כיול 2 סאבים בעזרת אודיסי

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
shlomibbb
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 381
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #21 

שאלה: האם המיקרופון של הכיול לא אמור לכוון ל 75DB?
אם כיוונתי לפני, לשיטתך, האם הכיול לא משנה את זה על פי הניתוח שלו?
האם גם בכיול פיוניר יש לכוון לפני הכיול?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17934
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #22 

shlomibbb כתב:שאלה: האם המיקרופון של הכיול לא אמור לכוון ל 75DB?
אם כיוונתי לפני, לשיטתך, האם הכיול לא משנה את זה על פי הניתוח שלו?
האם גם בכיול פיוניר יש לכוון לפני הכיול?
...
·

הכיול משנה את הווליום ברסיבר עצמו , בהתאם לנתונים האקוסטים שהוא קולט מהחדר ובהתאם לרמקולים האחרים שקיימים, כאשר נקודת ההתחלה היא ה 75DB (או ווליום על אמצע) ,שכיוונת לפני תחילת הכיול.

לגבי הפיוניר ובכן הפיוניר לא מתעסק בתדרי הסאב שהם מתחת ל 63HZ . למה? אין לי מושג ככה החליטו שם.

נסה לפעול באותה השיטה גם עבור הפיוניר יתכן והעסק יוכיח את עצמו ויתכן שלא.

נ.ב

זו לא שיטה שלי.
זה תהליך המומלץ על ידי חברת אודסי עצמה.

urik79
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4320
שם מלא: אורי
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 130 פעמים

שליחה #23 

יואב,
בהרצת רעש לבן וכייון הרמקולים ל 75DB, מה צריך להיות הווליום ברסיבר?
כל מה שרציתי כל מה שקניתי
כל מה שאספתי זה לא מספיק
כל מה ששמרתי כל מה שחמדתי
בסוף הבנתי זה לא מספיק

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #24 

urik79 כתב:יואב,
בהרצת רעש לבן וכייון הרמקולים ל 75DB, מה צריך להיות הווליום ברסיבר?
...
·

תראה אצלי למשל במהלך הכיול אין השפעה של הווליום בפרוססור .
בזמנו, שהיה לי רסיבר של HK ,בהוראות שם היה רשום לכוון את ה MASTER ל 0DB ולהריץ כיול .
הבעיה שזו עוצמה מטורפת ולכן כיוונתי אותו לעוצמה שאני בדרך כלל נוהג להאזין לה .

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8130
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #25 

istarmini כתב:
...
...
·

לא מבין.
אצלי ב XT32 שני הסאבים מחוברים.
לפני תחילת הכיול אני נדרש לכוון כל אחד מהם ל 75DB ללא צורך לכבות .
בתחילת הכיול הוא מודד סאב אחד לאחר מכן את השני ולאחר מכן מאחד אותם לאחד
מאיפה הגיע ה 72DB ?
...
יואב לא לכעוס ! :-)
האודיסי בפרוססור שלך כולל את הפונקציה sub eq ht שזה אומר שאודיסי מכיילת או מסוגלת לכייל כל סאב בנפרד. ב x3000 אין את זה ולכן המערכת מבחינתה מכיילת סאב אחד גם אם פיצלת את הסיגנל לשני סאבים.
הדרך הנכונה להגיע ל 75db בערוץ ה lfe עם שני סאבים שמקבלים אותו סיגנל זה לכייל כל אחד מהם 3db פחות. בסופו של דבר שניהם יחד יתנו כפול עוצמה ב db שזה בדיוק ה 3db שמביאים אותך מ 72db ל 75db..

