סיבה מספיק טובה לרכוש את אפל TV?

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
alon24
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1838
נתן תודות: 100 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #21 

השלמה

dani12o82
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 98
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #22 

...
כן ראיתי רק אחרי שפרסמתי את ההודעה
תודה בכל אופן. צריך למצוא דרך אחרת לרכוש את המוצר, אין שום סיבה שזה יעלה כמעט 400 ש״ח יותר, נראה לי גם 150-200 על כל מכשיר היה יכול להספיק להם וחבל.

לגבי קודי, העבודה שעושה הבחור היא מבורכת, רק מהסיבה הזו שיש עוד ועוד אנשים שעובדים על פיתוחים שונים לקודי ושל קודי, מעבר לזה אין באמת יתרון כאשר ניתן לעלות את קודי לבד לאפל טיוי החדש עם Xcode לכן לדעתי מיותר, אך מבורך לאלה שלא אוהבים/יודעים/רוצים להתעסק עם side loading של אפליקציות שהדרך היא מורכבת קצת יותר מאשר במכשירי אנדרואיד, בכל אופן אני מחכה לרכוש את שלי כבר :)

נ.ב.
אם למישהו יש דרך או מכיר מישהו שמוכר במחיר הוגן אשמח שיפנה אותי אליו
המחיר בארה״ב לשם ההשוואה
32 - 575 ש״ח
64 - 769 ש״ח

נראה לי מחיר סביר לארץ אמור להיות סביב ה-800 ש״ח ל-32 ג״ב ועד 1000 ש״ח ל-64 ג״ב

EtchDee
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 317
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #23 

dani12o82 כתב: מעבר לזה אין באמת יתרון כאשר ניתן לעלות את קודי לבד לאפל טיוי החדש עם Xcode לכן לדעתי מיותר
...
לא, עוד לא ניתן. כאמור פירות העבודה שלו (עבודה עם השלט ומגבלות האחסון) ישמשו כבסיס להתמעת הקודי הרשמי

cRaZy-BoY
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 384
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #24 

קרמריקה כתב:cRaZy-BoY

תקרא שוב את מה שכתבתי בשורה השנייה, ותבין על מה אני מדבר. אנחנו מדברים על דברים שונים לגמרי.

כאמור, קניתי את השילד, אבל ללא ה-4K, אין סיכוי שהייתי עושה את זה. אפל אולי עשו את הדבר הנכון מבחינתם - את רוב השוק 4K לא מעניין בכלל, אבל מבחינתי זה פסל את המכשיר על הסף.

בלי קשר, השילד מכשיר נהדר. תהנה ממנו.
...
ה4K אולי לא מעניין עכשיו (כמו ש1080P לא עניין לפני כמה שנים), אבל עוד מעט זה יהיה מעניין מאוד, ואני לפחות, כשאני קונה מכשיר אז אני הייתי רוצה שהוא ישאר איתי כמה שנים טובות, המכשיר הקודם שלי היה איתי כ5 שנים בערך...

למרות שבתכלס ה4K לא הכי עניין אותי, יותר עניין המשחקים, נטפליקס וקודי...

dani12o82 כתב:למישהו יש מושג איפה אפשר לרכוש את האפל טי וי החדש? במחיר נורמלי

נ.ב. סתם תיקון crazy_boy לידע כללי, אפל טי וי בסיסי מגיע עם 32 ג״ב ולא 16, כל המשחקים שאמרת ישנם גם באפ סטור לאפל טי וי
נראה לי בסופו של דבר עניין של טעם, שתי המכשירים מצויינים, אך אם להתבסס על ביקורות אך ורק מהעולם (לא שזה צריך להיות מדד יחיד) אפל טי וי הרבה יותר טוב
...
כן אתה צודק לגביי השטח אחסון, משום מה חשבתי שזה מתחיל ב16. בכל אופן, אומנם השילד מגיע עם 16 ג'יגה, אבל אפשרות הרחבה של 128 ג'יגה נוספים, שזה יתרון משמעותי לדעתי...

המשחקים, לא שאני יודע מה קורה שם באפל סטור, קשה לי להאמין שכל המשחקים שקיימים לשילד וברמה שלהם (כמו דום 3 ופורטל) קיימים שם....

וביקורות? אשמח לקישור של אותן הביקורות, כי מכל הביקורות שאני קראתי על השילד - לא מפסיקים לשבח אותו להמליץ עליו.

EtchDee כתב:
...
...
אספלט 8 מככב בחנות של אפל בדירוג האפליקציות החינמיות, השאר רק עניין של זמן. משחקים זה הקטגוריה הכי חזקה כרגע בחנות.

