sansui 220 שתילת PRE OUT?

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166

שליחה

כל הזמן הזה אתה עובד עם הצילום המטושטש שבקישור? נסה כאן - אולי גם תצליח לראות משהו... :)

תמונה

סימנתי לפי ההבנה המוגבלת שלי את הבלוקים העיקריים. בירוק את הגברת הפונו וכפי שציינת אחראים לכך הטרנזיסטור 2SC402 והמנורה 12AX7. הבלוק האחראי ל-tone control בצהוב וכל ההגברה (מה שרואים ממנה) באדום. באליפסה הכחולה נמצא הבאלנס שרוכב במקביל על הווליום.

הלוגיקה של להפריד את הטון קונטרול מההגברה כדי לקבל pre-out, בנקודה שנבחרה, ביציאה מבלוק ה-tone-control - כלומר אחרי הבאלנס, למיטב שיפוטי, נכונה. ייתכן שהשגיאה שם היא באופן החיבור עצמו?

האם תוכל לסמן מהיכן בדיוק (בתוך האליפסה הכחולה) - ביצעת את החיבורים? (מספיק ערוץ אחד לצורך ההסבר).

raniburg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434

שליחה

החיבורים מסומנים בירוק, למטה מצד ימין
אם ה6AQ8 שאינו משתתף בהגברה, מגביר עוד שלב את הפונו, הוא אמור היה גם להגביר את הCD בהתאמה :מבולבל:
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
אני לא זז מכאן עד סוף הצד

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

raniburg כתב:אם ה6AQ8 שאינו משתתף בהגברה, מגביר עוד שלב את הפונו, הוא אמור היה גם להגביר את הCD בהתאמה
...
גם אני חשבתי על זה, וזו גם המסקנה שלי. המנורה 6AQ8 לא אמורה לשחק כאן תפקיד. בכל מקרה אנחנו לא רוצים שהיא תשחק כאן תפקיד. אל ה-pre-out אמור להגיע ה-phono לאחר הגברה של ה-12AX7 בדרגת הפונו וה-AUX מגיע כ-line ללא כל מניפולציה. לעומת זאת, אנחנו כן רוצים את תפקוד בלוק ה-tone control...

הרכבתי את משקפי הראייה שלי, השתמשתי בזכוכית מגדלת, העתקתי את הציור והגדלתי פי חמש... ועכשיו אני רואה. תודה! :)

אני לא בטוח עכשיו... סתם 'תחושה' אבל לפי מה שאני רואה בשרטוט (הזעיר) שלך ביצעת חיבור אחד מהוויפר של הבאלאנס וחיבור שני מקו ה-common של הטון קונטרול. הבעיה (???) היא אולי שהחיבור האחרון יושב קצת רחוק מידי פנימה בתוך דרגת ההגברה לאחר R-68. יכול להיות שהמסלול הזה כבר עבר ב-6AQ8 ובמיקום הזה כבר יש הנחתה? אולי כדאי לקרב את החיבור לטון קונטרול בצמוד לבאלנס לפני R-68 ולפני C-19?

raniburg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

בציור הירוק חיבור ה common , מופיע שם לשם הפשטה , במציאות משכתי חיבור מאזור נגדי הקטודה של ה 12AX7
זאת אומרת R52 C59
את הסיגנל אכן חיברתי לזחלן של הבאלאנס, כפי שמופיע בשרטוט
אולי כדאי לקרב את החיבור לטון קונטרול בצמוד לבאלנס לפני R-68 ולפני C-19?
...
אני מבין שהתכוונת לC79 .... הצלחת גם אתה להוציא לי את העניים :twisted:

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

כן. C-79. לאחר התיקון שלך אכן שמתי לב שטעיתי בזיהוי המספר. טל"ח...
תוכל למדוד מתח במיקומים השונים ולנסות לזהות הבדל. לדעתי במיקום הנוכחי יש הנחתה.
מה אומר? יש סיכוי שזה ישפר את ההתנהגות של הווליום?
שנקרא לילדים הגדולים של הפורום?

raniburg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

מה אומר? יש סיכוי שזה ישפר את ההתנהגות של הווליום?
שנקרא לילדים הגדולים של הפורום?
...
למרות שהמצב כרגע לא ממש בעייתי, תמיד טוב לדעת יותר...
לי נראה שזה עניין של תיאום עכבות בין ה 220 ל דיינקו , כפי ש KOSH כבר ציין

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

מכיוון שזה לא דחוף - זה לא נורא, אבל עכשיו זה כבר נהיה מעניין. :)

להבנתי קוש התכוון לתאום עכבות של הראש? יכול להיות שאני טועה, אבל תאום עכבות בין ה-pre להגברה אמור להתבטא בכל המקורות המחוברים ל-pre - לא כך?

