PIONEER PD -95

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
Roy_LF
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 379

שליחה

tnsilver כתב:הטרנספורטים דווקא הפכו להיות בלתי נסבלים למדי. פלסטיק סיני חורק ומכניקה זולה ובלתי אמינה. משהו שמייצרים לשלוש שנים ולזבל... לפני 15 שנים עוד היו טרנספורטים נפוצים מאיכות סבירה. היום אף אחד לא מצפה שתחזיק משהו יותר משלוש שנים.
...
ממש לא. ברובם הגדול של נגני CD ייעודיים שעברו דרכי מהשנים האחרונות האיכות דווקא מעולה.
היה לי נגן של Arcam ששימש אותי היטב כ - 7 שנים, שהוחלף בנגן חדש יותר של אותו היצרן (שלא הולך לשום מקום בקרוב). מכלול הטראנספורטים של שניהם מעולה - בניה עמידה, איכותית ומדוייקת. כך גם בנגנים רבים אחרים שעברו דרכי בעיסוק הישן שלי של יצרנים שונים (נוותר על הניימדרופינג). אני לא מדבר על DVD ורוב נגני הבלו ריי כמובן (שרובם בנויים ת**). עם זאת לחלק מהיצרנים היפניים (להבדיל מהאירופיים) דווקא יש טראנספורטים מאכזבים ברמת הבניה שלהם בנגנים ייעודיים ממש לא זולים, ויש כמה עצלניים המשתמשים ב - CD ROM (כמו מרידיאן) אבל אלו החריגים המעידים על הכלל.

SONYES פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3055

שליחה

Roy_LF כתב:
...
...
ממש לא. ברובם הגדול של נגני CD ייעודיים שעברו דרכי מהשנים האחרונות האיכות דווקא מעולה.
היה לי נגן של Arcam ששימש אותי היטב כ - 7 שנים, שהוחלף בנגן חדש יותר של אותו היצרן (שלא הולך לשום מקום בקרוב). מכלול הטראנספורטים של שניהם מעולה - בניה עמידה, איכותית ומדוייקת. כך גם בנגנים רבים אחרים שעברו דרכי בעיסוק הישן שלי של יצרנים שונים (נוותר על הניימדרופינג). אני לא מדבר על DVD ורוב נגני הבלו ריי כמובן (שרובם בנויים ת**). עם זאת לחלק מהיצרנים היפניים (להבדיל מהאירופיים) דווקא יש טראנספורטים מאכזבים ברמת הבניה שלהם בנגנים ייעודיים ממש לא זולים, ויש כמה עצלניים המשתמשים ב - CD ROM (כמו מרידיאן) אבל אלו החריגים המעידים על הכלל.
...
·בוא נחזור לעניין המקורי למי יכול להיות בארץ PD-95 וסדרת העלית
ששם היה טרנספורט יחודי לפיוניר

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166

שליחה

@Roy_LF מצטער... נפלתי עם RCD-1070 של רוטל. נו טוב, יפנים (אבל מסין)... נשארתי עם הטכניקס המנצח. נו טוב, יפנים (מיפן)...

@SONYS אני חייב לציין שאני לא מבין מה מכובד באתר שאף אחד אינו יודע למי הוא שייך, מי מפעיל אותו, מהן מטרותיו, ומהם האינטרסים שלו. אתר שה'אודות' שלו נראה כך, הוא לא מכובד - הוא חשוד וזה מפליא איך אנשים, חלקם מוכרים בתחום, מוכנים לכתוב שם. א"ב - לא כל קיר חייב שיהיה עליו גרפיטי.

בקישור שסיפקת אין 'בדיקה'. יש שם התרשמות סוביקטיבית מלאה סופרלטיבים. 'במה', 'גודל הצליל' (מה המונח הזה אומר בכלל - 'גיין'?), ידה, ידה, ידה הקשקושים הרגילים, המוזיקה האנינה, האווירה המקצועית והתיאורים - איזה כיף! איזה קשקוש, איזה בזבוז של זמן!

