באיזה רמקול אוכל לקבל במה רחוקה מהאוזן ?
- aloni
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
בתוספת כמה אלפים אתה יכול לבדוק את הסונוס גראנד פיאנו ביד שניה.
HiFiMusic IL
- drambuie
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 818
האם הרמקולים שלך נוספו למאגר?aloni כתב:בתוספת כמה אלפים אתה יכול לבדוק את הסונוס גראנד פיאנו ביד שניה....
"להתעצבן זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים"
Every passing moment is another chance to turn it all around" Vanilla sky"
- aloni
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
HiFiMusic IL
- drambuie
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 818
ולסיכום - לך לשמוע רמקולים!pizi כתב:חברה לסיכום באיזה רמקול הקבל LAID BACK עם בס בשרני ומיד מלטף ?
אני רוצה להוסיף שאין עליכם
באותה מידה שיצאתי משוגע מהחיפוש![]()
ככה אני מודה לכם על העזרה המסורה תודה רבה...
עד שלא תשמע - לא תבין, ולא צוכל להחליט.
שוב, ממליץ לבוא עם הגברה שלך לפיוז (יש להם באמת מבחר ענק) ותשמע רמקולים עד שלא ייצא עשן
סתאאאם..
תלך, תשמע, ותהנה מהתהליך!
בהצלחה!
"להתעצבן זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים"
- logankungfu
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
קח בחשבון שמיקום הבמה של הרמקול (קדמית או אחורית), מעבר לפקטור של אופי הרמקול, מאוד תלויה באקוסטיקה.
לדוגמה, הרמקולים שלי נותנים, כל עוד יש קיר במרחק של, נניח, חצי מטר מאחוריהם- במה שהיא בין נייטרלית לפרונטלית.
אם אני ממקם אותם כך שהקיר האחורי רחוק מאוד, כ 2 מטר מאחוריהם) וניסיתי- הפלא ופלא, הבמה נוטה לאחור ומתמקמת במרחק (למיטב הערכתי) של כחצי מטר + מאחורי הרמקולים.
חזרתי על הניסוי עם זוג אחר של רמקולים- והתוצאה היתה דומה. הם נטו לקחת את הבמה עוד יותר לאחור, הרבה יותר (לפחות מטר אחורה), ברגע שהקיר האחורי היה מאוד רחוק. משהקיר האחורי היה קרוב- הבמה נעשתה נייטרלית.
המסקנה שלי- אתה חייב להאזין לרמקול בתאים אקוסטיים קרובים ככל האפשר לחדר ההאזנה שלך, או שלא תוכל לדעת באמת.
בהצלחה.
לדוגמה, הרמקולים שלי נותנים, כל עוד יש קיר במרחק של, נניח, חצי מטר מאחוריהם- במה שהיא בין נייטרלית לפרונטלית.
אם אני ממקם אותם כך שהקיר האחורי רחוק מאוד, כ 2 מטר מאחוריהם) וניסיתי- הפלא ופלא, הבמה נוטה לאחור ומתמקמת במרחק (למיטב הערכתי) של כחצי מטר + מאחורי הרמקולים.
חזרתי על הניסוי עם זוג אחר של רמקולים- והתוצאה היתה דומה. הם נטו לקחת את הבמה עוד יותר לאחור, הרבה יותר (לפחות מטר אחורה), ברגע שהקיר האחורי היה מאוד רחוק. משהקיר האחורי היה קרוב- הבמה נעשתה נייטרלית.
המסקנה שלי- אתה חייב להאזין לרמקול בתאים אקוסטיים קרובים ככל האפשר לחדר ההאזנה שלך, או שלא תוכל לדעת באמת.
בהצלחה.
- כרמי
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1150
- שם מלא: כרמי
סליחה שאני מתפרץ כאן - אתמול שמעתי את DALI SUITE 2.8 ואשמח לדעת חוות דעת נוספת של משתמש על הרמקול הזה.pizi כתב:זה בדיוק מה שאני מחפש מה שליאור רשם
רק רמקול שיהיה לו מיד כמו DALI SUITE + בס יותר שמן מלא...
