התחדשתי lenco b-55

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #21 

אילן צודק (בגדול. המאסטר הוא בכלל טייפ) אבל הכוונה היא לתקליטים שהודפסו מסטאמפרים שיוצרו מהמאסטר המקורי (זה נקרא mother).

העמוד מפרט את כל סוגי המדיה כולל קסטות וטייפ 8 ערוצים. אותנו, במקרה הזה, מעניין רק מה שכתוב לידו LP, Album. ניתן לראות שההוצאה המקורית היתה Harvest באנגליה ו-Columbia בארה"ב ב-1975.

אחר כך התחילו הדפסות של בעלי זכויות משניים ברחבי העולם. כך למשל אפשר גם לראות את ההוצאה CBS בישראל, את Sony ביפן תחת רישוי של CBS ואת EMI בהרבה מדינות, תחת רישוי של ההוצאות המקוריות. אלה כולם הודפסו ממאסטרים אותנטיים, אם כי לא באותה איכות.

בשורות הנמוכות יותר אפשר לראות שבשנים מתקדמות יותר יצאו אלבומי RE. אלה כבר Reissue. גם Reissue אפשר לעשות מהמאסטרים המקוריים, אבל כאן כבר צריך להתחיל לשים לב להוצאות ומי עשה זאת ובאילו תנאי רישוי ומטעם מי. מי שקיבל רישוי מ-Harvest או Columbia, סביר שעשה הוצאה מחודשת על סמך המאסטר המקורי. למשל, יש הוצאה רוסית שנקראת AnTrop שב-1992 הוציאה אלבום לא רשמי. זה חשוד. כנ"ל לגבי Capitol Records בארה"ב ב-2003 הוציאו אלבום RE שאינו רשמי.

יש מקרים יותר קשים. ב-2011 Harvest, EMI הוציאו אלבום RE ו-RM בארה"ב. על פניו, זו ההוצאה המקורית - אבל צריך להכנס לאתר שלהם ולבדוק מה בדיוק כלל הרה-מאסטר. דיגיטציה? שיפור של המאסטר המקורי? ככל שהשנים יותר מתקדמות מאז ההקלטה המקורית - צצות יותר גרסאות. ניתן בדרך כלל לסמוך על ההוצאות המקוריות. לגבי השאר צריך לברר באופן פרטני.

בסוף הרשימה יש שני מקרים קשים במיוחד. הוצאה של סוני ו-CBS בתאריך לא ידוע שמוגדרת כ-reissue לא רשמי. זו מין קומבינה לא ברורה. מישהו נזכר שיש לו רשיון להדפיס - והוא הדפיס בלי ממש לבדוק מהו תוקף הרשיון. הסיפור הזה ממשיך עם מה שנקרא RP או re-production של CBS בארה"ב. ייתכן שהם פשוט הביאו את הסטאמפרים המקוריים שלהם למטבעה אמריקאית וייצרו עוד אלבומים. אלה בעיני חשודים. הייתי מברר היטב לפני רכישה של כאלה - בייחוד כאשר חלק מהפרטים חסרים.

לא פשוט כל העסק הזה... :מבולבל:

boxer
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 29
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #22 

efi1965 כתב:דרך אגב ההמלצה לניקוי התקליט מהאתר הזה, אם אני לא טועה לפני כמה שנים טובות מחנן.
אפשר לחפש את השרשור.
בכל מקרה זה עובד כמו שצריך, ממש מעט אלכוהול רפואי ומעט מאוד סבון כלים עם הרבה מים.
יש מברשת ספוג עדינה מאוד לצביעה שאפשר להשתמש בה, יש בה סיבים עדינים שחודרים לתוך החריצים בתקליט.
תבדוק קודם כל על תקליטים שפחות חשובים לך, עדיף לא שרוטים כדי שתשמע את ההבדל.
...
השרשור הזה?

http://www.hometheater.co.il/vp992454#992454

אני חושב שאצל א. שיצר כימיקלים (מפרץ חיפה) יש את כל סוגי הכימיקלים הדרושים אפילו דטרגנטים ניטרליים שאינם "תוקפים", "צורבים" או "מלבינים".
לגבי האלכוהול, אני כבר משתמש תקופה ארוכה באלכוהול 96% לשתייה (כמו שמוכרים ברשתות המזון במחלקת יינות) ואין שום בעיה עם החומר הזה. אני משתמש בריכוז של כ-50CC על 500CC מים וכמה טיפות סבון כלים. התערובת הזאת גם משמשת אותי כנוזל למגבים במכונית. אני כמובן מנקה ידנית את התקליטים בעזרת מברשת עדינה ברוחב 2.5 אינטש. התקליטים יוצאים נקיים ומבריקים. לאחר הניקוי התקליט עובר שטיפה במים ללא תוספות וטבילה סופית באמבט קטן עם מים וכמה טיפות של נוזל הברקה למדיח כלים המונעים שקיעת אבנית ולכלוך אל תוך החריצים. ניגוב וייבוש סופי בעזרת נייר קלינקס איכותי שאינו מתפורר (לא "חוגלה", "לילי", "סנו", וכו', רק קלינקס). המתנה לייבוש באוויר החופשי כשעה וניגון על הפטפון (אם אין שריטות על התקליט הוא נשמע נקי לחלוטין). החיסרון הוא שהתהליך לוקח קצת יותר זמן מהמכונה, אבל אני לא לחוץ בזמן. אני מצליח לנקות כ-5 תקליטים בחצי שעה בלי שום בעיה.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #23 

