הכוונה ברכישת מגבר + זוג רמקולים רצפתיים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
invisible פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 28

שליחה

כשנאמר לי שההספק של הרסיבר בסטריאו הוא 80X2 וההספק של הרמקולים הוא 200 וואט RMS...אז זה אומר שלא ניתן להפיק את המירב מהרמקולים, נכון?
כלומר, אני צריך רסיבר שהמינימום שלו יהיה גם כן הספק של 200 וואט??
זאת ההתאמה המדוברת שכולם מדברים עליה, שצריך לעשות??

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

לרמקול אין הספק, זה רכיב פאסיבי.
זה רק אומר מה ההספק המקסימלי שניתן לספק לו לפני שהוא יישרף.

לא זו לא ההתאמה.
ההתאמה היא מבחינת צליל ובמגברי שפופרות מסויימים גם מבחינת עכבה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

invisible פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 28

אז רגע מרטין... 8O

שליחה

אני הבנתי שצריך קודם לבדוק רמקולים, לבחור ואז ע"פי הנתונים של הרקמולים לקנות רסיבר שיתאים למפרט של הרמקולים...
אז מה אני צריך למעשה לוודא? כלומר, תסביר לי בעברית (שפורפרות לא אומרות לי כלום :oops: ) אילו פרטים (חשובים) אני צריך שיהיו בהתאמה בין הרמקולים לרסיבר...?
תודה.

Mash
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 627

Re: אז רגע מרטין... 8O

שליחה

invisible כתב:אני הבנתי שצריך קודם לבדוק רמקולים, לבחור ואז ע"פי הנתונים של הרקמולים לקנות רסיבר שיתאים למפרט של הרמקולים...
אז מה אני צריך למעשה לוודא? כלומר, תסביר לי בעברית (שפורפרות לא אומרות לי כלום :oops: ) אילו פרטים (חשובים) אני צריך שיהיו בהתאמה בין הרמקולים לרסיבר...?
תודה.
...
שלום invisible, מה שהבנת לאו דווקא נכון, במיוחד כאשר מדובר ברכישה מהסוג שלך.

משום שאתה מתכוון לקנות גם רמקולים וגם רסיבר חדשים ואתה יכול להנות מהיתרון של "הזיווג" הנכון ללא טיולים ברחבי הארץ עם הרמקולים (בעלי המפרט) ברכב לכן יש לך אפשרות למצוא את השילוב בבת אחת פשוט ע"י מבחן שמיעה אמיתי בחנות של הרסיבר והרמקולים וללא התייחסות מיוחדת לנתונים יבשים שלא יגידו לך הרבה.

הפרטים החשובים לפי דעתי הם מה שתשמע כאשר תחבר מספר רסיברים שונים לרמקולים שתבחר.
כל רסיבר שתחבר לזוג רמקולים הנבחר יחצין מהם אופי שונה (פרטים שונים כגון פירוט,במה אימג' וכו) וכאן רק אתה תוכל להחליט מה האוזן שלך אוהבת.

אגב, בכל חנות סטריאו/ק"ב מקצועית המוכר יתאים לך די בקלות את הרסברים הנכונים לרמקול מסויים מבחינת התאמה של נצילות,דחיפת הרמקול וכדומה.

בהצלחה.

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2845

שליחה

היי . . .
הפוקל אחלה . . .אולי תנסה BNW 603 . טיפה מעל התקציב אבל רמקול נהדר(לדעתי ) .
ברמת רסיבר הימהה נותנים תמורה טובה מאוד לכסף ברמות שבהם אתה מחפש , אולי תנסה את הרמן קרדון AVR240
או שאולי עדיף לך את הAVR235 שהוא טיפה יותר ישן אבל בתכלס ההבדל היחידי בינו לבין ה240 הוא יציאה ל אייפוד . . .
בהצלחה .:)

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2845

שליחה

אה , ובהסתייגות קלה (או לא כל כך קלה ) אני חייב להגיד שלדעתי ימהה ו BNW ביחד הם לא בדיוק... איך נאמר . . .
שילוב משמיים .. . אם תאהב את הכיוון של FOCAL ו BNW תחשוב לדעתי יותר לכיוון DENON ו ONKYO

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”