אשכול לכול חובבי עישון הבשר
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7038
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1460 פעמים
·shay1 כתב:איפה מיקמת את הקלפה ? לא ניתן לראות בתמונות ......
יש לי קלפה אחת בלבד והיא על הארובה....
בתחתית הדוד יש כמה חורים כדי שיכנס אויר לגחלים, אבל אין קלפה. אני שולט על טמפרטורת המעשנת על ידי הקלפה של הארובה.
לא אידיאלי אבל עובד
אחד השלבים הראשונים בבניית מעשנת מדוד מים, חבית או כל מיכל צבוע, הוא תהליך burn in. שורפים בתוך המיכל עצים וכך נשרפים גם הצבע, ציפויים למינהם או שאריות פלסטיק ופוליאוריטן מוקצף שמצפה את הדוד.shay1 כתב:·אבל מה בנוגע לחלק הפנימי של הדוד שמצופה אמייל או בטון איך אתה מקלף את הציפוי ?.........
אני מאמין שמה שנראה לך כבטון זאת פשוט אבנית שהצטברה בדוד, זה בטח לא מפריע לתהליך העישון.
הדבר היחיד שאסור להשתמש בו במעשנת זה ברזל מגולוון. האבץ נשרף בחום וזה חומר רעיל שעלול לגרום לתופעות בריאותיות קשות.
בחלק מדודי המים יש ציפוי בטון ובחלק מהדודים בעיקר מהשנתיים האחרונות יש ציפוי אמייל ולא צבעשמוליק_טל כתב:אחד השלבים הראשונים בבניית מעשנת מדוד מים, חבית או כל מיכל צבוע, הוא תהליך burn in. שורפים בתוך המיכל עצים וכך נשרפים גם הצבע, ציפויים למינהם או שאריות פלסטיק ופוליאוריטן מוקצף שמצפה את הדוד.......
אני מאמין שמה שנראה לך כבטון זאת פשוט אבנית שהצטברה בדוד, זה בטח לא מפריע לתהליך העישון.
הדבר היחיד שאסור להשתמש בו במעשנת זה ברזל מגולוון. האבץ נשרף בחום וזה חומר רעיל שעלול לגרום לתופעות בריאותיות קשות....
וזאת על מנת להגן על הברזל של הדוד מקבלת קורוזיה (חלודה) ולהעבירה במים . עד כמה שאני יודע לא ניתן לשרוף את ציפוי הבטון או האמייל בדוד אלה לקלף באמצעים מכאניים
גם לשרוף את חומר הציפוי החיצוני של הדוד פוליאוריטן לא מומלץ כי הוא רעיל אף יותר מברזל מגולוון. פוליאוריטן בשריפה פולט אדי צייאניד שהם מאוד רעילים
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.
אותו דבר כשאתה טיפש.
לא התכוונתי לשרוף את הפוליאוריטן אילה רק את השאריות.
אני ניקיתי לא מזמן דוד שמש מציפוי הפוליאוריטן. כמעט הכל יורד דיי בקלות עם מרית (שפכטל). נשארות רק נקודות בודדות שהורדתי עם דיסק עם מברשת פלדה. כל מה שבכל זאת נשאר ישרף. עושים את השריפה פעם אחת בלבד וכמובן שלא כדאי להשאר לעמוד ליד.
בתוך הדוד לא ראיתי בטון אבל יש לא מעט אבנית, כך שיתכן שיש אמייל מתחת. לא נראה לי שיש בעיה עם אמייל, יש סירים ומחבתות שמצופות אמייל.
בהפעלה רגילה המעשנת מגיעה למקסימום 150 מעלות שזה הרבה פחות מאשר במחבת או סיר.
אני ניקיתי לא מזמן דוד שמש מציפוי הפוליאוריטן. כמעט הכל יורד דיי בקלות עם מרית (שפכטל). נשארות רק נקודות בודדות שהורדתי עם דיסק עם מברשת פלדה. כל מה שבכל זאת נשאר ישרף. עושים את השריפה פעם אחת בלבד וכמובן שלא כדאי להשאר לעמוד ליד.
בתוך הדוד לא ראיתי בטון אבל יש לא מעט אבנית, כך שיתכן שיש אמייל מתחת. לא נראה לי שיש בעיה עם אמייל, יש סירים ומחבתות שמצופות אמייל.
