שרשור תגובות: סרט לסופשבוע: ההוביט - קרב חמשת הצבאות

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
ItamarNimrod
סמל אישי של משתמש
כתב קולנוע
כתב קולנוע
תגובות: 737
נתן תודות: 524 פעמים
קיבל תודות: 399 פעמים

שליחה #21 

avioren-שורות 13-15 באמצע הן המקום האופטימלי לצפייה באולם האיימקס. הן תמיד השורות המועדפות עלי כשאני רואה שם סרטים

avioren
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2556
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #22 

תודה (Y)
אני לא מספיק עשיר לקנות מוצרים זולים.

ivanhoe888
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1209
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #23 

itanim82 כתב:ivanhoe888-הוא מוקרן ב-hfr אבל לא באיימקס בגלל שבאיימקס יש שיטת הקרנה מיוחדת
...
10nx
·

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78817
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5383 פעמים

שליחה #24 

בדיוק כמו שאיתמר כתב - אלה השורות האידאליות וב-IMAX זה אפילו קיצוני יותר מאשר באולמות רגילים מבחינת המיקום.

לגבי הפורמטים. הסרט מוקרן בארץ ב-HFR 3D או ב-IMAX 3D או ב-4DX. לא יודע אם הוא מוקרן ללא תלת אבל כדאי לראות אותו בתלת מימד כי זה באמת אחד הסרטים הטובים בתלת.

scsa
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1428
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 122 פעמים

שליחה #25 

אני סיימתי עם ההוביט.
את הראשון ראיתי בקולנוע וזה היה שעמום אחד גדול.
סרט השני ראיתי בבית והוא בהחלט היה סביר אבל עם כמות מוגזמת של CGI מזוייף שרואים מקילומטר
את השלישי אצפה מתי שהוא בבית כשלא יהיה משהו יותר טוב

טרילוגיית שר הטבעות באמת הייתה יצירת מופת, הוביט זה סתם מסחטת כסף

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73272
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3156 פעמים

שליחה #26 

זו דעתי:

http://www.hometheater.co.il/vp2191540#2191540

גם לי ממש, אבל ממש הציק הקטע עם האיזכור של אראגורן ( AKA STRIDER) ע"י מלך האלפים. קו הזמן לא מסתדר בצורה משוועת איך שלא מסתכלים על זה. הרי עבר כ 60 שנה בין עלילותיו של בילבו ותחילת שר הטבעות והתקופה בה פרודו וחבורתו פוגשים את ארגורן, בהנחה שאראגורן כבר היה צריך להיות לפחות נער (אם הוא היה ילד, על סמך מה הוא קיבל את הכינוי "צעדן"?), אם לא גבר בוגר - אז כפרודו פוגש אותו הוא בן מעל ל 80 שנה?! ובנוסף, בחבורתו של טורין אוקנשילד נמצא סבו של גימלי (הוא אפילו מציין שהוא אבא של גלוין שהוא אבא של גימלי, כשמלך האלפים לוקח ממנו את התמונה של אשתו ושל הבן שלו ובדרך מעליב את שניהם), אז בהנחה שזה סבו של גימלי והעלילה הזו התרחשה כ 60 שנה לפני המפגש של גימלי עם פרודו וחבורתו, אז זה אומר שגימלי גם הוא בן מעל ל 80 שנה?!

משהו ממש לא מסתדר בציר הזמן בין המשתתפים בטרילוגיה הזו לטרילוגיה הראשונה, אשמח אם למישהו יש הסבר.

עריכה - טוב, מסתבר שאראגורן באמת בן 88 כשהוא פוגש את פרודו וחבורתו, ופה אפילו מסבירים את הסיבה לאריכות הימים שלו כבן לשושלת הדונדאין:

http://scifi.stackexchange.com/question ... vely-young

מ 1:44 והלאה השיחה נסובה על גילו של אראגורן:

#t=103

scsa כתב:...סרט השני ראיתי בבית והוא בהחלט היה סביר אבל עם כמות מוגזמת של CGI מזוייף שרואים מקילומטר...טרילוגיית שר הטבעות באמת הייתה יצירת מופת, הוביט זה סתם מסחטת כסף
...
·

