איזה כיף, למרות כל הבלאגן הכל מסתדר על הצד הטוב ביותר, מאחל לך שנים רבות של אושר עם המכונה החדשה, עד השדרוג הבא
עוד התחדשתי, הפעם ב S1 Vivaldi II by La Spaziale
- adi_habrusi
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 372
- נתן תודות: 133 פעמים
- קיבל תודות: 43 פעמים
חן תתחדש !!!
איזה כיף, למרות כל הבלאגן הכל מסתדר על הצד הטוב ביותר, מאחל לך שנים רבות של אושר עם המכונה החדשה, עד השדרוג הבא
יום דבש
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
עקרונית המכונה מגיעה בשנים האחרונות כבר מאופסת מהמיפעל באופסט הנכון ,(נכון כלפי הלדים בחזית ,כלומר הטמפרטורה כבר מכוונת למה שמגיע לראש עצמו ) אבל ניתן תמיד לשנות את הערך הזה דיי בקלות דרך הבקר, ללא חיבור לציוד נוסף . . .Nax כתב:תתחדש, אם שמת לב בפוסט שלי ההתלבטות מול הויואלדי היייתה ממש עד הרגע האחרון.
מכונה נהדרת וסוס עבודה לא קטן. נראה שגם אמינות היא שמה השני.
מעניין לשמוע את הנושא של האיפוס מכונה על הטמפרטורה הנכונה, אם אני זוכר מהסרטונים של קריס קפה למכונה הזו יש PID שצריך "לאפס" בין האם הוא מציג טמפרטורה בבוילר או טמפרטורה של המים שיוצאים מהראש
http://www.manualslib.com/manual/749283 ... ml?page=14...
גונן .
·
- The-Fox
- חבר ותיק

- תגובות: 2046
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 183 פעמים
חן, תתחדש !
איך יצא שזה שאירגן את הקניה הקבוצתית קיבל את המכונה שלו אחרון ? אין צדק בעולם
העיקר שהגיעה ושהכל הסתדר.
מקווה שתגיע לשוט המיוחל בקרוב ושתהנה מהמכונה כמה שיותר.
אני פחות מתחבר לעיצוב של הויואלדי, העיצוב הקלאסי יותר עושה לי את זה אבל בסה"כ נראית קניה מוצלחת, בשביל דאבל בוילר קומפקטית במחיר הזה זה יפה מאד.
איך יצא שזה שאירגן את הקניה הקבוצתית קיבל את המכונה שלו אחרון ? אין צדק בעולם
העיקר שהגיעה ושהכל הסתדר.
מקווה שתגיע לשוט המיוחל בקרוב ושתהנה מהמכונה כמה שיותר.
אני פחות מתחבר לעיצוב של הויואלדי, העיצוב הקלאסי יותר עושה לי את זה אבל בסה"כ נראית קניה מוצלחת, בשביל דאבל בוילר קומפקטית במחיר הזה זה יפה מאד.
- TsurTriger
- כתב צילום

