X264 זה קידוד "QUICK & DIRTY". כלומר, הוא לוקח קובץ בפורמט כלשהו וממיר אותו ל-X264. הוא לא משתמש במלוא הכח של הפורמט ולכן אינו דורש כוח עיבוד חזק במיוחד.
H264 זה חומר שבמקור הגיע מכווץ כך מלוויין או מקור אחר. שם כבר הכיווץ יעיל יותר, וכבד יותר.
זה לא עניין של CODECS, פשוט H264 משקף את הכוח האמיתי שדרוש בכדי לפענח את כל היכולות של H264.
זהו המפרט הטוב ביותר שאליו הצלחתי להגיע :
- מארז HTPC כפי שמופיע בתמונה מטה (מידות : גובה 188 מ"מ , רוחב 412 מ"מ , אורך 498 מ"מ )
- מעבד פנטיום 4 DUAL CORE 3.0G
- לוח אם : MSI RC410
- זכרון RAM : 1 G על BUS 667M
- כרטיס מסך NVIDIA 7300 VIVO
- דיסק קשיח 250G WESTERN DIGITAL
- צורב DVD X16 של NEC/LG
בגלל העלות של ה-HTPC , יש כאן בעיה הפוכה : יש כאן מחשב חזק שאיתו אני יכול לעשות הרבה מאוד דברים אחרים חוץ מצפיה בתכני HD , אבל הוא ינוצל ברובו רק עבור זה ...אבל לפחות הוא תומך ברוב (כול) התכנים בתחום הזה ...
מצד שני ה-TVIX יכול לשמש אותי בצורה חלקית בלבד לתכני HD , אבל עולה רק חצי מ-HTPC ...
... ובינתיים אני כותב בפורום במקום לצפות באיזה "מלחמת הכוכבים 1080P " ...
- מעבד פנטיום 4 DUAL CORE 3.0G
דואל קור זה לא פנטיום 4. אל תקנה את הדואל קור דור ראשון, הם מתחממים רצח.
- כרטיס מסך NVIDIA 7300 VIVO
כרטיס חלשלוש, לא יריץ טוב, בטח שלא H264 1080. עדיף 6600GT.
- צורב DVD X16
לא צריך צורב במחשב בסלון.
תוסיף לתכנון שלך גם רשת, וכבל רשת. השימוש הכי חשוב זה שהמחשב יראה את הקבצים שנמצאים במחשב האחר שלך.
או שזה יהיה המחשב היחיד לענין זה. (חיבור לראוטר).
חברים ,
עזבתי כבר את הרעיון של HTPC . למרות שאני לא אוהב את זה שה-STREAMER ינגן לי רק חלק מתכני ה-HD , אלך לכיוון הזה .
לשלם כל כך הרבה כסף על מחשב ולדעת שהוא יכול לעשות הרבה מאוד דברים אחרים חוץ משידור תכני HD מבלי לנצל את זה , זה לא בשבילי .
שמתי לעצמי יעד תקציבי של 2500-2700 שח ולא אגורה יותר מזה , ראיתי שעם HTPC עובר את זה בהרבה , אז אין מצב .
אז אלך לכיוון ZENSONIC Z5000 או TIVX 4000/5000 .
מבחינת איכות התמונה , מה עדיף לדעתכם מבין שני היצרנים ?
קיבלתי היום עדכון מהחנות שבארה"ב שרוצים $82.83 על המשלוח של ה-TIVX 4000 , דבר שמביא את עלות המכשיר ל-1400 שח , לא כולל דיסק קשיח ולא כולל מסים .
נכון שזמן האספקה הוא יומיים בלבד , אבל אני חושב שהאמריקאים קצת הגזימו בעיניין הזה .
דרך אגב - קיבלתי עדכון נוסף על זמן על כך שבמידה ואסכים לתנאי המשלוח , האספקה תידחה בכל מקרה בגלל שהתגלתה בעיית רעש במאוררי המכשיר וחברת DIVICO צריכה לטפל בכל קו היצור לכן האספקה נדחת ל-26.12.2006 .
משתי סיבות :
1. כי לא מצאתי עוד חנות שתבקש פחות מ-80 דולר משלוח לארץ . אם מכירים , אשמח אם תתנו לי את הפרטים . בארץ אין שום סיכוי שאשלם 2800 שח מהנציג של החברה .
2.קיימים סרטים על גבי דיסק BLUE RAY . במקרה של Z500 , הוא לא מזהה בכלל את הפורמט הזה . במקרה של TIVX , יש סיכוי שאהיה מסוגל להעתיק את התוכן של BR על הדיסק הקשיח ומשם לנגן אותו .
אם אין הבדל מבחינת איכות הוידאו בין השניים והבנתי מעופר שאין , מהסיבות שרשמתי מעלה אלך לכיוון ה-TVIX .
2. אין מצב שה-TVIX יקרא את הפורמט הזה, לא הבנתי איך בדיוק הסקת שאחד ידע לקרוא אותו והשני לא. שניהם משתמשים באותו צ'יפ בסיסי, כך שאם יש פורמט שאחד ידע, גם השני יכיר אותו בשלב זה או אחר.
כרגע, אין כל ביטחון שמזרים רשת כלשהו יוכל אי פעם לקרוא תכנים שהיו ב-BD או ב-HD DVD.
ביציאות הדיגיטליות אין הבדל משמעותי בין הנגנים. ההבדל הוא בעיקר בפונקציונליות שלהם (אחד מתאים יותר לניגון מרשת ומדיסק והשני מרשת ומדיסקים DVD). באנלוגי יש ל-Z500 יתרון.