אמולטורים ומשחקי רטרו: אפשר להתקין לבד Provenance , מריו עובד יפה אצלי... לא ניסיתי את צבי הנינג׳ה וגולדן אקס אבל תודה על הטיפ :)

קודי: בשלבי הטמעה מתקדמים, כבר פרסמתי את זה פה בשרשור.
...
לא מכיר את האמולטור הזה, מכוון שכבר כמה שנים טובות אני לקוח מרוצה ללא אפל (אחרי שהם ממש עצבנו אותי בכמה דברים שהם עשו עם האייפון 4)... והקישור גם לא ממש עובד... הוא תומך בכל הקונסולות הישנות? וגם PC ? אם כן, זה משהו שצריך פריצה בשבילו? כי ממה שאני מכיר (וכמו שאמרתי כבר אני לא הכי בקיע ואשמח אם אני טועה) אין פריצה למכשירי האפל TV בשנים האחרונות..... וגם ככה לפרוץ מכשיר בשביל לקבל דברים בסיסים זה לא להיט.

ובכלל בקשר למשחקים, אתם משווים חווית משחק של משחקים מלאים של מחשב או אפילו כאלו שרצים על המכשיר עם קונטרולר (מאוד נוח אגב) ועם השלט של אפל? זה ממש לא חווית משחק רצינית.....

קודי? שלבי הטמעה? יגיע בצורה מצומצמת? אם קודי זה משהו שחשוב לך, אתה מוכן לקנות מכשיר שלא תומך בה ורק אולי, בעתיד הרחוק הוא יתמוך בה בצורה חלקית, ורק אחרי זה אולי הוא יתמוך בה בצורה מלאה? אם קודי זה משהו שחשוב לך אז כנראה אפל TV זה לא המכשיר שהיית רוצה לקנות.

בכל אופן, כמובן מי שיש לו רק אייפונים בבית כנראה יעדיף את האפל TV, אני פשוט לא רואה איך אתם אומרים שהמכשיר של אפל מגיע לרמה של השילד ועוד מתעלה עליו, כי לדעתי מעבר לזה שהשילד בתחום התוכן ומשתווה ומתעלה על המכשיר של אפל (בעיקר בזכות האופציה של קודי, חוץ מזה המכשירים דומים מלבד ה4K) בכל עניין הגיימינג הם לא משחקים באותה ליגה בכלל....

מצטער על החפירה, מקווה שלא משנה איזה מכשיר תרכשו תדעו לנצל את כולו ולהנות ממנו :)

EtchDee
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #25 

@cRaZy-BoY

Provenance הוא אמולטור קוד פתוח, הנה קישור שעובד (אני מקווה)
https://github.com/jasarien/Provenance/ ... ADME.mdown
כתוב שם רשימה של קונסולות.

אין צורך בשום פריצה כדי להתקין תוכנות, כל מה שצריך זה מחשב מק ו-Xcode (חינם במק אפסטור). החל מגרסא 7 של Xcode אפל מאפשר לכל ילד אפילו בלי חשבון $99 לפתח, לבנות ולהתקין אפליקציות ישירות לכל אייפון, אייפד ועכשיו אפל טי וי החדש - בתנאי שמריצים iOS 9. מערכת ההפעלה של האפל טי וי החדש נקרא tvOS 9 ומבוסס על iOS 9 לכן הוא גם פתוח להתקנות מהסוג הזה.

cRaZy-BoY
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #26 

http://www.htmobile.co.il/article06820.html#

בתמכור כזה כבר עדיף לקנות את השילד באמזון :D :lol:

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #27 

אחרי כמה ימים עם השילד, אני יכול לומר שלמעט ה-4k, מדובר במוצר פשוט גרוע.
היכולות שלו על הנייר (ובפועל, אבל אחרי הרבה תסכול) מעולות, אבל הדרך לשם מתישה.
הממשק ומערכת ההפעלה פשוט גרועים, השליטה מאוד לא אינטואיטיבית והרבה דברים שמנסים לעשות לוקחים יותר מדי זמן ועובדים באופן לא צפוי.
דוגמאות:
ניסיון להוריד אפליקציות מגוגל פליי - לא עבד, היה תקוע על install pending. ריסטרט - לא עזר.
פקטורי ריסט - לא עזר.
חיפוש אינטרנט העלה שזו בעיה מוכרת וצריך לנתק חיבור קווי ולעבור לחיבור אלחוטי.
הווייפיי שלו מאוד חלש, ואפילו הטלוויזיה שלי (שלא לדבר על הטלפון והטאבלט) קולטים את האות חזק הרבה יותר ובמהירות משמעותית יותר גבבוהה.
חלק ניכר מהאפליקציות לא קיימות בפליי סטור המובנה למרות שחיפוש בגוגל ממכשיר אחר מראה שהן תואמות למכשיר, וזו למעשה הדרך היחידה לראות אותן. הבעיה היא שאפליקציות כאלה לא מופיעות במסך הראשי וצריך מנהל קבצים בשביל להפעיל אותן.
כל השליטה בכלל בעייתית, במיוחד כשמופיעה המקלדת הוירטואלית ובכלל לא רוצים להקליד משהו.
הייתי חייב לחבר עכבר ומקלדת כדי לבצע דברים מאוד פשוטים.
יש עוד אין ספור דוגמאות שכאלה אבל בקיצור - חומרה מצויינת (למעט רכיב הווייפיי) עם תוכנה גרועה שמסרסת את חוויית השימוש.