עדיף כבר, אם אתה שואל אותי, לבדוק ע"פ טכניקת ההערה מהמטבח כפי שתארתי קודם. זה יותר קרוב לאיזושהי מתודולוגיה מקובלת מכל מה שקראתי ולכן יותר אמין. גם חברה זה תקין - זה לא רק לנשואים. עדיף כמובן מבחן עיוור, ABX אם כבר מדייקים, אבל למה לקלקל מיתוס עם מתודולוגיות מתישות שהורסות חוויות מ'בדיקות' של אודיופילים?

Stereophile חזרו על 'בדיקה' כזו של Tuning Audio במאי 2012 וגררו תגובות, כמו זו למשל, שטוענות שלא רק שאין לפיוזים האלה (ה"גרמנים") תכונות אודיפיליות אלא שגם אין להם נתונים כמו שמצופה מפיוז 'רגיל' על-פי הסטנדרטים המקובלים בתעשייה. למעשה, נטען שהם מסוכנים. Rod Eliot מ-ESP מסכם את העניין (סעיף 5.9) הזה בתמציתיות ובקצרה וגם קצת בלעג. אחרי הכל, עם כל המיתוסים שהוא הפריך הסבלנות שלו לשטויות שאנשים (אולי לא כך-כך תמימים) ממציאים, קצת פקעה לקראת סוף המאמר. ת'אמת גם שלי כבר מתוחה. יש גבול לכל שטות וכשזה נסמך על 'אלוני' במעבדה המרחפת בחור השחור זה קצת חוצה לי את הקווים האדומים.

SONYES פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

tnsilver כתב:@Roy_LF מצטער... נפלתי עם RCD-1070 של רוטל. נו טוב, יפנים (אבל מסין)... נשארתי עם הטכניקס המנצח. נו טוב, יפנים (מיפן)...

@SONYS אני חייב לציין שאני לא מבין מה מכובד באתר שאף אחד אינו יודע למי הוא שייך, מי מפעיל אותו, מהן מטרותיו, ומהם האינטרסים שלו. אתר שה'אודות' שלו נראה כך , הוא לא מכובד - הוא חשוד וזה מפליא איך אנשים, חלקם מוכרים בתחום, מוכנים לכתוב שם. א"ב - לא כל קיר חייב שיהיה עליו גרפיטי.

בקישור שסיפקת אין 'בדיקה'. יש שם התרשמות סוביקטיבית מלאה סופרלטיבים. 'במה', 'גודל הצליל' (מה המונח הזה אומר בכלל - 'גיין'?), ידה, ידה, ידה הקשקושים הרגילים, המוזיקה האנינה, האווירה המקצועית והתיאורים - איזה כיף! איזה קשקוש, איזה בזבוז של זמן!

עדיף כבר, אם אתה שואל אותי, לבדוק ע"פ טכניקת ההערה מהמטבח כפי שתארתי קודם. זה יותר קרוב לאיזושהי מתודולוגיה מקובלת מכל מה שקראתי ולכן יותר אמין. גם חברה זה תקין - זה לא רק לנשואים. עדיף כמובן מבחן עיוור, ABX אם כבר מדייקים, אבל למה לקלקל מיתוס עם מתודולוגיות מתישות שהורסות חוויות מ'בדיקות' של אודיופילים?

Stereophile חזרו על 'בדיקה' כזו של Tuning Audio במאי 2012 וגררו תגובות, כמו זו למשל, שטוענות שלא רק שאין לפיוזים האלה (ה"גרמנים") תכונות אודיפיליות אלא שגם אין להם נתונים כמו שמצופה מפיוז 'רגיל' על-פי הסטנדרטים המקובלים בתעשייה. למעשה, נטען שהם מסוכנים. Rod Eliot מ-ESP מסכם את העניין (סעיף 5.9 ) הזה בתמציתיות ובקצרה וגם קצת בלעג. אחרי הכל, עם כל המיתוסים שהוא הפריך הסבלנות שלו לשטויות שאנשים (אולי לא כך-כך תמימים) ממציאים, קצת פקעה לקראת סוף המאמר. ת'אמת גם שלי כבר מתוחה. יש גבול לכל שטות וכשזה נסמך על 'אלוני' במעבדה המרחפת בחור השחור זה קצת חוצה לי את הקווים האדומים.
...
·הם לא מבינים בסאונד

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

רוצה לומר מה? ציטטת פוסט שלם שהופיע בדיוק בהודעה מעל, ללא שום הקשר קונקרטי נראה לעין. מי זה 'הם'? מה פירוש ההערה הזו - מי לא מבין בסאונד?