למי ששאל מה צריך להיות הווליום ברסיבר בזמן הבדיקה - אין מדמעות. האודיסי מתעלמת מהכל. מי שרוצה את זה רשמית אשלח לינק לריאיון עם קריס מאודיסי שעונה גם על זה.
נערך לאחרונה על ידי Lior_M ב 10/02/2015 13:42, נערך פעם 1 בסך הכל.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #26 

Lior_M כתב:
...
...
יואב לא לכעוס ! :-)
האודיסי בפרוססור שלך כולל את הפונקציה sub eq ht שזה אומר שאודיסי מכיילת או מסוגלת לכייל כל סאב בנפרד. ב x3000 אין את זה ולכן המערכת מבחינתה מכיילת סאב אחד גם אם פיצלת את הסיגנל לשני סאבים.
הדרך הנכונה להגיע ל 75db בערוץ ה lfe עם שני סאבים שמקבלים אותו סיגנל זה לכייל כל אחד מהם 3db פחות. בסופו של דבר שניהם יחד יתנו כפול עוצמה ב db שזה בדיוק ה 3db שמביאים אותך מ 72db ל 75db..

·
...
·

חס וחלילה לא כועס ,פשוט רציתי להבין.

כלומר כיוון שלהם ל 75DB יגרום ל OVER ?

אחלה למדתי משהו חדש.

הרסיבר הזה הוא לא X.2 ? כלומר אין לו יציאות ל 2 סאבים נפרדים?

(G) פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2402
נתן תודות: 210 פעמים
קיבל תודות: 198 פעמים

שליחה #27 

לרסיבר יש שתי יציאות נפרדות לשתי סאבים.
אז מה בסוף, לכייל לפי 75db או?
נערך לאחרונה על ידי (G) ב 10/02/2015 13:47, נערך פעם 1 בסך הכל.

urik79
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4320
שם מלא: אורי
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 130 פעמים

שליחה #28 

@istarmini
·אוקיי.

אני יודע שאצלי שמתחילים את הכיול הוא אוטומטית מעלה את העוצמה ברסיבר ל 0DB.

אני גם עשיתי כיוון ל 75 DB (אמנם עם אפליקציה) לפני התחלת הכיול. אבל נראה לי שעשיתי את זה בערך ב מינוס 20.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #29 

G-FORCE כתב:לרסיבר יש שתי יציאות נפרדות לשתי סאבים.
אז מה בסוף, לכייל לפי 75db או?
...
·

בהסתמך על ההסבר של ליאור ומאחר שיש לך 2 סאבים כוון ל 72DB .

מי שיש לו סאב אחד יכוון ל 75DB

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #30 

istarmini כתב:

...
...
·

בהסתמך על ההסבר של ליאור ומאחר שיש לך 2 סאבים כוון ל 72DB .

מי שיש לו סאב אחד יכוון ל 75DB
...
הרבה רסיברים קוראים לעצמם X.2 אבל זה קשקוש כי הם בסך הכל מפצלים את הסיגנל כמו שאתה יכול לעשות ב 3 שקלים עם Y Cable. שים לב שלא ניתן לשלוט על כל יציאה בנפרד.
בגדול אם אין לרסיבר אפשרות כיול לכל סאב בנפרד כדוגמת ה sub eq ht של אודיסי זה מקביל למעשה ליציאה אחת עם y cable שמחובר לשני סאבים.
אם זה המצב אזי עבור שני סאבים , בשלב הראשוני צריך להביא כל אחד מהם ל 72db. את זה חיבים לעשות עם כל אחד בנפרד. כששניהם יחד יפעלו הם יתנו בדיוק עוד 3db שזו הדרישה ההתחלתית של אודיסי לכיול ערוץ ה LFE. במצב הזה כששניהם יפעלו, מערכת הכיול אמורה להראות 75DB (במסך הראשון למי שיש אודיסי ).
בקיצור אני לא מכיר שום דרך להביא שני סאבים ל 75db ללא שליטה מהרסיבר או ממערכת הכיול על כל אחד מהם בנפרד.
הקולנוע שלי

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14363
נתן תודות: 992 פעמים
קיבל תודות: 1222 פעמים

שליחה #31 

מעניין מה שאתה אומר...
אצלי הרסיבר מתייחס לכל סאב בנפרד, כמובן גם בכיול (RX-A2010ׂ).
אבל הרי גם הרעש הלבן במהלך הכיול נשלח לסאב אחד, ועובר לסאב השני.
כלומר לכל אחד מהם נקבעים ערכים בנפרד ולא יחד....אז קשה לי להאמין שהרסיבר יוריד אחד מהם ב 3DB בסופו של הכיול כי כאמור אין מדידה של מע' הכיול ששנייהם עובדים יחד.
דווקא ברסיברים הפשוטים יותר שהסיגנל/רעש לבן בתהליך הכיול יוצא משני הסאבים ביחד, אפשר להגיע לעוצמה רצוייה כי המדידה היא לא בנפרד.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #32 