voguemaster
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 173 פעמים

אתה צודק, בעיקרון

שליחה #28 

EtchDee כתב:@cRaZy-BoY

Provenance הוא אמולטור קוד פתוח, הנה קישור שעובד (אני מקווה)
https://github.com/jasarien/Provenance/ ... ADME.mdown
כתוב שם רשימה של קונסולות.

אין צורך בשום פריצה כדי להתקין תוכנות, כל מה שצריך זה מחשב מק ו-Xcode (חינם במק אפסטור). החל מגרסא 7 של Xcode אפל מאפשר לכל ילד אפילו בלי חשבון $99 לפתח, לבנות ולהתקין אפליקציות ישירות לכל אייפון, אייפד ועכשיו אפל טי וי החדש - בתנאי שמריצים iOS 9. מערכת ההפעלה של האפל טי וי החדש נקרא tvOS 9 ומבוסס על iOS 9 לכן הוא גם פתוח להתקנות מהסוג הזה.
...
·

ניתן יהיה לבנות את קודי ל-ATV יחד עם מנוע הפייתון וכל היכולות ואז לחתום ולהעלות למכשיר. אני מניח שיעשו איכשהו מזה התקנה כלשהי אבל ברור לך שזה לא הנתיב הרגיל של התקנה. בנתיב הרגיל אתה נכנס לחנות האפליקציות ומוריד את הקודי-לייט ש-davilla פיתח. וזה בסדר להרבה אנשים, דרך אגב.

מי שרוצה קודי מלא עם כל היכולות כמו שיש לנו כרגע - ה-ATV זה לא המכשיר בשבילו. אני לא חושב שהם ימשיכו לפתח קודי ל-ATV כמו שהם עשו אז - ב-ATV 2 הם היו צריכים יותר מדי HACKים כדי שזה יעבוד ולא היה להם תיעוד לכלום.

מי שרוצה קודי מלא, יש מלא מכשירים טובים לזה:

1. Raspberry Pi 2.
2. Cubox
3. ה-FireTV של אמאזון - מכשיר מבוסס אנדרואיד כמובן אבל מחברה גדולה ומוכרת.
4. קופסת אנדרואיד כלשהי או קופסה כמו Z64 של מיניקס.
5. מיני PC או NUC.

יש הרבה אפשרויות, במגוון טווחי מחירים. אין שום יתרון אמיתי ל-ATV מלבד למי שחי את האקוסיסטם של אפל.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9355
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #29 

יש הרבה אפשרויות, במגוון טווחי מחירים. אין שום יתרון אמיתי ל-ATV מלבד למי שחי את האקוסיסטם של אפל.
...
(Y)

oris74 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #30 

אני לא מסכים - חוץ מאמזון FTV אף אחד מהאופציות שהוזכרו היא לא plug and play וכולן דורשות התעסקות בכדי להתחיל ולהינות מהמוצר.

אני לא חסיד של אפל אבל ממה שהתנסיתי איתם - המכשירים שלהם פשוטים לתפעול ומאד מאד אמינים

EtchDee
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

Re: אתה צודק, בעיקרון

שליחה #31 

voguemaster כתב: מי שרוצה קודי מלא עם כל היכולות כמו שיש לנו כרגע - ה-ATV זה לא המכשיר בשבילו. אני לא חושב שהם ימשיכו לפתח קודי ל-ATV כמו שהם עשו אז - ב-ATV 2 הם היו צריכים יותר מדי HACKים כדי שזה יעבוד ולא היה להם תיעוד לכלום.
[...]
אין שום יתרון אמיתי ל-ATV מלבד למי שחי את האקוסיסטם של אפל.
...
שוב, טרחו והצליחו לפתח ל-ATV2 עד קודי 14.2 ללא SDK וללא תיעוד, אז הפעם ההטמעה ל-ATV4 דומה יותר לפיקניק. עובדה, יש כבר משהו להראות אחרי כמה ימים בלבד.

