המלצה על דיסק קשיח חיצוני אלחוטי
- aronen
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 39
@liorh11 הכל אפשרי ודומה מאד, טכנית. זהו Trade off של מחיר מול נפח וביצועים. השיטה היא אותה שיטה לדיסק קשיח או ל דיסק און קי.
מצד האייפד זה תלוי מה אתה רוצה לראות - בכל מקרה זה נעשה ע"י אפליקציה, למשל זו שציינתי המשמשת בעיקר לוידיאו ותומכת ב פורמט MKV, עם אודיו מסוג AC3 וכתוביות בעברית (למשל כנהוג בסדרות TV שיש אנשים שמורידים מהרשת). יש רבות - גם למוזיקה ותמונות למשל.
·
מצד האייפד זה תלוי מה אתה רוצה לראות - בכל מקרה זה נעשה ע"י אפליקציה, למשל זו שציינתי המשמשת בעיקר לוידיאו ותומכת ב פורמט MKV, עם אודיו מסוג AC3 וכתוביות בעברית (למשל כנהוג בסדרות TV שיש אנשים שמורידים מהרשת). יש רבות - גם למוזיקה ותמונות למשל.
·
-
liorh11
-
- חבר פעיל

- תגובות: 96
@aronen
·תודה רבה!
ובכל זאת, מניסיונך,,מה אתה ממליץ?
·תודה רבה!
ובכל זאת, מניסיונך,,מה אתה ממליץ?
- aronen
-
- חבר שרק התחיל

@liorh11 לי יש מוצר מהמשפחה הזו - http://www.netgear.com/home/products/co ... s-100.aspx אך דגם ישן יותר בן מספר שנים. עובד היטב. בגדם שלי יש מקום ל 4 דיסקים, ואני משתמש בשניים, כל אחד של 2TB. מכיוון שהם מגבים זה את זה (RAID) עומדים לרשותי 2TB - מעל ומעבר לצרכי הבית, העסק הקטן שלי ומאות שעות וידאו ב 720P. יחד עם זאת, המכשיר שלי קצת מרעיש - ונמצא על כן במקום מבודד. אני מקווה שהחדשים שקטים יותר.
·
·
- benny123
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6115
liorh11 למשתמש הביתי מומלץ לחבר במידת האפשר הרד דיסק ישירות אל הנתב
במידה ולא ניתן אז לחבר פשוט לאחד המחשבים ולשתף (במחירים של היום אפשר בקלות להעמיד לטובת העניין איזה מחשב אנדרואיד מעפן עם כניסת רשת קווית וחיבורי USB ולהשתמש בו לרעיון (אני עושה את זה בסטרימרים שברשותי והכל עובד שגעון)
צריכת חשמל אפסית, עלויות נמוכות.. והכל מתקתק כמו שעון
הרד דיסק אלחוטי אולי מושג מפוצץ ויפה אבל במבחן התוצאה כשאתה תרצה להזרים תכנים כבדים אני לא יודע עד כמה המכשיר ישרת אותך, כמו כן יש לקחת בחשבון עוד דברים כמו קירות בבית, רעשי רקע באלחוט וכו' שיפריעו לקליטה ואולי ישבשו הזרמה חיה.
ברשת קווית אין לך את הכאבי ראש האלה, אתה לא מוגבל בכמות שיתופים ונפח כונן כי הכל מסתכם בכיס.. תרצה 2 טרה תקנה 2 טרה.. תרצה 10 טרה לך תתפנק.. ועם הידע הנכון אתה גם יכול לגשת למידע מחוץ לבית זה לא כזה מסובך.
במידה ולא ניתן אז לחבר פשוט לאחד המחשבים ולשתף (במחירים של היום אפשר בקלות להעמיד לטובת העניין איזה מחשב אנדרואיד מעפן עם כניסת רשת קווית וחיבורי USB ולהשתמש בו לרעיון (אני עושה את זה בסטרימרים שברשותי והכל עובד שגעון)
צריכת חשמל אפסית, עלויות נמוכות.. והכל מתקתק כמו שעון
הרד דיסק אלחוטי אולי מושג מפוצץ ויפה אבל במבחן התוצאה כשאתה תרצה להזרים תכנים כבדים אני לא יודע עד כמה המכשיר ישרת אותך, כמו כן יש לקחת בחשבון עוד דברים כמו קירות בבית, רעשי רקע באלחוט וכו' שיפריעו לקליטה ואולי ישבשו הזרמה חיה.
ברשת קווית אין לך את הכאבי ראש האלה, אתה לא מוגבל בכמות שיתופים ונפח כונן כי הכל מסתכם בכיס.. תרצה 2 טרה תקנה 2 טרה.. תרצה 10 טרה לך תתפנק.. ועם הידע הנכון אתה גם יכול לגשת למידע מחוץ לבית זה לא כזה מסובך.
-
liorh11
-
- חבר פעיל

