רכב מהעבודה או לא?!
החסכון האמיתי בליסניג מגיע כשיש לך נהג צעיר בבית. זה השיקול המכריע ביותר מבחינה כספית מדובר על אלפי שקלים בשנה בביטוח החובה והמקיף.
אחרת לי אין ספק בכלל שעדיף משמעותית רכב יד שניה. אתה יודע איזה רכב שנת 2011 אפשר לקנות ב 150000 שח ? רכב ב 5 דרגות יותר איכותי ממה שאתה מקבל כיום בליסינג.
אחרת לי אין ספק בכלל שעדיף משמעותית רכב יד שניה. אתה יודע איזה רכב שנת 2011 אפשר לקנות ב 150000 שח ? רכב ב 5 דרגות יותר איכותי ממה שאתה מקבל כיום בליסינג.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
היום בסביבות 2000 ₪ (מלמטה) אתה מקבל רכב ל-30 חודשים , חדש מהשקית, ללא התחייבויות או קנסי יציאה, עם מקדמה של 8000₪ וזה כולל את הרכב, ביטוח, טיפולים לשנתיים, סט מגבים בשנה, צמיגים ומצבר אם צריך.
למעשה מדובר על סוג של השכרה (ככה גם החוזה).
כל מה שאתה צריך להוסיף זה דלק ורישוי.
לדעתי בקילומטראג׳ שאתה עושה, דיל כזה משתלם יותר (זה מה שאני לקחתי).
לדעתי בקילומטראג׳ שאתה עושה, דיל כזה משתלם יותר (זה מה שאני לקחתי).
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
זה סוג של הלוואה, לא? ה-2000 ש"ח האלה כוללים ריבית מסויימת.
בשיקול כלכלי קר, אם יש לך כסף נזיל בבנק לקניית הרכב, אתה לא משלם את הריבית הזו.
כמו כן, לדעתי צריך להוסיף לא רק דלק ורישוי אלא גם ביטוח.
אבל כמובן, יש כאן פינוק שייתכן שבהחלט כדאי לשלם עליו.
בשיקול כלכלי קר, אם יש לך כסף נזיל בבנק לקניית הרכב, אתה לא משלם את הריבית הזו.
כמו כן, לדעתי צריך להוסיף לא רק דלק ורישוי אלא גם ביטוח.
אבל כמובן, יש כאן פינוק שייתכן שבהחלט כדאי לשלם עליו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- elrom
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 312
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 33 פעמים
ללא ציון הרכבים המדוברים, כלומר, מה אתה רוכש באופן פרטי לעומת מה שאתה מקבל בליסינג ומה וכמה אתה משלם אי אפשר לעשות השוואה מדוייקת.
החישוב שלך צריך להיות לאורך זמן, בהנחה שלא יהיו הפתעות בדרך, מה יהיה מצבך בעוד שלוש שנים בכל אחת מהאפשרויות.
ליסיניג - (עלות חודשית + הפסד הפרשות חודשי) * 36 חודשים + הפסד רווחים על ההפקדות לפנסיה בתקופה הזו. אתה יכול גם להוסיף את ההפסד הצפוי בגיל פנסיה על הרווחים על הסכום שלא הופקד. זה יצא בערך עלות של רכב.
רכב פרטי - עלות מימון, הוצאות ביטוח, טיפולים (בנסועה שציינת לא יותר מטיפול בשנה), צמיגים/מצבר, דלק, רישיון רכב, איתוראן וכו' - אלו פחות או יותר ידועים די במדויק. ירידת ערך - קצת יותר קשה, אבל אפשר לבצע הערכה. אל תשכח שעל התוספת למשכורת תשלם מיסים.
אם אתה לוקח הלוואה, נשאלת גם השאלה מה גובה ההלוואה. ככל שאחוז המימון גדל, הכדאיות יורדת.
השורה התחתונה - לא נתת מספיק נתונים כדי לקבל תשובה נכונה.
לעניין "הנוחות" של רכב ליסינג - לדעתי זו לא סיבה, בטח לא ברכב חדש/בן שנתיים.
לפי הנסועה שלך מדובר על 50 ק"מ ממוצע ביום, אני מעריך שהכוונה לעבודה וחזרה, כלומר 25 ק"מ לכל כיוון. הכי כלכלי זו מונית.....באמת
דוגמה אישית שלי מרכב שעוד מעט בן שלוש:
הרכב נקנה חדש ללא מימון ב 120,000 ש"ח.
שווי נוכחי במחירון, לא יודע כמה בשוק - 90,000.
עלות דלק חודשית - 370 ש"ח (מזדחל בפקקים כ 40 ק"מ ביום בעיר).
