בית חכם z-wave עזרה בבניית מערכת

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
cafri
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1137
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #121 

igory כתב:@cafri
@rotman24
יש טריק פשוט שמאפשר לשדר קוד של כיבוי/הקלקה של מזגן בכל שלט שיש בו טיימר.
פשוט מתכנתים את הטיימר להדלקה/כיבוי בעוד שתי דקות ומקליטים את הקוד המשודר.

הקושי העקרי הוא שקשה לדעת בתוך הדקה מתי השלט משדר את הקוד ומודול של REMOTEK יוצא ממוד לימוד די מהר. כדי לפתור את זה הייתי מוציא את הסוללה מהשלט לכמה דקות עד שהשעון היה מתאפס. אחרי זה בהכנסת הסוללה הייתי מפעיל את הטיימר של שעון היד שלי ואז הייתי מתכנן את השלט לכיבוי/הדלקה ב זמן 00:02
(חצות ושתי דקות). ברגע שטיימר בשעון היד שלי היה מגיע לשתי דקות השלט היה שולח את הפקודה, כך שכל מה היה צריך זה להפעיל מוד לימוד של REMOTEK כ-15 שניות שלפני שליחת הקוד.

עם מספיק סבלנות זה עובד

איגור
...
@igory

זה רעיון מעניין, אבל אני חושב שאצלי אני צריך ליישם אותו קצת אחרת, ואני רוצה להבין אם זה לא יגרום לבעיה אחרת.

לפי מה שכתבת, נראה כאילו השלט שולח פקודה למזגן כאשר הגיע הזמן (לפי הטיימר) להדליק / לכבות את המזגן. זה לא נשמע לי הגיוני, משום שמה יקרה אם השלט אינו נמצא בטווח המזגן?

במזגן שלי, למיטב ידיעתי, כאשר אני מתכנת טיימר בשלט, השלט שולח למזגן באותו רגע את השעה הנוכחית, ואת תכנות הטיימר (הדלקה ו/או כיבוי), כאשר אני לוחץ על SET בשלט.
באופן כזה, המזגן "יודע" מתי הוא יצטרך להדלק / לכבות, ואין יותר צורך בשלט.

המשמעות, אם אני מבין נכון, שבמקום פקודת כיבוי, אני יכול לתכנת בשלט טיימר לכיבוי בעוד דקה/שתיים ולתת לRemotec לקלוט את הפקודה שהשלט שולח כאשר אני לוחץ SET.

הבנתי נכון?

בהנחה שהבנתי נכון, נראה לי שזה עלול לגרום לבעיה אחרת:

תכנות הטיימר במזגן שלי הוא מחזורי. במילים אחרות, אם כיוונתי אותו (באמצעות השלט) להדלק בשעה 06:00 ולכבות בשעה 07:00, הוא יבצע את זה כל יום.
כתוצאה מכך, אם במקום פקודת כיבוי רגילה הRemotec ישלח את פקודת הטיימר לכיבוי בעוד דקה / שתיים, הדבר יגרום למזגן לכיבוי באותה שעה כל 24 שעות, עד אשר אבצע תכנות אחר של הטיימר.

אני מפספס משהו?

rotman24
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1084
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #122 

cafri זה בדיוק מה שרציתי לכתוב.
השלט רק מכוון טיימר אבל לא מכבה / מדליק את המזגן בפועל.

BOBHAS
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 74
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #123 

rotman24 כתב:
...
...
מה לגבי FIBARO HOME CENTER ?

כמו כן , היכן ואיך רכשת את המוצרי קצה?

מה הפתרון שלך למצלמות אבטחה? איזה מצלמות יש לך והאם הן אלחוטיות בלבד? כמו כן , איך פתרת את עניין החשמל למצלמות?