את עניין ההנחתה קל למדוד. זו בדיקה של מתח בשני מיקומים שונים. דרוש מחולל אותות uסינוס של' נניח, 1KHz שמחברים לכניסת phono. אפשר למדוד מתח ביציאה מה-tone control במיקומים השונים ולהשוות. לי אין מחולל (לבושתי) - אפשר בלי. אני משתמש בתקליט טסט שמוציא תדר ידוע, או ב-CD שהקלטתי עליו תדר שהורדתי מהרשת. בהזדמנות, אם זה יהיה רלוונטי, אולי תוכל למצוא תשובה לשאלה המקורית.

raniburg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

בעניין העכבות - ממה שהבנתי שקניתי את הדיינקו, יש משמעות לתאום בין הפרה לבינו
יתכן שהבדל בין העכבות , מדגיש את השוני בין האינפוטים, או במילים אחרות - את הפונו צריך להגביר הרבה כדי להתגבר על העכבה, בעוד שהדיסק כבר מגיע מוגבר מאוד יחסית לפונו

סיפור אחר לגבי ה 220...
אחרי שתילת הבורר בין pre out להגברה רגילה, בדקתי את המכשיר ובמצב ''רגיל'' שמעו גרוע בערוץ השמאלי, צליל חלש ,חסר באסים ומעוות , מיד חשדתי בכישורי ההלחמה שלי, או חיבור לא נכון של ההארקה
שוב פתחתי מלמטה בדקתי, הכל מחובר כמו שצריך
נזכרתי בדבריו של קוש לגבי המכשיר הארור, פתחתי מלמטה והתחלתי לחפש קבלים סוררים, ללא הצלחה
טוב.... אולי אחת המנורות גוססת, ידעתי שיש לי רביעיית ecl82 NOS שקניתי בזמנו, אחליף כדי לשלול, פתחתי ,הפעם גם מלמעלה... כדי לגלות שאחת המנורות יצאה מהסוקט שלה בעקבות כל הטלטולים והיא מתגלגלת לה ברחבי הרסיבר:דביל:
בהזדמנות זאת החלפתי את כל הרביעיה והבעיה נפתרה
המכשיר הזה משום מה מזכיר לי את האוטו הזה

[img2=712x487]http://images.thetruthaboutcars.com/201 ... 12x350.jpg[/img2]

harel
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
שם מלא: harel

שליחה

הי טל,
ה"אוטו הזה" נמכר כאן תחת השם סובארו GSR או GL בשנת 1973.
היו שני דגמים שנבדלו בהספק המנוע.
ה GL היה בעל מנוע רגיל של דגם הסאדן "DL"
ה GSR היה בעל המנוע השרירי יותר עם שני קרבורטורים כפולים, והיה באותה עת "חביב הגנבים" מס' 1. מכונית מהירה מאוד שבאותה תקופה ללא ABS, כריות אויר ללא טמבונים "נסוגים" או אמצעי בטיחות אחרים היתה גם די מסוכנת (אבל כיפית לנהיגה).
שני הדגמים אגב הגיעו עם "גיר רגיל" ו 4 הילוכים קדימה.. למה? ככה...:-( היבואן לא נתן תשובות לאף אחד גם לא למפקדה ממונה...

קוריוז - בכדי לגנוב כזה אוטו הית צריך זוג מספריים של עבודות יד (הקטנות והפשוטות האלו). :-)
איכות המנעולים היתה כל כך - ירודה, שהיית פשוט "תוקע" להב מספריים אחד מסובב ופותח דלת.
תוקע להב מספריים שני לסוויטש - מסובב, מניע ונוסע...
TOO BAD, אבל אחרי כמה שנים וכמה אמצעי ביטחון החגיגה נפסקה.
לא... זה לא ידוע לי מניסיון...:D - הניסיון שלי היה בעבודה בעסק משפחתי בסוכנות סובארו מהראשונות בארץ.
ראה פוסטים נוספים שלי ב "סטריאו ישראל" בפייסבוק
האזנה טובה - גם לווינטאג'!

raniburg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

בילדותי בבאר שבע היו מכנים את הדגם הזה ''סובארו כלב'' ?! אני משער שהמראה החיצוני הזכיר למישהו פרצוף של כלב ...(?)

harel
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
שם מלא: harel

שליחה

:-( :-) שתי סיבות למה "סובארו כלב"
בשעת הגניבה היו רצים אחרי הגנב/האוטו וצועקים: "הסובארו!!, הסובארו!!! .. יה כלב!!!"
השנייה - אחרי הגניבה: כשהיו כבר מוצאים את האוטו - היו עושים ממנו "מלונה לכלב" כי לא היה שום דבר אחר לעשות איתו...
(הם גם החלידו נורא באותם שנים)
ראה פוסטים נוספים שלי ב "סטריאו ישראל" בפייסבוק
האזנה טובה - גם לווינטאג'!

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”