SONYES פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

tnsilver כתב:רוצה לומר מה? ציטטת פוסט שלם שהופיע בדיוק בהודעה מעל, ללא שום הקשר קונקרטי נראה לעין. מי זה 'הם'? מה פירוש ההערה הזו - מי לא מבין בסאונד?
...
·אלו שכותבים ??- עברתי ככה די מהר על הכתוב ממש כל המיתוסים מה שכתב שם - אבל גם יש הרבה דברים שאני מסכים - לא צריך להוציא הרבה כסף על וחלק מסכים חלקית וחלק לא
בכלל בקישור שצרפת היה שם מגבר מנורות ולמנורות יש וצריך פיוזים קרמים עד כמה שאני זוכר - זה טעון בדיקה נוספת

עזוב אותך מה כותבים ומי ומה ומו

אני שומע את ההבדל אז זה מספיק לי { גם מדדתי גם הפכתי כוונים גם וגם וגם וגם .יש הבדל לא שומעים את ההבדל? בעיה של מי שכותב -שלא יקנה ולא ירכיב ולא צריך להביע דעה כל עוד לא ניסה בעצמו }
זה לא מחייב אף אחד לקנות ולשים בציוד שלו

עם נסיון של 35 שנים באודיו אני יודע בדיוק מה אני שומע ומה לא ומה נשמע מעולה ומה פחות

ולפי כל המידע ההבאת כאן לא צריך יותר מטרנזיסטור- כי אין הבדלים בכלום רק לקנות מערכת לילדים זה מספיק ודי

לילה טוב

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אני לא 'הבאתי' שום דבר שמרמז על צורך להסתפק בטרנזיסטור או מערכת לילדים. איפה טענתי דבר כזה?

פיוז בעל מאפיינים זהים זהה מבפנים בין אם המעטפת עשויה קרמיקה אטומה ובין אם היא מזכוכית שקופה. זה הכל אגדות של פראיירים שמגרגרים כל מה שהיצרנים, היבואנים והמתווכים מאכילים אותם. אין לזה השפעה על הסאונד שהרי הסיגנל בכלל לא עובר בפיוז, נתיך הוא נתיך ותפקידו להינתך כאשר יש עומס יתר כדי לפתוח את המעגל ולהציל רכיבים יקרים יותר. הם נגישים, קלים להחלפה ואינם קוטביים ובעיקר זולים. מרוב שהם זולים הגלוון שלהם מגיב לזרם שעובר בהם במהלך הזמן והם מעלים קורוזיה בקצוות. המגעים שלהם נהיים עכורים וגורמים לקטיעות באספקת כוח. זה הכי low tech שיכול להיות.

פיוזים אודיופילים הם אפילו לא שמן נחשים. פשוט שתן. לא ממש צריך לנסות את זה כדי לדעת שזה לא שמפניה. אנשים שומעים מה שהם חושבים שהם צריכים לשמוע. זה הדבר היחידי שצריך להפנים בתחום הזה. זה יכול לקחת גם יותר מ-35 שנים כדי לזהות שטיפל'ה ווליום משנה לחלוטין את אותה החוויה בדיוק. בכל מקרה אני ניסיתי - למה סתם לומר דברים? אשתי צילמה אותי במהלך הניסיונות לשמוע הבדלים בין פיוזים. בהתחלה לא הלך, עכשיו תפסתי את הרעיון. זה קל, יש כאלה שעושים את זה כל הזמן. גם אני יכול:

תמונה

SONYES פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

עזוב שטויות - סיפורים ותאורים -
האם זה שווה את הכסף לי כן, לך לא .
שוב הבדלים רק באמת שמיעים עם ציוד מעולה כלומר אוזניות HD800+ מגבר איכותי אם ההיתי צריך לשמוע נכון להיום עם מה שיש לי כרגע רמקולים ומגבר לא הולך בכלל לכוון - חבל על הכסף
גם בציוד אודיו מעבר לרמה מסויימת כבר זה עניין אישי לטעמי עד גבול מסויים אחר עבור אם קיים 5% הבדל 100% במחיר ככה שלא שווה
לפי הכותבים - בקישורים שנתת
תשמעו אין הבדלים - וכל המושגים הם לא יותר מודו הכל שטויות קנו
מערכת שקונים בסופר וזה ..... מספיק ודי - כי הכל נשמע זהה

בו נחזור לדיון שלנו ולמי יש פיוניר ?

