החלפת ספק כח לטלוויזיה או תיקון הספק

איך משהו עובד? למה זה ככה?
ברקכהן פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25

שליחה

ZiggyMan כתב:זו הסיבה שרשמתי להחליף את כל הקבלים בספק.

אני לא יכול לראות את עגלת הקניות שלך.
בכל מקרה, הטמפרטורה המקסימלית לרוב רשומה על הקבל עצמו.
...
אוקיי הזמנתי את הקבלים הנדרשים (בינתיים אחליף את השרופים)
יש מצב שקבל נראה תקין חיצונית ובפועל הוא לא תקין?

ועוד שאלה, אפשרי לרכוש ספק כח כזה? (אפילו מאיביי או משהו)

תודה.

cobraf
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 764

שליחה

כן יש מצב שהקבל נראה תקין והוא לא בלי נזק חיצוני והתנפחות

בשביל זה יש מודד מיוחד שמודד את הקיבולת של הקבל, אתה יכול לבדוק גם עם פלוק פשוט,צריך להוציא את הקבל מהספק ולוודא שהוא פרוק

בכל מקרה כמו שאמרו לך מדובר בעלות של כמה שקלים בודדים לכל הקבלים בספק,עדיף להחליף את כולם,להשתדל להימנע מכל מיני קבלים סיניים לא מוכרים

לגבי רכישת הספק,תנסה לראות אם על הספק יש מספר דגם של החלק,ותנסה לחפש בגוגל,קח בחשבון שרוב הסיכויים הספק שאותו תרכוש בEBAY לא יהיה מתוקן/עם קבלים חדשים (אלא אם כן מדובר בספק כזה חדש) אז יש סיכוי טוב שהבעיה תחזור במועד מאוחר יותר

ברקכהן פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

cobraf כתב:כן יש מצב שהקבל נראה תקין והוא לא בלי נזק חיצוני והתנפחות

בשביל זה יש מודד מיוחד שמודד את הקיבולת של הקבל, אתה יכול לבדוק גם עם פלוק פשוט,צריך להוציא את הקבל מהספק ולוודא שהוא פרוק

בכל מקרה כמו שאמרו לך מדובר בעלות של כמה שקלים בודדים לכל הקבלים בספק,עדיף להחליף את כולם,להשתדל להימנע מכל מיני קבלים סיניים לא מוכרים

לגבי רכישת הספק,תנסה לראות אם על הספק יש מספר דגם של החלק,ותנסה לחפש בגוגל,קח בחשבון שרוב הסיכויים הספק שאותו תרכוש בEBAY לא יהיה מתוקן/עם קבלים חדשים (אלא אם כן מדובר בספק כזה חדש) אז יש סיכוי טוב שהבעיה תחזור במועד מאוחר יותר
...
·ברור שלא ארכוש ספק פגום/משומש (אחרת מה עשיתי בזה)
שאלתי לגבי ספק חדש מהניילונים

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833

שליחה

cobraf כתב:כן יש מצב שהקבל נראה תקין והוא לא בלי נזק חיצוני והתנפחות

...
·
אכן, קבל יכול להראות חיצונית תקין, אבל הוא לא יתפקד. בניגוד למה שנאמר, לא יעזור לשלוף אותו ולבדוק אותו עם פלוק, כי הקיבול לא תמיד משתנה כשהקבל לא תקין. מה שמשתנה בו זה הESR, ואת זה אי אפשר למדוד עם מולטימטר.
כבר ראיתי קבלים יבשים ומפוצצים לחלוטין שהראו קריאת קיבול תקינה.
..

