איזה סמארטפון אנדרואיד כדאי לקנות היום?

מכשירים סלולריים, חברות סלולריות.
ozzz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1238

שליחה

הבנתי של Z2 מצלמה מדהימה. לא בטוח לגבי שאר הפרמטרים שציינתי (סוללה ומסך)

Ron1999
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 90
שם מלא: Ron1999

שליחה

molvy כתב:רון

את הנוט פסלתי מלכתחילה בגלל הגודל שלו.

כמשתמש של סמסונג אני גם נוטה לכוון ה S4 המחירים סבירים והוא נשמע מאוד זריז וטוב

אמנם אמרו פה שהוא דור אחד אחורה אבל שאני משווה אותו ל S5 ההבדלים מאוד מינוריים לצרכים שלי (רק העמידה באבק ובמים ב S5 מושכת אותי).

יש מלא דגמים ל S4 איך מה מומלץ? יש מקום מומלץ שבו אתה קונה את המכשיר?
...
·היי מולבי,
לS4 יש שלושה דגמים עיקריים
9500
9505
9506
יש גם את דגם הG, אבל מכיוון שהוא זהה ל9505 רק נטול תוכנות של סמסונג אני לא מתיחס אליו.

אישית, חשוב לי שזה יהיה מכשיר עם קהילת מפתחים עניפה ולא איזה סנף איזוטרי למשפחת הS4 מהסיבה הפשוטה - גם כשסמסונג יפסיקו להוציא עדכונים למערכת ההפעלה שלו, הם יהיו זמינים דרך קהילת המפתחים.
מהשיקול הזה אני פוסל את ה9506 למרות שהוא מאוד מאוד חזק, וגם את ה9500 שהוא הסנף האירופאי של הS4, אבל חסר את התמיכה המאסיבית של קהילת הXDA מה שמשאיר אותי עם ה9505 שהוא הבחירה שלי.

לגבי מקום הקניה -
S4 נמכר היום סביב ה400-450 דולר בארה"ב למכשיר חדש עם אחריות, כשבתוספת של 50 דולר אפשר לרכוש אחריות לשנתיים נוספות.
בארץ מבירור מוקדם שערכתי, הבנתי שהמכשיר עולה מעל 2000 ש"ח.
בהפרש כזה אין לי שום סיבה לפרנס את היבואן בארץ ואני כנראה ארכוש את המכשיר בארה"ב.

לגבי הG2 של LG, הוא לחלוטין היה אופציה עבורי, אבל העדר כרטיס זכרון שבר אותי
(אני טס הרבה, יש לי כרטיס של 64GB עמוס במוזיקה וסרטים ואני לא יכול לוותר עליו)
היה גם דגם של סוני ששקלתי (אני חושב שZ2 אא"ט) אבל הוא נהנה מהקהילת מפתחים קטנה משמעותית, וגם השיקול הזה היה משמעותי עבורי.
אגב, אם פסלת את הנוט 3 בגלל גודל, אני ממש ממליץ לך לבדוק את הS5, מדובר במכשיר לא קטן בכלל, וכששמים לו מגן הוא אפילו גדול יותר.

תפעול המכשיר ביד אחת הוא קריטי עבורי - על האופניים בעיקר, והS5 פשוט היה לי גדול מידי, לא הצלחתי להגיע לכל המסך בעזרת האגודל,
כך שאם הנוט 3 לא התאים לך, בדוק אם הS5 בכלל יתאים

נ.ב. אם אתה כן מוצא מקום בארץ שמוכר את הS4 במחיר הזה 400-450 דולר, אשמח לשמוע, אני בכל זאת אעדיף לתרום לכלכלה בארץ מאשר לאמריקאית..

מקווה שעזרתי לך לקבל תמונה מאוזנת יותר.

molvy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7048

שליחה

תודה רון

אכן התמונה יותר ברורה.

אני לא הולך על ה S5 אלא על ה S4 למרות שהגודל שלהם מאוד דומה.