טלHD כתב:מעניין מה שאתה אומר...
אצלי הרסיבר מתייחס לכל סאב בנפרד, כמובן גם בכיול (RX-A2010ׂ).
אבל הרי גם הרעש הלבן במהלך הכיול נשלח לסאב אחד, ועובר לסאב השני.
כלומר לכל אחד מהם נקבעים ערכים בנפרד ולא יחד....אז קשה לי להאמין שהרסיבר יוריד אחד מהם ב 3DB בסופו של הכיול כי כאמור אין מדידה של מע' הכיול ששנייהם עובדים יחד.
דווקא ברסיברים הפשוטים יותר שהסיגנל/רעש לבן בתהליך הכיול יוצא משני הסאבים ביחד, אפשר להגיע לעוצמה רצוייה כי המדידה היא לא בנפרד.
...
ענית בעצמך. הרסיבר שלך שולט על שתי היציאות. מערכת הכיול מבצעת כיול לכל אחד בנפרד להלן שולחת רעש לבן לכל סאב בנפרד.
אני לא יודע מה קורה במצב כזה אבל רוב הסיכויים שמערכת הכיול מורידה 3db בכל אחד מהם אחרת אין לי מושג איך אפשר להגיע למצב שבו אתה מכוייל כמו שצריך.
שוב , לגבי רסיברים עם שתי יציאות לא נשלטות בנפרד אין לך ברירה אלא לעשות את זה ידנית אחרת אתה מתחיל את הכיול כאשר ערוץ ה lfe הוא 78db ולא 75db. מתמטיקה פשוטה.

יש דף של אודיסי שמדבר על זה הנה סעיף f2

[left]

f)2. How do I connect and set up two subwoofers?

This depends on which version of MultEQ you use. If you are fortunate enough to use XT32, then (with the exception of Onkyo's 818 unit) you have an AVR or prepro designed specifically to be able to EQ two subs thanks to the inclusion of an Audyssey feature called Sub EQ HT. XT32+Sub EQ HT measures the delays and levels of each sub independently and then EQs them together in the room as a pair. In this case, connect one sub to each sub outlet on your unit, tell your unit you have two subs connected (in the menus not by whispering into its grilles) and then run XT32, following the onscreen instructions. It is recommended to run identical subs or subs with very similar critical performance specifications because if one sub has significantly different (i.e. inferior) performance, the combined performance of the two subs could be degraded.

NOTE: if you have the Onkyo 818, this has a slightly different Audyssey implementation to other XT32-equipped units. It has a full implementation of XT32 but it does not have the SubEQ HT feature which every other (at the date of this FAQ edit) XT32-equipped unit has. SubEQ HT sets levels and distances individually and as this is not the case for the Onkyo 818, the setup procedure described in b) below should be used.

If you have the MultEQ or MultEQ XT version of Audyssey, things are more complicated - see below.

If you have an AVR with two sub outputs, the way these sub outputs is wired internally may fall into one of two categories: the two subs may be:

a) two genuinely independent sub outputs or they may simply be

b) connected internally as if by an 'internal Y-cord' (see below).

Consult your AVR user manual to determine which method your AVR uses.

If your AVR uses method a) above, then follow the procedure below. An example of AVRs using this method of connection is the Onkyo x007 range.

Setup for 'method a)' AVRs:

For AVRs wired by method a) you will get best results by connecting both subs to ONE outlet on your AVR with a Y-cord. This applies even if your unit has two sub outlets - simply use Sub Outlet A or 1. This is because these AVRs allow Audyssey to set the levels and distances separately for each sub, but also then go on to create individual correction filters for each sub separately. This is not ideal because we want the subs to be EQd as a pair, working together in the room, not as two distinct subs each "doing their own thing".