תודה

·
...
בתחילה הגישה שלי היתה ללכת על fibaro. בהמשך הבנתי שלא אמצא שם פתרונות לתכנות יותר מורכב. במבט לאחור אני יכול לומר שזה היה נכון מבחינתי גם לאור כמות הפלאג-אינים שמצאתי והתקנתי (שאין ככ בפיברו בשלב זה). רק הבקר הגדול fibari center 2 מאפשר כתיבת משהו דומה ל luaa הבקר lite לא מאפשר זאת כלל אלא שימוש במה שהם נותנים שאני מניח שהוא די רחב אבל לא custom made. כמו שרציתי הציוד שלהם באמת מאד מתקדם ועילי וכנראה יותר plug n play עם חוסר גמישות מסויימת בצד השני. בסופו של דבר הגישה שלי היא של בית חכם ולא של ממשק הפעלה נוח מה שהלך יותר לכיוון עמוק של התמודדות עם כתיבת conditions ב Pleg. זה כאמור דבר ממש מעולה שדורש בהתחלה זמן והתמודדות מסויימת אבל לא ראיתי כמוהו לא בפיברו ולא באוטומיישן הרגיל ולא אפשרי כפתרון נוח ב luaa.
החלטתי ללכת על ציוד יחסית זול היכן שלא נדרש תחכום (מפסקים כפולים) של aeontec ושל TKB. בקרי תריס זה דבר יותר מורכב ומצאתי שאלה של TKB יחסית מתוחכמים (שמתי דגש על אפשרות לקבוע מיקום התריס באחוזים זה די אמין ב TKB לא מוצלח ב aeontech). גלאי עשן ומים (דליפה) אקח מפיברו (עדיין לא התקנתי). בקר דימר ומתג 3kw לקחתי מפיברו (מפתיע שהמתג 3kw שלהם לא מדווח את העומס!). מגנטים של aeontech הם טובים מאד - לא צריך לשלם יותר לפיברו על זה. מצלמה חיצונית עם PTZ לקחתי של foscam עם wifi - חשמל לקחתי מהתאורה בגינה. הזמנתי בחבילות קטנות בדואר רגיל מארהב ועד כה הכל הגיע.
·

BOBHAS
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #124 

cafri כתב:לגבי השאלות של הממשק של הHome Center לעומת הVera, ראשית אומר שלא ראיתי את הHC בפעולה (חוץ מסרטונים), אך יש תמימות דעים שהממשק שלה משמעותית ידידותי יותר ואינטואיטיבי יותר בהשוואה לVera.

אולם, לדעתי השאלה כמעט ואינה רלוונטית, ואני אסביר:

לגבי ביצוע ההגדרות:[/b]
כאשר רוצים להוסיף device חדש או תרחיש חדש, השאלה רלוונטית רק אם מדובר בתרחיש מאוד בסיסי (למשל: לסגור את התריס כל יום בשעה 20:00, להדליק את האור בכל פעם שהדלת נפתחת).

כאשר מדובר בתרחישים מורכבים יותר, כמו שרשם BOBHAS , יהיה צורך בכתיבת קוד, ואז ידידותיות הממשק אינו רלוונטי.

יחד עם זאת, עבור Vera קיים הPLEG שBOBHAS כתב עליו (וגם אני משתמש בו), ואחרי שמבינים איך להגדיר בו מבינים שניתן להגדיר איתו כל דבר ולהגיע לתרחישים מאוד מורכבים.

לגבי שימוש יומיומי:[/b]
הרעיון בבית חכם, וזה דבר שהבנתי רק אחרי שהפנו את תשומת ליבי לכך ולאחר שהתחלתי להשתמש, הוא שהבית יהיה חכם, כלומר שהבית ידע מה אתה צריך שהוא יעשה.

כיצד אתה בודק את כל מה שקשור למזג האויר (טמפרטורה, עננים, שמש, גשם)? האם באמצעות הWorld Weather Plugin?

אני סבלתי בעבר מהרבה איתחולים, שנבעו משימוש מוגבר בזכרון.
לאחר שפניתי לעזרה בפורומים, גיליתי ששימוש בPlugins גורם לזלילת זכרון (הרבה יותר מDevice-ים) והיתה תמימות דעים שהWorld Weather Plugin ידוע כזולל זכרון .

אני מניח שיהיה לך קשה לוותר עליו, משום שנראה שהרבה תרחישים שלך עושים בו שימוש, אך אם אתה באמת משתמש בו וגם אצלך הVera הגיע לקצה גבול הזכרון, אולי שווה לך להשתדרג לVera3, או לחלק את העומס לבקר נוסף (או לשדרג לVera Edge לאחר שיתייצב).
...

מסכים לגמרי עם מה שכפרי כתב כאן למעלה זו גם הגישה שלי.

