מה לדעתכם נדרש בשביל ש-OLED יפרוץ לשוק בסערה?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5177

שליחה

לפחות Rec.2020 ו-HDMI2 קיימים או יהיו גם ב-LCD.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352

שליחה

עוד משהו קטן שאולי יעזור ל OLED לחדור מהר יותר לשוק, (ואני מדבר על אזור ההיי-אנד לחובבי התחום) הוא המענה שאולי חברות שאין להן פיתוח וייצור פאנלי OLED ייתנו עם טכנולוגיית ה- LED, כמו FULL ARRAY LED עם הרבה אזורים (ואני מדבר על משהו כמו מאות אזורים עם שליטה נפרדת ותגובה מהירה ולא איזה 12 אזורים או משהו מגוחך כזה)
יש כמה חברות שגיששו לתחום הזה, כמו סוני עם איזה דגם או שניים בעבר ו- VISIO (שלא נמכרת בארץ) עם כמה דגמים נוכחיים, ובטח יש עוד כמה חברות שניסו במהלך השנים שאני לא מכיר, אך בסופו של דבר מתקבל הרושם שכולם (למעט VISIO כרגע) ירדו מזה. (בעיקר בגלל חסכון בעלות הייצור)
אין בכלל מה להשוות כאן ל- OLED, במיוחד כשאין מספיק איזורים במסך עם שליטה נפרדת וגם המסכים האלו עבים משמעותית מ LED רגיל ובטח ובטח מ- OLED. אבל, אם המחיר למסך כזה עם מאות אזורי תאורה (והביצועים שלו יהיו טובים בלי קשר) יהיה משמעותית נמוך ממסך OLED אז לדעתי הם בהחלט יכולים להוות תחרות כלשהי על הכיס של הלקוחות האלו שקצת נמנעים מלהוציא על מסך כל כך הרבה כסף. בטח על טכנולוגייה חדשה כמו OLED שעוד לא הוכיחה את עצמה לאורך זמן בשוק.
בקיצור, מה שאני מנסה לומר הוא שפרמטר נוסף שייקבע את חדירת ה- OLED הוא מה הם המתחרים שמציבים מולו. בהינתן המצב שכבר אין יותר פלזמות, אז המענה יכול להיות או בשיפור יכולות מסכי ה- LED המסורתיים (זה גם יכול להיות יישום מסויים של טכנולוגיית הקוואנטום דוטס, לא כמו שנעשית כיום) או בכך שיצרניות שאין להם ייצור OLED יירכשו פאנלים מ- LG Display וייתחרו על הדברים מסביב לפאנל, כמו עבוד תמונה, עיצוב, שירות, מחיר וכו'.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5012

שליחה

jacko-il כתב:עוד משהו קטן שאולי יעזור ל OLED לחדור מהר יותר לשוק, (ואני מדבר על אזור ההיי-אנד לחובבי התחום) הוא המענה שאולי חברות שאין להן פיתוח וייצור פאנלי OLED ייתנו עם טכנולוגיית ה- LED, כמו FULL ARRAY LED עם הרבה אזורים (ואני מדבר על משהו כמו מאות אזורים עם שליטה נפרדת ותגובה מהירה ולא איזה 12 אזורים או משהו מגוחך כזה)
יש כמה חברות שגיששו לתחום הזה, כמו סוני עם איזה דגם או שניים בעבר ו- VISIO (שלא נמכרת בארץ) עם כמה דגמים נוכחיים, ובטח יש עוד כמה חברות שניסו במהלך השנים שאני לא מכיר, אך בסופו של דבר מתקבל הרושם שכולם (למעט VISIO כרגע) ירדו מזה. (בעיקר בגלל חסכון בעלות הייצור)
אין בכלל מה להשוות כאן ל- OLED, במיוחד כשאין מספיק איזורים במסך עם שליטה נפרדת וגם המסכים האלו עבים משמעותית מ LED רגיל ובטח ובטח מ- OLED. אבל, אם המחיר למסך כזה עם מאות אזורי תאורה (והביצועים שלו יהיו טובים בלי קשר) יהיה משמעותית נמוך ממסך OLED אז לדעתי הם בהחלט יכולים להוות תחרות כלשהי על הכיס של הלקוחות האלו שקצת נמנעים מלהוציא על מסך כל כך הרבה כסף. בטח על טכנולוגייה חדשה כמו OLED שעוד לא הוכיחה את עצמה לאורך זמן בשוק.
בקיצור, מה שאני מנסה לומר הוא שפרמטר נוסף שייקבע את חדירת ה- OLED הוא מה הם המתחרים שמציבים מולו. בהינתן המצב שכבר אין יותר פלזמות, אז המענה יכול להיות או בשיפור יכולות מסכי ה- LED המסורתיים (זה גם יכול להיות יישום מסויים של טכנולוגיית הקוואנטום דוטס, לא כמו שנעשית כיום) או בכך שיצרניות שאין להם ייצור OLED יירכשו פאנלים מ- LG Display וייתחרו על הדברים מסביב לפאנל, כמו עבוד תמונה, עיצוב, שירות, מחיר וכו'.
...
·
jacko-il - ה-FULL ARRAY - זה בדיוק ההבדל ביל ה-LED ל- OLED.
ב-OLED כל פיקסל מאיר באופן אינדיבידואלי מה שגם יוצר שחורים מעולים (כביכול FULL LED) , בניגוד ל-LED ששם מדובר על "תאורה אחורית"
נערך לאחרונה על ידי movieman ב 23/12/2014 15:57, נערך פעם 1 בסך הכל.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