בהפעלה רגילה המעשנת מגיעה למקסימום 150 מעלות שזה הרבה פחות מאשר במחבת או סיר.
·היי שמוליק טל ,שמוליק_טל כתב:לא התכוונתי לשרוף את הפוליאוריטן אילה רק את השאריות.
בהפעלה רגילה המעשנת מגיעה למקסימום 150 מעלות שזה הרבה פחות מאשר במחבת או סיר....
האם יש לך תמונות של מעשנות שבניתה ותוכל להראות לנו
תודה
עדיין לא בניתי, רק ניקיתי את הדוד מבחוץ וקניתי חומרים לרגליים וגלגלים. כרגע הפרוייקט עומד מחוסר זמן.
התכנון שלי הוא לבנות מעשנה שוכבת בסגנון offset reverse flow, אני מבטיח להעלות תמונות של המעשנה ותהליך הבניה.
במעשנה כזאת, יש תא בעירה חיצוני נפרד. העשן והחום עוברים לתחתית המעשנה. ישנה פלטת ברזל בתחתית שגורמת לחום ולעשן לצאת מצידו השני של הדוד ולחזור בחזרה לכיוון תא הבעירה שמעליו ממוקמת הארובה.
זה נותן פיזור חום טוב ואחידות בטעם.
בנתיים תמונה של איך זה אמור להיראות:
התכנון שלי הוא לבנות מעשנה שוכבת בסגנון offset reverse flow, אני מבטיח להעלות תמונות של המעשנה ותהליך הבניה.
במעשנה כזאת, יש תא בעירה חיצוני נפרד. העשן והחום עוברים לתחתית המעשנה. ישנה פלטת ברזל בתחתית שגורמת לחום ולעשן לצאת מצידו השני של הדוד ולחזור בחזרה לכיוון תא הבעירה שמעליו ממוקמת הארובה.
בנתיים תמונה של איך זה אמור להיראות:
יש שני אסכולות לעישון, האסכולה אחת הקלאסית שמעשנת במעשנת רגילה ויש את האסכולה "המודרנית" שמחפשים שיטות וטכנולוגיות עישון חדשניות , אבל אף אחד מהאסכולות לא הוכיח מדעית הבדל מהותי בין שני צורות העישוןשמוליק_טל כתב:עדיין לא בניתי, רק ניקיתי את הדוד מבחוץ וקניתי חומרים לרגליים וגלגלים. כרגע הפרוייקט עומד מחוסר זמן.
בנתיים תמונה של איך זה אמור להיראות:...
אני אישית מתחבר לטכנולוגיה החדשנית של מעשנות אבל אולי זה יותר בגלל נוחות ההתעסקות במעשנת בעלת שני יחידות, יחידה לגחלים ויחידה לבשר.
נערך לאחרונה על ידי shay1 ב 16/08/2014 13:26, נערך פעם 1 בסך הכל.
אותו דבר כשאתה טיפש.
אותו דבר כשאתה טיפש.
אתה יכול לקבל כמעט את אותו תרשים זרימה של עשן גם במעשנת עומדתשמוליק_טל כתב:תרשים של תנועת העשן והחום במעשנה כזאת:...
אם הארובה תמוקם במקום אחר למשל בצידי הדוד בשליש התחתון
אותו דבר כשאתה טיפש.
אותו דבר כשאתה טיפש.
יפה שמוליק
אני רואה שאתה בעל עניין ועם ראש על הכתפיים כל הכבוד
אני רואה שאתה בעל עניין ועם ראש על הכתפיים כל הכבוד
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
קישורים שימושיים למי שמתכנן לבנות מעשנה:
מחשבון לחישוב היחסים במעשנה (גודל תא בעירה פתחים, ארובה וכ"ו).
פורום לבניית מעשנות
מחשבון לחישוב היחסים במעשנה (גודל תא בעירה פתחים, ארובה וכ"ו).
פורום לבניית מעשנות
- molvy
- חבר במועדון HT

שמוליק
אתה מכיר פורומים עם הדרכות ומתכונים לעישון נכון של סוגי בשר עוף ודגים שונים?