אני משתמש ב weather plugin של Weather Undergroung. הוא לא עושה לי בעיה (למעט פעם אחת שהיתה תקלה ובלילה לא היה נתון טמפרטורה ואז לא התמלא תנאי להפעלת הבויילר - זה היה קצת לא נעים. שיניתי גישה והחלטתי שבעונת החורף יהיה זמן מינימלי שפועל בסנריו רגיל ללא קשר למזג האוויר ורק תוספות הזמן נקבעות על פי מדרגי הטמפ ומצב העננות).
לגבי האיתחולים יש לי vera3 (לא משחק עם הבדל של כמה מאות שקלים בלב של המערכת - הזול תמיד יוצא יקר בדברים כאלה) שיש לו יחסית זיכרון גדול ובכל זאת הוספתי זיכרון דרך חיבור usb ונראה שזה מצמצם את הבעיה.

BOBHAS
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #125 

cafri כתב:
...
...
@BOBHAS

עוד דבר שחשבתי עליו - כתבת שכאשר הVera נתקע אתה צריך לעבור ולוודא שהמצב של כל הטיימרים תקין.

האם אתה משתמש בPLEG בשעות מדוייקות, או בInterval?
אחד היתרונות של שימוש בInterval הוא שאם יש אתחול בדיוק בזמן המיועד, PLEG יבצע זאת לאחר שהבקר יעלה.
...
זה נכון כאשר יש סנריו כמו הדלקת אורות שצריך לעבוד בזמן מסויים. אבל יש לא מעט מצבים שבחלק מסויים של היום (שעת ערב) יש פעולות כגון פתיחת / סגירת בית שצריכים להתרחש כתוצאה של אירוע אחר ואז חייבים להגדיר חלון זמן. אפילו הגדרת חלון זמן כ schedule עם interval לא יעזור כי אם אין time stamp במערכת שזה קרה אז הפעולה שאמורה להתרחש כתוצאה של משהו אחר - לא תתרחש. ואז צריך לעבור בכל הפלגים וליצור את ה time stamp כדי שזה ייכנס לתוקף.
·

cafri
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #126 

BOBHAS כתב:
...
...
החלטתי ללכת על ציוד יחסית זול היכן שלא נדרש תחכום.

מגנטים של aeontech הם טובים מאד - לא צריך לשלם יותר לפיברו על זה.

הזמנתי בחבילות קטנות בדואר רגיל מארהב ועד כה הכל הגיע.
...
@BOBHAS

אני בדיוק מתכוון להזמין מגנט לדלת של פיברו. אתה ממליץ ללכת על Aeontech?

היכן אתה מזמין ציוד מארה״ב בתדר אירופאי?

cafri
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #127 

BOBHAS כתב:
...
...
זה נכון כאשר יש סנריו כמו הדלקת אורות שצריך לעבוד בזמן מסויים. אבל יש לא מעט מצבים שבחלק מסויים של היום (שעת ערב) יש פעולות כגון פתיחת / סגירת בית שצריכים להתרחש כתוצאה של אירוע אחר ואז חייבים להגדיר חלון זמן. אפילו הגדרת חלון זמן כ schedule עם interval לא יעזור כי אם אין time stamp במערכת שזה קרה אז הפעולה שאמורה להתרחש כתוצאה של משהו אחר - לא תתרחש. ואז צריך לעבור בכל הפלגים וליצור את ה time stamp כדי שזה ייכנס לתוקף.
·
...
אתה יכול לתת דוגמה ספציפית?

אתה מדבר על ארוע שקרה רגעית, ועד שהבקר סיים לעלות הארוע כבר לא מתקיים?

BOBHAS
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #128 

cafri כתב:
...
...
אתה יכול לתת דוגמה ספציפית?

