ערוץ 1hd
-
NatanBarri
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 360
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 33 פעמים
-
NatanBarri
- חבר פעיל מאוד

-
NatanBarri
- חבר פעיל מאוד

קליטה יציבה של 80% 95% ולפעמים גם 100%
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7043
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1465 פעמים
ערוץ אחד באמת מפרסמים שהם משדרים HD בעידן +
עם איזה ממיר אתה מצליח לקלוט את ערוץ 1 ב HD?
עם איזה ממיר אתה מצליח לקלוט את ערוץ 1 ב HD?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
עד כמה שזכור לי משנות ה-80, בחורף אין קליטה מקפריסין.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7043
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1465 פעמים
אני רואה ערוץ 1 בלבד. ונדמה לי ששם יש טענות שיש שדורי HD גם בעידן +
·הקליטה מושפעת מתנאים אטמוספריים.pixies כתב:עד כמה שזכור לי משנות ה-80, בחורף אין קליטה מקפריסין....
יש תנאים מסויימים ש"עוזרים" לגלים האלקטרומגנטיים להתפשט רחוק יותר ואז מקבלים קליטה.
שידור DVB-T בתחום UHF מוגבל לטווח של קצת פחות מ-200 ק"מ ולכן כל קליטה של שידור מקפריסין היא בגדר נס.
-
NatanBarri
- חבר פעיל מאוד

ערוץ 1hd משודר בתדר 28 ולפעמים 27 ב dvb t2 בשבועיים האחרונים. אלה שידורים נסיוניים
ומתקיימים בעיקר בשעות הבוקר והצהריים.
לגבי קליטה מקפריסין , תוצאות טובות הן פונקציה של ציוד מקצועי ,מיקום (גובה ,קירבה ואופק פתוח לים).
יכולת טווח הקליטה תלויה גם בעוצמת המשדרים .
בחורף בעיות בקליטה הן תוצאה של מזג אוויר סוער וכ'ו
ומתקיימים בעיקר בשעות הבוקר והצהריים.
לגבי קליטה מקפריסין , תוצאות טובות הן פונקציה של ציוד מקצועי ,מיקום (גובה ,קירבה ואופק פתוח לים).
יכולת טווח הקליטה תלויה גם בעוצמת המשדרים .
בחורף בעיות בקליטה הן תוצאה של מזג אוויר סוער וכ'ו
- גלובל
- חבר ותיק

