מחפש סטרימר איכותי עם יציאת SPDIF שמריץ XBMC

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
moshebit
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 988

שליחה

theone כתב:גם לי יש מגבר ימאהה ללא HDMI ואני מחבר SOUND דרך SDPIF ו- VIDEO ישירות לטלויזיה ב- HDMI.

קניתי לאחרונה את ה- Q7 למשך שבוע שבועיים ואכן מקרטע.
מיד החלפתי אותו ב- TRONSMART VEGA S89 STANDARD והוא מריץ חלק כל מה שקרטע ב- Q7 לדוגמא: 1080 ו- 3D-SBS על XBMC.
יש דגם ללא פענוח DTS (מתאים לך ולי לשימוש עם המגבר) במחיר $110.
יש דגם עם סיומת H בעל פענוח DOLBY ו- DTS (קניתי גם אותו עבור חדר השינה) במחיר של $120.

יש גם מכשירים זהים/דומים מאד של MINIX מסגרת X8.
...
שלום ,
רציתי לשאול שאתה מחבר את הטלוויזיה עם חיבור אופטי למגבר או לא מאבד מאיכות ומוריד לך את הקול ל2 ערוצים במקום לחבר ישירות מהמקור (סטרימר) ישר באופטי למגבר ?

תודה.

moshebit
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

rm1 כתב:יש מחשב מיני חדש ב-KSP של Zotac מבוסס Intel Celeron N2930 quad-core האח הכבד יותר של N2820

http://ksp.co.il/?uin=24232

למחשב יש גם יציאה אופטית דרך המחבר של האוזניה 3.5 בעזרת כבל מתאים:
http://www.ebay.com/itm/TOSLINK-TO-3-5m ... 566566ceab
או
http://www.ebay.com/itm/1M-TOSLINK-Audi ... 3a7d331311
...
המתאם 3.5 אוזניות לאופטי , זה מוציא את המידע באיכות כמו של אופטי אמיתי מהמחשב או שאיכות אחרת ?(זה מסוגל לעביר תקני DTS או DOLBY גם לרמה של DTS HD OR TRUE HD ?)
תודה רבה.

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1589

שליחה

זה חיבור אופטי רגיל לכל דבר רק שפיזית הוא ממוקם בתוך שקע 3.5
והמתאם הוא רק חתיכת פלסטיק שאופך 3.5 למחבר אופטי סטנדרטי.
HD עובר רק בחיבור HDMI ולא באופטי.

moshebit
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

rm1 כתב:זה חיבור אופטי רגיל לכל דבר רק שפיזית הוא ממוקם בתוך שקע 3.5
והמתאם הוא רק חתיכת פלסטיק שאופך 3.5 למחבר אופטי סטנדרטי.
HD עובר רק בחיבור HDMI ולא באופטי.
...
HD לא יעבור דרך HDMI אפילו אם הוא דחוס ? כי ברגע שהוא לא דחוס אז הוא נפרס ל 5 ערוצים LPCM שהרוחב פס שלא גדול לכבל
אופטי אבל אם הוא דחוס בפורמט DTS HD MA או DOLBY DIGITAL ואתה מבין מעביר אותו כמו שהוא לרסיבר לא אמורה להיות בעיה , אני טועה ?

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1589

שליחה

ככל שידוע לי DTS HD OR TRUE HD עובר רק דרך כבל HDMI ולא באופטי בשום קונפיגורציה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985

שליחה

אכן, DTS-HD ו-Dolby TrueHD מועברים רק ב-HDMI.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

moshebit
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

אוקי , אז זה מה שמוזר לי , הבעלים של GEEKBUYING עשה ניסוי עם HDMI וכבל אופטי על סטרימר transmart s89 עם רסיבר וזה התוצאה שקיבל :

בכבל HDMI :
"
1 Dolby (AC3) 5.1 HDMI passthrough ——–OK
2 DTS 5.1 HDMI passthrough——-OK
3 DTS-HD HRA 5.1HDMI passthrough—–OK
4 DTS-HD MA 5.1 HDMI passthrough—OK
5 Dolby True-HD 5.1 HDMI Passthrough—can’t work, reciver just show 2.1, not 5.1; "

ובכבל אופטי :
"
Second, let’s test the optical passthrough,here is how i connect:

use male to male hdmi cable to connect tronsmart vega s89 and the TV. and then use the optical cable to connect vega s89 with receiver.and on the tronsmart vega s89 setting, i change the audio output to optical passthrough, and enable passthrough on xbmc.

here is the test result:

1 Dolby (AC3) 5.1 HDMI passthrough ——–OK, but with noise.
2 DTS 5.1 HDMI passthrough——–OK, but with noise.
3 DTS-HD HRA 5.1HDMI passthrough——OK, but with noise.
4 DTS-HD MA 5.1 HDMI passthrough—-OK, but with noise.
5 Dolby True-HD 5.1 HDMI Passthrough—same as hdmi passthrough problem, can’t passthrough 5.1. "

איך זה יכול להיות ?