cobraf
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 764

שליחה

כן ידוע,לא לכל אחד יש מודד ESR

כשיש ספק אז הכי פשוט להחליף וזהו

ברקכהן פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

הזמנתי את הקבלים הנדרשים (בידיוק אותו הספק ומיועדים לטמפרטורה 105 מעלות)
עכשיו הקטע יש עוד קבל שרוף שבכדי להחליף אותו צריך לפרק את הגוף קירור
אמרתם לי שבשביל להחזיר את הגוף צריך משחה טרמית, שמתי לב שכלל לא השתמשו במשחה הזו, אתם יכולים לראות בתמונה שיש כמה מדבקות מתחת לברגים שתומכים אותו (בנוסף ל 2 הלחמות שאצטרך לפרק מלמטה)
עכשיו עם לא השתמשו במשחה טרמית, בכל זאת אצטרך להשתמש בזה? המדבקות לא משמשות כתחליף?

תמונה מצורפת:
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

כן, זה פדים תרמיים שגם מבודדים את הטקנזיסטורים מגוף הקירור. לכן גם האומים מהפלסטיק על הברגים. אין צורך במשחה כשמשתמשים בהם.
לרוב עדיף לא לפרק אותם בכלל מגוף הקירור (גישה קשה עם מברג) אלא לעבוד על כל ההלחמות של הרכיבים עם שואב בדיל טוב, ולנתק את הקירור מהלוח יחד עם כל הרכיבים שמחוברים אליו מבלי לפרק. אבל זה כבר תלוי כמה אתה טוב בהלחמות, וכמה טוב הציוד שלך.

אפשרות נוספת (למטיבי לכת) היא להעיף את הקבל הבעייתי בכל דרך שמוצאים לנכון, כולל אלימות פיזית, ואת הקבל החדש לחבר עם חוטים ולהדביק אותו עם סיליקון בכל מקום פנוי. בצורה כזו אפשר להלחים חוטים גם מהצד האחורי של הספק. בשיטה זו גם מרוויחים קבל במקים שפחות מתחמם מאשר בתוך גוף הקירור הלוהט, וכך יש לספק אורך חיים גדול.

הנדסת הספק הזה פשוט מזעזעת. יש לי ספק במחשב מאותה חברה, ולאור התמונות הקשות האלו אני אצטרך למצוא מחליף...
..

ברקכהן פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

ZiggyMan כתב:כן, זה פדים תרמיים שגם מבודדים את הטקנזיסטורים מגוף הקירור. לכן גם האומים מהפלסטיק על הברגים. אין צורך במשחה כשמשתמשים בהם.
לרוב עדיף לא לפרק אותם בכלל מגוף הקירור (גישה קשה עם מברג) אלא לעבוד על כל ההלחמות של הרכיבים עם שואב בדיל טוב, ולנתק את הקירור מהלוח יחד עם כל הרכיבים שמחוברים אליו מבלי לפרק. אבל זה כבר תלוי כמה אתה טוב בהלחמות, וכמה טוב הציוד שלך.

אפשרות נוספת (למטיבי לכת) היא להעיף את הקבל הבעייתי בכל דרך שמוצאים לנכון, כולל אלימות פיזית, ואת הקבל החדש לחבר עם חוטים ולהדביק אותו עם סיליקון בכל מקום פנוי. בצורה כזו אפשר להלחים חוטים גם מהצד האחורי של הספק. בשיטה זו גם מרוויחים קבל במקים שפחות מתחמם מאשר בתוך גוף הקירור הלוהט, וכך יש לספק אורך חיים גדול.

הנדסת הספק הזה פשוט מזעזעת. יש לי ספק במחשב מאותה חברה, ולאור התמונות הקשות האלו אני אצטרך למצוא מחליף...
...
נכון, מחיפוש שעשיתי החברה הזו מייצרת גם ספקים למחשב
לגבי הפירוק וההלחמות, העבודה נעשת במפעל לאלקטרוניקה לכן יש ציוד די מקצועי (לא כולל הקבלים שנאלצתי לקנות :) )
אגב מתחת לפדים שהראתי לך שמו טיפה משחה טרמית, לכן אחרי הפירוק אנחנו נשים משחה במקום הרצוי
אעדכן בהמשך, נקווה שזה יעבוד :)
שוב פעם תודה רבה על העזרה !!!

