שיתוף ערוצי לווין ברשת הביתית

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
Kitty
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 323

שליחה

ufffnick כתב:
...
...
·

כן, אפשרי.
לשרת mumudvb יש שתי תצורות עבודה, האחת נקראת Multicast שמשדר את כל הערוצים על הרשת, וכל קליינט מאזין לערוץ שמעניין אותו או unicast בו כל קליינט מבקש מהשרת את הערוץ שמעניין אותו.
Multicast מאוד שימושי כשיש מספר קליינטים במקביל, אחרת סתם מעמיס על הרשת.
אני משתמש בunicast וגם כש3 קליינטים מבקשים ערוץ שונה בdvbt, עדיין העומס לא מתקרב למה שmulticast יוצר.
...
אני גם עומד לפני מהלך דומה, של מעבר ללווין ושיתוף ערוצים לקליינטים שונים ברשת דרך שרת.

אם אני מבין נכון, multicast / unicast הם דרכים שונים להזרים את הערוץ דרך השרת..
השאלה היא האם ניתן באותו טיונר (נגיד DVB-S) לקלוט ולהזרים מספר ערוצים במקביל, לקליינטים שונים
ממה שקראתי הדבר אפשרי בDVB-T, בהנחה שהערוצים הם תחת אותו mux, לא הצלחתי להבין האם נכון הדבר עבור DVB-S
ואם כן, האם גם כאן יש מגבלה כלשהיא? (לדוגמא, האם כשקולטים ממספר לווינים [עמוס ואחרים] עם טיונר אחד - ניתן יהיה לצפות רק בערוצים מלווין אחד במקביל, ולא בכולם?)

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4894

שליחה

@Kitty
·
לא ניסיתי עדיין את אופציית הלוויין אז קשה לי לענות לגבי מספר לוויינים.
מבחינת שיתוף ברשת זה אמור לעבוד בדיוק כמו dvb t

vic1234
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2143

שליחה

@Kitty
יהיה ניתן לשתף רק ערוצים שנמצאים על אותו ה"תדר" Transponder
בדיוק כמו בDVB-T

לדעתי לא כדאי לשתף ערוצים מהלווינים מהסיבה הפשוטה
שלדוגמה רק ערוץ 2 ו 10 נמצאים על אותו התדר
בשביל לשתף בו זמנית רק 4 ערוצים כבר תצטרך יותר מ DVB-S אחד

Kitty
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 323

שליחה

אוקי, אז למעשה אם נרחיב את הדוגמא שלך, כל הערוצים שנמצאים בטבלה תחת אותו התדר (עמודה שמאלית) ניתן לראות במקביל: http://www.lyngsat.com/Amos-3.html

מה שמוביל אותי לשאלה הבאה, האם ניתן יהיה מאותה צלחת להזין 2 טיונרים כך שכל אחד מהם עצמאי? כלומר לפצל את כבל ההזנה, כפי שאני מכיר שקיים בעולם הטלויזיה בכבלים? ובכך ניתן לצפות בשתי "תדרים"?
האם נכון להניח שמס' הטיונרים הוא כמס' ה"תדרים" שאפשר לצפות במקביל?

mbd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3601

שליחה

אם אתה רוצה 2 טיונרים שכל אחד מהם יעבוד באופן עצמאי אתה חייב LNB עם 2 יציאות לכל
לווין שאתה רוצה לקלוט. כל יציאה מתחברת לטיונר אחר. ישירות או דרך דייסיק.
החריג היחידי זה לדוגמא YES אשר מעבירים את השידורים מעמוס רק ב V ואז ניתן להשתמש
בבית במפצל רגיל ולהעביר כל פיצול לטיונר אחר. בדיוק כמו ש YES עושים בבתים. זאת גם
הסיבה ש YES החליטו להשתמש רק ב V חוסך להם הרבה כסף והרבה עבודה. [פחות ציוד וציוד פשוט]
לסיכום . אם אתה רוצה לקלוט גם V וגם H באותו הזמן בממירים/טיונרים שונים אתה חייב LNB עם 2/3/4
יציאות לפי מספר הטיונרים. אם מדובר ביותר מלווין אחד אתה חייב דייסיק. לווין אחד יכול להתחבר ישירות
לטיונרים.

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”