·aronen כתב:@liorh11 לדעצי השאלה מסתכמם בפרוטוקוך הגישה הנתמך - ואז אפשר להשתמש באפליקציות צד שלישי והן כבר יפתרו את בעית הפורמטים. כתוביות. אני למשל משתמש בבית, על ה IPAD באפליקצית כזו הנגשת ל NAS ומציגה סרטים ללא בעייה (לאחרונה החזירו את התמיכה ב CODEC ל AC3). היא נגשת ב SMB. האפליקציה היא https://itunes.apple.com/kn/app/viplay/id622191019?mt=8 ןהיא תומכת בכתוביות בעברית - הכל בגישה לשרת.
·
התקנתי USB על הראוטר ויצרתי סוג של כונן רשת או התקן לשיתוף קבצים. דרך ה PC אין בעיה ואני יכול לגשת כונן שיצרתי ץ התקנתי את האפליקצה VIPLAY אבל פה הסתבכתי. איך אני ניגש לקבצים דרך האייפד?...
- aronen
-
- חבר שרק התחיל

@liorh11 בחר ב "Servers" לחץ על "+" (Add Server) ובחר ב Windows Server. כעת רשום את כתובת ה IP של כונן הרשת שהגדרת (כתובת ה ראוטר? ) ותוכל לגשת לקבצים בדומה לגישה מ PC.
·
·
-
liorh11
-
- חבר פעיל

@aronen
ראשית, תודה רבה על העזרה.
הכל עובד מצויין מלבד 2 בעיות ושאלה:
1. כשאני ניגש לכונן רשת השם של תיקיות הסרטים לא מופיע בעברית. פתרונות? (מצ"ב תמונה) - זה הכי קריטי לי!
2. הסרטים מופיעים במסך קטן על האייפד וכאשר אני עובר ל Full Screen התמונה מאבדת את גודלה המקורי . רעיונות? (מצ"ב תמונות של 2 המצבים) .
שאלה:
בשביל להתחבר לכונן רשת מחוץ לבית צריך חיבור VPN? יש אפשרות אחרת? מדריכים?
שוב, תודה רבה..
ראשית, תודה רבה על העזרה.
הכל עובד מצויין מלבד 2 בעיות ושאלה:
1. כשאני ניגש לכונן רשת השם של תיקיות הסרטים לא מופיע בעברית. פתרונות? (מצ"ב תמונה) - זה הכי קריטי לי!
2. הסרטים מופיעים במסך קטן על האייפד וכאשר אני עובר ל Full Screen התמונה מאבדת את גודלה המקורי . רעיונות? (מצ"ב תמונות של 2 המצבים) .
שאלה:
בשביל להתחבר לכונן רשת מחוץ לבית צריך חיבור VPN? יש אפשרות אחרת? מדריכים?
שוב, תודה רבה..
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- mp3lll
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20680
הסרט 16:9 לכן ככה הוא נראה.
מה הכוונה מאבד אתה עברית?
מה הכוונה מאבד אתה עברית?
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.
- aronen
-
- חבר שרק התחיל

@liorh11 אינני יודע לגבי התמיכה בשמות קבצים או תיקיות בעברית - לדעתי מומלץ להשתמש בשמות האנגלית. התמיכה בעברית אליה התייחסתי היא בכתוביות (לא כל הנגנים באייפד תומכים בכך!).
התמונה ניראת כך כי היא שומרת על יחס הגודל המקורי - וכך צריך להיות!
·
התמונה ניראת כך כי היא שומרת על יחס הגודל המקורי - וכך צריך להיות!
·
- aronen
-
- חבר שרק התחיל

