איפה למקם את הסאב ובאיזו דרך?
-
shaby
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2093
- נתן תודות: 292 פעמים
- קיבל תודות: 54 פעמים
קניתי את המתאם האלחוטי.
אני מעוניין לשאול אתכם בנוגע למיקום הסאב:
כשהשידה הותקנה לא לקחתי בחשבון את גובה הסאב.
אני מתלבט מה לעשות:
1. דרך "כאב הראש" בה אני צריך לפרק את השידה ולהתקינה גבוה יותר. מה שאומר = פגיעה באסתטיות.
2. למקם במיקום כלשהו בסלון (הקטן) כמו בקרן הקיר ליד הספה או במקום באמצע בין קיר הטלוויזיה והספה.
מה שאומר (ואולי אני טועה) = פגיעה בחווית השמע.
תודה רבה על זמנכם.
אני מעוניין לשאול אתכם בנוגע למיקום הסאב:
כשהשידה הותקנה לא לקחתי בחשבון את גובה הסאב.
אני מתלבט מה לעשות:
1. דרך "כאב הראש" בה אני צריך לפרק את השידה ולהתקינה גבוה יותר. מה שאומר = פגיעה באסתטיות.
2. למקם במיקום כלשהו בסלון (הקטן) כמו בקרן הקיר ליד הספה או במקום באמצע בין קיר הטלוויזיה והספה.
מה שאומר (ואולי אני טועה) = פגיעה בחווית השמע.
תודה רבה על זמנכם.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14364
- נתן תודות: 992 פעמים
- קיבל תודות: 1222 פעמים
אז כנראה לא הבנת.
אם אתה חופשי להניח את הסאב איפה שתחפוץ...
אז פשוט מניחים אותו על הספה במקום הישיבה שלך ומסתובבים בחדר עד ששומעים הכי טוב את הבאסים. בדיוק במקום הזה מציבים את הסאב.
אם אתה חופשי להניח את הסאב איפה שתחפוץ...
אז פשוט מניחים אותו על הספה במקום הישיבה שלך ומסתובבים בחדר עד ששומעים הכי טוב את הבאסים. בדיוק במקום הזה מציבים את הסאב.
-
shaby
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2093
- נתן תודות: 292 פעמים
- קיבל תודות: 54 פעמים
אני לא בטוח שהבנתי ולכן אחזור בשנית ואשמח אם תאשר זאת: מציבים את הסאב לצד/ליד הספה ומפעילים קטע מסרט/שיר עם באס ומנסים להבחין באיזו נקודה בסלון שומעים הכי טוב את הבאס ובאיזור של אותה הנקודה מציבים את הסאב.
** "באיזור" משום שלא נציב אותו באמצע הסלון..
תודה רבה.
** "באיזור" משום שלא נציב אותו באמצע הסלון..
תודה רבה.
- טלHD
- גורו

שוב לא הבנת.
נחזור שוב.
1. שמים את הסאב על הספה בדיוק במקום שאתה יושב בדרך כלל.
אם הספה רכה, אפשר לשים עליה משהו קשיח שהסאב ישב טוב עליו ולא יזוז/יפול/יתנדנד.
2. משמיעים קטע/ים משופעים בבאס ומסתובבים בחדר (הולכים/זוחלים על ארבע על מנת שגובה האוזן תהיה קרובה ככל שניתן לגובה הסאב כשיונח על הרצפה), ושומעים באיזה מקום (שאתה מוכן ויכול להניח בו את הסאב בסוף) שומעים את הבאס הכי טוב.
3. במקום הזה בדיוק, מציבים את הסאב.
נחזור שוב.
2. משמיעים קטע/ים משופעים בבאס ומסתובבים בחדר (הולכים/זוחלים על ארבע על מנת שגובה האוזן תהיה קרובה ככל שניתן לגובה הסאב כשיונח על הרצפה), ושומעים באיזה מקום (שאתה מוכן ויכול להניח בו את הסאב בסוף) שומעים את הבאס הכי טוב.
3. במקום הזה בדיוק, מציבים את הסאב.
- טלHD
- גורו