- תגובות: 2096
- נתן תודות: 179 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
היי חן
כאחד שנתקל בתקלות ובמפח נפש במשלוח האחרון אני מבין ללבך מאוד מאוד. כפי שציינתי כאן באחד הפוסטים היית לי לעזר ועודדת אותי ואני הייתי שותף בעת האחרונה למה שעובר עליך, להתלבטויות בעניין המכונה מהדגם הלא נכון שהגיע אליך.
אני שמח מאוד שפתחת אותה והתחלת להוציא ממנה קפה. היום אני כבר בטוח שהסיפור יגיע לסופו הטוב, כפי שהיה אצלי. אני כבר מוציא שוטים של אספרסו בחזרתיות מוצלחת, קפה משובח וטוב מאין כמותו.
צלם לנו כמה תמונות מהפקת הקפה.
ביי וכל טוב
כאחד שנתקל בתקלות ובמפח נפש במשלוח האחרון אני מבין ללבך מאוד מאוד. כפי שציינתי כאן באחד הפוסטים היית לי לעזר ועודדת אותי ואני הייתי שותף בעת האחרונה למה שעובר עליך, להתלבטויות בעניין המכונה מהדגם הלא נכון שהגיע אליך.
אני שמח מאוד שפתחת אותה והתחלת להוציא ממנה קפה. היום אני כבר בטוח שהסיפור יגיע לסופו הטוב, כפי שהיה אצלי. אני כבר מוציא שוטים של אספרסו בחזרתיות מוצלחת, קפה משובח וטוב מאין כמותו.
צלם לנו כמה תמונות מהפקת הקפה.
ביי וכל טוב
דני ברק = barakdan
בעליה של רוקט צ'ליני אבולוציונה המופלאה...
בבוקר אספרסו, אחר הצהרים - אני אספרסו, אשתי קפוצי'נו גדול
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מזל טוב!
קנייה מצוינת.
(זאת לא מכונה למסעדה ולא לבית קפה כי יש לה ראש אחד - זאת מכונה ביתית ברמה)
קנייה מצוינת.
(זאת לא מכונה למסעדה ולא לבית קפה כי יש לה ראש אחד - זאת מכונה ביתית ברמה)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
חן תתחדש , מכונה מדהימה ללא ספק...
הייתי רוצה שתתייחס לנושא של ההבדלים הגדולים בין שני הדודים - חליטה\ הקצפה.. למה בחרו בפער כזה גדול ביניהם ולא חילקו אותם נגיד ככה : חליטה 1 ליטר הקצפה 1.5 ליטר ?
בעיניי דוד החליטה קטן מידי למכונה בסדר גודל הזה,
לדוגמא כשאתה רוצה לחמם כוס בעזרת מים חמים אתה מוציא מהראש או מברז המים ?
הייתי רוצה שתתייחס לנושא של ההבדלים הגדולים בין שני הדודים - חליטה\ הקצפה.. למה בחרו בפער כזה גדול ביניהם ולא חילקו אותם נגיד ככה : חליטה 1 ליטר הקצפה 1.5 ליטר ?
בעיניי דוד החליטה קטן מידי למכונה בסדר גודל הזה,
לדוגמא כשאתה רוצה לחמם כוס בעזרת מים חמים אתה מוציא מהראש או מברז המים ?
-
Chura
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4777
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 278 פעמים
תראה, אני לא מהנדס המערכת
לצערי.
אבל 0.45 ליטר לחליטה מספיק לעבודה רציפה. אחרי שאני מוריד שוט לוקח למכונה כ45 שניות להתייצב שוב לטמפ׳ המוגדרת.
דוד קטן יותר ככל הנראה היה צריך יותר זמן לחזרה, ודוד גדול יותר מיותר.
לגבי ההקצפה, גם פה אני מניח בלבד, ש1.5 ליטר פשוט לא מספיק לקיטור בכמויות שהמכונה ״מתחייבת״ לספק.
האמת, מטעמי חסכון בחשמל, הייתי אולי מעדיף את הדוד של המיני ויואלדי (1.2 ליטר).
אבל בגדול, הקיטור במכונה הזה מפלצתי. מה שהיה לוקח לי בסילביה להקציף כמעט 2 דקות, לוקח כ25-30 שניות בויואלדי.
אני אפילו לא מספיק לייצר מיקרו-קצף מרוב שזה מהיר. יקח טיפה זמן.
לחימום כוסות אני משתמש במים מהדוד קיטור לרוב. כי אני מכין לאישתי קפוצ׳ינו. במידה ורק אספרסו אז מראש החליטה. אבל זה לא מזיז לו, עדיין יציב מבחינת טמפ׳.
האמת, שעד כה כמעט לא מצאתי חסרונות במכונה.
1. הוא חצי חסרון כי הוא נובע מייתרון. את דוד ההקצפה ניתן לכבות חשמלית. אבל חזרה שלו לשירות לוקחת כ7 דקות. (מניח שבמיני לוקח משמעותית פחות). עד שאין לחץ מינימלי, לא יוצא לא קיטור ולא מים רותחים.
2. שעון שבת חשמלי רגיל לא יכול להפעיל את המכונה, ידעתי מראש. בהמשך אחבר אליה RaspberryPi
אבל 0.45 ליטר לחליטה מספיק לעבודה רציפה. אחרי שאני מוריד שוט לוקח למכונה כ45 שניות להתייצב שוב לטמפ׳ המוגדרת.
דוד קטן יותר ככל הנראה היה צריך יותר זמן לחזרה, ודוד גדול יותר מיותר.
לגבי ההקצפה, גם פה אני מניח בלבד, ש1.5 ליטר פשוט לא מספיק לקיטור בכמויות שהמכונה ״מתחייבת״ לספק.
האמת, מטעמי חסכון בחשמל, הייתי אולי מעדיף את הדוד של המיני ויואלדי (1.2 ליטר).
אבל בגדול, הקיטור במכונה הזה מפלצתי. מה שהיה לוקח לי בסילביה להקציף כמעט 2 דקות, לוקח כ25-30 שניות בויואלדי.
אני אפילו לא מספיק לייצר מיקרו-קצף מרוב שזה מהיר. יקח טיפה זמן.
לחימום כוסות אני משתמש במים מהדוד קיטור לרוב. כי אני מכין לאישתי קפוצ׳ינו. במידה ורק אספרסו אז מראש החליטה. אבל זה לא מזיז לו, עדיין יציב מבחינת טמפ׳.
האמת, שעד כה כמעט לא מצאתי חסרונות במכונה.
1. הוא חצי חסרון כי הוא נובע מייתרון. את דוד ההקצפה ניתן לכבות חשמלית. אבל חזרה שלו לשירות לוקחת כ7 דקות. (מניח שבמיני לוקח משמעותית פחות). עד שאין לחץ מינימלי, לא יוצא לא קיטור ולא מים רותחים.
2. שעון שבת חשמלי רגיל לא יכול להפעיל את המכונה, ידעתי מראש. בהמשך אחבר אליה RaspberryPi
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 974
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 277 פעמים
- יצירת קשר:
·Chura כתב: 2. שעון שבת חשמלי רגיל לא יכול להפעיל את המכונה, ידעתי מראש. בהמשך אחבר אליה RaspberryPi...
היי חן
למה? אצלי על שעון השבת רשום 2500W והצצתי בתמונה של הרכיבים שלו, הממסר הוא של 10A
המכונה שלך למיטב הבנתי זה במקסימום 1250+800 למכונת 220V
האם לא כך?
-
Chura
- חבר מביא חבר

