מדריך רכישה באמזון לשירותכם (שאלות נפוצות) - הערות ומשובים יתקבלו בברכה

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
oris74 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9465
שם מלא: אורי

שליחה

@BrunPa
·כל התשובות נמצאות במדריך..

minime
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1626

שליחה

איך בדיוק מומלץ להחזיר מוצרים?
לא האמנתי שאני אגיע לזה אבל אני צריך להחזיר.
עד להדפסת הכתובת להחזרה ומכתב לפטור ממכס שיש להדפיס, הגעתי. לא ברור לי איך אני מדביק את זה על החבילה.
איך שולחים להם? הייתי בדואר וחוגגים על קנית קרטון מסכן וגם לא כ"כ סומך עליהם לאור הפרסומים האחרונים.
אילו עוד אפשרויות שילוח שפויות ישנן? אמזון גרמניה רושמים שיחזירו עד 8 יורו משלוח.
לא הגיוני בכלל מאחר והם לקחו קרוב ל-40 יורו ואני מחזיר רק חלק מהמוצרים.
למה אין להם שירות איסוף כאשר הם שולחים מוצר חליפי ?
יש פה מישהו עם ניסיון בהחזרת חבילה (לא צרור) לאמזון (DE) ?

satih
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 960

שליחה

הם נתנו לך עד 8 יורו? בד"כ אומרים שלח ותראה לנו קבלה, נחזיר את כל הסכום

את כל ההדפסות מדביקים על הקופסה החיצונית, בדיוק כמו בדואר שמגיע אליך

elandes
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 348

תתקשר אליהם - זה לא יפתר טוב בהתכתבות

שליחה

Germany: 08 00-3 63 84 69

"שפרחן זי אינגליש" תתכונן לגרמנים חמורי סבר ,שלא ילקקו לך כמו האמריקאים, אבל בסופו של דבר תקבל פיתרון הגיוני.

בהצלחה ותדווח פה איך היה.

minime
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אני רוצה לשלוח, אך לא דרך הדואר. עם אילו חברות מומלץ? יש לי שבועיים לדדליין...החבילה שכבה שבועיים.
הייתי שולח דרך הדואר אבל אני לא רוצה לקחת את הסיכוי שזה לא יגיע בזמן עד סוף שבוע הבא או בכלל.
חוץ מפדקס ו-DHL האם חברות קטנות עדיפות במחיר ?

satih
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 960

שליחה

אולי אני טועה אבל הזמן שנותנים זה זמן שעד אליו חייב לשלוח, לא זמן שזה חייב להגיע בו אליהם. כלומר אתה שולח עם מס מעקב עד זמן זה ונותן להם מס מעקב שיראו שנשלח

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7048

שליחה

תודה רבה על מדריך מצוין

taoyossi
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5224
שם מלא: יוסי ביטון

שליחה

מישהו מכיר את ההתחייבות הזו של אמאזון ?
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

firebird
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1488
שם מלא: firebird

שליחה

מניסיו כשראיתי ירידת מחיר למוצר שנשלח אלי ועדיין לא הגיע פניה קצרה לאמאזון וקיבלתי את ההפרש
אין מסך מושלם! כן, אני יודע שפעם היה ......
:wink:

elandes
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 348

זה הכל נכון. אבל ...

שליחה

תיזהרו לא להגזים!!!!!! גם אמזון עוקבת אחרי הפעילות שלכם, ומדרגת כל לקוח לפי הרווחיות שלה מולו. כשהיא מחליטה שהלקוח עבר את הגבול הוא מקבל מכתב בנוסח הבא:
careful review of your account indicates that you've requested refunds on a majority of your orders for a variety of reasons.

In the normal course of business, we expect there may be occasional problems. However, the rate at which such problems have occurred on your account is extraordinary, and it cannot continue. Effective immediately, your Amazon.com account is closed, and you will no longer be able to shop in our store.

All other accounts related to yours have also been closed. If you were to open a new account, it would also be closed. We will not accept the return of any additional orders placed under a new account, and we won't issue further refunds for those orders. We appreciate your cooperation.

Going forward, any questions must be directed to [email protected]. Please do not contact Amazon's Customer Service department, as they will no longer be able to assist you."

AmitB
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 31

שליחה

שלום לכולם
קניתי מוצר מאמזון ספרד ואני רוצה להחזיר אותו עקב פגם. פניתי אליהם והם הביאו לינק להדפיס כמה דברים.
בדף ההוראות יש שני משפטים שלא הבנתי והתרגום של גוגל לא ממש עוזר:

Incluye la etiqueta de envío en la parte de dirección del paquete, cubriendo cualquier dirección de envío o código de barras anterior sin tapar los demás lados.