כל אחד ודעתו. אני לעומת זאת שמחתי מאוד שקיבלתי עוד 3 סרטים מבית היוצר של פיטר ג'קסון - שלי אישית הוכיח שהוא בהחלט יודע לקחת ספרי פנטזיה ולהפוך אותם לאפוסים מרהיבים, לפחות את היצירות של טולקין. אני אישית מצטער שיש רק 3 סרטים ולא יותר ומקווה שפיטר ג'קסון יקח על עצמו להפוך עוד מספריו של טולקין לאפוסים המרהיבים הללו על המסך הגדול. לגבי ה CGI, אני מסכים ולא מסכים. רב סצנות ה CGI בטרילוגיה הזו עשויות למופת, מה שגורם לאלו שלא (למשל הזהב המותך בחלק השני והשלישי שנראה כמו משהו שילד בן שנתיים עשה באפליקציה חינמית על הטבלט שלו) לבלוט ממש לרעה.

sky1sky10
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3357
נתן תודות: 874 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #27 

איזו ביקורת מקצועית וקולעת בול ואיזה דיון ברמה גבוהה פה.
מרוב שנהנינו מהסרט - חבל שהוא נגמר רק תוך שעתיים ורבע.
היו הברקות בסרט שרק גאון יכול לתכנן אותן.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #28 

יום שישי ואני מוצא את עצמי מבקר שוב ביס פלאנט. הפעם מצוייד בשני ילדים (15, 9) ולאולם ה 4DX.

אז נתחיל בטוב - הילדים מאוד נהנו. גם איכות התמונה באולם מצויינת - הפעם הגענו מצויידים מראש במשקפי realD טובים ונקיים. הם נהנו מאוד מהאקשן והעלילה והאמת שגם אני, למרות זו צפיה שניה עבורי (שום סיכוי שזה היה קורה עם אף אחד משני הסרטים הקודמים בטרילוגיה הזו).

לגבי חווית 4dx. זו פעם שניה שאני רואה סרט באורך מלא ב 4dx. הפעם הקודמת היתה לפני כמה שנים טובות ב mall of America עם green hornet ולא התלהבתי מדי. הכיסאות לא הכי נוחים (תלונה שכל המשפחה חוותה). הסרט עצמו מלא אקשן כל שהכיסאות זזו כל הזמן. הסרט מנצל כל שביב יכולת של 4DX - אורות מאחורה, רוח, עשן, ריחות, הצלפה בתחתית הרגליים, הטיה של הכיסאות לכל עבר, באס בגב, מסא׳ז בגב התחתון, רוח קרה בעורף ועוד ועוד... הבעיה שהתדירות של אלה היתה כל כך גבוהה בגלל כמות האקשן שזה כבר הפסיק להפתיע. הרעיון היה אפקטיבי הרבה יותר בhornet כאשר היה ממוקד בקטעים בודדים. כאן כמעט כל הסרט היה כך וזה מעייף מאוד להטלטל כך שעתיים וחצי. זה מרגיש מעט כאילו שאנחנו בסופרלנד במתקן שאורכו שעתיים וחצי...

לסיכום: ילדים יאהבו את זה. זו חוויה מעניינת שכדאי מדי פעם לעשות, אישית הייתי מעדיף שהם היו יותר קמצנים עם האפקטים ושומרים את ההפתעות יותר בקפדנות לפינאלי של הסרט במקום לנצל אותם כל הזמן.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35088
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #29 

Huber כתב:אני אישית מצטער שיש רק 3 סרטים ולא יותר ומקווה שפיטר ג'קסון יקח על עצמו להפוך עוד מספריו של טולקין לאפוסים המרהיבים הללו על המסך הגדול.
...
בגלל ענייני זכויות יוצרים זה לא הולך לקרות וחבל.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #30 

משפחתו של טולקין הבהירה שבזה הוא סיים ולא יהיו עוד סרטים.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #31 

כל אחד ודעתו. אני לעומת זאת שמחתי מאוד שקיבלתי עוד 3 סרטים מבית היוצר של פיטר ג'קסון - שלי אישית הוכיח שהוא בהחלט יודע לקחת ספרי פנטזיה ולהפוך אותם לאפוסים מרהיבים, לפחות את היצירות של טולקין. לגבי ה CGI, אני מסכים ולא מסכים. רב סצנות ה CGI בטרילוגיה הזו עשויות למופת, מה שגורם לאלו שלא (למשל הזהב המותך בחלק השני והשלישי שנראה כמו משהו שילד בן שנתיים עשה באפליקציה חינמית על הטבלט שלו) לבלוט ממש לרעה.
...
(Y)