@liorh11 כדי להתחבר מחוץ לבית אתה צריך שהכונן יהיה זמין מבחוץ לרשת הפנימית. זה נעשה ע"י הגדרות בראוטר + דרך כלשהי לזכור את הכתובת IP שלך. לא מומלץ ! כמוכן צריך קצב Upstream גבוה, ובדרך כלל זה לא יעבוד.
·
·
-
liorh11
-
- חבר פעיל

@aronen
זה בסדר, אני יודע שהתכוונת לתמיכה בכתוביות של סרטים בעברית באייפד ואכן יש תמיכה. מה שמבאס הוא שהשמות של התקיות בכונן מופיעות באנגלית (הן בתחברות דרך האייפד והן בהתחברות דרך PC) בעוד שהשם המקורי שלהם הוא בעברית. אני מבין שאין לזה פתרון?
זה בסדר, אני יודע שהתכוונת לתמיכה בכתוביות של סרטים בעברית באייפד ואכן יש תמיכה. מה שמבאס הוא שהשמות של התקיות בכונן מופיעות באנגלית (הן בתחברות דרך האייפד והן בהתחברות דרך PC) בעוד שהשם המקורי שלהם הוא בעברית. אני מבין שאין לזה פתרון?
- mp3lll
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20680
אז חפש אפלקציה שתומכת בעברית.
מה אתה מנסה בכלל לעשות? מה הטעם לראות סרטם באייפד שאתה בבית?
מה אתה מנסה בכלל לעשות? מה הטעם לראות סרטם באייפד שאתה בבית?
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.
-
liorh11
-
- חבר פעיל

·התגובה לא עניינית. כנראה שלא קראת את הפוסט מתחילתוmp3lll כתב:אז חפש אפלקציה שתומכת בעברית.
מה אתה מנסה בכלל לעשות? מה הטעם לראות סרטם באייפד שאתה בבית?...
- aronen
-
- חבר שרק התחיל

RAVPOWER WD02 - בטריה/Wifi HotSPot עם שרת SMB - בדיקה ראשונית
קבלתי את ה Ravpower wd02 שהזמנתי ב EBay.
עובד מצוין (בדיקה בסיסית של שעה - התקנה והפעלה ללא כל בעיה)
מלבד תפקודו הבסיסי כבטריה לטעינת ניידים, הוא כולל Wifi HotSpot עם שרת SMB אליו ניתן להתחבר מVideo Players של IPAD כדוגמת ה Viplay המוזכר לטובה לעיל. כולל אפשרות לחיבור זכרון/דיסק כלשהו דרך USB ו/או כרטיס Micro SD כך שאין מגבלת זכרון.
יש גם אפליקציה שלהם לניהול הקבצים - המאפשרת להעביר קבצים בין ניידים ומחשבים.
מתאים לשמושים רבים נוספים כולל חיבור המכשירים המחוברים אליו (ברשת המקומית האחוטית שהוא יוצר) לאינטרנט (קווי או אלחוטי) דרכו (משמש כ Bridge או נתב)
לא ראיתי מכשיר מתחרה כלשהו המתקרב לעושר הפונקציות שיש ב Ravpower.
עובד מצוין (בדיקה בסיסית של שעה - התקנה והפעלה ללא כל בעיה)
מלבד תפקודו הבסיסי כבטריה לטעינת ניידים, הוא כולל Wifi HotSpot עם שרת SMB אליו ניתן להתחבר מVideo Players של IPAD כדוגמת ה Viplay המוזכר לטובה לעיל. כולל אפשרות לחיבור זכרון/דיסק כלשהו דרך USB ו/או כרטיס Micro SD כך שאין מגבלת זכרון.
יש גם אפליקציה שלהם לניהול הקבצים - המאפשרת להעביר קבצים בין ניידים ומחשבים.
מתאים לשמושים רבים נוספים כולל חיבור המכשירים המחוברים אליו (ברשת המקומית האחוטית שהוא יוצר) לאינטרנט (קווי או אלחוטי) דרכו (משמש כ Bridge או נתב)
לא ראיתי מכשיר מתחרה כלשהו המתקרב לעושר הפונקציות שיש ב Ravpower.