אתה מדבר על ארוע שקרה רגעית, ועד שהבקר סיים לעלות הארוע כבר לא מתקיים?
...
נניח שיש סדרה של actions שאמורים לפתוח (או לסגור) את הבית באופן מסויים בשעות הערב (15 דקות לפני השקיעה t-15 עד שעה 21:30). למשל בשעות אלה לסגור או לפתוח רק את תריסי קומת הכניסה עם תאורות מתאימות ליציאה (נכבה אחרי שיוצאים) או נדלק כשנכנסים. ביום ובלילה יש פעולות אחרות עבור מצבי הפתיחה והסגירה. אציין שהפעולות האלה גם משתנות לפי מי שנמצא בבית (למשל עם המתבגרים בבית ונכנסנו בבוקר וזה לא יום חול לא נפתח להם את התריסים כי אולי הם ישנים). יש אם כן הגדרות של חלקי/מצבי יום כחלק מתנאי הרקע ל conditions. כפי שאתה יודע ב Pleg מה שקובע זה האם תנאי מתקיים או לא (true / false) ויש לעיתים חשיבות לעצם השינוי ולמועדו time stamp. אם Vera מבצע reset לא תמיד Pleg בודק מה המצב ומעדכן את הschedule לפי הזמן הנכון כלומר ייתכן ועכשי שקיעה ועבר זמן t-15 יכול להינתן מצב יום ולא ערב. במקרה כזה אם יופעל אירוע וייבדק תנאי הוא יבצע הפעולות לפי מצב היום. כדי שזה יפעל נכון יש צורך להכנס ל Pleg וידנית לבצע לאינפוט תנאי הזמן המסויים ״do it now״ כדי שיבוצע השינוי וירשם גם מועדו. דוגמא נוספת: אתה נתת דוגמא לתריסים שיורדים עם הפעלת הטלוויזיה. יש אצלי מצב בוקר וצהריים. עד שעה 11 זה בוקר ואחרי זה עד שעה לפני השקיעה זה צהריים. אם הטלוויזיה נדלקת בשעת בוקר התריסים נסגרים עד גובה מסויים (ככל שהם פתוחים) אם מגיעה שעת הצהריים והטלוויזיה עדיין פועלת הם יסגרו עד הסוף. כאשר הטלויזיה כובתה והתנאי הזה התממש וזה עדיין צהריים התריסים ייפתחו. אם הזמנים לא מופיעים נכון ב Pleg כתוצאה Vera restart קרה שבשעת לילה לפני השינה כיבינו את הטלויזיה ואז התריסים נפתחו... לפליאתה של אשתי... במקרה של כשל זה מחייב מעבר על כל תנאי הזמן לוודא שהם יושבים נכון בכל הPLEGs. האמת שזה כשל מסויים של הPleg )אי בדיקה של התנאים בעת הפעלה מחדש) אבל זה נובע ממצב לא שגרתי של כשל במערכת או בעת הפעלה ראשונית של Pleg.

דווקה יתרון של Pleg זה כאשר יש תנאי condition או מצב/תכונה של בקר property שכן נרשם כמתקיים (או לא) ה timestamp שלו כן נשמר מה שאומר שלאחר כשל וחזרה לפעולה פעולות שאמורות היו להתבצע כן מתממשות ולא נמחקות וזה בשונה מה automation Vera. שם אם Vera נפל ופעולה התפספסה היא לא תבוצע!

BOBHAS
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #129 

cafri כתב:
...
...
@BOBHAS

...
http://thesmartesthouse.com/collections ... vices-zone

·

R-יק
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 518
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 45 פעמים

שליחה #130 

cafri כתב:
...
...
@BOBHAS

...
יש לי 2 חיישני דלת (מגנט) של aeon מיותרים אם תרצה
·

cafri
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #131 

rotman24 כתב:cafri זה בדיוק מה שרציתי לכתוב.
השלט רק מכוון טיימר אבל לא מכבה / מדליק את המזגן בפועל.
...
אז בעצם אתה אומר שהשיטה ש @igory הציע לא תעבוד?
נערך לאחרונה על ידי cafri ב 14/02/2015 12:43, נערך פעם 1 בסך הכל.

cafri
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #132 

BOBHAS כתב:
מגנטים של aeontech הם טובים מאד - לא צריך לשלם יותר לפיברו על זה.

http://thesmartesthouse.com/collections ... vices-zone
...
@BOBHAS

מה ההבדל בין זה:

http://thesmartesthouse.com/collections ... dow-sensor

לבין זה:

