@igoryigory כתב:@cafri
@rotman24
יש טריק פשוט שמאפשר לשדר קוד של כיבוי/הקלקה של מזגן בכל שלט שיש בו טיימר.
פשוט מתכנתים את הטיימר להדלקה/כיבוי בעוד שתי דקות ומקליטים את הקוד המשודר.
הקושי העקרי הוא שקשה לדעת בתוך הדקה מתי השלט משדר את הקוד ומודול של REMOTEK יוצא ממוד לימוד די מהר. כדי לפתור את זה הייתי מוציא את הסוללה מהשלט לכמה דקות עד שהשעון היה מתאפס. אחרי זה בהכנסת הסוללה הייתי מפעיל את הטיימר של שעון היד שלי ואז הייתי מתכנן את השלט לכיבוי/הדלקה ב זמן 00:02
(חצות ושתי דקות). ברגע שטיימר בשעון היד שלי היה מגיע לשתי דקות השלט היה שולח את הפקודה, כך שכל מה היה צריך זה להפעיל מוד לימוד של REMOTEK כ-15 שניות שלפני שליחת הקוד.
עם מספיק סבלנות זה עובד
איגור...
זה רעיון מעניין, אבל אני חושב שאצלי אני צריך ליישם אותו קצת אחרת, ואני רוצה להבין אם זה לא יגרום לבעיה אחרת.
לפי מה שכתבת, נראה כאילו השלט שולח פקודה למזגן כאשר הגיע הזמן (לפי הטיימר) להדליק / לכבות את המזגן. זה לא נשמע לי הגיוני, משום שמה יקרה אם השלט אינו נמצא בטווח המזגן?
במזגן שלי, למיטב ידיעתי, כאשר אני מתכנת טיימר בשלט, השלט שולח למזגן באותו רגע את השעה הנוכחית, ואת תכנות הטיימר (הדלקה ו/או כיבוי), כאשר אני לוחץ על SET בשלט.
באופן כזה, המזגן "יודע" מתי הוא יצטרך להדלק / לכבות, ואין יותר צורך בשלט.
המשמעות, אם אני מבין נכון, שבמקום פקודת כיבוי, אני יכול לתכנת בשלט טיימר לכיבוי בעוד דקה/שתיים ולתת לRemotec לקלוט את הפקודה שהשלט שולח כאשר אני לוחץ SET.
הבנתי נכון?
בהנחה שהבנתי נכון, נראה לי שזה עלול לגרום לבעיה אחרת:
תכנות הטיימר במזגן שלי הוא מחזורי. במילים אחרות, אם כיוונתי אותו (באמצעות השלט) להדלק בשעה 06:00 ולכבות בשעה 07:00, הוא יבצע את זה כל יום.
כתוצאה מכך, אם במקום פקודת כיבוי רגילה הRemotec ישלח את פקודת הטיימר לכיבוי בעוד דקה / שתיים, הדבר יגרום למזגן לכיבוי באותה שעה כל 24 שעות, עד אשר אבצע תכנות אחר של הטיימר.
אני מפספס משהו?