Using a Y-Cord adapter:

When you run MultEQ or MultEQ XT in this type of AVR, you will find that by using a Y-cord connector Audyssey now pings both your subs as if they are one and sets the level and distance as if they are one and then goes on to EQ them as if they are one. This also means that it is highly recommended to use identical subs, if possible, and place them equidistant from the Main Listening Position or very close together (collocated). Because Audyssey MultEQ XT cannot set the levels and the delays individually, you can see why it is a good idea for the subs to be equidistant from the Main Listening Position and identical to each other, or have very similar critical performance specifications. It is also important to set the levels on both subs so that they are the same, before you do the Audyssey calibration. One way to do this is to run a test tone from your AVR or a calibration disc with one sub switched off. Set the active sub so that it reads about 72dB using a Sound Pressure Level meter located at the Main Listening Position. Then switch that sub off and repeat the procedure for the second sub. It is vital that you do this step or your subs will be unbalanced'. If you aim for 72dB on each sub then you will allow for the greater output from the pair. MultEQ and MultEQ XT will adjust the sub trim to the appropriate level when doing the calibration.

Setup for 'method b)' AVRs:

For AVRs wired using method b), you may connect each sub to its own output on the back of the AVR. This is identical to using a Y-cord as described above. AVRs which use this method of wiring are all Denon units with Audyssey MultEQ or MultEQ XT and dual sub capability. Please follow the instructions under the heading 'Using a Y-cord adapter' above (but with each sub connected to its own AVR sub output of course).

As a general rule of thumb, if you have MultEQ or MultEQ XT in your AVR and are unsure of how it is wired, use a Y-cord for best results.

Some versions of MultEQ XT (eg Onkyo) allow for setting up dual subs with an on-screen configuration before the full set of measurements are taken. If so, then this is the best way to get the levels of the subs right before starting the calibration.

You will get better results if you are able to position the subs in the room in the best possible locations prior to running MultEQ or MultEQ XT. Sub positioning is outside the scope of this FAQ but there are many articles available on the net by googling.[/left]

http://audysseyfaq.blogspot.co.il
הקולנוע שלי

(G) פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #33 

כרגע אני לא הולך לרכוש מד spl, הדיוק האודיופוני לא קריטי בשבילי.
בפניי שתי אפשרויות לכיול, הראשון - לשים את החוגה של הסאב על החצי ולכוון את הרסיבר ל-75db.
כמו שהאודיסי ממליץ.
אפשרות שניה - בעזרת אפליקציה של מד spl לכוון את הסאבים.
מה עדיף?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #34 

שתי האלטרנטיבות רעות באותה מידה. :roll:

מצד אחד, כיוון הסאב לחצי והרסיבר ל-75dB לא אומר שום דבר לגבי העוצמה בפועל של הסאב (מנסיוני אחרי כיול של כמה וכמה סאבים, חצי ווליום בסאב זה כמעט תמיד יותר מדי). מצד שני, מדידת SPL באמצעות אפליקציה תוך הסתמכות על מיקרופון של טלפון שמכוייל לאופטימום בטווח התדרים הקטן מאוד של הקול האנושי. גם במקרים החריגים שהמיקרופון של הנייד שלך כן "שומע" באסים, הוא בכל מקרה לא הולך לעשות זאת ברמה המינימלית הנדרשת ממיקרופון כיול למדידות SPL בתדרים הנמוכים.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #35 

G-FORCE כתב:כרגע אני לא הולך לרכוש מד spl, הדיוק האודיופוני לא קריטי בשבילי.
בפניי שתי אפשרויות לכיול, הראשון - לשים את החוגה של הסאב על החצי ולכוון את הרסיבר ל-75db.
כמו שהאודיסי ממליץ.
מה עדיף?
...
זה ממש לא מה שאודיסי עושה.
עם האודיסי מגיע מיקרופון שעקומת ההענות שלו ידועה לאלגוריתם של האודיסי. לפני הכיול נשלח test tone לערוץ ה lfe ומתקבלת קריאה על המסך של העוצמה הנמדדת. בשלב הזה השינוי צריך להתבצע מהסאב ואך ורק מהסאב או על ידי שינוי כפתור העוצמה או על ידי הזזתו או על ידי שניהם. בסוף הקריאה צריכה להיות 75db.
בכל מקרה ברסיברים עם אודיסי כל שינוי ברסיבר בשלב הזה חסר משמעות כי האודיסי מתעלמת ממנו.
הקולנוע שלי