החיים זה מה שקורה לנו,
שאנחנו עסוקים בתכנון דברים אחרים.
שאנחנו עסוקים בתכנון דברים אחרים.
- KOOKE
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2262
בתקציב שלך הייתי מנסה את הדאלי IKON 6 (סדרה גבוהה יותר מהסויט).
יש לי את הרמקולים האלו והם בחלט נותנים במה אחורית. הם ממוקמים אצלי במרחק של כ- 40 ס"מ מהקיר האחורי ועדיין הבמה היא אחורית.
יש להם יופי של באס מבלי להאפיל ולהעלים את המיד והגבוהים. ייתכן ובהתחלה הם יישמעו לך קצת בהירים מדיי (מדגישים את הגבוהים) אבל לאחר ההרצה של כ- 100 שעות הרמקול התאזן אצלי מבחינה טונאלית.
אצלי הרמקולים מחוברים לרסיבר ימאה RXV995 שידוע בצליל בעל אופי בהיר והמקור הוא DVD של אונקיו ולא CDP ייעודי. בכל זאת כיום אני מאד מרוצה מהרמקול ומאופי הצליל שלו. עם הגברה טובה יותר וייעודית לסטריאו ועם נגן CDP ייעודי אני מניח שהם יישמעו אפילו יותר טוב ועוד יותר "מלטפים".
ניתן לשמוע את הרמקולים האלו אצל פיוז בגבעתיים ואצל סינימה פרדיסו בנמל תל אביב.
אפילו בספר ההוראות של הרמקולים ההמלצה היא למקם את הרמקולים כשהם פונים ישר קדימה וללא הטיה פנימה לכיוון המאזין - ככל הנראה להמלצה זו יש חלק בהשגת הבמה האחורית.
שלמה
יש לי את הרמקולים האלו והם בחלט נותנים במה אחורית. הם ממוקמים אצלי במרחק של כ- 40 ס"מ מהקיר האחורי ועדיין הבמה היא אחורית.
יש להם יופי של באס מבלי להאפיל ולהעלים את המיד והגבוהים. ייתכן ובהתחלה הם יישמעו לך קצת בהירים מדיי (מדגישים את הגבוהים) אבל לאחר ההרצה של כ- 100 שעות הרמקול התאזן אצלי מבחינה טונאלית.
אצלי הרמקולים מחוברים לרסיבר ימאה RXV995 שידוע בצליל בעל אופי בהיר והמקור הוא DVD של אונקיו ולא CDP ייעודי. בכל זאת כיום אני מאד מרוצה מהרמקול ומאופי הצליל שלו. עם הגברה טובה יותר וייעודית לסטריאו ועם נגן CDP ייעודי אני מניח שהם יישמעו אפילו יותר טוב ועוד יותר "מלטפים".
ניתן לשמוע את הרמקולים האלו אצל פיוז בגבעתיים ואצל סינימה פרדיסו בנמל תל אביב.
אפילו בספר ההוראות של הרמקולים ההמלצה היא למקם את הרמקולים כשהם פונים ישר קדימה וללא הטיה פנימה לכיוון המאזין - ככל הנראה להמלצה זו יש חלק בהשגת הבמה האחורית.
שלמה
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- LiorShap
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3068
KOOKE , אתה בטוח ש IKON סידרה גבוהה יותר מ SUITE ??
מבלי לפגוע ברמקולים שלך , כשאני מסתכל על ה SUITE 2.8 הוא נראה לפחות חיצונית
עולה על ה IKON בהרבה. מבחינת עיצוב יוקרתי. אבל זה טעם אישי. לא שמעתי אותם ולא את
שלך , כך שאני לא יודע לגבי הסאונד מי טוב יותר.
מבלי לפגוע ברמקולים שלך , כשאני מסתכל על ה SUITE 2.8 הוא נראה לפחות חיצונית
עולה על ה IKON בהרבה. מבחינת עיצוב יוקרתי. אבל זה טעם אישי. לא שמעתי אותם ולא את
שלך , כך שאני לא יודע לגבי הסאונד מי טוב יותר.