Utiliza la dirección de la lista anterior y añade el importe de franqueo correspondiente.

חוץ מזה יש שני ריבועים לגזור עם הכתובת שלהם,שלי ופירוט תוכן החבילה (כנראה למכס) שכתוב עליהם COMMERCIAL INVOICE, הקטע המוזר הוא שיש שתיים כאלה זהים לחלוטין, מישהו רואה סיבה הגיונית למה? פשוט להדביק את שניהם על האריזה החיצונית?

בנוסף, יש Return Label שצריך לגזור ולכתוב את הפרטים שלי (לפי מה שהבנתי גם אותו צריך להדביק על האריזה החיצונית)
ואז בסוף יש ברקוד שכתוב שצריך להכניס אותו לתוך האריזה החיצונית. האם הדרך הכי טובה פשוט להדביק אותו על האריזה של המוצר עצמו?

מישהו כבר התנסה בהחזרה אליהם? לפי מה שאני רואה כל מדינה זה קצת שונה הדרישות למשלוח.
תודה

עריכה: הסתדרתי עם התמיכה בצ'אט לייב באנגלית. את הברקוד צריך להכניס לתוך האריזה, את ה Return label לכתוב שם וכתובת ולהדביק מבחוץ, ואת ה commercial invoice צריך גם להדביק בחוץ (מסתבר שהעותק השני מיועד לדואר או משהו בסגנון) וכמובן לדאוג שאין כל מיני פרטים על הקרטון אם הוא שומש למשלוח בעבר
יותר פשוט ממה שחשבתי.
נערך לאחרונה על ידי AmitB ב 25/08/2015 23:04, נערך פעם 1 בסך הכל.

minime
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

התקשרתי ל-DHL, כאשר ביקשתי שילוח זול יותר נענתי שזה DHL אקספרס מסירה למחרת.
40$ עד קילו, 2 קילו המחיר כבר מגיע ל-300₪...לא שוקלים במעמד האיסוף, אלא רק אצלם...
באתר של UPS גם הגעתי לאותו מחיר.
לא משתלם כמעט כפול מהערך...
נראה לי שחזרתי לאופציה של הדואר למרות שב-DHL אמרו לי שהדואר, יצא אותו מחיר ל-2 ק"ג וזמן ההגעה ארוך בהרבה.
:?
בדואר EMS עד 1 ק"ג, 123 ₪ לגרמניה (קבוצת יעד 3)
כל ק"ג נוסף 15₪ ...הזוי
עכשיו נשאר למצוא אריזה וללכת לדואר :?

lphf
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 33

שליחה

מה לגבי אמזון ארצות הברית האם רכישה מהם זהה לאמזון מאירופה מבחינת מיסים וכדומה

oris74 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

תקרא את המדריך...

lphf
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

קראתי את המדריך והשבוע רכשתי לראשונה מאמזון אז אני קצת לא בקיא בנושא, ברכישה מאמזון ארה"ב ניכו לי מיסים בתשלום והביאו לי מחיר סופי לאחר ניכוי מיסים ומשלוח,לא הבנתי את נושא המע"מ אני
אמור לשלם תוספת מע"מ בארץ?

oris74 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

לא - בכל רכישה מאמזון המחיר ששילמת הוא סופי.

ברכישה מאמזונים באירופה במעמד הרכישה מקבלים החזר על המע"מ.

בכל רכישה מאמזון (ארה"ב ואירופה) יתכנו החזרים לאחר רכישה במידה והמיסים שנגבו בפועל היו נמוכים יותר.

lphf
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

תודה על ההסבר.

ggme4
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 52

שליחה

היי,

קראתי את המדריך ואני בדרך להזמין מקרן קול מאמזון גרמניה. הפרש המחירים בין הארץ לחו"ל הוא פשוט מדהים אם לא מקומם...
הבנתי שמה שמופיע זה המחיר הסופי לתשלום, אבל מכיוון שזו הזמנה יחסית יקרה וזו הפעם הראשונה, אני רק רוצה לוודא שאכן עשיתי הכל נכון וזה המחיר הסופי לתשלום כולל מיסים, שילוח ושאר ירקות:

שאלה נוספת - השילוח הוא עד הבית או שצריך לאסוף אותו מאיפשהו?

המון תודה, שנה טובה וחג שמח!!
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

oris74 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

כן וכן

inonr
חבר פעיל במיוחד