליח עד הדלת)

חוץ מזה THE CUSTOMER IS ALWAYS RIGHT

אני מבין בדיוק למה אתה מתכוון - שכביכול מחזירים ת כסף אז מה עוד צריך. לדוגמה העניין של IMPORT FEES , למיטב זכרוני הייתה תקופה שלא היו מחזירים אף פעם - כנראה לא הייתה תשתית שבאמת בודקת מה שולם - ככל הנראה לקוחות התלוננו - ועכשיו אנחנו נהנים גם מדי פעם מהחזרי IMPORT FEESאז אולי זה עולה עוד קצת לאמזון להחזיר מערכות\ עובדים... אך ההשפעה גדולה יותר..

התפתח פה חתיכת דיון על רסיבר שהתקלקל :lol:
RIP

·

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול

שליחה

@alcd
·

לקוח יעדיף תיקון במצב מאוד נדיר, וגם אז יש השלכות לזה שיש מצב שהלקוח יתאכזב כי מדובר בצד שלישי ולאמאזון אין שליטה על משך הטיפול או בקרת האיכות אז פשוט אין בזה הגיון. החלפת המוצר בשווה ערך גם לא הגיוני מכמה סיבות:
1- המחירים משתנים באופן תדיר ואין דרך לקבוע מה שווה ערך
2- הטיפול בלקוח מתבצע על ידי מי שעונה לו בצאט בטלפון או במייל ואין לשירות הלקוחות (פקיד רגיל מן השורה ) שום דרך בעולם לדעת איזה דגם מקביל לזה שנדפק כי מה לעשות יש לאמאזון מליוני מוצרים ואי אפשר לבצע מעקב אחרי כולם. החזר כספי מאפשר ללקוח לבחור מה שמתאים לו - אין פתרון יותר הגיוני, פרקטי ושירותי מאשר זה. מה גם ש 99.999999999% מהצרכנים יבחרו בהחזר כספי

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”