אגב לגבי הרעיון של לחבר את הקבל באמצעות חוטים, אחלה דבר זה חחחחח, אהבתי (Y)

ברקכהן פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

אגב אם בא לך להזדעזע יותר מהספק קבל תמונה ממש ברורה ואיכותית (צפייה מהנה חחחחח)
לינק:
http://up410.siz.co.il/up1/x4mymmrzmmnm.jpg
כשאתה צופה בתמונה תלחץ עליה פעם אחת עם סמן העכבר וזה יציג לך אותה בגודל המקורי

b2k
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4709

שליחה

שמע... אתה עובד לא נכון.
ספק מתח שמתקלל פעמיים הוא ספק תקול. ואם תתקן אותו ע"י החלפת קבלים (שאותם תרכוש ) והבדיקה שלך היא לא עם סקופ ו dvm ושרטוטים- > הוא יתקלקל בשלישית. אל תשכח שמדובר גם במתח גבוה ולכן הרכיבים צריכים להתאים למתח גבוה להיות בערך ובהספק כמו שהיצרן תכנן ולא רכיבים בכאילו שיש לי במגירה או שאני חושב שזה הערך וזה מתאים או שאמרו לי באינטרנט.

אתה מסתכן פה גם חשמלית, ושריפה.
בנוסף ייתכן והקבלים הם הכשל שהספק לא עובד אבל משהו אחר (כגון סלילים, דיודות טרמיסטורים, פטים טרזיטורים....וכדומה גרמו להם להדפק). לכן אם תחליף קבלים הבעיה תחזור אח"כ...

אני ממליץ לך במקום לחפש חלקים ולהחליף בניסיון וטעיה לאתר את דגם הספק ולקנות ספק ממותג חדש.
ספקים כאלו אינם יקרים, אתר את הדגם וחפש ב ebay או במקומות אחרים.
החברה היא huntkey
ואם אתה מסתבך תעלה תמונה של הספק עם הדגם. אולי נמצא לך ספק חדש בזול.

אתר החברה
http://www.huntkey.com/en/

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7048

שליחה

חבל על ניסיונות התיקון.

גם במחשבים הספקים מתקלקלים ואף אחד לא מתקן. מחליפים וזהו.

מחזק את b2k תקנה ספק חדש זה לא צריך להיות יקר מידי

בהצלחה

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363

שליחה

השיקול העיקרי הוא עלות מול תועלת - במקרים רבים לא ניתן לקנות ספק ישירות מהיצרן, וחייבים לעבור דרך יבואן הטלויזיה, מה שאומר זינוק מטורף במחיר. במקרה כזה, אפשר לסכן 100-200 ש"ח על כמה קבלים, ולקוות שזה יפתור את הבעייה -- כל זה בהנחה שאתה יודע מה שאתה עושה, ולא סתם מנחש...

b2k
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

yairf כתב:השיקול העיקרי הוא עלות מול תועלת - במקרים רבים לא ניתן לקנות ספק ישירות מהיצרן, וחייבים לעבור דרך יבואן הטלויזיה, מה שאומר זינוק מטורף במחיר. במקרה כזה, אפשר לסכן 100-200 ש"ח על כמה קבלים, ולקוות שזה יפתור את הבעייה -- כל זה בהנחה שאתה יודע מה שאתה עושה, ולא סתם מנחש...
...
·

אך אחד לא אמר לקנות מהיצרן או מהיבואן. והם גם לא ימכרו לך ספק בודד...
אפשר להשיג ספקים מאתרי מכירות. ebay aliexpress והרבה אחרים. האינטרנט מפוצץ בסוחרי אלקטרוניקה.
צריך רק לדעת מה החברה והדגם של הספק ולחפש.

ספק כזה קומפלט חדש אני חושב יעלה פחות מ 200 ש"ח ואולי אפילו פחות מ 100.