http://thesmartesthouse.com/collections ... nd-edition

cafri
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #133 

BOBHAS כתב:
...
...
נניח שיש סדרה של actions שאמורים לפתוח (או לסגור) את הבית באופן מסויים בשעות הערב (15 דקות לפני השקיעה t-15 עד שעה 21:30). למשל בשעות אלה לסגור או לפתוח רק את תריסי קומת הכניסה עם תאורות מתאימות ליציאה (נכבה אחרי שיוצאים) או נדלק כשנכנסים. ביום ובלילה יש פעולות אחרות עבור מצבי הפתיחה והסגירה. אציין שהפעולות האלה גם משתנות לפי מי שנמצא בבית (למשל עם המתבגרים בבית ונכנסנו בבוקר וזה לא יום חול לא נפתח להם את התריסים כי אולי הם ישנים). יש אם כן הגדרות של חלקי/מצבי יום כחלק מתנאי הרקע ל conditions. כפי שאתה יודע ב Pleg מה שקובע זה האם תנאי מתקיים או לא (true / false) ויש לעיתים חשיבות לעצם השינוי ולמועדו time stamp. אם Vera מבצע reset לא תמיד Pleg בודק מה המצב ומעדכן את הschedule לפי הזמן הנכון כלומר ייתכן ועכשי שקיעה ועבר זמן t-15 יכול להינתן מצב יום ולא ערב. במקרה כזה אם יופעל אירוע וייבדק תנאי הוא יבצע הפעולות לפי מצב היום. כדי שזה יפעל נכון יש צורך להכנס ל Pleg וידנית לבצע לאינפוט תנאי הזמן המסויים ״do it now״ כדי שיבוצע השינוי וירשם גם מועדו. דוגמא נוספת: אתה נתת דוגמא לתריסים שיורדים עם הפעלת הטלוויזיה. יש אצלי מצב בוקר וצהריים. עד שעה 11 זה בוקר ואחרי זה עד שעה לפני השקיעה זה צהריים. אם הטלוויזיה נדלקת בשעת בוקר התריסים נסגרים עד גובה מסויים (ככל שהם פתוחים) אם מגיעה שעת הצהריים והטלוויזיה עדיין פועלת הם יסגרו עד הסוף. כאשר הטלויזיה כובתה והתנאי הזה התממש וזה עדיין צהריים התריסים ייפתחו. אם הזמנים לא מופיעים נכון ב Pleg כתוצאה Vera restart קרה שבשעת לילה לפני השינה כיבינו את הטלויזיה ואז התריסים נפתחו... לפליאתה של אשתי... במקרה של כשל זה מחייב מעבר על כל תנאי הזמן לוודא שהם יושבים נכון בכל הPLEGs. האמת שזה כשל מסויים של הPleg )אי בדיקה של התנאים בעת הפעלה מחדש) אבל זה נובע ממצב לא שגרתי של כשל במערכת או בעת הפעלה ראשונית של Pleg.

דווקה יתרון של Pleg זה כאשר יש תנאי condition או מצב/תכונה של בקר property שכן נרשם כמתקיים (או לא) ה timestamp שלו כן נשמר מה שאומר שלאחר כשל וחזרה לפעולה פעולות שאמורות היו להתבצע כן מתממשות ולא נמחקות וזה בשונה מה automation Vera. שם אם Vera נפל ופעולה התפספסה היא לא תבוצע!
...
אני מניח שאתה מודע לאפשרות לבדוק שתנאי מסויים מתקיים רק בשעות מסויימות ללא שימוש בSchedule. למשל:

קוד: בחירת הכל

Condition1 = (whatever)
Condition2 = (something) AND (06:00:00;Condition1;15:00:00)
בשביל שהתנאי השני יוכל להתרחש רק בשעות 06:00 עד 15:00.

את הנ"ל אי-אפשר, כמובן\ לעשות לתרחיש שתלוי בשעת הזריחה / השקיעה.

בהנחה שאתה אכן מכיר זאת, האם אתה מדבר על מצב שבו הבקר מבצע אתחול בדיוק בזמן הזריחה / השקיעה?

אם אתה מדבר על מצב אחר, אתה רוצה לשתף את כל הפרטים - אולי יש דרך להתגבר על זה?

כמו-כן, ראיתי שאתה עושה דברים מדהימים אצלך\ ואני רוצה "לגנוב רעיונות".

כיצד אתה בודק הגעה / יציאה הביתה? עם מה אתה בודק כניסה / יציאה של הטלפונים למעגלים לפי מרחקים? עם איזה טלפונים אתם משתמשים (אנדרואיד או אייפון - אנחנו אייפוניסטים במשפחה)?

rotman24
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1084
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #134 

שאלה לשלל המומחים פה.

אני לקראת בחירת גופי תאורה לבית.

מניח שכשאתחיל להוסיף מודולים של zwave אלך על הדימרים של Fibaro .

מה הם ההגבלות שיש על גופי התאורה על מנת שיעבדו תקין עם הדימרים האלה?