המחירים של ה S4 באמת בסביבות ה 2000 שקל אבל זה כולל מע"מ משמע 1700 לא כולל מע"מ. אני לא נוסע כמוך לארהב אבל אני כן מזדכה על המע"מ כך שההבדל לא כל כך נורא.

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2999

שליחה

רון תודה על ההסברים המפורטים.

ההבדל במחיר בארץ בין ה 9500 ל 9505 הוא כ 200 שקל.

לי אין צורך בקהילת מפתחים.
נראה לך שיש חסרון אחר ל 9500 (מעבדי Exynos)?
ערן

Ron1999
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 90
שם מלא: Ron1999

שליחה

לפי קריאה (מאוד מרופרפת) שלי ה9500 חסר תמיכה בLTE, מה שכן קיים ב9505.
בסופו של דבר זו עוד סיבה להעדיף את ה9505, אבל קראתי את המידע הזה במקום אחד בלבד ולא וידאתי אותו לגמרי עד כה.

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2281780

gmb
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 874

שליחה

RON1999 : אתה צודק

אם זה חשוב לך, תקנה את ה9505
לא הבדלים גדולים ביניהם, אבל ל9505 יש גם גרסא GOOGLE EDITION ששם זה על בסיס אנדרואיד נקי ללא הטאצ'וויז...

לי לעומת זאת יש את ה9500...

בכל מקרה, הם כמעט זהים לחלוטין מבחינת חומרה

G_gabi
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 50
שם מלא: גבי

שליחה

הייתי נמנע מה-S4. אמנם טבעי לעבור מסמסונג לסמסונג, אבל:
1. אתה מדבר על רכישה בארה"ב. סמסונג הכניסה את ה-region lock למכשיריה החדשים. מעין נעילה גיאוגרפית של המכשיר. מכשיר שנרכש בארה"ב, חייבים "לאקטב" אותו עם sim אמריקאי (קראתי שיש צורך בשיחה של 5 דקות, אינני יודע). מכשיר שנרכש באירופה, יש צורך "לאקטב" אותו עם סים אירופאי ועל זה הדרך.
מה קורה לאחר עדכון גרסה? פעם אחרונה שניסיתי לברר - זה לא ברור.
2. ה-KNOX שנכתב עליו המון.
כל זאת מבלי להכנס ל-bloatware שיש במכשירים של סמסונג.
"Even though we're doing the software business, we're not as good as we are in hardware"
את הדברים האלו, סגן נשיא סמסונג אמר... אם הוא אמר, מי אני שאתווכח (קישור - http://www.theguardian.com/technology/2 ... d-touchwiz )

אגב, יש שני דגמים של S4 שלא הוזכרו: i9515 וה- S4 Active.

יש מכשירים, כפי שהועלו פה בדיון, כמו המכשירים של LG שהם אלטרנטיבה שהוכיחה את עצמה. את ה-Nexus 5 שאם ממשק ה-AOSP לא מתאים לך אפשר להתקין לאונצ'ר חלופי, חייגן וכו' (כמובן הטיעון הנגדי למה לרכוש מכשיר שמראש אתה יודע שתצטרך להתעסק איתו).
כמובן, כפי שנכתב פה, יש את החלופה הסינית.

עריכה (מכאן ואילך):
molvy, ניסיתי לשלוח לך הודעה פרטית, אך המערכת איננה מאפשרת למשתמשים חדשים לשלוח הודעות פרטיות.
ייתכן ואני מכיר אדם שמחפש S2 יד-שניה (אני לא בטוח שהוא עדיין מחפש), במידה ורלוונטי, ננסה להתגבר של המשוכה של ההודעות הפרטיות.

ozzz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1238

שליחה

מצרף לינק השוואה מעניינת בין המכשירים המובילים בשוק. הפיסקה האחרונה מסכמת את היתרונות של כל מכשיר:

http://www.pcadvisor.co.uk/reviews/mobile-phone/3508039/s5-vs-htc-one-vs-xperia-z2-vs-oneplus-vs-lg-g3/

molvy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

G_gabi

תודה על ההצעה, אבל כרגע אני לא מעמיד את ה S2 שלי למכירה.