כשמתקלקל לך ספק מתח ממותג במחשב אתה קונה חדש או מנסה להחליף רכיבים?
אני בטוח שאתה קונה חדש בכמה עשרות שקלים. וזורק את המקולקל. אותו דבר צריך להיות גם פה , במיוחד שזה ספק שהתקלקל כבר פעמיים....

באלקטרוניקה אין לקוות או שאתה יודע מה תקול בספק ומה צריך להחליף או שלא.
וחבל על הזמן של המתנה לחלקים, חיפוש, קניה , הלחמה....בזבוז כסף ובסוף לא יעבוד...

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363

שליחה

בעיקרון אתה צודק, רק אל תשווה בין ספק של מחשב שמצד אחד מאד מורכב (ריבוי מתחים, זרם גבוה מאד) וגם מותאם לסטנדרטים של ATX, לבין ספק של LCD, שבנוי פשוט יותר, וגם לא מחוייב לסטנדרטים ספציפים, כך שההתאמה של ספקים ג'נריים מסובכת יותר מאשר החלפה של כמה קבלים.

b2k
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

yairf כתב:בעיקרון אתה צודק, רק אל תשווה בין ספק של מחשב שמצד אחד מאד מורכב (ריבוי מתחים, זרם גבוה מאד) וגם מותאם לסטנדרטים של ATX, לבין ספק של LCD, שבנוי פשוט יותר, וגם לא מחוייב לסטנדרטים ספציפים, כך שההתאמה של ספקים ג'נריים מסובכת יותר מאשר החלפה של כמה קבלים.
...
·

זה אותו דבר ואפילו יותר....
גם ספקים של lcd מוציאים כמה מתחים ומחוייבים לתקנים כמו gs tuv ce ul , fcc ואחרים אם היצרן רוצה למכור אותם בעולם..
ספק של מחשב מקבל 220v/110V ומוציא , 1.8, 3.3 ,5,12 וולט.. מתחי dc נמוכים.

ספקים של lcd יכולים להוציא מתח חילופין ממותג גבוה יותר של מאות וולטים ועשרות וולטים ולכן פה אין לשחק בנדמה לי שזה התקלקל ואני אחליף וזה יעבוד. צריך לדעת ערכים, הספקים, וטכנולוגיה מדוייקת של הרכיב לפני שמחליפים אותו במשהו שנראה אותו דבר...

אלקטרוניקה ובמיוחד ספקי מתח שיש בהם מתח של 220 וולט מתקנים עם שרטוטים, סקופ, DVM וידע בספק ממותג,
ולא בניסיון וטעיה. בניסיון וטעיה אתה מסכן את עצמך. כפי שהסברתי מקודם.

לכן קודם כל נסה לאתר ספק חדש ובדוק מה העלות שלו.

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

b2k כתב:·זה אותו דבר ואפילו יותר....
גם ספקים של lcd מוציאים כמה מתחים ומחוייבים לתקנים כמו gs tuv ce ul , fcc ואחרים אם היצרן רוצה למכור אותם בעולם..
...
·
לא זה לא. ספק לטלוויזיה מיוצר במפרט מאוד מצומצם, שמוכתב ע"י יצרן הטלוויזיה. הוא מוציא לרוב לא יותר משלושה ארבעה מתחים (LCD) ומתאים למגוון מצומצם ביותר של טלוויזיות שפועלות עם ספק כזה. אין מה להשוות אותו לספק מחשב בתקן ATX, כי אתה לא יכול פשוט להכנס לאיזו חנות ולקנות אותו. גם אם תמצא כזה באיביי, הוא יעלה לך מחיר מפוקפק, ולרוב גם לא יהיה חדש.

מעבר לזה, כיוון שהספק מחורבן לגמרי, הוא יחזיק בדיוק כמו הספק המקורי, מה שעושה את ההחלפה ללא כדאית.