לא בלי תוספת חיצונית.
1. טיימר מקורי, מאפשר לכוון שעות הדלקה, כיבוי, עם או בלי דוד הקצפה - 200$ !!!
2. טיימר פשוט מאיביי שנותן Vcc (או + במילים פשוטות) לבורד, דיי פשוט ויש המון מידע - 35$.
3. לחבר לRaspberryPi, נותן גמישות בהפעלה, פיתחו אפליקציה לאייפון ואנדרויד. נותן מידע על טמפ׳, זמני שוטים, פרופילים ועוד מלא דברים מגניבים - 65$.
2. טיימר פשוט מאיביי שנותן Vcc (או + במילים פשוטות) לבורד, דיי פשוט ויש המון מידע - 35$.
3. לחבר לRaspberryPi, נותן גמישות בהפעלה, פיתחו אפליקציה לאייפון ואנדרויד. נותן מידע על טמפ׳, זמני שוטים, פרופילים ועוד מלא דברים מגניבים - 65$.
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
·פרט קצת את העניין הזה. מה פירוש "פיתחו אפליקציה לאייפון"? אפשר להפעיל מרחוק/מחוץ לבית? (אם יש /יהיה דבר כזה זה אדיר)Chura כתב:לא בלי תוספת חיצונית.
3. לחבר לRaspberryPi, נותן גמישות בהפעלה, פיתחו אפליקציה לאייפון ואנדרויד. נותן מידע על טמפ׳, זמני שוטים, פרופילים ועוד מלא דברים מגניבים - 65$....
דני ברק = barakdan
- TsurTriger
- כתב צילום

