שרשור תגובות: רסיבר Anthem MRX-510 – מקצוען אמיתי

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
itay123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7446

שליחה

איתן והפורום בוקר טוב

איתן מחזק את מה שאתה אומר.
ואוסיף גם את דעתי (בלבד) בנושא הנ"ל.

היום (ולמעשה גם בשנים האחרונות) - הפילוסופיה שמקדמת מכירות (נטו כסף לכיס ברווחים עצומים) של יצרניות המיינסטרים היא כמות ע"ח איכות :!: :!:

תמיכה בטריליון תמיכות -
האודיו (האמיתי) ללא כיולים אין סופים והתערבויות חיצוניות כבר נשכח מהעולם, הסאונד היום "דיגיטלי" מאין כמוהו ובדיוק כמו שכתבת איתן - "מסונתז" ולא טבעי", ואוסיף דחוס ואנמי.

מניסיוני ומהרסיברים ששמעתי - אין אף רסיבר -היום (מהמותגים שחביבים על הפורום) :!: שמסוגל להשמיע מוזיקה דו ערוצית ברמה אפילו סבירה - גם מבחינת הקולנוע - אמנם העיבוד מרובה ערוצים למינהם ועיבודי DSP צעצועיים וצבעוניים ומודרניים למינהם אבל רחוק, רחוק מלתת הרגשה קולנועית מבחינה סונית.

כאמור הרסיברים הנ"ל משויכים לפלח השוק שמעוניין בקלות תפעול, ממשק צבעוני, חידוש ומודרניזציה, סלוגנים וססמאות, מראה וויזואלי, ו-עיבוד ווידאו מהשורה הראשונה (בעיקר עבור ווידאופילים) .
וזה בסדר גמור (f)
אבל אבסורד (מבחינתי ודעתי האישית) לשייך להם איזו עמדה עבור אודיו.

ואם עסקינן בשרשור זה של חברת ANTHEM (Sonic Frontiers) - אז אפרופו "איכות" - אנט'ם היא מותג מהחברות ש-אודיו עדיין מעסיק ורלוונטי עבורם ופחות לדעתי מנסים "למצא חן" אלא להיות יותר במגרש שלהם ובמה שהם יודעים לעשות היטב.
(זאת מהיכרות עם הרסיברים/נגנים/מגברים והפרוססורים הוותיקים יותר).

את הסדרה הנוכחית אני ממש לא מכיר ולכן לא אוכל לחוות עליה דעה.

לסיכום: מי שמחפש ממתג ווידאו ברמה גבוהה מאוד (מאוד) - פרקטיקה, נוחות ורהיט אסטטי.
בהחלט יהנה משוק הרסיברים :wink:

חג שמח
וסופש נפלא (f) [/b]

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1417

שליחה

רונןנחמן, תראה לי איפה כתוב שרסיבר של פיוניר מפענח H265. אולי אני טועה, תחכים אותי.

על פי מה שקראתי אמנם HDMI 2.0 כתקן תומך ב- 4K@60Hz. אבל המימושים שנכנסים לרסיברים שמצהירים שהם HDMI 2.0, לא באמת ממשים את כל התקן, ולא באמת תומכים ב- 60Hz. אני אסייג, אולי זה כבר לא נכון עבור הרסיברים הממש חדשים...

לגבי זה שבחרתי דגמים אמריקאיים ? סתם כי נכנסתי לאתר של פיוניר וזה מה שרשום שם, וגם כדי שאוכל להשוות מחירים בדולרים. נכון ל-lx86 יש USB DAC אבל גם הוא הרבה יותר יקר מהאנת'ם.
נערך לאחרונה על ידי nirmv ב 18/04/2014 15:31, נערך פעם 1 בסך הכל.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8143

שליחה

itay123 כתב:איתן והפורום בוקר טוב

איתן מחזק את מה שאתה אומר.
ואוסיף גם את דעתי (בלבד) בנושא הנ"ל.

היום (ולמעשה גם בשנים האחרונות) - הפילוסופיה שמקדמת מכירות (נטו כסף לכיס ברווחים עצומים) של יצרניות המיינסטרים היא כמות ע"ח איכות :!: :!:

תמיכה בטריליון תמיכות -
האודיו (האמיתי) ללא כיולים אין סופים והתערבויות חיצוניות כבר נשכח מהעולם, הסאונד היום "דיגיטלי" מאין כמוהו ובדיוק כמו שכתבת איתן - "מסונתז" ולא טבעי", ואוסיף דחוס ואנמי.