Form78HiFi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1118

שליחה

בו נחזור לדיון שלנו ולמי יש פיוניר ?
...
הי,

שתו כוס מים, לא לחמם מנועים, לא חובה להסכים..

היה לי חבר בניו יורק בשנות ה90 שהיה לו Pioneer PD-65 CD (אם אני לא טועה) באותו זמן לי היה marantz cd 63 mkii שאהבתי מאד, ל Pioneer היה סאונד מאד חם ונעים, אך אני העדפתי את ה marantz שלי..

מתישהו היה לי Pioneer Elite CLD-99 לתקופה מסויימת (עדיין שומר לייזר של the wall או back to the future המון Disney, אבל כבר אין LD ובכלל, זה נראה רע במסך HD...)

היום אין לי שום Pioneer Elite

SONYES פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

Form78HiFi כתב:
...
...
הי,

שתו כוס מים, לא לחמם מנועים, לא חובה להסכים..

היה לי חבר בניו יורק בשנות ה90 שהיה לו Pioneer PD-65 CD (אם אני לא טועה) באותו זמן לי היה marantz cd 63 mkii שאהבתי מאד, ל Pioneer היה סאונד מאד חם ונעים, אך אני העדפתי את ה marantz שלי..

מתישהו היה לי Pioneer Elite CLD-99 לתקופה מסויימת (עדיין שומר לייזר של the wall או back to the future המון Disney, אבל כבר אין LD ובכלל, זה נראה רע במסך HD...)

היום אין לי שום Pioneer Elite
...
תודה על השיתוף { חבל שאין }

·

SONYES פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

למי יש כזה ?
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

BennyO
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972

שליחה

מנסיוני, מבחן האזנה של הילדים המתבגרים הכי אמין. אוזניים צעירות, אובייקטיביות ובוטות ישירה לאבא שמנג'ס כל פעם עם הסאונד.
ואגב, גם במבחן השמיעה שלהם ה-marantz cd 63 mkii KI signature הקשיש שלי נשמע יותר טוב במצב סטוק, כמו שהוא, בבדיקה עם כחמישה דאקים מזדמנים ברמות מחיר שונות. למרות שאני מאוד רציתי לשמוע שיפור משמעותי...

מודה ומתוודה, פיוזים אודיופילים עדיין לא ניסינו
Rust never sleeps

SONYES פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

BennyO כתב:מנסיוני, מבחן האזנה של הילדים המתבגרים הכי אמין. אוזניים צעירות, אובייקטיביות ובוטות ישירה לאבא שמנג'ס כל פעם עם הסאונד.
ואגב, גם במבחן השמיעה שלהם ה-marantz cd 63 mkii KI signature הקשיש שלי נשמע יותר טוב במצב סטוק, כמו שהוא, בבדיקה עם כחמישה דאקים מזדמנים ברמות מחיר שונות. למרות שאני מאוד רציתי לשמוע שיפור משמעותי...

מודה ומתוודה, פיוזים אודיופילים עדיין לא ניסינו
...
·מאד מבין מה שאתה אומר אכן יש למכשרים ותקים את הצליל המיוחד שלהם יש ל CDA-94 MARANTZ מפיל הרבה בדרך הוא מ1986

אני רוצה לשמוע פיוניר מסדרות העל שלהם !!!
לגבי פיוזים אודיופילים

לא האמנתי חשבתי מבו גמבו וסיפורי פוגי - אבל עושה הבדל
יש כאלה לא יאמינו

SONYES פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

מה קורה אין לאף אחד ? מכשיר כזה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”