@barakdan
·
האמת, זה נורא פשוט היום עם כל הArduino וחבריהם.
מיקרו קונטרולרים שבקלות יחסית (כל ילד יכול בקלות לעשות מה שמהנדס אלקטרוניקה היה צריך לשבור את הראש כמה שעות\ימים), יש המון מודולים כתובים, בשפת C אפשר לתכנת יופי של קונטרולרים.
אצל חן, כנראה, שהמכונה היא לא עם כפתור on/off מכני שסוגר\פותח מעגל חשמלי. אלא, לוח בקרה (אני מבין שיש למכונה הזו מחשב קטן שבין היתר יודע לשלוט על כמות המים בחליטה וכדו) שמקבל הזנה קבועה של מתח ועל ידי מיתוג אלקטרוני (לדוגמה, דיודה או טרנזיסטור) יודע האם להעביר מתח למעגל החשמלי \ למערכת כולה או לא (בדיוק כמו שיש במחשב בבית).
כך, שדיי בקלות אפשר לתכנת מערכת שלמה של בקרה ושליטה.
המערכות של Arduino מגיעות עם מודולים שמתאימים גם לWIFI, גם BT, גם SIM, גם GSP, גם חיבור Ethernet ועוד. כך שהשמים הם הגבול.
·
האמת, זה נורא פשוט היום עם כל הArduino וחבריהם.
מיקרו קונטרולרים שבקלות יחסית (כל ילד יכול בקלות לעשות מה שמהנדס אלקטרוניקה היה צריך לשבור את הראש כמה שעות\ימים), יש המון מודולים כתובים, בשפת C אפשר לתכנת יופי של קונטרולרים.
אצל חן, כנראה, שהמכונה היא לא עם כפתור on/off מכני שסוגר\פותח מעגל חשמלי. אלא, לוח בקרה (אני מבין שיש למכונה הזו מחשב קטן שבין היתר יודע לשלוט על כמות המים בחליטה וכדו) שמקבל הזנה קבועה של מתח ועל ידי מיתוג אלקטרוני (לדוגמה, דיודה או טרנזיסטור) יודע האם להעביר מתח למעגל החשמלי \ למערכת כולה או לא (בדיוק כמו שיש במחשב בבית).
כך, שדיי בקלות אפשר לתכנת מערכת שלמה של בקרה ושליטה.
המערכות של Arduino מגיעות עם מודולים שמתאימים גם לWIFI, גם BT, גם SIM, גם GSP, גם חיבור Ethernet ועוד. כך שהשמים הם הגבול.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- TsurTriger
- כתב צילום

ד.א היום חלק גדול מהפרויקטים גם באקדמיה שיצא לי לראות, של מהנדסי אלקטרוניקה, משלבים Arduino בדרך זו או אחרת. ובכך, מאפשרים פחות זמן להתעסק עם תכנות של הקונטרולר ויותר זמן להשקיע ברכיבים האחרים של המערכת . כגון: ברמת התקשורת, רמת האפליקציה, רמת הפונקציונליות, היקף ההספק (פעם היו מתכנתים קונטרולר שידע לעשות X, היום משלבים כבר שליטה דרך אנדרואיד, בקרה מאסיבית יותר, עוד כניסות ויציאות ועוד).
יש בזה יתרונות משמעותיים כאשר מדברים על הספק לצד זמן. מנגד, יש בזה מחיר של ידע בעבודה עם "פטיש ואזמן" של ביט ביט באסמבלי ובתכנות firmware/drivers.
יש בזה יתרונות משמעותיים כאשר מדברים על הספק לצד זמן. מנגד, יש בזה מחיר של ידע בעבודה עם "פטיש ואזמן" של ביט ביט באסמבלי ובתכנות firmware/drivers.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
-
Chura
- חבר מביא חבר

אני צריך לחפש, אבל כמו שצור כתב, אין לזה סוף.
מדובר בלוח אלקטרוני מאוד פשוט, לממש אותו על ארדואינו או פאי זה ממה Peach of cake.
לדוגמא :
http://imgur.com/a/JUAjG
מדובר בלוח אלקטרוני מאוד פשוט, לממש אותו על ארדואינו או פאי זה ממה Peach of cake.
לדוגמא :
http://imgur.com/a/JUAjG
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
,יש בישראל עשרות מקומות שהם, מיסעדות קטנות (רוב המיסעדות האסייתיות למשל כמו רשת "צוקה " ) , פיצוציות , מישרדים גדולים , עסקים בירידים ועוד המון שאני לא זוכר בתחום מוסדי או מיסחרי שמישתמשים במכונות ראש בודד . . .דבוטאנט כתב:
(זאת לא מכונה למסעדה ולא לבית קפה כי יש לה ראש אחד - זאת מכונה ביתית ברמה)...
- The-Fox
- חבר ותיק

- תגובות: 2046
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 183 פעמים
·Chura כתב:אני צריך לחפש, אבל כמו שצור כתב, אין לזה סוף.
לדוגמא :
http://imgur.com/a/JUAjG...
מגניב, איך לא חשבתי על זה
מה האפשרות של לממש דבר כזה על מכונה כמו היוניקה שלי נניח ?
המתג הפעלה אצלי הוא פיזי, ככה שזה לדעתי קצת שונה מהויואלדי.
במקרה של מכונה כמו אצלי, לא יותר פשוט לחבר אותה לשקע נשלט ב WIFI (בטוח יש דבר כזה במחיר סביר) ולהפעיל את המכונה ?