לדעתי ניתן יהיה להתקין לא רק מ-Xcode אלא גם דרך פריצות, כשיהיו כאלה - בדיוק כמו ב-ATV2.

יש למכשיר יתרונות חוץ מהאקוסיסטם: השלט המצויין עם שטח המגע והגירו, כיבוי/הדלקת הטלוייזיה ושליטה על הווליום ללא שום קונפיגורציה (המכשיר מזהה לבד את המסך), האפשרות להשתתף במשחקים בעזרת אייפון או אייפוד, איכות החומרה והידיעה שתקבל עדכוני תוכנה למשך שנים.

voguemaster
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 173 פעמים

כן, יש יתרונות

שליחה #32 

אבל שים לב שאף אחד מהם לא ממש נוגע בקודי עצמו. אלו דברים מגניבים אחרים שאולי קצת מקלים על החיים וכו'. אם מדובר על קודי אז הם לא רלוונטיים.

וגם אז, תחשוב על זה טוב טוב. כלומר, אם יש לך מכשיר אנדרואיד שיש לו גישה לכמעט כל האפליקציות שבגוגל פליי אז זה עדיין יתרון מהותי על פני ה-ATV.

EtchDee
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

Re: כן, יש יתרונות

שליחה #33 

@voguemaster
במקרה יש לי גם Xtreamer ,מהמבצע של בזק שהיה. ובכן, לא נפלתי מהיצע של ה-Google Play. רוב המשחקים לא מותאמים לטלוויזיה, במיוחד שה-Xtreamer מתחזה לטבלט... חוץ ממשחקים פשוטים בודדים, אי אפשר בכלל לשחק עם השלט. להבדיל מהאפל טי וי החדש וה- App Store שלו שכבר מלא משחקים מותאמים, כולם עובדים עם השלט (אחרת אפל לא היו מאשרים אותם).

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #34 

מדהים בעיניי איך לא כל החברות פיענחו את זה עדיין.

EtchDee
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #35 

בשעה טובה, MrMC זמינה באפסטור של אפל טי וי!
http://forum.mrmc.tv/viewtopic.php?f=5&t=105

זאת למעשה הפעם הראשונה ש-XBMC בצורה כזו או אחרת מאושרת על ידי אפל וזמינה בחנויות. (האפליקציה לאייפון ואייפד גם נמצאת בתהליך אישור.)

המפתח גם העלה את הקוד הפתוח ל-גיטהאב כפי שהבטיח מראש: https://github.com/MrMC/mrmc

כלומר, עכשיו מפתחי kodi יכולים להנות מעבודתו ולהשלים את הטמעת kodi לאפל טי וי 4.
ומצד שני, מי שלא צריך add-ons (חוץ מ-PVR שכבר כלול) יכול להוריד את MrMC מהאפסטור כבר היום ולנגן כל מה שבא לו מספריה במחשב או-NAS.

Narion
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 194
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #36 

@cRaZy-BoY
·(מיועד גם לקרמיקה).

יש לכם המלצה על מקום טוב שאפשר לקנות את השילד?

בלתי אפשרי להשיג אותו בארץ, והדילים באמזון מזעזעים (מגיע לסכום של 1200 ש"ח+).

cRaZy-BoY
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #37 

ממה שאני מכיר הדרך הכי טובה/בטוחה/זולה לקנות את השילד זה באמזון US (תנסה אולי בארץ אחרת, לא בדקתי)

זה יוצא 277 דולר, כרגע יש מבצע האמת, שאתה מקבל את השלט ביחד עם הקונטרולר ב199 דולר (בזמנו כשקניתי, רק המכשיר עלה ככה והשלט היה בתוספת של 30 דולר אם אני לא טועה)

זה יוצא בשקלים בערך 1100 שקל והמיסים שרושמים שם (כ50 דולר), אצלי לפחות קיבלתי החזר מלא עליהם. אז יכול להיות שיצא לך אפילו קרוב ל900 שקל.

Narion
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 194
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #38 

@cRaZy-BoY
·

סבבה,
ומבחינת מתאם לחשמל בארץ?
צאיך פשוט להכניס את זה לסטיק פשוט (שהופך 110 ל220) או שצריך שנאי?

cRaZy-BoY
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #39 

מתאם פשוט יעשה את העבודה, כמו זה:
[img2=300x300]http://ecx.images-amazon.com/images/I/4 ... SY300_.jpg[/img2]

oris74 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #40 

מישהו יודע אם ה אפל TV החדש תומך ב HD אודיו ?

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”