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4811
שם מלא: שי כהן

שליחה

הצורה היחידה שזה יכול להיות, זה שהמכשיר כוון לעשות downmix ואז הוא מוריד את האיכות לסאונד 5.1 רגיל. זה לא סאונד hd ובטח לא 7.1 ערוצים.

moshebit
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

תודה ,
איך אני יודע שמכשיר עושה DOWNMIX לפורמטים האלה או הוא פשוט לא יקרא אותם בכלל , בסטרימר עדיף שיעשה את הירידה הזאת מאשר להשאיר אותי בלי סאונד בכלל , איך מוצאים את זה בפרט שרשום שהוא תומך רק ב DTS ולא רשום לידו DTS DOWMIX ,
- שאלה נוספת אם יש לי טלוויזיה LG LD550 ואני מחבר סטרימר עם כבל HDMI שתומך ב DTS עכשיו הטלוויזיה רגיל 2 ערוצים סטריאו , עכשיו שאני שם את הסרט וזה מחובר עם HDMI עכשיו הסטרימר מפענח את DTS ושולח לטלוויזיה עכשיו הטלוויזיה עצמה תומכת רק ב DOLBY DIGITAL ולא DTS אני בכל זאת ישמע את DTS כי הטלוויזיה תעשה את DOWMIX או שאני לא ישמע בכלל כי זה שולח את האות המפוענח של DTS והטלוויזיה לא מכירה אותו , או שבכלל מי שעושה את ההמרה של DOWNMIX זה הסטרימר ישירות ? זה נושא עמום אצלי אשמח אם תוכל להסביר לי אותו בבקשה , תודה רבה .

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה

לא הייתי בונה על יכולות הטלוויזיה לפענח או לעשות passthrough ל-DTS או דולבי דיג'יטל ביציאה האופטית שלה. יש דגמים שיכולים לעשות את זה אבל לא כולם, חלקם רק מהסמארט TV/סטרימר מובנה ולא מעבירים מכניסת ה-HDMI, וכו.
אם יש לך רסיבר ישן ללא פענוח אודיו ב-HDMI או ללא כניסות HDMI בכלל, הדרך הנכונה היא לחבר מהסטרימר/HTPC כבל SPDIF ישירות אל הרסיבר, טכבל HDMI מהסטרימר/HTPC ישירות לטלוויזיה.
אם יש לך רסיבר מודרני המפענח אודיו מכניסות ה-HDMI שלו, הדרך הנכונה היא לחבר כבל HDMI מהסטרימר/HTPC אל הרסיבר ומהרסיבר אל הטלוויזיה בכבל HDMI נוסף.

moshebit
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

moshebit כתב:תודה ,
איך אני יודע שמכשיר עושה DOWNMIX לפורמטים האלה או הוא פשוט לא יקרא אותם בכלל , בסטרימר עדיף שיעשה את הירידה הזאת מאשר להשאיר אותי בלי סאונד בכלל , איך מוצאים את זה בפרט שרשום שהוא תומך רק ב DTS ולא רשום לידו DTS DOWMIX ,
- שאלה נוספת אם יש לי טלוויזיה LG LD550 ואני מחבר סטרימר עם כבל HDMI שתומך ב DTS עכשיו הטלוויזיה רגיל 2 ערוצים סטריאו , עכשיו שאני שם את הסרט וזה מחובר עם HDMI עכשיו הסטרימר מפענח את DTS ושולח לטלוויזיה עכשיו הטלוויזיה עצמה תומכת רק ב DOLBY DIGITAL ולא DTS אני בכל זאת ישמע את DTS כי הטלוויזיה תעשה את DOWMIX או שאני לא ישמע בכלל כי זה שולח את האות המפוענח של DTS והטלוויזיה לא מכירה אותו , או שבכלל מי שעושה את ההמרה של DOWNMIX זה הסטרימר ישירות ? זה נושא עמום אצלי אשמח אם תוכל להסביר לי אותו בבקשה , תודה רבה .
...
בו נגיד אין לי רסיבר בכלל , ואני מדבר רק לחבר את סטרימר ישירות לטלוויזיה עם כבל HDMI , ברגע שאני מפעיל סרט בסטרימר שמכיל DTS והסטרימר מפענח DTS זה אוטומטי יעשה PASSTHROUGH דרך HDMI לטלוויזיה כ2 ערוצים ? או שחייב שחוץ שהיה את המפענח באותו סטרימר הוא ידע לעשות DOWNMIX לסטריאו בטלוויזיה עם הרמקולים המובנים ? (נגיד הטלוויזיות של SAMSUNG יש סטרימר מובנה בטלוויזיה שככה אם רשום במפרט הטלוויזיה DTS זה אומר שאם תחבר לטלוויזיה בדיסק און קי סרט עם DTS הטלוויזיה הסטרימר ידע לעבד ולעביר לטלוויזיה שבעלת 2 ערוצים אוטומטי , נגיד ב LG אין לי בסטרימר המובנה תמיכה DTS ולכן שאני מנגן אומר לי אין סאונד , השאלה היא בסטרימר חיצוני כמו זה שזה בדיוק כמו אצל סמסונג רק שאצלם זה מובנה בתוך הטלוויזיה , ברגע שרשום DTS מבחינתי יש את המפענח והוא יודע לעביר ל2 ערוצים ל-5 ערוצים ולכל דבר כי הוא כבר מפוענח ולא איכפת על כמה רמקולים אני ישמע את זה ?