עלות ביטוח חודשית מקיף + חובה + רישיון רכב - 465 ש"ח.
טיפולים - אחד בשנה כ 1500 ש"ח במרכזי.
סה"כ הרכב "עולה לי בחודש" - 1800 ש"ח.
רכב דומה היה עולה לי בליסינג קרוב ל 4000 ש"ח , על זה צריך להוסיף הפסד הפקדות + הפסד רווחים.
mp3ll - מה זה שווי מס + שווי שימוש ? זה אותו שם לאותו דבר. אתה משלם מס, לפי המס השולי שלך, על שווי ההטבה של הרכב שהמעסיק נותן לך.
החישוב שלך צריך להיות לאורך זמן, בהנחה שלא יהיו הפתעות בדרך, מה יהיה מצבך בעוד שלוש שנים בכל אחת מהאפשרויות.
ליסיניג - (עלות חודשית + הפסד הפרשות חודשי) * 36 חודשים + הפסד רווחים על ההפקדות לפנסיה בתקופה הזו. אתה יכול גם להוסיף את ההפסד הצפוי בגיל פנסיה על הרווחים על הסכום שלא הופקד. זה יצא בערך עלות של רכב.
רכב פרטי - עלות מימון, הוצאות ביטוח, טיפולים (בנסועה שציינת לא יותר מטיפול בשנה), צמיגים/מצבר, דלק, רישיון רכב, איתוראן וכו' - אלו פחות או יותר ידועים די במדויק. ירידת ערך - קצת יותר קשה, אבל אפשר לבצע הערכה. אל תשכח שעל התוספת למשכורת תשלם מיסים.
אם אתה לוקח הלוואה, נשאלת גם השאלה מה גובה ההלוואה. ככל שאחוז המימון גדל, הכדאיות יורדת.
לפי הנסועה שלך מדובר על 50 ק"מ ממוצע ביום, אני מעריך שהכוונה לעבודה וחזרה, כלומר 25 ק"מ לכל כיוון. הכי כלכלי זו מונית.....באמת
רכב דומה היה עולה לי בליסינג קרוב ל 4000 ש"ח , על זה צריך להוסיף הפסד הפקדות + הפסד רווחים.
mp3ll - מה זה שווי מס + שווי שימוש ? זה אותו שם לאותו דבר. אתה משלם מס, לפי המס השולי שלך, על שווי ההטבה של הרכב שהמעסיק נותן לך.
לגבי נהג חדש במשפחה: אצלנו דורשים תוספת ביטוח במשך שנתיים לרכב חברה. משהו כמו 600 ש"ח בשנה.kobbi כתב:החסכון האמיתי בליסניג מגיע כשיש לך נהג צעיר בבית. זה השיקול המכריע ביותר מבחינה כספית מדובר על אלפי שקלים בשנה בביטוח החובה והמקיף.
אחרת לי אין ספק בכלל שעדיף משמעותית רכב יד שניה. אתה יודע איזה רכב שנת 2011 אפשר לקנות ב 150000 שח ? רכב ב 5 דרגות יותר איכותי ממה שאתה מקבל כיום בליסינג....
אין לי מושג מה התוספת שמשלמים לביטוח בפועל בעלי רכב משלהם כי מעולם לא היה לי בארץ רכב שלי.
- גורו

- תגובות: 14350
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
חברים, לגבי תקלות ברכב חדש לא דיברתי על קבוצת פולקסווגן/פיג'ו/סיטרואן או אירופאיות אחרות....
הכוונה היתה ליפניות.
הכוונה היתה ליפניות.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
רכישת רכב חדש עם הלוואת "בלון" (לא המינוח המדוייק, אבל ככה קוראים לזה בתעשיית הרכב) - זה משהו שאפשר לעשות היום אצל פחות או יותר כל יבואן רכב - שמים מקדמה נמוכה יחסית של עד 20% מעלות הרכב ולוקחים הלוואה ל-3-5 שנים על חצי משאר הסכום בריבית נמוכה יחסית (פריים מינוס חצי אחוז ולפעמים אפילו פחות).diniska כתב:מרטין,
תוכל לפרט על איזו אופציה אתה מדבר?...
בסוף תקופת ההלוואה נשארים ביד עם רכב ששווה בערך את מה שנשאר לשלם עליו, ואז או שמשלמים את שאר הכסף, או שעושים עליו סוג של טרייד-אין, ובעצם מוכרים אותו בחזרה לחברה כנגד קיזוז הסכום שלא שולם במקור, ולוקחים רכב חדש בתנאים דומים.
-
kingshoko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3818
- נתן תודות: 200 פעמים
- קיבל תודות: 105 פעמים
נכון epony, זה בדיוק מה שבדקתי לאחרונה אצל כמה יבואנים.
