איזה סטרימר / מיני PC כדאי לקנות?

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
RachelF פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17

שליחה

לגבי הסאונד - התמונה ברורה לי.
לגבי הווידאו, ה-NUC3050 הינו מוצר חדש. האם יש עליו ביקורות? לא מצאתי בגוגל. איך ניתן לדעת אם הוא מוצר טוב ואם הוא מריץ בלי בעיה סרטים באיכות גבוהה באיכות 4K. נכון, רשום שתומך, אבל מה קורה בפועל? אולי לזה עדיף ה-NUC עם מעבד 3700?
לגבי שליטה נוחה בסרט וגלישה ביוטיוב - מה עדיף - שלט MCE של HP שהציעו לי בפלונטר ב-100 ש"ח, או עכבר ומקלדת אלחוטי תוצרת לוגיטק ב-160 ש"ח, או כדאי גם וגם?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985

שליחה

לא חושב שיהיה ההדל מהותי בין 3050 ל 3700.
שלט עדיף על עכבר. אגב, אפשר להזמין שלט באיביי ב 30 שקלים.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

RachelF פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

ומה לגבי צפייה בסרטים באיכות גבוהה באיכות 4K. האם יש מישהו שניסה ויכול להמליץ שרץ ללא בעיה, או שצריך לקנות המחשב ולנסות בעצמי?
או שאפשר לסמוך על היצרן אינטל?

RachelF פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

1. אני מבין שאין ברשת מידע ביקורתי על ה-3050. איך הניסיון עם הנוק הקודם 2820 מבחינת צפייה בסרטים של 1080p?
2. האם המעבד 3050 יותר חזק מ-2820 למרות שהוא בתדר 2.16 ג'יגה הרץ לעומת 2.4 ג'יגה הרץ של 2820?
3. ראיתי בשרשור אחר מושג שקשור באיכות אודיו גבוהה שנקרא DTS-HD. האם הנוק 3050 תומך בזה? זה לא רשום במפרט שלו.
4. התמיכה ב-DTS-HD קשורה רק לחומרת הנוק או גם לתוכנה שתותקן בנוק? או שזה קשור לחומרה ב-DAC או ברסיבר?
בתודה מראש, משה

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4894

שליחה

@RachelF
·
יש לך מסך 4k כדי לבדוק שזה עובד?

1. עובד מצויין. יש לציין שבלי קשר לאיזה מחשב תבחר, אם ההזרמה היא אלחוטית סביר שלא יעבוד מי יודע מה.
2. ההבדלים בינהם זניחים מבחינת "עוצמת עיבוד". בגדול זה לא פרמטר רלוונטי.
3. תומך
4. גם וגם וגם וגם, למעשה במחשב התמיכה בDTS HD היא תמיכה בbitstream או מה שמכונה בkodi הוא passthrough, כדי לאפשר לרסיבר או לDAC (הקיים בתוך רסיבר) לבצע את עבודת הפיענוח.

RachelF פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

שלום ufffnick,
אני מניח שיהיה לי מסך 4k בעוד כשנה, מתכוון לרכוש מסך חדש.
בינתיים אני רוצה להתחיל לראות סרטים מהאינטרנט, לשמוע מוסיקה באיכות אודיו טובה מהיוטיוב (ייתכן שאקנה בעתיד גם מגבר/רסיבר חדש במקום המגבר האנלוגי שיש לי היום) ולהיות מוכן עם מחשב שגם יתאים למסך החדש ולא אצטרך להחליף אותו כאשר יהיו מדיות 4k, אם יהיו.
תודה, משה

RachelF פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

לגבי הנוק 3050 - ראיתי באתר של אינטל לגבי נוק זה, שמבחינת מערכות הפעלה מאושרות בוינדוס, זה וינדוס 7 או 8.1.
מזכיר המטרה - צפייה ישירה בסרטים באינטרנט ( בד"כ לא ממחשב אחר בבית), כנראה שימוש בקודי / ג'נסיס, גלישה ביוטיוב ושמיעת מוסיקה באיכות סאונד טובה וקצת אופיס.
1. זה אומר שוינדוס 10 אינה מאושרת למחשב זה? מישהו יכול להתקין לי וינדוס 10.
2. מישהו ניסה להפעיל את הנוק הזה בוינדוס 10?
יש לי וינדוס 7 ישן - יכולה להיות איתו בעיה שהוא לא יכלול דרייברים מתאימים לחיבורי USB 3.0? אני לא חושב שאני יכול להוריד עדכונים ממיקרוסופט.
מה ההמלצה?
תודה, משה

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה

ווינדוס 10 רק יצא לפני שבועיים-שלושה, וגם המחשב עצמו יחסית חדש.
מאמין שהמחשב כבר תומך ב-10, ואם לא, אז בטוח ייתמך. אין מה לדאוג.
אגב, לא חייבים ווינדוס. אפשר גם להתקין OpenELEC, שזוהי מערכת הפעלה לינוקס חינמית הכוללת קודי.
בשביל מה אתה צריך להריץ אופיס במחשב שמחובר לטלוויזיה בסלון?

RachelF פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

חשבתי שאם אשתי תתפוס לזמן ממושך את המחשב הראשי בבית, אולי המחשב בסלון יוכל לשמש לי לקריאת/שליחת מיילים.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה

הבנתי. לא צריכה להיות בעייה עם זה.

RachelF פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

שכחתי לשאול לגבי נוק 3050:
1. התמיכה שלו ב-DTS HD , ב-bitstream או passthrough, תפעל גם עם וינדוס 7 או 10?
2. חבר יתקין בו וינדוס - דיבר איתי על 32 או 64 ביט. מה מומלץ? זה קשור לחוזק של המעבד?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה

1. כן, זה אמור לעבוד, אם כי מדובר במוצר חדש, ועלולות להיות הפתעות עם הדרייברים שאינטל מספקת.
2. המעבד מודרני, לכן 64 ביט זו ההמלצה עבורו.

RachelF פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

הי דורון,
טוב, הזמנתי את הנוק 3050.
לגבי שלט רחוק - המלצת על שלט להזמנה בחו"ל בכ-30 ש"ח, שישמש גם כעכבר, ויש לינק בדוח שכתבת באפריל על מחשבי סלון. דרך אגב המחיר כולל גם את המקלט לחיבור למחשב.
לגבי הקלדה - על מה מומלץ כמקלדת אלחוטית נוחה? ראיתי בשרשורים השונים גם Rii וגם K400 של לוגיטק. מה עדיף? לרכוש בחו"ל או בארץ? יש פיתרון לסימון אותיות עבריות על המקלדת?
לגבי כבל HDMI - ראיתי שיש כבלים במחירים מאד גבוהים - מאות ש"ח למטר. יש הצדקה לחפש כבל 2.0 או אפשר 1.4? מה מומלץ ככבל איכותי בלי להשתגע? לרכוש בחו"ל או בארץ?
תודה וערב טוב.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה

תתחדש!
המחיר של 30 שקל לא כולל מקלט, אבל אין צורך כי ה-NUC כולל מקלט מובנה.
כל מקלדת אלחוטית למחשב תתאים גם ל-NUC. מדובר במחשב לכל דבר. תבחר אתה את מה שהכי נראה לך.
עדיף לקנות בארץ בגלל האותיות בעברית על המקלדת. יש פתרון מכוער וזול של מדבקות ופתרון יקר וטוב של חריטת עברית. עולה 150-200 שקל, יותר מכל המקלדת ברוב המקרים...
קנה כבל HDMI בכמה דולרים באיביי. לא צריך להשתגע.

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”