מה ההבדלים בין הדגמים של DT880? אלטרנטיבות עדיפות?

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3449

שליחה

שקיפות ועוצמה - קיבלת את זה במגברים הראשונים, לפני שגילו שאפשר למסחר את העניין אם רק "צובעים" את הדברים,
ואז לאנשים יש אינספור אפשרויות בחירה, והם פשוט יקנו את הכל ...$$$

אני ממליץ להתחיל מדאק וממגבר שקופים, כדי שתטעם את האוזניות קודם כל.

לרוב, הדאק משפיע יותר על הסאונד מאשר המגבר, אל"כ ההוא מוגזם...
רשום דגמים שיש לך שאילתה לגביהם; היום תמיד תמצא מי שניסה מזה ומזה.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574

שליחה

ברכיבים כמו DAC, מגבר וכבלים, שקוף = טוב, ואפילו חשוב. אם הרכיבים האלה "צובעים" את הסאונד, אז זה אומר שהם או זולים מאוד/מדי או שעשו עליהם מניפולציה כלשהי. בכל מקרה אתה משלם על יותר ממה שאתה מקבל. :oops:

אם אתה רוצה לצבוע את הסאונד שלך, תחליף אוזניות או שתשתמש באקולייזר - זאת גישה הרבה יותר נכונה להתאמת גוון הסאונד לטעם האישי שלך.

ספציפית לגבי JDS Labs, הם נותנים היום משלוח בינ"ל חינם או בעלות זניחה לכבוד סייבר מאנדיי, אז בהחלט כדאי לשקול ברצינות פשוט לקנות את ה-O2 וה-ODAC, ולחסוך כמה עשרות דולרים... (Y)

eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

נזכרתי במשהו
אני לא זוכר אם מאיר ("מאיר-אודיו") רשם לי את זה,
או מישהו אחר עם הפילוסופיה של "האוזניות הן הרכיב היחיד שצריך לקבוע את גוון הצליל",
הנה זה בכל מיקרה:

למה אתה קונה מגבר לאוזניות, כדי לגרום לאוזניות שלך להשמע יותר "בהירות"?
לתת להן יותר "צלילות"? יותר "חום" / "ניצוץ" ?
אלו הן מלים סובייקטיביות, לא ניתנות למדידה וחסרות משמעות, ואתה לא צריך להתחשב בהן כשאתה קונה ציוד הגברה לסאונד.
המטרה של מגבר אוזניות היא להגביר את האוזניות, וזהו.
אם באופן מוגדר זה צובע את הסאונד, מוסיף הדגשת באס, משנה את התמונה/הבמה - אז זה לא עושה עבודתו נאמנה.
האוזניות שלך מגיעות לווליום גבוה ממה שאתה שומע ונשמעות בסדר דרך צורת החיבור הנוכחית? אז אתה לא חייב מגבר.
האוזניות שלך סובלות מפירוט ואיכות נמוכים? עיוות? קנה אוזניות חדשות או שלח לתיקון.
...

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1526

שליחה

נו, והוא לא צודק?
אף פעם לא הבנתי למה אני צריך מגבר אוזניות אם אפשר להיות חרש מהווליום שיוצא מהן....

atraf
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 915

שליחה

eyal1983 כתב:* אם אתה רוצה שקיפות (שכמעט ורק האוזניות יכתיבו את הסאונד), אז אתה חייב לדאוג גם לדאק שקוף.
- כזה שהוא לא מוסיקלי/חמים/קריר/מדגיש כלום, אלא שקוף ככל האפשר (="משעמם" בעגת ההמון).

מגברים שקופים עד 150$
1. http://www.jdslabs.com/products/35/obje ... amplifier/ - עולה 129 דולר. נייד.
2. http://schiit.com/products/magni - עולה 99 דולר, וטיפלה נחשב פחות מבחינת שקיפות. שולחני.
השאר השקופים יקרים בהרבה...

דאקים שקופים עד 150$
1. http://www.jdslabs.com/products/46/standalone-odac/ עולה 149 דולר. נייד.
2. http://schiit.com/products/modi עולה 99 דולר. "חצי" נייד.
השאר יקרים בהרבה...

* אל תתפתה לשילוב (הכל באחד) במכשיר קומפקטי
- עדיף להפריד, גם מבחינת המודולריות אח"כ.
...
נראה לי לא הבנתם אותו נכון, לפי איך שזה נשמע הבחור מחפש אוזניות נצילות שיצליחו להגיע למקס' פוטנציאל גם בלי הגברה רצינית.. סטייל הX1\X2 ולווא דווקא אוזניות שכן דורשות הגברה אבל שלא "יצבעו" מההגברה עצמה בעזרת מגבר שקוף.
כלומר הוא מחפש משהו שהוא יוכל לחבר אותו בעצם לכל דבר עד 100$ ואפילו בלי שום הגברה בכלל ולמצות עדיין את הפוטנציאל המקסימאלי שלה.