תודה חברים, החלטתי לקחת שוב רכב חברה, קשה קשה לוותר על הנוחות והפינוק וללא מחשבה על דלק אם אני יורד לאילת
ההפסד היחידי שלי פה אחרי כל החישובים הוא רק בעניין ההפרשות, פנסיה וכאלה...
בחישוב חודשי דשי יעלה לי להחזיק רכב פרטי בערך 3000 בחודש, זה בערך ההפרש בנטו.
משום מה, כל המחשבונים באינטרנט אמרו ששווה לי עדיין להשאר עם רכב חברה במקרה שלי.
תודה חברים, החלטתי לקחת שוב רכב חברה, קשה קשה לוותר על הנוחות והפינוק וללא מחשבה על דלק אם אני יורד לאילת
ההפסד היחידי שלי פה אחרי כל החישובים הוא רק בעניין ההפרשות, פנסיה וכאלה...
בחישוב חודשי דשי יעלה לי להחזיק רכב פרטי בערך 3000 בחודש, זה בערך ההפרש בנטו.
משום מה, כל המחשבונים באינטרנט אמרו ששווה לי עדיין להשאר עם רכב חברה במקרה שלי.
- netivi
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 880
- נתן תודות: 1060 פעמים
- קיבל תודות: 29 פעמים
elrom כתב:ללא ציון הרכבים המדוברים, כלומר, מה אתה רוכש באופן פרטי לעומת מה שאתה מקבל בליסינג ומה וכמה אתה משלם אי אפשר לעשות השוואה מדוייקת.
mp3ll - מה זה שווי מס + שווי שימוש ? זה אותו שם לאותו דבר. אתה משלם מס, לפי המס השולי שלך, על שווי ההטבה של הרכב שהמעסיק נותן לך....
לא לשכוח את הירידת ערך המטורפת שיש לרכבים חדשים... לדוגמא:
הונדה סיוויק שנקנתה בשנת 2012 ב-139,000 ש"ח כיום שווה פחות מ-100,000 ש"ח ....
וזה משנה לגמרי את התמונה אם משתלם רכב מהעבודה או לא
נערך לאחרונה על ידי netivi ב 29/04/2014 8:09, נערך פעם 1 בסך הכל.
איפה מקבלים עסקה כזו?MartinHSabag כתב:היום בסביבות 2000 ₪ (מלמטה) אתה מקבל רכב ל-30 חודשים , חדש מהשקית, ללא התחייבויות או קנסי יציאה, עם מקדמה של 8000₪ וזה כולל את הרכב, ביטוח, טיפולים לשנתיים, סט מגבים בשנה, צמיגים ומצבר אם צריך.
לדעתי בקילומטראג׳ שאתה עושה, דיל כזה משתלם יותר (זה מה שאני לקחתי)....
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
הרכב הוא יונדאי i30CW 2014 ואני עשיתי את העיסקה בשלמה sixt.
זו לא הלוואה. האוטו לא שלי ואני יכול מתי שאני רוצה פשוט להיכנס, להשאיר את המפתחות וללכת (ללא קנסות). כל מה שאני מאבד זה את ה-8000 ש"ח הראשונים.
בסיום ה-30 חודשים, אני יכול, אם אני רוצה, לקנות את הרכב ב-15% מתחת למחירון ואם אני ממשיך לשנה רביעית באותם תנאים, אז בסיומה, אם בא לי, לקנות את הרכב ב-27% מתחת למחירון.
זו לא הלוואה. האוטו לא שלי ואני יכול מתי שאני רוצה פשוט להיכנס, להשאיר את המפתחות וללכת (ללא קנסות). כל מה שאני מאבד זה את ה-8000 ש"ח הראשונים.
בסיום ה-30 חודשים, אני יכול, אם אני רוצה, לקנות את הרכב ב-15% מתחת למחירון ואם אני ממשיך לשנה רביעית באותם תנאים, אז בסיומה, אם בא לי, לקנות את הרכב ב-27% מתחת למחירון.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
http://www.htisrael.co.il/vp2066338#2066338dman23 כתב:איפה מקבלים עסקה כזו?.........
לדוג' www.ilease.co.il של לובינסקי...
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35087
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
נשמע לי כמו הפסד נטו ללא חישוב הפרשי פנסיה וקרן השתלמותkingshoko כתב:בחישוב חודשי דשי יעלה לי להחזיק רכב פרטי בערך 3000 בחודש, זה בערך ההפרש בנטו.
משום מה, כל המחשבונים באינטרנט אמרו ששווה לי עדיין להשאר עם רכב חברה במקרה שלי....