- תגובות: 1296
- נתן תודות: 60 פעמים
- קיבל תודות: 157 פעמים
לא נראה לי שאתה קולט רצוף כל הזמן ...
לדעתי אתה לא קולט מקפריסין בימים קרים וחורפיים ...אתה רק קולט בימי קיץ שרביים וחמים
אשמח לראות הוכחה שאתה כן קולט בימי גשם או אפילו בימים קרירים ללא גשם למשל כבר החל מסוף חודש זה והלאה ...
מעבר לזה אתה משתמש במושגים כמו טטרא דיפול שלא קשורים לאנטנה שלך ( טטרא דיפול זה מערך של 4 דיפולים שמשמש לאנטנות שידור )
האנטנה שלך היא סתם 2 אנטנות יאגי אחת ל UHF ( התחתונה ) והשניה ל VHF שמחוברות יחדיו בחיבור מכני ואלקטרוני
אין פה שום יחוד ואנטנות כאלה נפוצות בהמון מדינות ביחוד בכאלה שיש עדיין שידור אנלוגי ודיגיטלי ...
כדי לקלוט שידורי TV בתחום UHF בישראל ממרחקים כמו למשל מקפריסין יש צורך שיתכנו כמה דברים ...
1) שהבית ימוקם כמה שיותר ליד חוף הים
2) עדיפות למיקום הבית בצפון ליד הים למשל מחיפה צפונה
3) מיקום כמה שיותר גבוה , למשל מי שגר בכרמל בחיפה וביתו פונה למערב או לצפון מערב ( כיוון הים )
4)שימוש באנטנה UHF עם כמה שיותר אלמנטים וכמה שיותר ארוכה , למשל אנטנה שנקראת XC-99
שיש לה דירקטורים כפולים בצורת X , אנטנה כזאת תגביר יותר ( ראה תמונה )
יש לציין שבמידה ואין קליטה בכלל לא יעזור שום אנטנה ואין פה שום מצב קסם לקליטה ..
מעבר לכל יש לזכור שעדיין מדובר בקליטה של ערוצים ביוונית מקפריסין שניתן לקלוט את רובם
בעזרת צלחת לוויין וללא אנטנות ותרנים מיוחדים ( בעלות קצת יותר גדולה ...זה נכון )
אשמח לראות הוכחה שאתה כן קולט בימי גשם או אפילו בימים קרירים ללא גשם למשל כבר החל מסוף חודש זה והלאה ...
מעבר לזה אתה משתמש במושגים כמו טטרא דיפול שלא קשורים לאנטנה שלך ( טטרא דיפול זה מערך של 4 דיפולים שמשמש לאנטנות שידור )
האנטנה שלך היא סתם 2 אנטנות יאגי אחת ל UHF ( התחתונה ) והשניה ל VHF שמחוברות יחדיו בחיבור מכני ואלקטרוני
אין פה שום יחוד ואנטנות כאלה נפוצות בהמון מדינות ביחוד בכאלה שיש עדיין שידור אנלוגי ודיגיטלי ...
כדי לקלוט שידורי TV בתחום UHF בישראל ממרחקים כמו למשל מקפריסין יש צורך שיתכנו כמה דברים ...
1) שהבית ימוקם כמה שיותר ליד חוף הים
2) עדיפות למיקום הבית בצפון ליד הים למשל מחיפה צפונה
3) מיקום כמה שיותר גבוה , למשל מי שגר בכרמל בחיפה וביתו פונה למערב או לצפון מערב ( כיוון הים )
4)שימוש באנטנה UHF עם כמה שיותר אלמנטים וכמה שיותר ארוכה , למשל אנטנה שנקראת XC-99
שיש לה דירקטורים כפולים בצורת X , אנטנה כזאת תגביר יותר ( ראה תמונה )
יש לציין שבמידה ואין קליטה בכלל לא יעזור שום אנטנה ואין פה שום מצב קסם לקליטה ..
מעבר לכל יש לזכור שעדיין מדובר בקליטה של ערוצים ביוונית מקפריסין שניתן לקלוט את רובם
בעזרת צלחת לוויין וללא אנטנות ותרנים מיוחדים ( בעלות קצת יותר גדולה ...זה נכון )
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
אתמול במקרה הצלחתי לקלוט קפריסין למרות שאני גר ברמת-גן בבניין של סה"כ 3 קומות, אבל מצד שני לרוב זה לא קולט.
-
NatanBarri
- חבר פעיל מאוד

