שרשור תגובות: כמעט סופי: גם LG יוצאת מעסקי הפלאזמה
- jacko-il
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
לא אכפת לי מה איכות השידור בכבלים או לווין. שם אני צופה רק בספורט וחדשות.
סרטים וסדרות אני צופה מבלו ריי ומהמחשב.
סרטים וסדרות אני צופה מבלו ריי ומהמחשב.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- shay1
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2164
אבל זה מרבית התוכן הנצרך אצל רוב האנשים .כל עניין מסכי FHD שמוכרים לאנשים מהרחוב זהjacko-il כתב:לא אכפת לי מה איכות השידור בכבלים או לווין. שם אני צופה רק בספורט וחדשות.
סרטים וסדרות אני צופה מבלו ריי ומהמחשב....
1 כמעט וכבר לא ניתן למצוא מסכי SD
2 כי המוכרים דוחפים להם מוצרים כדי להרוויח יותר
80-90 % מהתוכן הנצרך בארץ הוא SD
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.
אותו דבר כשאתה טיפש.
- רועי51
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 899
בדיוק כמו תיבות ההילוכים הפלנטריות שנעלמות לטובת כל מיני תיבות רובוטיות מעצבנות לתפעול, הססניות ובחלק נכבד מהמקרים לא אמינות, בנימוקים של טובת הלקוח, מהירות וחיסכון, כשהאמת היא שהן פשוט זולות יותר לייצור, כך גם הפלסמה שעם חסרונותיה כמו משקל גבוה יותר, צריכת חשמל גבוהה יותר, השתקפות אור ובמיוחד העדר חדשנות, אין לה מתחרים אמיתיים בכל הנוגע לאיכות הצבע והתמונה. אבל הטכנולוגיה החדשה של לדים ונגזרותיהן זולות לייצור, וקלות מאוד לשינוע ביחס, ואלו הופכת אותן לרווחיות משמעותית עבור היצרן ויותר מכל סיבה אחרת זה מה שעומד בבסיס היות הפלסמה זן נכחד.
- jacko-il
-
- חבר שלא מהעולם הזה

מה קשור דוחפים להם? מאיפה אתה רוצה שהמוכרים יביאו מסכים שהם לא FHD? אולי אתה מציע שנחזור למכור מסכי CRT?
לגבי האחוזים, לא יודע לענות לך, אבל המספרים שרשמת נראים לי מוגזמים.
בכל אופן, רק הבעתי את דעתי. לי לא חשוב איכות ב SD. לכם כן. נחמד, זה מה שיפה בפלורליזם, כל אחד רשאי להביע את דעתו ואת הרעיון שלו..
בכל אופן, רק הבעתי את דעתי. לי לא חשוב איכות ב SD. לכם כן. נחמד, זה מה שיפה בפלורליזם, כל אחד רשאי להביע את דעתו ואת הרעיון שלו..
- shay1
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2164
אני מציע שתקרא שוב את מה שכתבתי לפני שאתה קופץ כמו ע...jacko-il כתב:מה קשור דוחפים להם? מאיפה אתה רוצה שהמוכרים יביאו מסכים שהם לא FHD? אולי אתה מציע שנחזור למכור מסכי CRT?
בכל אופן, רק הבעתי את דעתי. לי לא חשוב איכות ב SD. לכם כן. נחמד, זה מה שיפה בפלורליזם, כל אחד רשאי להביע את דעתו ואת הרעיון שלו.....
2) כן הסוחרים יש להם עניין לעבוד על מסכים בעלי רוחיות גבוהה ומסכי SD שמוכרים בכל סופר לחנויות המתמכות או רשתות זה לא רווחי
3) כמה אנשים ביחס לאוכלוסיה בארץ אתה חושב מסתובבים בפורומים כמו hometheater ? אולי פרומיל. שאר האוכלוסיה לא מבינה ולא צופה כמעט בשידורי FHD מכל צורה שהיא
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.
