רוצה גם להיכנס "לעולם הזה" וצריך הכוונה. ** עדכון-נכנסתי וצריך עזרה

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
eyosha
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1342

שליחה

אבי, לי יש נוק בבית קטן וקומפקטי עם win 10 , עובד נהדר מריץ קודי עם כמה הרחבות בודדות.
של סרטים/סדרות, צפייה בסטרימינג של שידורי ספורט ותרגומים בעברית.
הכל עובד חלק, אני לא רואה ערוצי טלוויזיה דרכו, למעט שידורי ספורט ישירים שלא משודרים בערוצי הספורט הרגילים החינמיים
אני גם לא משתמש בתוספים בעברית (למעט תרגומים) , גם שפת הממשק הכל אנגלית, תאמין לי החיים יהיו פשוטים עבורך הרבה יותר ככה.

אלה אם אתה ממש רוצה לצלול עמוק ולהשקיע זמן, היתי ממליץ לך להישאר עם windows
כמה רוחב פס אגב יש לך?

niguy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 304
שם מלא: גיא

שליחה

אם יורשה לי לתפוס טרמפ על השרשור: איך הקודי לצורך סטרימינג "טהור" (כרגע יש לי xstreamer pro שמתחיל לגמגם) של סרטים בפורמטים המתקדמים? אני צופה גם ב MKV וגם בסרטי בלוריי מלאים.
האם הnuc בשילוב עם קודי ייתן לי מענה טוב לפורמטים האלו או שעדיף לקנות סטרימר ייעודי?
רשימת הציוד: yamaha rx-a6a|svs ultra evolution pinnacle|svs ultra center|svs ultra elavation|monitor audio rx-fx bronze|svs pb-2000 pro|dune hd homatics|marantz cd5000

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4811
שם מלא: שי כהן

שליחה

לדעתי, בפרוש כן!
גם אני לאחר שנים עם סטרימרים, עברתי ל HTPC ואני לא מצטער. הזרמה מהרשת (תוכן מקומי) מצויין. גם ההגדרות רשת פשוטות בין מחשב למחשב.

niguy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 304
שם מלא: גיא

שליחה

שי-כ כתב:לדעתי, בפרוש כן!
גם אני לאחר שנים עם סטרימרים, עברתי ל HTPC ואני לא מצטער. הזרמה מהרשת (תוכן מקומי) מצויין. גם ההגדרות רשת פשוטות בין מחשב למחשב.
...
·אז אם הבנתי אותך נכון,אתה לא רואה שום יתרון בסטרימר על פני htpc? אם נשים רגע בצד את נושא ההתקנה הראשונית?
רשימת הציוד: yamaha rx-a6a|svs ultra evolution pinnacle|svs ultra center|svs ultra elavation|monitor audio rx-fx bronze|svs pb-2000 pro|dune hd homatics|marantz cd5000

דוד_גאהאן
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 77

Re: רוצה גם להיכנס "לעולם הזה" וצריך הכוונה ועזרה לאופציות הקיימות

שליחה

avihuli כתב:מקווה שמפורסם במקום הנכון, סליחה מראש על הבורות בתחום... :oops:
הייתי היום אצל חמי והוא הראה לי שהוא הוריד תוכנת KODI למחשב וגם פופקורן... תמיד חשבתי שזה מסובך ומסורבל אבל מסתבר שיצאתי קצת חומוס.
בכל מקרה, אני מעוניין גם להיכנס לעולם הזה של צפייה און ליין בתוכן הקיים ברשת וגם ראיתי שיש שרשור ענקי של צפייה בים של ערוצים (באדיבות benny123).
...
·
רוצה להכנס ל"עולם הזה"? העצה הכי טובה, תתקין אצלך במחשב את KODI, תכיר אותו, שחק איתו, תאתגר אותו ואחרי שתכיר, תחליט איפה אתה רוצה שיהיה ועם איזו חומרה. אחרי שתבחר מכשיר, יהיה לך הרבה יותר קל להתעסק עם KODI שם.