אם הבנתי נכון דברי המשורר, אז הX2 באמת יכולות להיות אופציה טובה (לא הX1).
·

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

נראה לי לא הבנתם אותו נכון, לפי איך שזה נשמע הבחור מחפש אוזניות נצילות שיצליחו להגיע למקס' פוטנציאל גם בלי הגברה רצינית.. סטייל הX1\X2 ולווא דווקא אוזניות שכן דורשות הגברה אבל שלא "יצבעו" מההגברה עצמה בעזרת מגבר שקוף.
...
לא הבנתי אותך, איך האוזניות ייצבעו אם המגבר שקוף? משמע הוא לא שקוף...

אני מחפש אוזניות טובות. לא מעניין אותי אם צריכות מגבר או לא. אם צריך למצוא להן את המגבר הנכון כדי שישמעו טוב, כנראה שהן לא נשמעות טוב מלכתחילה.

אני מחפש אוזניות שיתנו את הטון. לא מעניין אותי כרגע כל המסביב שצובע את הסאונד. ה-DAC תפקידו להמיר את האות ולהכניס אותו לאוזניות בצורה אנלוגית. משמע הוא לא משנה את האוזניות אלא את האות והשפעתו תהיה ניכרת גם בחיבור לאמצעי שמע אחר.

זה כמו גיטרה. יש גיטרה שאני אוהב את הסאונד שלה. ברור שהיא תישמע אחרת עם כל מגבר. אבל אם אקח גיטרה שנשמעת מעפן, היא תישמע מעפן עדיין, אבל מעפנה בצורה אחרת בכל מגבר אחר.
נערך לאחרונה על ידי Jonny123 ב 01/12/2014 21:37, נערך פעם 1 בסך הכל.

yossi126
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 778

שליחה

אני חושב שאני היחידי פה שהיה לו גם את ה32 וגם את ה250.
הבדלים אין. תמצא מגבר שיתאים לעכבה ותהנה.

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

ועדיין צורמני בגבוהים כמו שנאמר כאן?

eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

1.
אם צריך למצוא להן את המגבר הנכון כדי שישמעו טוב, כנראה שהן לא נשמעות טוב מלכתחילה
...
- טעות
הרצון לשדך מגבר אחר מאשר שקוף עבורן, זה רק אם האופי שלהן (חתימת הסאונד) לא מתאים לך, אבל אתה עדיין רוצה להישאר איתן כי הן ממש טובות (או סיבה כלשהי).

2.
איך האוזניות ייצבעו אם המגבר שקוף? משמע הוא לא שקוף...
...
מה ?

atraf
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

סתם נהיה בלגאן.
אי אפשר להתחמק מהעובדה שיש אוזניות שזקוקות להגברה, עם הגברה מסוימת ישמעו A ועם אחרת ישמעו B בסופו של יום ברור שכל עוד מבחינת נתונים יבשים שני המגברים יכולים לדחוף את האוזניות למקס' הסאונד עדיין ישאר זהה אבל לא לחלוטין וכאן נכנס האופציות שנותנות לך את ה"כיוון הסופי", הם לא בדיוק צובעות ההגברה, לדעתי כשיש שילוב טוב יותר בין אוזניות להגברה ינתן ביצועים טובים יותר בתחומים מסוימים כמו נפח במה, עומק הבאס וכו'..

גם אף אחד לא אומר שאם תקנה את הHD650 לדוגמה ותשייך אותם למגבר ב100$ לא תהנה ותהיה מרוצה עד השמים, פשוט יש מגברים שמשתלבים יותר טוב עם אוזניות מסוימות "והכיוון הסופי" הזה שדברתי עליו מקודם הוא זה שגורם לבן אדם להשקיע גם 500$ על מגבר.

בקצרה - יש אוזניות שזקוקות להגברה יקרה כדי לפרוח ויש אוזניות שמסתדרות גם עם הגברה זולה יותר ויש כאלה שלא זקוקות להגברה בכלל.
הכל תלוי באוזניות ובתקציב שלך.

בכל מקרה הכל פה זה דעתי האישית, אני בטוח שאנשים כמו epony ואייל יוכלו להביע משהו קצת יותר קונקרטי.

eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

כן, זה נכון...

מי שרוצה לשחק עם "צבעים" שונים - בחירת מגברים שונים (ויש מגוון אדיר), וגם (אך קצת פחות) דאק'ים
לעומת
דאק והגברה שקופים = האוזניה קובעת (בלבד) מה יהיה בצליל

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

מה ?
...
@eyal1983
הוספתי שם ציטוט...
- טעות
הרצון לשדך מגבר אחר מאשר שקוף עבורן, זה רק אם האופי שלהן (חתימת הסאונד) לא מתאים לך, אבל אתה עדיין רוצה להישאר איתן כי הן ממש טובות (או סיבה כלשהי).
...
אם האופי לא מתאים לי = הן לא טובות לי , אני לא חושב שארצה להישאר איתן או לקנות אותן מלכתחילה.