אם בכל זאת פותח האשכול יתעקש, זה הספק
http://www.aliexpress.com/item/Tsinghua ... 98466.html
43$ לא נשמעים כמו עסק משתלם.

לחלופין יש באיביי עוד הרבה תוצאות
http://www.ebay.ie/sch/sis.html?_nkw=HD ... 1194242227
שלא כולן מתאימות למרות שהמק"ט זהה. יש כמה גרסאות של הספק. מעבר לזה, רוב התוצאות הם ספקים משומשים, שאם מסתכלים על התמונות שלהם מקרוב
http://www.ebay.ie/itm/32-NEON-LCD-TV-P ... 3f39b7a7be
מגלים שמצב הקבלים בערך זהה לתמונה הפותחת באשכול...
..

b2k
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

מי בכלל דיבר על ספק ג'נרי. דיברתי על ספק מאותו יצרן ודגם (ואו תחליפי ב 100% תאימות).
וכמו שאמרתי ספק כזה יכול לעלות פחות מ 100 ש"ח לא כולל משלוח (21$ בדוגמא שהבאת אם זה אותו ספק ולא רק התמונה. אין להסתפק רק בתמונה שרואים באתר.... כי זה יכול להיות תמונה להמחשה בלבד...).
במחיר כזה אין בכלל שיקול אם לתקן ולהחליף רכיבים בניסוי וטעיה. קונים חדש.

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

ומה לעשות שבמקרה הזה הספק המקורי הוא ברמה של ספק ג'נרי?
וד"א, הספק לא נבחר לפי התמונה, אלא לפי המק"ט.

ואני מכיר את הנטייה להסתכל על המחיר הזול ביותר בעמוד ואותו לרשום. חבל שלא בחרת את מחיר המשלוח, שזול ב26 סנט ממחיר המוצר....
..

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7048

שליחה

תכלס נראה לי שכולם מסכימים שצריך להחליף את הספק ולא לנסות לתקן אותו (Y)

b2k
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ZiggyMan כתב:ומה לעשות שבמקרה הזה הספק המקורי הוא ברמה של ספק ג'נרי?
וד"א, הספק לא נבחר לפי התמונה, אלא לפי המק"ט.

ואני מכיר את הנטייה להסתכל על המחיר הזול ביותר בעמוד ואותו לרשום. חבל שלא בחרת את מחיר המשלוח, שזול ב26 סנט ממחיר המוצר....
...
·

לא רשמתי את מחיר המשלוח כי ייתכן ובמקום אחר המחיר יהיה פחות בהרבה ואולי אפילו בחינם.... (תתפלא יש חנויות שעלות המשלוח שלהם בחינם. ח -י-נ-ם.)
התייחסתי למחיר המוצר שהבאת בדוגמא. ולזה צריך להתייחס.

זה שהבאת דוגמא מ aliexpress עם מחיר משלוח יקר יחסית לעלות המוצר.... לא אומר שהוא חייב לקנות מהחנות שהבאת.
אתה יודע יש עוד חנויות בעולם.
לפתוח גוגל לרשום את הדגם והיצרן ולחפש את מוצר.

בקשר לאיכות המוצר והחברה - לא מכיר לא ראיתי ולא בדקתי.
אבל לבוא בהכרזות על איכות כן טוב או לא טוב זה לא רציני.
זה מה שיש ב TV וזה מה שצריך להחליף. אנחנו לא הולכים לפתח טלוויזיה חדשה...

נ.ב
אפילו אם אחרי חיפושים רק החנות הזאת מוכרת את הספק הזה - אז עדיין שווה לקנות אותו ב 43$ ואני אומר גם אם היה עולה 200 ש"ח...שווה להזמין ספק חדש ולהרכיב ולא לבזבז כסף וזמן על רכיבים בניסוי וטעיה שאתה בכלל לא יודע מה המק"ט שלהם והערך שלהם על תיקון.

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”