אותו דבר כשאתה טיפש.
- jacko-il
-
- חבר שלא מהעולם הזה

לגבי 1, אני לא יודע על איזה מסכי SD אתה מדבר, באמת. איזה יצרן עוד מייצר מסכי SD או HDR ? ותוציא מסכי 32 אינץ מהמשוואה.
לגבי 2, כנראה שאתה צודק. אבל כמו שרשמתי עוד בהתחלה - זו דעתי. לא רשמתי שאני מייצג רוב או בכלל ציבור מסויים.
בכל אופן, הדיון הזה לא הולך לשום מקום וזה גם די נושא טחון ומשעמם. המשך דיון נעים לכם.. העיקר שתיהנו מאיכות ה SD.
לגבי 2, כנראה שאתה צודק. אבל כמו שרשמתי עוד בהתחלה - זו דעתי. לא רשמתי שאני מייצג רוב או בכלל ציבור מסויים.
בכל אופן, הדיון הזה לא הולך לשום מקום וזה גם די נושא טחון ומשעמם. המשך דיון נעים לכם.. העיקר שתיהנו מאיכות ה SD.
- voguemaster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
אני רק רוצה לציין שיש גם SD טוב
קודם כל - DVD זה עדיין SD (רזולוציה של 480 שורות זה עדיין SD ע"פ כל הגדרה).
שנית, אני צופה בעידן+ בפיליפס 42 אינץ' שלי. עדיין לא שדרגתי למסך חדש יותר אבל המסך הזה נקנה לפני 4.5 שנים ועושה עבודה מצוינת. איכות הצפיה בעידן+ ממש טובה במרחק של 2.5 מטר.
אגב, גודל ה-STREAM ממש לא גדול, מבחינת רזולוציה. ובנוסף הוא interlaced והמסך מעביר אותו דרך פילטר DE-INTERLACE (אוטומטי, מעולם לא קינפגתי משהו). עדיין נראה חלק ויפה מאוד. היו נקודות שבהן חששתי שאני רואה 720P אבל אחרי קצת התקרבות למסך ניתן להבחין שלא.
אז יש SD טוב, פשוט לא בכבלים או ב-YES. ו-SD זה דבר חשוב.
לדעתי כמעט כל המסכים של החברות המובילות מציגים SD בערך בצורה דומה, אם נוריד כל מיני מודים מוזרים וכד'.
זה עדיין לא אומר שצריך לחזור אחורה למסכי HD READY! אין שום סיבה! וגם זו לא הסיבה לקנות פלסמה. מי שרוצה שחורים עמוקים מאוד וצבעים יותר אותנטיים על חשבון בהירות - פלסמה היא בשבילו. אה כן, וגם המחיר
שנית, אני צופה בעידן+ בפיליפס 42 אינץ' שלי. עדיין לא שדרגתי למסך חדש יותר אבל המסך הזה נקנה לפני 4.5 שנים ועושה עבודה מצוינת. איכות הצפיה בעידן+ ממש טובה במרחק של 2.5 מטר.
אגב, גודל ה-STREAM ממש לא גדול, מבחינת רזולוציה. ובנוסף הוא interlaced והמסך מעביר אותו דרך פילטר DE-INTERLACE (אוטומטי, מעולם לא קינפגתי משהו). עדיין נראה חלק ויפה מאוד. היו נקודות שבהן חששתי שאני רואה 720P אבל אחרי קצת התקרבות למסך ניתן להבחין שלא.
אז יש SD טוב, פשוט לא בכבלים או ב-YES. ו-SD זה דבר חשוב.
לדעתי כמעט כל המסכים של החברות המובילות מציגים SD בערך בצורה דומה, אם נוריד כל מיני מודים מוזרים וכד'.