- KOOKE
-
- חבר ותיק

ליאור
אני לא נעלבתי ואכן גם לטעמי סידרת SUITE נראית הרבה יותר טוב ויותר יוקרתית מסידרת הIKON אבל ראה בקישור המצורף (האתר של חברת דאלי) את כל הסדרות שלהם החל מהרמקולים הבכירים ועד לנמוכים. לדעתם הIKON הנה סדרה בכירה יותר.
לסדרת הIKON יש טוויטר כפול טוויטר כיפה ("דום") וטוויטר ריבון שלקוחים מסידרת הHELICON הבכירה עוד יותר של דאלי. לכן, ככל הנראה, סידרת הIKON נחשבת לסדרה בכירה יותר מSUITE בליין של דאלי.
http://www.dali.dk/int/page191.aspx
שלמה
אני לא נעלבתי ואכן גם לטעמי סידרת SUITE נראית הרבה יותר טוב ויותר יוקרתית מסידרת הIKON אבל ראה בקישור המצורף (האתר של חברת דאלי) את כל הסדרות שלהם החל מהרמקולים הבכירים ועד לנמוכים. לדעתם הIKON הנה סדרה בכירה יותר.
לסדרת הIKON יש טוויטר כפול טוויטר כיפה ("דום") וטוויטר ריבון שלקוחים מסידרת הHELICON הבכירה עוד יותר של דאלי. לכן, ככל הנראה, סידרת הIKON נחשבת לסדרה בכירה יותר מSUITE בליין של דאלי.
http://www.dali.dk/int/page191.aspx
שלמה
- LiorShap
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3068
שלמה
אחרי שבדקתי יש צדק בדבריך אם מסתמכים על הסדר שהם פירסמו את הרמקולים באתר.
אחרי בירורים אצל היבואן , שתי הסדרות נחשבות באותה רמה מבחינת המחיר וההבדל
הוא בעיקר מבחינת אופי הצליל. לאחד מתאים IKON לשני SUITE , אולי זה קשור לסגנון
המוזיקה וכו'. אבל שוב , אני חייב להודות שהעיצוב קצת בילבל אותי. ה SUITE נראה רמקול
של 15K ולא של 7-8 ..
לגבי הטוויטר , לסדרה SUITE יש טוויור של SCANSPEAK - יש האומרים שאחרי ששומעים
אותו קשה להיפרד ממנו.. אני לא שמעתי אבל בקרוב אעשה זאת.
ליאור.
אחרי שבדקתי יש צדק בדבריך אם מסתמכים על הסדר שהם פירסמו את הרמקולים באתר.
אחרי בירורים אצל היבואן , שתי הסדרות נחשבות באותה רמה מבחינת המחיר וההבדל
הוא בעיקר מבחינת אופי הצליל. לאחד מתאים IKON לשני SUITE , אולי זה קשור לסגנון
המוזיקה וכו'. אבל שוב , אני חייב להודות שהעיצוב קצת בילבל אותי. ה SUITE נראה רמקול
של 15K ולא של 7-8 ..
לגבי הטוויטר , לסדרה SUITE יש טוויור של SCANSPEAK - יש האומרים שאחרי ששומעים
אותו קשה להיפרד ממנו.. אני לא שמעתי אבל בקרוב אעשה זאת.
ליאור.
- KOOKE
-
- חבר ותיק

קודם כל האוזניים (ולפעמים גם העיניים) הם השופט הכי טוב ולא משנה המיצוב של רמקול כזה או אחר.
בכל אופן כדי לקבל מידע מדוייק על מיצוב הרמקולים של דאלי אני ממליץ לפנות ליצרן ולא להסתמך רק על דברי היבואן.
מבחינת רמת מחיר - בחו"ל IKON6 עולים יותר מאשר SUITE2.8 . אם נדייק כ- 1,500$ לעומת כ - 1,000$ .
שלמה
בכל אופן כדי לקבל מידע מדוייק על מיצוב הרמקולים של דאלי אני ממליץ לפנות ליצרן ולא להסתמך רק על דברי היבואן.
מבחינת רמת מחיר - בחו"ל IKON6 עולים יותר מאשר SUITE2.8 . אם נדייק כ- 1,500$ לעומת כ - 1,000$ .
שלמה