מגבר שקוף חייב להיות יקר? לדעתי מגבר טוב = לוקח את האות ומגביר אותו בלי עיוותים ושינויים.
אם אני רוצה אופי אחר לסאונד אפשר לשנות אותו מהרבה מקומות.
שוב, אני לא מחפש אוזניות מוניטור שהסאונד שלהן FLAT. אלא לבחור אוזניות לפי האוזניות נטו, בלי שמגברים שונים יפריעו לי לקבל את הסאונד שלהן. אם אחליט בשלב מאוחר יותר לשדך להן מגבר, אז סבבה, אבל הבחירה עצמה של האוזניות, צריכה להיות נקיה משיקולי מגברים וההשפעות שלהם על התוצאה.

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

atraf כתב:סתם נהיה בלגאן.
אי אפשר להתחמק מהעובדה שיש אוזניות שזקוקות להגברה, עם הגברה מסוימת ישמעו A ועם אחרת ישמעו B בסופו של יום ברור שכל עוד מבחינת נתונים יבשים שני המגברים יכולים לדחוף את האוזניות למקס' הסאונד עדיין ישאר זהה אבל לא לחלוטין וכאן נכנס האופציות שנותנות לך את ה"כיוון הסופי", הם לא בדיוק צובעות ההגברה, לדעתי כשיש שילוב טוב יותר בין אוזניות להגברה ינתן ביצועים טובים יותר בתחומים מסוימים כמו נפח במה, עומק הבאס וכו'..
...
אתה מתכוון שכל השפעות המגבר זה בסה"כ ניואנסים?
·

atraf
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

אני חושב שזה בעיקר נכון לגבי השוואת מגברים "באותה הרמה" HD650 עם אייפון 4 לעומת הCrack זה ממש לא ניואנס :)
אבל אם תיקח מגבר מנורות אחר כמו הVallhalla 2 או אפילו WA3 ותשווה לCrack אני חושב שההבדלים יכולים בהחלט להיות קטנים לפה ולשם ויכול להיות שמאזין מסויים יעדיף משהו אחד והשני משהו אחר ..
אבל מה שחשוב בכל זה שבסופו של יום עדיין תשאר החתימת צליל של HD650, גם עם האייפון 4 פשוט רק שבמקרה הזה הכל ישמע צנוע מאוד צנוע - במה צרה יותר, באס שלא יורד כלכך נמוך, אימפקט פחות חזק, אבל עדיין אני מרגיש את HD650 שם בפנים.
עם הגברה נכונה האוזניות "יפתחו" למקס' שלהם ויתנו לך את אותם המאייפנים של האוזניה רק במיטבם.

להגיד לך תאמת הכל כל כך סובייקטיבי ואפור בתחום הזה שאי אפשר באמת לרשום משהו ולקבוע שזה המצב.
בגלל זה תמיד עדיף לשמוע לפני, במקרה של מדינת ישראל זה קשה אז מקשיבים לדעות של אחרים ומפעילים טוב טוב את הדמיון.

eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

מגבר שקוף חייב להיות יקר?
...

התשובה הקצרה: כן
קשה לעשות מגבר באמת ניטראלי/שקוף
בגלל שהרכיבים האלקטרוניים לא עובדים בצורה לינארית. טרנזיסטורים עובדים בצורה לוגריתמית.
ישנן כל מני שיטות "לעקוף" את הבעיה... וכמה שהיישום יותר טוב - בד"כ גם העבודה תהיה יקרה יותר => מוצר יקר יותר.

ה O2 לכן נחשב למומלץ ביותר למי שמחפש הגברה שקופה בזול.

yossi126
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 778

שליחה

אני בראש שאם אתה רוצה לשדרג חווית שמיעה, תשדרג אוזניות. אני הייתי בסרט של 200$ אוזניות ו 800$ מגבר, אבל אז לא היה מבחר עד 1000$. hd600 , dt880 היו ספינות הדגל. היום אין סיבה להשקיע במגבר יותר מדי עבור אוזניות ביניים.

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

טוב אז נראה לי שאני צריך לנסח את זה ככה, המלצות לאוזניות שנשמעות טוב עם כל מגבר, גם אחד זול - ואפילו כרטיס קול של מחשב.

מקווה שאוזניות בסדר גודל של hd650 או hd800 גם מסוגלות להישמע טוב עם מגבר פשוט.

atraf
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

אתה תמיד יכול לקחת את הHD650 עם O2 או Magni אבל שוב כנראה שתרגיש שיפור עם הגברה טובה יותר אבל גם עם מגברים זולים כמו הO2 והמגני אפשר להנות.
אם אתה מחפש משהו יותר פשוט אז אני חוזר ואומר X2, גם בפלאפון שלך הם ישמעו טוב.

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אני שוב אשאל את זה אחרת. מה נשמע יותר טוב overall?
Hd800 בהגברה מעפנה או dt880 עם הגברה מושלמת?

atraf
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

לא שמעתי אף אחד מהם, אבל ממה שקראתי הH800 מאוד בררניות בהגברה שלהם, כלומר ללא הגברה טובה וברוב המקרים ממש יקרה הן יאכזבו אותך,
לכן במצב כזה כנראה שהDT880יהיו עדיפות.
אולי מישהו ניסה את שניהם ויוכל להעיד מנסיון.

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”