Mad-Dog
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4302

שליחה

לא עדיף כבר מכשיר סיני ?
היום ניתן לאתר מכשירים בעלי מאפיינים דומים למכשירי הדגל של סמסונג,LG, למינהם... במחירים משעשעים (100 דולר עד 200 לחדשים ביותר)
לא עדיף ?
גם אני מחפש פתרון, עד היום עם אייפון, ולמען האמת יהיה לי קשה להיפרד...
ואני אומר לעצמי שאם כבר אנדרואיד, ואם כבר חומרה חזקה, אז מה משנה לי אם במדבקה כתוב LG או Huawei\ZOPO\THL\Xiaomi\ZTE\Jiayu\Oppo
וכן, אני לא בטעות ציינתי מותגים סיניים, כי ברור שלא נקנה סתם מדבקה בלי תמיכה, אבל יש כל כך הרבה חברות סיניות שמוכרות אגב בנפחים גדולים יותר מהמותגים האמריקאים שאתם הזכרתם... אז למה לא לחסוך כמה שקלים ?

molvy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

לאחותי יש כמה מכשירים סיניים

הם לא מרוצים מהם וזו בלשון המעטה

אז אולי יהיו טובים יותר ובהמשך נשמע על היתרונות אבל כרגע אני לא חש נוח ללכת לכוון הסיני, במיוחד שהמכשיר הזה נהייה כלי ראשי בעבודה ואני לא יכול להרשות לעצמי לעשות ניסוי. מעדיף ללכת על בטוח

maya1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1365

שליחה

לקנות סיני זה סוג של הימור (לדעתי , מנסיוני , ומתגובות של אנשים בפורומים).
ההימור הוא על איכות הבניה - שלא תמיד עומדת בסטנדרטים הגבוהים ביותר , על תוכנה לא מוצלחת בהרבה מקרים ובמקביל עם קהילת מפתחים די קטנה בפורומים כמו XDA , וכפועל יוצא של שני הדברים יש לא מעט מכשירים עם בעיות שונות ומשונות (GPS זאת אחת הדוגמאות הנפוצות..) . ועכשיו אחרי כל זה כך את השירות של האחריות שאתה אמור לקבל בסין על כל המשתמע מכך ותראה שסיני יכול להיות פתרון מצויין ביחס למחיר (בעיקר על הנייר) אך בפועל זה סוג של הימור...
דעה אישית בלבד.

Hertz33
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2910

שליחה

מכשירים סינים בעלי מעבד MTK בתווך מחירים של 100-250 דולר באמת לא שיא האיכות. לעומת זאת מכשירים פרימיום כמו Xiaomi, OPPO, Vivo Xplay,Meizu כבר מדובר בליגה אחרת אבל גם המחירים בהתאם.
לאחרונה מחיר של XIAOMI MI3 ירד משמעותית וניתן להזמין מכשיר עם נתונים שלא יביישו אף מותג גדול ב1000 שקל.
אני הזמנתי לפני שנה את VIVO XPLAY בכ1800 שקל לדגם 32GB(אז הגלקסי 4 עלה בסביבות 2800). במהלך השנה המכשיר עובד פשוט מושלם.
http://www.engadget.com/2013/05/07/vivo-xplay-phone/
"על החתום...."

maya1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1365

שליחה

^ אכן Xiaomi זה באמת ליגה אחרת מהסינים הזולים ,לדעתי אחד הדברים המייחדים אותם (מעבר לחומרה הטובה שבאה במארז שנראה איכותי ומעוצב...) זה הממשק הפרטי שלהם על האנדרואיד שמרתיע מעט אנשים - ויש ההיפך שדווקא הממשק המיוחד של Xiaomi קורץ להם.