משמע פורום המשך לבניית המעשנת
אתה מכיר פורומים עם הדרכות ומתכונים לעישון נכון של סוגי בשר עוף ודגים שונים?
משמע פורום המשך לבניית המעשנת
יש באותו פורום שצירפתי אליו לינק גם חלק שעוסק בהכנת הבשר עצמו.
אני בדרך כלל מחפש מתכונים ביוטיוב, ככה גם רואים את דרך ההכנה.
עד היום ניסיתי ספייר ריבס שתמיד יוצאות מעולה, נקנקיות מעושנות, עוף שלם מעושן ו beef jerky מסינטה שיצא מדהים.
השלב הבא מבחינתי הוא להכין נקנקיות לבד. כבר קניתי משפכים מיוחדים שמתחברים למיקסר למילוי הנקנקיות.
עד היום ניסיתי ספייר ריבס שתמיד יוצאות מעולה, נקנקיות מעושנות, עוף שלם מעושן ו beef jerky מסינטה שיצא מדהים.
השלב הבא מבחינתי הוא להכין נקנקיות לבד. כבר קניתי משפכים מיוחדים שמתחברים למיקסר למילוי הנקנקיות.
·היי שמולק ,שמוליק_טל כתב:יש באותו פורום שצירפתי אליו לינק גם חלק שעוסק בהכנת הבשר עצמ ו.
השלב הבא מבחינתי הוא להכין נקנקיות לבד. כבר קניתי משפכים מיוחדים שמתחברים למיקסר למילוי הנקנקיות....
אשמח מאוד אם תוכל לצרף קצת תמונות מהבשר שאתה מעשן
ואני גם רוצה להגיד לך תודה על כל העצות שלך
אין לי כרגע תמונות של הבשר, זה לא מחזיק יותר מכמה דקות ככה שאני לא מספיק לצלם
במקום זה אני מעלה תמונות של המתקן עישון שלי : גריל גז פשוט עם מתקן שמיצר עשן.
מתקן העשן עשוי במקבוק מים מאלומיניום שחתכתי לו את הראש וקדחתי למטה חור לכניסת אוויר, למעלה הוספתי פקק עץ שאוטם אותו.
בחלק העליון של הבקבוק מחובר צינור וונטורי שמכניס את העשן לתוך הגריל. לתוך הבקבוק מכניסים שבבי עץ ומציתים אותם מהחור למטה.
העשן עולה למעלה ונשאב החוצה על ידי הוונטורי. את אפקט הוונטורי יוצרת משאבה של אוויר לאקווריום. מילוי אחד בשבבים מספיק לשעה של עישון חזק מאוד.
את הגריל אני מפעיל רק על מבער אחד ושם מעליו תבנית עם מים. הטמפרטורה סביב 100 מעלות ודיי יציבה. סה"כ יוצא בשר מעולה באמצעים דיי פשוטים ובלי השקעה גדולה במעשנה.
במקום זה אני מעלה תמונות של המתקן עישון שלי : גריל גז פשוט עם מתקן שמיצר עשן.
מתקן העשן עשוי במקבוק מים מאלומיניום שחתכתי לו את הראש וקדחתי למטה חור לכניסת אוויר, למעלה הוספתי פקק עץ שאוטם אותו.
בחלק העליון של הבקבוק מחובר צינור וונטורי שמכניס את העשן לתוך הגריל. לתוך הבקבוק מכניסים שבבי עץ ומציתים אותם מהחור למטה.
העשן עולה למעלה ונשאב החוצה על ידי הוונטורי. את אפקט הוונטורי יוצרת משאבה של אוויר לאקווריום. מילוי אחד בשבבים מספיק לשעה של עישון חזק מאוד.
את הגריל אני מפעיל רק על מבער אחד ושם מעליו תבנית עם מים. הטמפרטורה סביב 100 מעלות ודיי יציבה. סה"כ יוצא בשר מעולה באמצעים דיי פשוטים ובלי השקעה גדולה במעשנה.
- molvy
- חבר במועדון HT

שמוליק
יופי של רעיון
אתה צריך להוציא על זה פטנט ולמכור את זה לחברות שמוכרות גרילים
יופי של רעיון
אתה צריך להוציא על זה פטנט ולמכור את זה לחברות שמוכרות גרילים