עמית_לגו
עורך חדשות HT
עורך חדשות HT
תגובות: 1728
שם מלא: עמית לגו
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #32 

הזמנתי כרטיסים למחר בשבע
אולם IMAX תלת מימד
כל הכתבות שלי
עמית לגו

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8255
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #33 

Huber כתב: כל אחד ודעתו. אני לעומת זאת שמחתי מאוד שקיבלתי עוד 3 סרטים מבית היוצר של פיטר ג'קסון - שלי אישית הוכיח שהוא בהחלט יודע לקחת ספרי פנטזיה ולהפוך אותם לאפוסים מרהיבים, לפחות את היצירות של טולקין. אני אישית מצטער שיש רק 3 סרטים ולא יותר ומקווה שפיטר ג'קסון יקח על עצמו להפוך עוד מספריו של טולקין לאפוסים המרהיבים הללו על המסך הגדול. לגבי ה CGI, אני מסכים ולא מסכים. רב סצנות ה CGI בטרילוגיה הזו עשויות למופת, מה שגורם לאלו שלא (למשל הזהב המותך בחלק השני והשלישי שנראה כמו משהו שילד בן שנתיים עשה באפליקציה חינמית על הטבלט שלו) לבלוט ממש לרעה.
...
·

(Y) (Y) (Y)

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #34 

מצטרף למחזקים את @Huber (Y)

אני אישית כבר אומר שנים שסרט באורך מלא לא יכול לייצג באופן מושלם ספר. המדיום המושלם לדידי - וניתן לראות את זה לאורך השנים עם הפקות כמו "העמדה" ו-"משחקי הכס" - הוא מיני סדרה באורך 8-10 שעות.

מהבחינה הזו, 3 סרטי ההוביט הם בבחינת ברכה ולא קללה.

EttySharet
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
שם מלא: Etty Sharet
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #35 

נראה סרט טוב, תודה (Y)

ItamarNimrod
סמל אישי של משתמש
כתב קולנוע
כתב קולנוע
תגובות: 737
נתן תודות: 524 פעמים
קיבל תודות: 399 פעמים

שליחה #36 

אהלן חברים.
אז גם אני ראיתי את הסרט והנה ההתרשמות שלי.
קודם כל, אני מסכים עם עופר בכך שהוא הטוב מבין השלושה. הוא הרבה יותר זורם, הקצב יותר מהיר , המשחק של ריצ'ארד ארמיטג' (ת'ורין אוקנשילד) מצויין ויש אקשן בכמות נדיבה. גם העובדה שלא נשאר מה לספר והסרט קצר עובדת לטובתו.
האפקטים היו מצויינים, אני לא מחובבי התלת-מימד אבל דווקא בסרט הזה הוא היה בסדר כי הוא הכניס את הצופים ממש לתוך הקרב ולתוך העלילה של הסרט.
קצת חבל שנאלצנו לסבול את שני הסרטים הקודמים, הארוכים והמשעממים בשביל להגיע לסרט הזה. אם פיטר ג'קסון היה עושה סרט אחד בן 3 שעות הוא היה הרבה יותר מעניין מכל השלושה.

ivanhoe888
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #37 

הבנתי שבחו"ל יש הקרנות של IMAX עם HFR 3D. מעניין למה אי אפשר את זה בארץ..?
פראיירים לא מתחלפים - רק ראשי ממשלה.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #38 

ivanhoe888

אתה בטוח? עד כמה שאני יודע אין פורמט כזה. זה בד"כ או ככה או ככה.

ivanhoe888
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #39 

פראיירים לא מתחלפים - רק ראשי ממשלה.

אודין
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 273
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #40 

תודה על הביקורת!! נהנתי לקרוא :)
אהבתי את שלושת הסרטים מאוד, מה שהפריע לי בשלישי....זה ספויילר? אני חושבת שלא, אנסה להשמע הכי מעורפלת שאפשר.

בין כל הקרבות האפיים האלה, היה קרב אחד שפשוט סירב להגמר!! הסצנה המתוחה כמו מסטיק הרסה לי הרבה מההנאה.
WE GET IT תמשיכו לסצנה הבאה כבר!!:arrow:

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”