ממש לא.
ב- OLED כל פיקסל מאיר באופן עצמאי ולא מואר באופן אינדבדואלי. ב OLED אין בכלל תאורה, הפיקסלים עצמם מייצרים את האור. זו טכנולוגייה שונה לגמרי ואין אפילו מכנה משותף אחד שאני יכול לחשוב עליו בין LED ל- OLED.
וגם אין צורך ב- 2,073,600 (זה עבור מסך FHD, ב- 4K המספר עוד יותר הזוי) אזורי תאורה שונים, כמה מאות גם אמורים לתת פתרון סביר יחסית (בהנחה שהם גם יצליחו להגיב מספיק מהר לשינויים)

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5012

שליחה

jacko-il כתב:ממש לא.
ב- OLED כל פיקסל מאיר באופן עצמאי ולא מואר באופן אינדבדואלי. ב OLED אין בכלל תאורה, הפיקסלים עצמם מייצרים את האור. זו טכנולוגייה שונה לגמרי ואין אפילו מכנה משותף אחד שאני יכול לחשוב עליו בין LED ל- OLED.
וגם אין צורך ב- 2,073,600 (זה עבור מסך FHD, ב- 4K המספר עוד יותר הזוי) אזורי תאורה שונים, כמה מאות גם אמורים לתת פתרון סביר יחסית (בהנחה שהם גם יצליחו להגיב מספיק מהר לשינויים)
...
·
וזה בדיוק מה שאני טוען (רשמתי בטעות "כל פיקסל מואר במקום מאיר" , תוקן).

נקווה שה-OLED בייצור המוני יהיו בשלים בתוך שנה (אני כבר מת להחליף את ה-TV שלי).

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

@movieman
·
(Y) הניסוח הנוכחי מדוייק.
כן, גם אני כבר מת לעוף מטכנולוגיית ה- LED. די נמאסו עליי כבר כל בעיות העננות/זליגות אור/חוסר אחידות וכן הלאה. מיציתי את הפורמט הזה.
אגב, סתם לזרוע לכולנו מלח על הפצעים (אבל מי שפותח את הקישור צריך להתחייב שהוא לא גורר את הדיון הזה להמרמרות על המחירים בארץ!)
55EA970V, המקבילה האירופית ל- 55EA970Y שמשווקת כאן ע"י ח.י במבצע של 25,000 ש"ח נמכרת בעת במבצע בפולין ב 10,000 זלוטי (שהם כ- 11,300 ש"ח) + סלולרי LG G3 במתנה.
http://www.euro.com.pl/telewizory-led-l ... 970v.bhtml

אז לשאלה המקורית - מה היה לדעתי גורם לחדירה מהירה יותר של OLED? בדיוק משהו כזה, רק בארץ.
(וגם אם מוסיפים על המחיר הזה עוד 53.4% מס זה עדיין יוצא מפתה)

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357

שליחה

שחר, איך הגעת למחיר הזה דווקא בפולין?

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

סתם בטעות. חיפשתי מידע על 55EA970 (בלי שום אות בסוף) והגעתי לכל מיני אתרים. וזה פשוט אחד האתרים שקפץ בתוצאות החיפוש.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

הבנתי.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

@toxin
·
אגב, יש אפילו דילים עוד יותר מדהימים באירופה. בבקשה, אותו המסך, חדש בפחות ב- 1440 אירו.
https://www.buywithdiscount.net/led-tvs ... &results=2
מה שאני מנסה להגיד בכל זה זה שהמחיר של המסך הזה בארץ הוא הזוי. גם אחרי "המבצע" של ח.י
המחיר שהם מבקשים לא משקף את ירידות המחיר המטורפות שחלו על המסך הזה ברחבי העולם. הם תקועים עדיין בתמחור של ההשקה שלו מלפני שנה. דברים השתנו בעולם מאז.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

שחר, זה חדש לך שבארץ כל דבר מתומחר בצורה מוגזמת?

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7048

שליחה

אתם מדברים על איכויות ועל שחורים שאלו נתונים שמדברים רק אל החברה שמבינים בעומק השחורים ובאיכות התמונה.

מה שמעניין את רוב הציבור אלו גימיקים שכלל לא קשורים לאיכות תמונה.

ולעניות דעתי רק גימיק שימשוך תשומת לב (משהו כמו התלת ממד שנרכש על ידי הציבור הרחב למרות שכמעט אף אחד לא רואה בתלת ממד .... אבל מציג את המשקפיים בגאווה ומסביר לכל אלו ש"לא מבינים" שיש לו יותר גדול.

אז מה הגימיק שה OLED יכול לתת ושאר הטכנולוגיות לא? ....... לדעתי זה מה שיגרום לפריצה של הטכנולוגיה למיין סטרים.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

toxin, לצערי זה באמת לא חדש וכבר לא מפתיע. אבל נראה לי שפה אפילו ביחס אלינו זה כבר מוגזם. אבל היי, אולי אני טועה וזה באמת מוגזם כמו כל דבר אחר.
משה, תחילה באמת זה ידבר רק אל אלו שמבינים עניין וגם מוכנים לשלם את האקסטרא. לאט לאט המחירים ירדו ואז יצטרפו לחגיגה גם אנשים שפחות מבינים, אבל קוראים ביקורות ומתעניינים במוצרים שהם קונים. התקווה היא שעם השנים יתגברו על מחלות ילדות ופערי המחיר מול LED יצומצמו או לא יהיו קיימים ואז כבר לא תהיי התלבטות מה עדיף לקנות. אבל, אנחנו עדיין רחוקים מהרגע הזה.

aizipop
טרול
טרול
תגובות: 81

שליחה

זה שאלה של מחיר בשמיים 4K 9700 עולה בחו"ל 10000$ בישראל 60,000 ש"ח ביום טוב

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2426

שליחה

ירידה במחיר.
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”