אהלן גלובל
לאנטנה יש tetra pole
מספר הדירקטורים מעבר 18 אינו משפר דבר
x beam הוא נסיון שאמור לשפר והיה קיים בשנות ה50 באמריקה
היום זה גימיק שיווקי כמו הרבה סוגים אחרים.
אנטנות היאגי הקלאסיות נחשבות עד היום ליעילות ביותר
עוד דבר שציינת , זה לא תחליף ללווין ואינטרנט זה תחביב בנוסף
(בטח אתה יודע מה זה dx)
לאנטנה יש tetra pole
מספר הדירקטורים מעבר 18 אינו משפר דבר
x beam הוא נסיון שאמור לשפר והיה קיים בשנות ה50 באמריקה
היום זה גימיק שיווקי כמו הרבה סוגים אחרים.
אנטנות היאגי הקלאסיות נחשבות עד היום ליעילות ביותר
עוד דבר שציינת , זה לא תחליף ללווין ואינטרנט זה תחביב בנוסף
(בטח אתה יודע מה זה dx)
זה היה מערך האנטנות שלי עד לא מזמן.
האנטנה העליונה מגבירה עד 25db ונותנת קליטה בזווית רחבה מאד (טוב כשלא יודעים איך לכוון בדיוק למקור השידור והמרחק מהתחנה המשדרת גדול מאד).
האנטנה התחתונה (היאגי) מגבירה עד 18db.
שתי האנטנות היו מוזנות למגבר תורן עם כניסת UHF כפולה והגברה אקטיבית של עד 40db לתחום ה-UHF.
אפשר לראות שהאנטנות נתנו כיסוי מצויין של צפון-מערב כך שפוטנציאל הקליטה מכיוון קפריסין היה גדול מאד ואיכשהו גם הצלחתי למקם אותן גבוה יחסית על התורן.
ועדיין הייתה קליטה רק מדי פעם בתנאים מאד מסויימים, אפילו הגעתי לקליטה בעוצמה של 100 אחוז והיו כמה משחקים מהמונדיאל שראיתי בערוץ RIK HD באיכות נהדרת.
קצת אחרי שהתחיל מבצע צוק איתן הפסיקה הקליטה כמעט לגמרי ובאיזשהו שלב הבנתי שזה לא יילך והורדתי גם את האנטנה הרחבה וגם את המגבר והשארתי רק את היאגי בשביל עידן פלוס (והוספתי צלחת לוויין).
האנטנה העליונה מגבירה עד 25db ונותנת קליטה בזווית רחבה מאד (טוב כשלא יודעים איך לכוון בדיוק למקור השידור והמרחק מהתחנה המשדרת גדול מאד).
האנטנה התחתונה (היאגי) מגבירה עד 18db.
שתי האנטנות היו מוזנות למגבר תורן עם כניסת UHF כפולה והגברה אקטיבית של עד 40db לתחום ה-UHF.
אפשר לראות שהאנטנות נתנו כיסוי מצויין של צפון-מערב כך שפוטנציאל הקליטה מכיוון קפריסין היה גדול מאד ואיכשהו גם הצלחתי למקם אותן גבוה יחסית על התורן.
ועדיין הייתה קליטה רק מדי פעם בתנאים מאד מסויימים, אפילו הגעתי לקליטה בעוצמה של 100 אחוז והיו כמה משחקים מהמונדיאל שראיתי בערוץ RIK HD באיכות נהדרת.
קצת אחרי שהתחיל מבצע צוק איתן הפסיקה הקליטה כמעט לגמרי ובאיזשהו שלב הבנתי שזה לא יילך והורדתי גם את האנטנה הרחבה וגם את המגבר והשארתי רק את היאגי בשביל עידן פלוס (והוספתי צלחת לוויין).
-
NatanBarri
- חבר פעיל מאוד

גלובל
דרך אגב
אני גר גבוה
רואה את הים
לכיוון צפון מערב
אורך האנטנה 2מטר uhf
2מטר vhf
וקולט גם בחורף
דרך אגב
אני גר גבוה
רואה את הים
לכיוון צפון מערב
אורך האנטנה 2מטר uhf
2מטר vhf
וקולט גם בחורף
-
NatanBarri
- חבר פעיל מאוד

גלובל
tetra pole לא כפי שרשמתי בטעות tetra dipole
tetra pole לא כפי שרשמתי בטעות tetra dipole
נערך לאחרונה על ידי NatanBarri ב 11/10/2014 8:33, נערך 9 פעמים בסך הכל.
-
NatanBarri
- חבר פעיל מאוד

גיל37
האנטנה העליונה שלך היא אנטנת 8 bay
אכן זוית קליטה יותר רחבה
עד כמה שאני יודע אנטנה מסוג זה לא מיועדת למרחקים גדולים במיוחד(העוצמה
הטבעית שלה לא גדולה , חסרת דירקטורים
הגברה אקטיבית מגבירה את מה שהאנטנה יכלה לקלוט ולא מייצרת יש מאין