דרושה במה..

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363

שליחה

Nba כתב:אז למה אתה מחכה חחח
...
מצטרף לשאלה. כמו שהסלון הזה נראה אין שום סיכוי שתצליח להשיג בו איזשהן תוצאות.
אתה רוצה במה? סאונדסטייג'? תצטרף לסלק את כל הפצ'פקעס (יידיש) מבין הרמקולים, להרחיק אותם טיפה מהקיר ולסובב אותם פנימה (TOE IN) כלפי המאזין.
התוצאה הטובה ביותר תתקבל בחדר האזנה ייעודי נטול ענתיקות ושאר מרעין-בישין, וכמו שאתה אומר זה לא יהיה בבית של ההורים...

td
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 223

שליחה

אצלי בבית הרמקולים נמצאים בחדר של 3X3 שמלא באין סוף דברים והרמקולים
דיי קרובים לקיר האחורי וקרובים מאוד לקירות הצדדים אבל עדיין יש לי במה מדהימה.
מהנסיון שלי במה זה קודם כול מגבר ורמקולים שיודעים לתת במה וזה אומר שגם אם
הרמקולים מסוגלים לייצר במה והמגבר לא מתאים אז לא תהיה במה.

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462

שליחה

אז תחשוב מה היה קורה בחדר יותר גדול והעמדה יותר מתאימה..

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363

שליחה

td כתב:אצלי בבית הרמקולים נמצאים בחדר של 3X3 שמלא באין סוף דברים והרמקולים
...
לא מדוייק - גם אצלי חדר דומה בגודלו ואני מקבל אימג'ינג מעולה, אבל להבדיל מפותח השרשור, אין לי אוסף של ענתיקות בין הרמקולים.

aviv007
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 541

שליחה

...
מסכים (Y) עם הקביעה שקודם כל המגבר והרמקולים חייבים לדעת לשחזר את הבמה,אך אין מה לעשות ומניסיוני ,על מנת לבנות במה רחבה דרוש מרחב מספק בין הרמקולים לקירות ,ובין עצמם! לגבי האימיג'ינג ,הנ"ל מקבל חשיבות פחותה.
מטרתו של הרמקול היא לשחזר לנו את את ההקלטה כפי שהיתבצעה באולפן ,כך שמיקום הכלים בחדרנו יהיה בהתאמה למיקומם בחדר ההקלטה . חדר קטן לא יוכל כביכול להכיל את כל הכלים על מיקומם המדויק ,מכיוון שאינו כגודלו של חדר ההקלטה.
! Ride with the wind of change

SONYES
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3055

רוצה במה !!!

שליחה

קנה לך אוזניות סנהייזר או AKG ה500 לערך ויש לך את הבמה הכי טובה בעולם לעומת מה שיש לך עכשו.

ממליץ אוזניה של סוני לא יקרה כל כך

MDR-X300/400/200
בהתאם לתקציב שלך ,
ופיתאום ויהיא אור!!!!!!!!!!

בברכה

cavi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673

שליחה

yairf כתב:
...
לא מדוייק - גם אצלי חדר דומה בגודלו ואני מקבל אימג'ינג מעולה, אבל להבדיל מפותח השרשור, אין לי אוסף של ענתיקות בין הרמקולים.
...
ה"ענתיקה" מצד ימין (המזנון) שווה יותר מכל המערכת שלי והיא "במשפחה" כבר הרבה שנים ככה שהדבר היחיד שיעוף החוצה זה אני והמערכת :) ..

אני אנסה לשחק עם זה קצת יום שבת ונראה מה יצא..

_falou_
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 230

שליחה

aviv007 כתב:
td כתב: מטרתו של הרמקול היא לשחזר לנו את את ההקלטה כפי שהיתבצעה באולפן ,כך שמיקום הכלים בחדרנו יהיה בהתאמה למיקומם בחדר ההקלטה . חדר קטן לא יוכל כביכול להכיל את כל הכלים על מיקומם המדויק ,מכיוון שאינו כגודלו של חדר ההקלטה.
...
ואתה בטוח שבכל הקלטה שאתה שומע המוסיקאים בכלל עמדו אחד ליד השני בזמן ההקלטה? אולי חלק מהם הוקלטו בנפרד?
אם תראה מוסיקאים בחדר הקלטות תראה שהמיקום שלהם לעיתים אקראי לחלוטין והבמה שאתה מקבל בהקלטה לא משחזרת בהכרח את מיקומם בחדר. הבמה שאת המקבל בהקלטה היא תוצאה של עבודת הטכנאי באולפן "שבונה" את הבמה לפי הבנתו.
...

_falou_
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

cavi כתב:ה"ענתיקה" מצד ימין (המזנון) שווה יותר מכל המערכת שלי .
...
חכה! עוד שדרוג, שניים, שלושה והעלות של המזנון תהיה זניחה יחסית למערכת... :D

aviv007
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 541

שליחה

"ואתה בטוח שבכל הקלטה שאתה שומע המוסיקאים בכלל עמדו אחד ליד השני בזמן ההקלטה? אולי חלק מהם הוקלטו בנפרד?
אם תראה מוסיקאים בחדר הקלטות תראה שהמיקום שלהם לעיתים אקראי לחלוטין והבמה שאתה מקבל בהקלטה לא משחזרת בהכרח את מיקומם בחדר. הבמה שאת המקבל בהקלטה היא תוצאה של עבודת הטכנאי באולפן "שבונה" את הבמה לפי הבנתו.[/quote]"

falou
מסכים לחלוטין עם מה שאתה אומר.ציינתי זאת בפוסט הקודם שהבמה היא בעיקר תוצר של עבודת עריכה מושקעת בזמן ההקלטה.ההסבר שנתתי די מסביר את הצד השני שבעניין ,כאשר ההקלטה מתבצעת ללא "המשחקים" של טכנאי הסאונד (נפוץ בהקלטות ישנות ).
! Ride with the wind of change