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

niguy כתב:
...
...
·אז אם הבנתי אותך נכון,אתה לא רואה שום יתרון בסטרימר על פני htpc? אם נשים רגע בצד את נושא ההתקנה הראשונית?
...
·יש כאלה שיחלקו עלי, אך אני לא רואה יתרון ל לסטרימרים במיוחד בימינו שנראה שהם די מנוונים ולא מתקדמים. פרט לנושא אחד: הרצת בלו-ריי מלא 3D. גם ל HTPC יש פתרון לכך, אך קצת יותר מסובך.
כמו שדוד ציין, כדאי להתקין לפני על המחשב הביתי ולראות עם הממשק של KODI נוח לך.

ido111
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 867

שליחה

@שי-כ
·
אני אוהב להמליץ על מוצרים/חברות טובות כשאני רואה כאלו :)

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אין לי בעיה עם EGLOBAL. אך אם ההפרש במחיר בין מוצר זהה שלהם ל NUC עומד על 150-200 ₪, אני ממליץ על NUC.
כשההפרש מתקרב ל 500 ₪ (כמו ב i5) אז עדיף אותם.

ido111
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 867

שליחה

@שי-כ
·
מסכים לחלוטין, ראיתי שפלונטר מוכרים נוק אינטל עם מעבד סלרון וכונן SSD 120 GB ב-1000 שקל, במחיר הזה שווה כבר לקנות בארץ.

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sk ... 5&lang=heb
נערך לאחרונה על ידי ido111 ב 31/08/2015 13:45, נערך 2 פעמים בסך הכל.

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אכן מחיר מצוין (Y)
בשביל KODI ופופקורן טיים זה בהחלט מספיק.
ולחשוב שאת הסטרימר הראשון שלי, אשר עם רבע מהיכולות של KODI רכשתי בקרוב ל 3000 ₪ 8O

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9074

שליחה

תודה על התשובות המפורטות, נראה לי שבאמת אתקין על הלפטופ ואראה במה מדובר.
ראיתי שהנוקים תומכים בסראונד של עד 7.1 ערוצים ואני מתכנן להחליף את הרסיבר ל- 9.1. זה מה יש ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

יש לך 9 רמקולים בסלון?

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

שי-כ כתב:יש לך 9 רמקולים בסלון?
...
כן. אבל כרגע אני עובד רק עם 7.1 או עם 5.1 + קדמיים גבוהים כי זה מה שהרסיבר תומך.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985

שליחה

המחשב רק עושה passthrough של הפורמט אל הרסיבר, לא ממש מעניין אותו אם זה 7.1 או 9.1.
עד כמה שידוע לי, אין עדיין תמיכה ב-Atmos וב-DTS-X, אלא רק ב-DTS-HD ו-Dolby TrueHD (וכמובן DTS ו-DD).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

eyosha
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

avihuli כתב:
...
...
כן. אבל כרגע אני עובד רק עם 7.1 או עם 5.1 + קדמיים גבוהים כי זה מה שהרסיבר תומך.
...
·
אבי יצא לך להוריד תכנים של 9.1? או אפילו 7.1, כי התוספים הרגילים של קודי לא יתנו לך את זה, אתה יכול להוריד בלו ריי מלאים בטורנטים או ניוז גרופ אבל אז אתה לא צריך קודי בשביל זה

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

לא יצא לי להוריד כלום ואם הקודי לא תומך אז גם "הבעיה" לא רלוונטית אם כך.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.

alcd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3685

שליחה

אפשר להגדיר נגן חיצוני בקודי (WINDVD לדוגמא )
אני לא משתמש בקודי במחשב (לא אוהב)
KODI רק בNAS

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

האם המיניקס עדיף על הנוק בתור פתרון בשקלול של מחיר מול תועלת (ולצורך ההשוואה מחירי חו"ל) ?
.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985

שליחה

איזה מיניקס? יש הרבה דגמים, גם עם מעבדי ARM וגם עם מעבדי X86.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

eyosha
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

avihuli כתב:האם המיניקס עדיף על הנוק בתור פתרון בשקלול של מחיר מול תועלת (ולצורך ההשוואה מחירי חו"ל) ?
...
·

אתה יכול לקנות NUC bare bone ולהרכיב כונן SSD וזכרון זה פשוט וזול יותר

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”