התיאור הזה של חנן מעולה. זה מזכיר לי שבקהיליית ה'שרוטים' הקרובה אלי - אף אחד לא קונה חומרי ניקוי. לכל אחד יש נוסחה משלו. כולן כוללות 10% אלכוהול. אלא שהאלכוהול שאנחנו משתמשים בו הוא IPA (איזו-פרופיל) והוא עולה משהו כמו $17.5 לגלון (4 ליטר) בריכוז של 95%. בפחות מכך הוא כולל משקעים סידניים לבנים. אתנול, האלכוהול לשתייה, שחנן תאר, הוא הפתרון הבא הכי טוב והכי חכם היכן שאין IPA בריכוזים גבוהים במחיר סביר. למעשה, הנוסחה שלו מזכירה לי את הפורמולה של מרבית החברים ומניסיוני - היא מעולה. כנ"ל לגבי אופן הייבוש. קלינקס עושה את מצוין. זו בדיוק הדרך שלי - חוץ מזה שאני לא זקוק לשטיפה נוספת במים ולנוזל הברקה. :biggrin:

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434
נתן תודות: 738 פעמים
קיבל תודות: 395 פעמים

שליחה #24 

אני משתמש ב 10 יחידות איזופרופנול 99.5%
טיפה שתיים טריטון בתפקיד הדטרגנט
ו 90 יחידות מים מזוקקים
אני לא זז מכאן עד סוף הצד

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #25 

מאיפה השגת IPA בריכוז כזה בארץ הקודש? מי היצרן? כמה עלה?

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #26 

היצרן , לפי מה שכתוב על הבקבוק
שאר המידע הנו חסוי :!: :שובב:
יש גם ב %99.8 !

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #27 

היצרן צרפתי. בגלל זה שאלתי. ידוע לי שבישראל לא מייצרים IPA בריכוז גבוה ואינטל מייבאת את החומר הדרוש לה מטקסס. אני גם יודע בוודאות שזה לא עולה $17.5 לארבעה ליטרים. יותר בכיוון של 200 ש"ח ל-100 CC. חסוי? בצדק!

efi1965
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1614
שם מלא: efi1965
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #28 

האלכוהול הרפואי לחיטוי מכיל 70% איזופרופנול.
לאחר מספר נקיונות זה בהחלט הספיק לי.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #29 

לחיטוי זה מספיק. אולי גם לך. :biggrin: אבל הסיבה שמשתמשים בריכוזים גבוהים היא משום ש-IPA בריכוזים של פחות מ-95% מכיל המון משקעים סידניים (קלציום) שזה המקבילה של אבנית במים. עדיף שלא.

new-guy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1802
נתן תודות: 269 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

שליחה #30 

שלא ימס התקליט...
ואיך שוטפים אותו במים מה עם התווית מנייר באמצע? פשוט מנגבים אותה ומקווים שלא תתפורר?
40 שנה לך תיזכור..

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #31 

new-guy כתב: מה עם התווית מנייר באמצע? פשוט מנגבים אותה ומקווים שלא תתפורר?
...
·

לא מנגבים את המדבקה, אלא מניחים לה להתייבש לבדה, על מנת שלא תתפורר.

new-guy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1802
נתן תודות: 269 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

שליחה #32 

טוב אני מהופנט כבר כמה ימים טובים
מהפטיפון המדהים הזה
סאונד מדהים בא לי פשוט לזרוק את כל הדיגיטלי ולהתרכז רק באנלוגי
כבר מתחיל לחשוב על שדרוגים
איפה להתחיל
זרוע, ראש, מחט
מה יתן שדרוג משמעותי מאוד בתור התחלה?
40 שנה לך תיזכור..

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #33 

new-guy כתב:טוב אני מהופנט כבר כמה ימים טובים
מהפטיפון המדהים הזה
סאונד מדהים בא לי פשוט לזרוק את כל הדיגיטלי ולהתרכז רק באנלוגי
כבר מתחיל לחשוב על שדרוגים
איפה להתחיל
זרוע, ראש, מחט
מה יתן שדרוג משמעותי מאוד בתור התחלה?
...
·
דעתי שכרגע,תמשיך ליהנות , נצור את ההרגשה,האזן לכל התקליטים שלך ורכוש עוד תקליטים במצב טוב.
במידה והמחט חדשה כפי שכתבת ואתה שומע טוב אין צורך להחליפה, שדרוגים תמיד אפשר לעשות בעתיד,אם כרגע אתה נהנה, אז תמשיך, כשימאס תתחיל לשדרג.
:!: אזהרה :!: ''שדרגת'' הנה מחלה קשה , ממכרת וחשוכת מרפא

BennyO
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #34 

חוזר רגע לעניין הניקוי. אני התחדשתי בחתיכת פלסטיק הזו.
בינתיים משתמש בנוזל שהגיע איתה. אח"כ אחפש תחליף זול יותר.
היום ניקיתי 15 תקליטים - עושה עבודה מצוינת במחיר שפוי
Rust never sleeps

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093
נתן תודות: 452 פעמים
קיבל תודות: 600 פעמים

שליחה #35 

@new-guy
·
השילה (ראש הזרוע - איפה שמותקנת המחט) בזרוע שלך מתפרקת על ידי טבעת הברגה שצמודה אליה - פרק ובדוק את המחט בזכוכית מגדלת חזקה (זו פעולה שתחזור עליה לא מעט - אתה צריך זכוכית מגדלת כזו). המחט צריכה להיות חדה ודי נקיה. אם לא נקיה - מנקים עם מברשת שערות לתקליטים בתנועה מאחור קדימה. אם לא קונוסית וחדה - מחליפים מייד!

נשמע שהבחור שמכר את הפטיפון יודע מה הוא עושה, ולכן סביר שהזרוע מכוונת, אבל תמיד שווה לבדוק...

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”