בשבוע האחרון הטרדתי רבות את חברי הפורום בשאלה מהו החיבור האופטימלי בין ממיר Thomson של הוט לבין המסך LCD שלי. עד אתמול הייתי מחובר באמצעות כבל RCA מצוקמק שעולה 9 ש"ח שסופק לי ע"י הוט וראו בסדר גמור.
הומלץ לי שכדי לחסוך את העלות של הטרסקודר שאמור לחבר בין ה Scart שבממיר ל Component שבמסך לקנות כבל Scart to S-Video. אצתי רצתי להום סנטר ליד קניון ר"ג וקניתי כבל S-Video באורך 3 מטר של חברת Thomson בעלות של 115 ש"ח. שילמתי קצת פחות מזה כי זה היה במבצע. שאלתי את המוכר בחנות אם זה מקורי והוא אמר שהום סנטר לא מחזיקים זיופים (האומנם?). כמו כן קניתי מתאם בין ה Scart ל S-video בעלות של 30 ש"ח.
נסעתי הביתה שמח וטוב לב וציפיתי לשיפור משמעותי לעומת חיבור הקומפוזיט הנחות שהיה לי. כגודל הציפיה כן גודל האכזבה. אני לא רואה כל שיפור לעומת החיבור הקודם. לדעתי רואים אפילו פחות טוב
למישהו יש רעיון מה הסיבה לכך???
דורון
efib
חבר במועדון 10K
תגובות: 12395
שליחה
האם מיותר לשאול אם שינית את ההגדרות בממיר ?
תתחדשו ותהנו !
פאשיסטים
nirgen
חבר ותיק
תגובות: 1662
שליחה
למה 3 מטר , יש צורך בכזה אורך?
איזה שימוש עשית במתאם?
ההשכלה מטשטשת את הבערות אך אינה מעלימה את הטפשות
עומרי
חבר פעיל מאוד
תגובות: 440
שליחה
אם כבר קונים כבל איכותי זה בטוח לא יהיה ב-ACE.
כבל איכותי קונים בחנות שעוסקת בתחום.
אחראי תחום הסלולאר והגאדגטים באתר YNET
oferlaor
מנהל
תגובות: 78952
שם מלא: עפר לאור
שליחה
אני צריך להגיע לחיפה אז נכנסתי לחנות הקורקינטים ורכשתי את הקורקינט הטוב ביותר שהיה להם בנמצא... לאכזבתי, עדיין אני לא מצליח להגיע לחיפה בזמן סביר...
כבלים בהום סנטר? בהום סנטר קונים נורות...
אגב, אם ראו בסדר גמור, אז למה לגעת?
חשוב מאוד שהממיר יהיה במצב SVIDEO.
יש מצבים שונים שבהם SVIDEO נראה פחות טוב מקומפוזיט. זה בד"כ יכול להווצר משתי סיבות:
1. הממיר תמיד מוציא קומפוזיט, וה-SVIDEO זה בלוף (כלומר, לא SVIDEO אמיתי אלא תיקון על בסיס הקומפוזיט)
2. המסך בעל כניסת SVIDEO גרועה, בעוד שהכניסת קומפוזיט טובה יותר.
שני המצבים נדירים ולא סבירים. אחת הבעיות היא שאנשים תופסים את ה-ARTIFACTS של קומפוזיט בתור יתרון (תמונה חדה יותר) בעיקר כל נושא של RINGING. זה כמו שאנשים רבים רואים תמונה עם חדות מוגברת, למרות שזה פוגע בתמונה (אבל לזה הם רגילים). אחרי שמרגילים אותם לעבוד נכון (עם SHARPNESS על אפס), הם לא יכולים לחזור חזרה.
קח את התפריטים של הוט, יש שם גבולות חדים (קוים אנכיים) - צריך לבדוק אם יש לך חדות טובה יותר או פחות בשני המצבים.
עופר
אם אתה צריך להגיע למפגש פורום בחיפה עם הקורקינט -תצא עכשיו...
יש לך שבוע...
052-4200610
ambar
חבר ותיק
תגובות: 1500
שליחה
oferlaor כתב:
אגב, אם ראו בסדר גמור, אז למה לגעת?
.
...
אני חושב ש"מחלת" השדרגת פוגעת באנשים רבים במיוחד החברים הטובים בפורום הזה.
אני יכל להבין את התסכול "Vision Care" שקרא ולמד ש- S-VHS עדיף על קומפוזיט ובמבחן התוצאה השיפור היה זניח...
(קשה מאוד לקבל את ההחלטה שוואלה רואים טוב אז למה לגעת...)
oferlaor
מנהל
שליחה
ambar,
בד"כ ההשפעה משמעותית. זה די נדיר לקרוא על מצבים הפוכים (שזה או שיפור זניח או אפילו ירידה).
להלן תשובות להערות:
1. efib - בוודאי ששיניתי.
2. nirgen - היה בחנות כבל 3 מטר או מטר וחצי. המטר וחצי מאוד גבולי עבורי לכן לקחתי 3 מטר. המתאם שימש אותי לחיבור בין ה Scart שבממיר לבין הכבל S-Video.