תודה .

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה

פשוט תגדיר את הסטרימר שיוציא רק סטריאו לטלוויזיה. אתה תשמע את זה ב-2 רמקולים, כי זה מה שיש לטלוויזיה.

moshebit
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

pixies כתב:פשוט תגדיר את הסטרימר שיוציא רק סטריאו לטלוויזיה. אתה תשמע את זה ב-2 רמקולים, כי זה מה שיש לטלוויזיה.
...
·ברגע שאני מגדיר שיוצר סטריאו אז הוא אוטמטי ממיר DTS וכל הקודאקים אליו ?
ומה הכוונה PASSTHROUGH ל-DTS ? הכוונה DOWNMIX ?

theone
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579

שליחה

אם אתה מגדיר STEREO ב- XBMC למשל אז המכשיר מוציא STEREO.

DTS Passthrough אומר שהוא מעביר את האודיאו כמו שהוא - אם היה DTS משאיר אותו DTS.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה

moshebit כתב:
...
...
·ברגע שאני מגדיר שיוצר סטריאו אז הוא אוטמטי ממיר DTS וכל הקודאקים אליו ?
ומה הכוונה PASSTHROUGH ל-DTS ? הכוונה DOWNMIX ?
...
1. כן.
2. לא.

moshebit
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

הא מצוין תודה ,
ולגבי הסטרימר CUBOX-I2 ששמים עליו XBMC אני יכול גם להגדיר בו להוציא סטריאו ואז כל קודאק אודיו(DTS & DOLBY) יוציא סטריאו לטלוויזית LG ושומעים רגיל ברמקולים הפנימים ?
-XBMC שמגיע עם החברה של CUBOX עצמה הוא תומך אוטמטי בעברית בכתוביות ? או שצריך להתקין את XBMC לפי המדריך באתר ורק אז היה כתוביות בעברית ?
-XBMC נכון להיום תומך DTS HD MA OR DOLBY TRUE HD ? כי באתר של CUBOX אנשים הצליחו להוציא איזה גירסה של OPENLEC שמצליח איכשהו לנגן את הקודקים האלה אולם לא באופן של 100 אחוז , ידוע לך משהו על זה ומדובר על XBMC ?

תודה רבה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה

1. כן, מגדירים ב-XBMC להוציא סטריאו ב-HDMI.
2. כן, יש תמיכה בממשק עברי ובכתוביות בעברית.
3. אתה לא ממש צריך את המקודדים האלו אם אין לך רסיבר. בכל מקרה, זה מנגן תכנים כאלה בלי בעייה, גם בחיבור ישיר לטלוויזיה ב-HDMI כמו שאתה הולך לעשות.

moshebit
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

pixies כתב:1. כן, מגדירים ב-XBMC להוציא סטריאו ב-HDMI.
2. כן, יש תמיכה בממשק עברי ובכתוביות בעברית.
3. אתה לא ממש צריך את המקודדים האלו אם אין לך רסיבר. בכל מקרה, זה מנגן תכנים כאלה בלי בעייה, גם בחיבור ישיר לטלוויזיה ב-HDMI כמו שאתה הולך לעשות.
...
·אז כדאי ללכת על CUBOX-I2 ? הוא יעבוד חלק ? ואני יוכל להשתמש בשלט של LG עם HDMI CEC כדי לשלוט עליו ?, כי הוא לא מגיע עם שלט .
יש הבדל בין עליה של המכשיר I2 לרגיל I1 ? תוך כמה זמן לוקח לכל אחד מהם לעלות מהרגע שמדליקים אותו ?

Jooky פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 21

הזרמת סרטים מהכונן החיצוני מקרטעת :/

שליחה

אהלן,
הסטרימר הגיע לפני 3 שבועות ובינתיים אני ממש מרוצה.
הבעיה היחידה היא בהזרמת סרטים מהכונן החיצוני - יש קרטועים בסרטים כבדים, וה-xbmc כל רבע שעה עושה buffering. כמובן שזה תלוי באיכות הסרט אבל עדיין...
מצד שני כשהעתקתי את אותו סרט ל-sd card והרצתי משם אז זה רץ חלק וממש יפה.
מכאן אני מסיק שהבעיה בseagate 2T שלי (לא זוכר דגם מדויק, אוכל לבדוק בבית).

מה אתם ממליצים לעשות? לקנות כונן חיצוני אחר ? יש משהו מומלץ?

נ.ב. שיחקתי גם ההגדרות של הxbmc והיה שיפור אבל עדיין מבפר כל כמה זמן.
תודה!

theone
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579

שליחה

איזה סטרימר קנית סוף?

האם שינית את ההגדרות של Cache settings ב- XBMC בקובץ advancedsettings.xml?

<buffermode>1</buffermode>
<cachemembuffersize>314572800</cachemembuffersize>
<readbufferfactor>5</readbufferfactor>

מאז עובד חלק על ה- S89 שלי.

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”