Hertz33
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2910

שליחה

אתה מדבר על miui? זה ממש לא ממשק פרטי שלהם. אפשר להתקין רום של miui כמעט על כל מכשיר. וגם הם מהראשונים בסינים שמקבלים עדכון ל4.4. בכלל קסיומי נחשבת ל"אפל" הסינית (לא במחירים כמובן) וכל מכשיר חדש שלהם נחטף בעשרות אלפים יחידות בכמה דקות אחרי צאתו לשוק.
"על החתום...."

wallalon
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1925

שליחה

אם מדברים על מכשירים מובילים, הנקסוס 5 הוא מהאחרונים שעוד אפשר לתפעל ביד אחת, אם זה חשוב לך.

גם אני עם S2 ומתלבט אם לשדרג, האיטיות שלו מעצבנת, אבל הגודל של המכשירים החדשים מרתיע.
הנקסוס 5 עוד איכשהו מסתדר לי ביד.

יש את Sony Z1 Compact שהוא במימדים דומים לS2 עם מסך 4.3 אבל עם מפרט של טלפון דגל.
חבל שהוא עולה 500 ש"ח יותר מהנקסוס 5, ככה שמאוד קשה להצדיק קנייה שלו.

kuku1000
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 768
שם מלא: ארי בן משה

מה לקנות?

שליחה

בסוף לא הבנתי, נוסע לארה"ב חודש הבא, לקנות LG או סמסונג?נקסוס?
צריך טלפון לטלפון ושאפשר יהיה לראות טוב על המסך ולא "מעפן" כמו האייפון 4 שיש לי
פיהוק זה הדרך של הגוף להגיד שיש לך פחות מ20% סוללה

giladl
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 964

שליחה

אייפון 5 :-)

G_gabi
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 50
שם מלא: גבי

שליחה

הייתי שולל את ה-Galaxy s5 ולו בגלל המדיניות של סמסונג (נעילה אזורית, ממשק ש"הורס" את איכות החומרה וכד').
לראות טוב את המסך? לא ניתן להשוות את האייפון 4 למכשירים האלו. מסך 3.5 אינטש לעומת "המפלצות" האלה זה הבדל משמעותי. אחרי שמתרגלים למסך גדול, המשתמש לא מבין איך הוא הסתדר עם 3.5 של האייפון.
בנוגע לאיכות הצבעים, בהירות, שמש ישירה וכו' - לחפש סקירות ברשת.

wallalon - ניסית להחליף רום ל-S2? נותן חיים חדשים למכשיר. יש את CM הידוע ואני בטוח שיש עוד המון דיונים ב-XDA ואפילו ב-iandroid על רומים מומלצים למכשיר.

בנוגע לתת הדיון על מכשירים סיניים -
יש מכשירים סיניים נפלאים ולא תמיד צריך "לרוץ" למכשירי הפרימיום שמחירם 180$ ומעלה.
במחיר של 150-160$ אפשר לקנות את XiaoMi HongMi 1S עם מעבד Snapdragon msm8228. אני בספק כמה מכשירים יכולים להתחרות איתו בקטגוריית Value for Money. מצלמה זהה לאחת של ה-S2 [כך קראתי. לא בדקתי את הנתון], מעבד Snapdragon, מסך מגע מצוין.
החסרון המשמעותי ביותר שלו - המשקל שלו. הוא מעט כבד, אבל המשקל מתפזר בצורה נוחה ביד ומתרגלים לעניין.
יש שיראו בממשק שלו יתרון ויש שיראו בו חסרון.

לא מזמן הגיע אלי Jiayu F1, מכשיר שמחירו נע על ציר 68-75$, גם הוא נותן תמורה יוצאת מן הכלל למחיר.
מצלמה באיכות לא משהו, ניווט לי אישית עבד מעולה [נעילה לוקחת 1-3 דקות שזה חסרון אך ברגע שננעל עובד ללא דופי]. מסך 4 אינטש. יש סקירה נרחבת על המכשיר ב-iandroid.

elrom
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 312

שליחה

מכשירים טובים במחירים סבירים

http://www.antelife.com/umi-50off.html

ה x2 עלה מעל 300$ כשהיה חדש.

חזור אל “סלולר”