בכיף... רק תעדכן בסוף איך הסתדר לך...ומה התוצאה.
- avioren
- חבר ותיק

- תגובות: 2556
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 127 פעמים
הפתרון הזה נראה לי קצת בעייתי, בלי קשר למגבלת המיקום שבעייתי אצל רב האנשים, הבעיה העיקרית כפי שאני רואה אותה, היא בכך שהסאב כוייל מלכתחילה במיקום מסויים, לצורך הדוגמא ,מימין לרמקול הימני במרחק 3 מ, מנק' הצפיה.טלHD כתב:שוב לא הבנת.
נחזור שוב.
3. במקום הזה בדיוק, מציבים את הסאב....
הרי כשתבצע את הבדיקה שהצעת, סביר להניח שהמיקומים בהם נשמע הכי טוב את הסאב יהיו ברדיוס של 3מ' מהסאב, ולכן הפתרון קצת בעייתי.
תקנו אותי אם אני טועה...
אני לא מספיק עשיר לקנות מוצרים זולים.
- טלHD
- גורו

·avioren כתב:הפתרון הזה נראה לי קצת בעייתי, בלי קשר למגבלת המיקום שבעייתי אצל רב האנשים, הבעיה העיקרית כפי שאני רואה אותה, היא בכך שהסאב כוייל מלכתחילה במיקום מסויים, לצורך הדוגמא ,מימין לרמקול הימני במרחק 3 מ, מנק' הצפיה.......
הרי כשתבצע את הבדיקה שהצעת, סביר להניח שהמיקומים בהם נשמע הכי טוב את הסאב יהיו ברדיוס של 3מ' מהסאב, ולכן הפתרון קצת בעייתי.
תקנו אותי אם אני טועה......
אתה טועה.
הכל תלוי במבנה החלל הספציפי.
- epony
- חבר במועדון 10K

@avioren - מבצעים את תהליך מיקום הסאב האופטימלי טרם הכיול.
- avioren
- חבר ותיק

- תגובות: 2556
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 127 פעמים
אוקיי תודה.
אז באותו עיניין, וכנראה שבכל זאת אצטרך לבדוק זאת.
יש לי שני מקומות אפשריים למיקום סאב :
1. מלפנים צד שמאל (שזה די הסטנדרט) וכך הוא ממוקם היום.
2. אופציה שניה שאני שוקל ,להעביר את הסאב יחד עם משדר אלחוטי, לצד הספה, כלומר משמאל לצופה.
השאלה אם המיקום לצד הספה לא יוצר בעיה ,כך שמי שיושב בצד שמאל של הספה (ספה לשלושה) נמצא פחות ממטר מהסאב, בעוד מי שיושב בצד ימין מרוחק כ 2.5 מ' בקירוב.
אני מבין שבכל מקרה יש פערים במרחקי המאזינים בכל מערכת, אך במקרה של סאב בודד, זה נראה לי פער משמעותי בחווית השמיעה בין שני המאזינים/צופים שציינתי.
מבחינה עיצובית ופרקטית של החדר (חדר משחקים/צפיה בסרטים) המיקום השני יותר נוח.
אז באותו עיניין, וכנראה שבכל זאת אצטרך לבדוק זאת.
יש לי שני מקומות אפשריים למיקום סאב :
1. מלפנים צד שמאל (שזה די הסטנדרט) וכך הוא ממוקם היום.
2. אופציה שניה שאני שוקל ,להעביר את הסאב יחד עם משדר אלחוטי, לצד הספה, כלומר משמאל לצופה.
השאלה אם המיקום לצד הספה לא יוצר בעיה ,כך שמי שיושב בצד שמאל של הספה (ספה לשלושה) נמצא פחות ממטר מהסאב, בעוד מי שיושב בצד ימין מרוחק כ 2.5 מ' בקירוב.
אני מבין שבכל מקרה יש פערים במרחקי המאזינים בכל מערכת, אך במקרה של סאב בודד, זה נראה לי פער משמעותי בחווית השמיעה בין שני המאזינים/צופים שציינתי.
מבחינה עיצובית ופרקטית של החדר (חדר משחקים/צפיה בסרטים) המיקום השני יותר נוח.
אני לא מספיק עשיר לקנות מוצרים זולים.
- epony
- חבר במועדון 10K

יש פערים בחווייה של מאזינים שונים בכל הרמקולים, לא רק בסאב. דווקא בסאב זה בד"כ הרבה פחות קריטי בגלל שהתדרים לא כיווניים, בעוד שמאזין שיושב בזווית של יותר מ-30 מעלות ביחס למסך כנראה מפסיד לא מעט סאונד מהסנטר ומהצד הרחוק של החדר. הכיול כמעט בהגדרה אופטימנלי ל-sweet spot.