זה עדיין לא אומר שצריך לחזור אחורה למסכי HD READY! אין שום סיבה! וגם זו לא הסיבה לקנות פלסמה. מי שרוצה שחורים עמוקים מאוד וצבעים יותר אותנטיים על חשבון בהירות - פלסמה היא בשבילו. אה כן, וגם המחיר
- denis29
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2759
עניין ה SD לא תמיד קשור למה שחברות הכבלים והלווין משדרות, או עידן+, יש תוכן שלא קיים בHD כלל, ויש מקרים בהם, אם הוא כן, אז הוא UPSCALE מ DVD, אם להיות ספציפים, אז סדרות אנימציה יפניות, או סדרות רגילות, ששודרו רק בטלוויזיה, לא כל דבר קיים בHD אמיתי, זאת הנקודה שלי ובעניין מסכי SD, אז מסכי HDR זה הכי קרוב שתמצעו, או שלא תמצעו כיום, פרט לפלסמות כמובן, עולי יש משהו באופן שבו פלמסה מציגה, שדומה מבחינה מסויימת למסכי CRT שגרם לי לקחת אותו, כלומר שתמונה שמסכי LED מציגים, היא כאילו דיגיטלית מידי, ובפלסמה הכל מרגיש יותר חמים ואמיתי, יש מצב זה מדבר פה לעוד מישהו? אני לא אומר שצריך לעמוד במקום, אבל מה הסיבה האמיתית שעומדת מאחורה העלת רזולוציית המסכים? האם זה הכל עניין שיווקי שלא מדבר על הצרכן, אלה עניין של הצגת "חידושים" עצל היצרנים בכלל? כמו שמגדילים כמות מגה פיקסלים במצלמות, או רזולוציית מסכים ל 4K על סמרטפון אם מסך 5.5"?
איפו האמת?
איפו האמת?
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "
- denis29
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2759
·llime כתב:איתי ודניס- נראה לי שדווקא הרזולוציה הנמוכה של הפלזמות שלכם אחראית
על איכות התמונה בשידורי SD, ולאו דווקא הטכנולוגיה. ראיתי שידורי ערוץ 2
על ST60 בחנות (דרך יס), והאיכות גרועה כמו במסכי LED....
כן נו ברור, זה גם חלק מהעניין, אני לא יודע איך נראים שידורי SD על מסך LED שהוא HDR..אם קיים כזה בכלל,
אבל אם כבר רשמת על עניין הרזולוציה, האם זה רלוונטי גם על מקרים כאלה:
720P על מסך 1080P או 1080P על מסך 4K? האם גם שם קיים העניין הזה? התאוריה מעוד פשוטה, היחס בין רזולוציית המסך המקורית, לבין רזולוציית התוכן המשודר, אומרת ש, כמה שרזולוציית המסך, גדולה מרזולוציית התוכן המשודר, כך קשה יותר למסך "ליצר את הפיקסלים החסרים", אך בטח אפשר לקחת לעניין גם את עניין גודל המסך וצפיפות הפיקסלים עצמם? או שאני טועה? שהרי צפיפות פיקסלים על מסך 4K ומסך FHD באותו הגודל, תהיה גבוהה יותר במסך 4K וגודל הפיקסל הבודד קטן יותר, מפיקסל בודד במסך FHD?
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "
- uv2u
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 796
+1Itay_Pollak כתב:עוד יתרון - שחושבים עליו אחרי שעובדים בחנות ומסדרים מסך/מעבירים מסכים - ארגז של פלזמה הרבה יותר גדול ממסך של LCD/LED. לרוב באותו המקום היה ניתן להכניס שני מסכים.
תחשבו שפתאום אתם חוסכים 50% עלויות שינוע ואחסון. (בלי קשר בכלל לעלות המוצר וכד').
חייב להגיד - אני עם VT20 יד שנייה - והמסך לא מפסיק להפתיע....
אחד המסכים המוצלחים שיוצרו.
לקנות היום מסך פלזמה במחיר אטרקטיבי ולחכות עד שה-OLED יהיה זמין לאדם מהישוב - זו בהחלט האופציה האיכותית והמשתלמת ביותר שיש.