3. oferlaor - אהבתי את המשל אבל הנמשל לא במקום. בטח שלא ה"סתלבט". להזכירך אתה הוא זה שהמליץ לי לגשת להום סנטר ולקנות את הכבל הזה. מצ"ב לינק להמלצה שלך... http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 7&start=16
דרך אגב, לא מצאתי בתפריטים של הוט את הקווים האנכיים שציינת !
דורון
nirgen
חבר ותיק
תגובות: 1662
שליחה
לפי מה שאתה רושם קנית 2 פריטים
כבל SVIDEO TO SVIDEO
מתאם SCART TO SVIDEO
מנסיוני אני יכול להגיד לך שהמתאם הזה לא שווה יותר מדי ולכן התאכזבת ,
אתה צריך כבל SCART TO SVIDEO ועד כמה שאני יודע אין כבל כזה בהום סנטר , תחזיר את מה שקנית וקח זיכוי ותחפש כבל מתאים
אם אתה חיפאי אני יכול להפנות למקום בו מוכרים את הכבל באיזור ה 80 ש"ח
oferlaor
מנהל
שליחה
3. לא דיברתי על כבל אלא על המחבר (קרא את ההודעה שלי שוב).
לגבי התפריטים של הוט, ממש לא הבנת אותי. חפש תפריט כלשהו מסביב לתפריט יש קוים אנכיים. תשווה אותם בקומפוזיט לאותה תמונה ב-SVIDEO. הם צריכים להיות חדים וללא RINGING (כלומר, דליפת מידע לבן לאיזור השחור וההיפך). כמו כן, תבדוק את החדות של הגבולות + אם יש את תופעת CRAWLING ANTS (נקודות אלכסוניות מסביב לגבול).\
nirgen,
פעם עשיתי השוואה בין המחבר עם כבל SVIDEO טוב לבין כבל SCART ל-SVIDEO מאוד יקר (ויונוקו או משהו דומה, אני כבר לא זוכר). לא מצאתי הבדל כלשהו באיכות (מבחן A-B).
אכן , יכולתי ללכת ולרכוש כבל SVIDEO טוב אך הייתה לי תחושה שהמתאם גרם ללא ירידה באיכות והעדפתי לקנות כבל מתאים
eg99
חבר ותיק
תגובות: 2999
שליחה
עופר, הבעיה עם התפריטים של HOT היא שהם לרוב מרצדים (גם אם השידור של הערוץ חד כתער).
מהטכנאים שלהם הבנתי שזה מעין שידור OVERLAY של מסך מחשב ברזולוציה נמוכה).
ערן
oferlaor
מנהל
שליחה
לא ראיתי עדיין תפריטים מרצדים - בד"כ זה נגרם בגלל עיבוד תמונה לא תקין דווקא (ולא בגלל מקור בעייתי).
אני לא מספיק מכיר את ה-Q7 בשביל לבחון אם יש לו בעיה כזו.
התקשרתי להוט והם באו להתקינו לי איזולטור. באותה הזדמנות הטכנאי שם לי על הכבל של הוט נגד 6 Db כי לטענתו המכשיר שלו מראה שהתדר שאני מקבל לממיר חזק מדי. כמו כן, רכשתי טרנסקודר (עם אפשרות החזרה) וכבל Scart to Scart של Monster.
כרגע המסך שלי מחובר לממיר בארבעה חיבורים:
1.RF - עם כבל לבן של הוט.
2. קומפוזיט - עם כבל RCA לבן אדום צהוב הכי זול שיש.
3. Scart to Svideo - חיבור Svideo עם כבל איכותי של Thomson.
4. Component - חיבור RGB עם כבל Scart to Scart של Monster וטרנסקודר.
אתם בטח מצפים לשמוע שהאיכות הטובה ביותר היא מספר 4 אח"כ 3 אח"כ 2 ובסוף 1.
אבל האמת היא שאין ממש הבדלים משמעותיים ביניהם.
אני מזמין את מי שרוצה לבוא לראות !
ליתר דיוק באופציה 4 רואים הכי טוב מבחינת בהירות התמונה וחדות ואמיתות הצבעים אבל משום מה באופציה זו אני רואה כל הזמן גלים קטנים שעולים ויורדים במסך. למישהו יש מושג מדוע זה קורה? אולי זה בגלל הטרנסקודר?
שאלה נוספת: כאשר אני צופה באופציה 4 אז המסך רושם לי בצד שמאל למטה למשך כמה שניות 576i. האם זה אומר שהמסך שלי הוא SDTV או שהאם זה קשור לשידורים של הוט? האם יש סתירה בין נתון זה לבין העובדה מצהיר שהמסך הוא HD READY?
תודה,
דורון
נערך לאחרונה על ידי VisionCare ב 08/12/2006 20:05, נערך פעם 1 בסך הכל.
דורון
oferlaor
מנהל
שליחה
גלים יכול להיות בעיה בממיר או שיש לך עדיין בעיה עם GROUND LOOP או ב-TRANSCODER.