תודה

igory
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14
קיבל תודות: 0

שליחה #135 

@cafri
מהניסיון שלי השלט הוא זה ששולח פקודות הדלקה/כחבוי למזגן לפי הטיימר. אם השלט הוא לבטווח בעת פקיעת הטיימר המזגן לא יידלק.
עשיתי את הכל תהליך הלימוד של REMOTEK לפני יותר משנה וזה עבד לי, יכולץי להדליק ולכבות את המזגן דרך VERA.

איגור

BOBHAS
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #136 

Cafri כתב:

כיצד אתה בודק הגעה / יציאה הביתה? עם מה אתה בודק כניסה / יציאה של הטלפונים למעגלים לפי מרחקים? עם איזה טלפונים אתם משתמשים (אנדרואיד או אייפון - אנחנו אייפוניסטים במשפחה)?

אני משתמש בiphone locator כדי לזהות את המיקום בשילוב של פינג של הטלפון כאשר הוא מחובר לרשת. זו אפליקציה מצויינת שאני מוצא כאמינה. הבעיה היא שגוגל מגבילה את כמות הקריאות והפניות של המערכת ליממה לצורך כך כתבתי Pleg שמנהל את ההפעלה וההשתקה של האפליקציות האלה כדי לצמצם את הקריאות - אפרט תיכף.
לכל אחד מבאי הבית שוורה אמורה לבצע פעולות אוטומטיות עם הגעתו (פתיחת מוסך, פתיחת הבית) יש שתי אפליקציות כאלה כדי לזהות את מיקומו וגם כיוון התנועה. האחת מכוונת על הגדרת מעגל של ״נמצא״ (present) כ- 600 מ מהבית עם זמן קריאה של 120 שניות והשניה עם מעגל נמצא של 100 מ עם זמן קריאה של 3 שניות. כיוון התנועה נקבע לפי סדר הכניסה למעגל הראשון והשני עם מגבלות זמן מותר (כדי למנוע מצב שבו זיכרון של מצב ״נמצא״ באחד המעגלים מלפני מספר שעות עם תנועה חדשה ממעגל שני יביאו לפתיחה מוטעית. הזיהוי המלא נקבע ע״י הימצאות במעגל הקטן כמובן. כמו כן יש טיימר קצר 20 שנ שמתחדש כל עוד נמצאים בתוך במעגל הרחוק אבל לא בבית (בבית כאן נבדק בנפרד עי פינג לטלפון) שרק אם הטיימר בתוקף התנאי יוכל להתקיים יחד עם התנאים הנוספים. דבר זה מבטיח גם שאכן יש תנועה עכשווית לקראת הבית באזור הבית ומאפשר פעילות אמינה גם אם למשל נוסעים לסופר שבתוך המעגל הגדול כל עוד לא מתעכבים שם מעבר לזמן שהוגדר (אגב חובה לייצב מאד את כל הנתונים כדי שזה יהיה אמין. יש שורה של תנאים בPleg אחר שמייצבים את נתוני הפנינג של הטלפונים כי הם מתנתקים מדי פעם וזה משבש את המערכת - הייצוב נעשה ע״י טיימר שמשהה את הזיהוי של אי החיבור למשך כמה דקות).
מה שכמובן לוקח הרבה קריאות זו האפליקציה עם המעגל המצומצם שקוראת לגוגל כל 3 שניות. זה נדרש כדי לגלות במדוייק את המיקום כך שדלת המוסך תפתח בדיוק כשנכנסים לרחוב והדלת בטווח ראיה - בדרך כלל זה עובד מאד יפה ודלת המוסך מגיעה לפתיחה מלאה כשהרכב מתקרב. כדי להתגבר על קריאת הנתונים מגוגל ה Pleg מפעיל את המעגל המהיר רק כאשר המרחק קטן מ 500 מ ומכבה אותו מיד כאשר הוא במצב ״נמצא״. זיהו המיקום הוא באמצעות האפליקציה האיטית שאינה כבית ונשארת פועל ברוב הזמן. רק בשעות הלילה הקטנות (2-6) הפלג מכבה את כל האפליקציות. בבוקר מרעננים את האפליקציות האיטיות כדי להתחיל לאסוף נתונים. כמו כן כשיוצאים מהבית אחרי מרחק מסויים הפלג מפעיל ומרענן את האפליקציות המהירות למשך זמן קצר כדי לרשום שם מצב של ״לא נמצא״ הנדרש לצורך שינו המצב בעת החזרה.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”