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #36 

G-FORCE כתב:כרגע אני לא הולך לרכוש מד spl, הדיוק האודיופוני לא קריטי בשבילי.
כמו שהאודיסי ממליץ.
מה עדיף?
...
·

למה לא לרכוש SPL ?
זה כזה פריט זול והכרחי לתחביב שלנו(בלי קשר לדיוק האודיופוני שאתה זקוק לו) , שאני לא באמת מבין למה אתה לא רוצה לרכוש אותו אבל כאמור זו זכותך והחלטה שלך.

בלעדיו יהיה לך קשה לבצע כיול מייטבי וחבל.

בהצלחה

MeniBI
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 663
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #37 

istarmini כתב:
...
...
·

למה לא לרכוש SPL ?
זה כזה פריט זול והכרחי לתחביב שלנו(בלי קשר לדיוק האודיופוני שאתה זקוק לו) , שאני לא באמת מבין למה אתה לא רוצה לרכוש אותו אבל כאמור זו זכותך והחלטה שלך.

בלעדיו יהיה לך קשה לבצע כיול מייטבי וחבל.

בהצלחה
...
·
היי יואב,
האם המד הזה יעשה את העבודה לדעתך?
http://www.ebay.com/itm/251834633142?_t ... EBIDX%3AIT

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #38 

MeniBI כתב:
...
...
·
היי יואב,
האם המד הזה יעשה את העבודה לדעתך?
http://www.ebay.com/itm/251834633142?_t ... EBIDX%3AIT
...
·

אני הייתי הולך על זה

http://www.amazon.com/RadioShack-Digita ... irectional

שגם הוא לא המדוייק ביותר אבל נותן כיוון טוב. יש ברשת טבלאות שכולל ערכי תיקון עבורו ,בהתאם לתדרים השונים.

מד SPL מדוייק עולה הון תועפות

(G) פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #39 

אוקיי, שכנעת אותי.
אני ארכוש מד spl ובינתיים אכייל רק עם המיקרופון של האודיסי
למרות וכמו שציינתי לפני כן, בגרסת multieq xt במהלך הכיול הוא רק מבקש ממני
לשים את הרסיבר על חצי עוצמה מבלי לציין רמת db.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #40 

G-FORCE כתב:למרות וכמו שציינתי לפני כן, בגרסת multieq xt במהלך הכיול הוא רק מבקש ממני
לשים את הרסיבר על חצי עוצמה מבלי לציין רמת db.
...
זאת נקודת פתיחה לכיול אוטומטי בהינתן שאין לך מד SPL... מה שאתה יכול לעשות זה רק כיול ראשוני באמצעות אודיסי, ולבצע רק מדידה אחת ואז Calculate. אם אתה מקבל ערכי קיזוז dB גבוהים עבור הסאב (כל דבר מעל 9dB, לחיוב או לשלילה), כדאי לתקן את העוצמה קודם כל בסאב עצמו, ואז להריץ שוב כיול עד שמתקבלים ערכים קצת יותר שפויים.

במילים אחרות, שים את הסאב על חצי עוצמה ואת הרסיבר על רפרנס; בצע כיול אודיסי "בסיסי" של מדידה אחת ואז חישוב עוצמות; אם לדוגמה קיבלת תוצאה של 11dB- עבור הסאב, אתה צריך להחליש את בורר העוצמה בסאב עצמו ואז להריץ שוב כיול בסיסי כדי לבדוק כיצד מטופל ערוץ הסאב אחרי שינוי העוצמה שביצעת.

כשתגיע לקיזוז סביר של הסאב באודיסי (מומלץ לא יותר מפלוס/מינוס 6dB לצורך העניין), אז אפשר להריץ כיול אודיסי מלא.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”