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772

שליחה

aviv007 כתב:
...
מסכים (Y) עם הקביעה שקודם כל המגבר והרמקולים חייבים לדעת לשחזר את הבמה,אך אין מה לעשות ומניסיוני ,על מנת לבנות במה רחבה דרוש מרחב מספק בין הרמקולים לקירות ,ובין עצמם! לגבי האימיג'ינג ,הנ"ל מקבל חשיבות פחותה.
מטרתו של הרמקול היא לשחזר לנו את את ההקלטה כפי שהיתבצעה באולפן ,כך שמיקום הכלים בחדרנו יהיה בהתאמה למיקומם בחדר ההקלטה . חדר קטן לא יוכל כביכול להכיל את כל הכלים על מיקומם המדויק ,מכיוון שאינו כגודלו של חדר ההקלטה.
...
ברשותך אתקן משהו קטן.

ברוב ההקלטות הנגנים לא רק מקליטים נגנים בניפרד אלה אפילו בימים שונים , מיקום המיקרופן בחדר בהחלט אינו משפיע , רק הטכנאי קובע את הסאונד סטייג' של ההקלטה.

בכדי ליצור מרחב של הכלים חשוב מאוד להדגיש את הזמר במרכז {לרוב מתבצעת הקלטת מונו לשירה וכך יש הדגשה על הכלים הממוקמים במרחב הבמה..

_falou_
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

aviv007 כתב:falou
מסכים לחלוטין עם מה שאתה אומר.ציינתי זאת בפוסט הקודם שהבמה היא בעיקר תוצר של עבודת עריכה מושקעת בזמן ההקלטה.ההסבר שנתתי די מסביר את הצד השני שבעניין ,כאשר ההקלטה מתבצעת ללא "המשחקים" של טכנאי הסאונד (נפוץ בהקלטות ישנות ).
...
הנה מאמר רלוונטי שעל פניו עושה לי שכל ואני מסכים איתו:
http://www.stereophile.com/asweseeit/1206awsi/

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772

שליחה

אחלה מאמר , אבל אם תשים לב שהוא מדבר על סוג הקלטה מאוד ספציפי שבו כל הנגנים מנגנים ביחד.

אני מדבר על הקלטות סטנדרטיות ולא רק הקלטות אודיופיליות. (Y)

לגבי המאמר הוא נכון מאוד ואתה צודק אם תתיחס רק אליו , אבל ישנן עוד טכניקות הקלטה שונות.

כל אחת טוב וכל אחת מתאימה לסיגנון מוסיקה שונה..

קולומביה רקורד לדוגמה עובדים עם אולפנים שמחזיקים ציוד של מנלי ומיקרופונים מאוד איכותיים של נויימן , בניהם אולפני הדט'רו באנגליה ועוד כמה אולפנים בברזיל שנחשבים לאיכותיים לכן ההקלטות שלהם נחשבות לטובות , אך חשוב לציין שהטכנאים של קולומביה רקורד מגיעים לאולפן לביקורת איכות , ולכל טכנאי ישנה את השיטה שלו והוא משפיע מאוד על ההקלטה , כך שלא משנה באיזו שיטה תקליט יכול בהחלט להיות שגם באולפנים הטובים בעולם תוציא תוצאה זהה לאולפן בישראל. (Y)
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462

שליחה

סחטיקה על הידע המקיף...
(Y)

_falou_
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

נמר כתב:אחלה מאמר , אבל אם תשים לב שהוא מדבר על סוג הקלטה מאוד ספציפי שבו כל הנגנים מנגנים ביחד.

אני מדבר על הקלטות סטנדרטיות ולא רק הקלטות אודיופיליות. (Y)

לגבי המאמר הוא נכון מאוד ואתה צודק אם תתיחס רק אליו , אבל ישנן עוד טכניקות הקלטה שונות.

כל אחת טוב וכל אחת מתאימה לסיגנון מוסיקה שונה. (Y)
...
כמובן שכל זה לא רלוונטי למוסיקה בה אין נגנים בכלל או חלק מהסאונד מופק אלקטרונית.

עם זאת, גם אני לא מתייחס להקלטות אודיופיליות אלא לאופן הקלטה שפעם פעם היה הסטנדרט. יושבים באולפן עם מקרופונים ומנגנים (וכמובן בהופעה חיה).

אני סבור (בכלל לא בטוח, כי חסר לי ידע עובדתי, אבל סבור) שהיכן שהוא במרדף אחר פירוט, אחר חריקת המיתר, ציקצוק השפתיים ורחש תנועת הברגים של הכסא עליו יושב נגן השליש, איבדו ההקלטות המוסיקה את העיקר - חווית השמע הכוללת, על כל חוסר השלמות שלה.
גם אנחנו כמאזינים (לפחות אני) חטאנו בזה שבמקום להקשיב למוסיקה אנחנו מחפשים את הפירוט. זה כמו להתפעל בקריאת ספר מהתחכום התחבירי ועושר השפה במקום לשים לב לתוכן ולרעיון המובע בכתיבה.

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”