מניסיוני ומהרסיברים ששמעתי - אין אף רסיבר -היום (מהמותגים שחביבים על הפורום) :!: שמסוגל להשמיע מוזיקה דו ערוצית ברמה אפילו סבירה - גם מבחינת הקולנוע - אמנם העיבוד מרובה ערוצים למינהם ועיבודי DSP צעצועיים וצבעוניים ומודרניים למינהם אבל רחוק, רחוק מלתת הרגשה קולנועית מבחינה סונית.

כאמור הרסיברים הנ"ל משויכים לפלח השוק שמעוניין בקלות תפעול, ממשק צבעוני, חידוש ומודרניזציה, סלוגנים וססמאות, מראה וויזואלי, ו-עיבוד ווידאו מהשורה הראשונה (בעיקר עבור ווידאופילים) .
וזה בסדר גמור (f)
אבל אבסורד (מבחינתי ודעתי האישית) לשייך להם איזו עמדה עבור אודיו.

ואם עסקינן בשרשור זה של חברת ANTHEM (Sonic Frontiers) - אז אפרופו "איכות" - אנט'ם היא מותג מהחברות ש-אודיו עדיין מעסיק ורלוונטי עבורם ופחות לדעתי מנסים "למצא חן" אלא להיות יותר במגרש שלהם ובמה שהם יודעים לעשות היטב.
(זאת מהיכרות עם הרסיברים/נגנים/מגברים והפרוססורים הוותיקים יותר).

את הסדרה הנוכחית אני ממש לא מכיר ולכן לא אוכל לחוות עליה דעה.

לסיכום: מי שמחפש ממתג ווידאו ברמה גבוהה מאוד (מאוד) - פרקטיקה, נוחות ורהיט אסטטי.
בהחלט יהנה משוק הרסיברים :wink:

חג שמח
וסופש נפלא (f) [/b]
...
ואולי זה בכלל לא רעיון רע להבדיל בין רסיברים המיועדים לקולנוע ובין מגברים המיועדים לדו ערוצי ..
גם החדרים לטעמי אמורים להיות מטופלים אקוסטית בצורה שונה ..
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

itay123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7446

שליחה

ליאור ידידי
אני בגישה שאפשר להנות משני העולמות (מוזיקה ברמה גבוהה מאוד(מאוד) וקולנוע שהוא רפרנס מבחינה סונית) ביחידה שניקראת קדם-פרוססור אליו לשייך עבור הקדמיים מגבר איכותי וברמה גבוהה לפי הטעם האישי ועבור הערוצים האחרים (לפי מס) הגברה בהתאם...
העלויות כמובן יחסית לא פשוטות כמו רכישת קומבו (רסיבר) אבל ככל שהקדם-פרוססור וההגברה תהיה ברמה גבוהה יותר תוכל להנות משני העולמות.
עבורי לפחות מוסיקה וקולנוע הם 50/50...
ועל כן יחידת קדם פרוססור שעושה עבודה נהדרת בשני התחומים הוא עבורי אידיאל.
מניסיוני עם כל הכבוד לרוחב פס רחב יותר בפורמטים החדשים המצוי ברסיברים המודרניים (גם ספינות הדגל למינהם)...
לחוות קדם פרוססור הייאנד (יחסית וותיק יותר) שמכיל מעבד מטורף ואיכותי ומושקע ביותר, ממירים איכותיים וברמת רפרנס אודיופילי, רמת בנייה גבוהה במיוחד...
מניסיוני - גם עם הפורמטים ללא הרוחב פס המורחב יותר (core) הם יישמעו ואף ייתעלו (משמעותית) סונית על כל רסיבר מודרני עם ״הפורמטים החדשים״...
אם הכיס מאפשר אז כמובן האידיאל זה להגיע לרמת ביצועים אף יותר גבוהה עם רוחב הפס המורחב וברמת ביצועים גבוהה - אך השילוב הזה עולה המון המון כסף...לצערי (W)

רסיבר מודרני עם כמות ללא איכות זו פשרה וטו לא...
Anthem בין הבודדות (אם לא הבודדה) ברמות הגבוהות (באמת) שמוציאים גם קומבו (רסיברים) ובהחלט נוגעים בתהילה ונותנים לך לטעום גם ברסיברים שלהם את הפרוססורים האיכותיים שלהם...

זו בכל אופן דעתי בנושא...

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”