שאלה על כיול רסיבר
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17939
נערך
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17939
כוון קרוס בסאב ל maxclaudia5 כתב:ניתנו כל מני הסברים על איך לעמיד את המיקרופון אבל לא הבנתי את ההסברים על מה לשנות בהגדרות כדי לקבל באסים,סאב ובמה יותר מרשימים...
לאחר הכיול הגדר את כל הרמקולים כקטנים ותחתוך אותם ב 80hz
את תדר ה LFE תחתוך ב 120Hz
במידה ואתה מרגיש חוסר בבס תוסיף 2-3 DB לערוץ הסאב דרך הרסיבר
-
claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4218
גם את הקידמיים להגדיר כקטנים?
- עופרפולק
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7416
כן אם הרמקולים מוגדרים קטנים רוב הבאס הולך לכיוון הסאב..
Sony 1040
Monitor mass
Monitor mass
- SONYES
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3055
שלום לכם
istarmini
אכן קלע בול לנקודה כי אנשים שומעים לעתים באס יותר ממה שיש בפועל בפס הקול {כוון עודף לפעמיים שאינו פסול רק מוסיף פילפל }
וגם צריך גם להתרגל טיפה שלוקח לפעמיים יותר מיומיים
ואז מחלטים מה טוב או לא
אמרתי כבר מהתחלה שיש לתת למערכת הכיול בהתחלה לקרוא את תנאי החדר
ועל זה לעשות את השינויים
אני כל התוצאות בכיול ובפיוניר -תקינתי כמעט הכל
קיימות אפשריות מעבר לסטנדרט הרגיל וגם ניתן להוריד תוכנה מאתר של החברה
המפרט בדיוק איך ומה ותרשימים 3D למחשב הביתי
אני מניח כי לחברות רבות יש את אותן הפעולות - דנון אונקיו ימהה מרנץ סוני וכו
עד לרמה שיוכל לומר לך עם עומד חפץ המפריע לתדרים במקום מסויים בחדר הנמצא על תוואי הרמקול המושמע
ומראה אותו לך ב3D בגרפים צבעוניים יפים ואפשרות למידע כל כך מפורט לרמה של מהנדס קול
לשם כך צריך שעות של לימוד התוכנה וכל פרט בה
להוריד את הנתונים מהרסיבר לעיבוד בתוכנה ותיקונים של המערכת הכיול עצמה
נכון להיום בצעתי כבר הכל מכל
בסוף הגעתי למסקנה כי הכיול הפרטני מול כל רמקול בנפרד ותאום בניהם לגבי ממיקום רוחב עומק וגובהה
בחלל החדר
התיקון וכיול שלי עדיפים על אלו של התוכנה -כאשר רק דגמתי את התוכנה רק בפרמטרים של החזרי סאונד מהקירות
ואורך הגל בתדרים שונים כמו באס לדוגמה - או בסים עומדים וכו
ככה יצא לי הכי טוב לטעמי
שבת שלום
istarmini
אכן קלע בול לנקודה כי אנשים שומעים לעתים באס יותר ממה שיש בפועל בפס הקול {כוון עודף לפעמיים שאינו פסול רק מוסיף פילפל }
וגם צריך גם להתרגל טיפה שלוקח לפעמיים יותר מיומיים
ואז מחלטים מה טוב או לא
אמרתי כבר מהתחלה שיש לתת למערכת הכיול בהתחלה לקרוא את תנאי החדר
ועל זה לעשות את השינויים
אני כל התוצאות בכיול ובפיוניר -תקינתי כמעט הכל
קיימות אפשריות מעבר לסטנדרט הרגיל וגם ניתן להוריד תוכנה מאתר של החברה
המפרט בדיוק איך ומה ותרשימים 3D למחשב הביתי
אני מניח כי לחברות רבות יש את אותן הפעולות - דנון אונקיו ימהה מרנץ סוני וכו
עד לרמה שיוכל לומר לך עם עומד חפץ המפריע לתדרים במקום מסויים בחדר הנמצא על תוואי הרמקול המושמע
ומראה אותו לך ב3D בגרפים צבעוניים יפים ואפשרות למידע כל כך מפורט לרמה של מהנדס קול
לשם כך צריך שעות של לימוד התוכנה וכל פרט בה
להוריד את הנתונים מהרסיבר לעיבוד בתוכנה ותיקונים של המערכת הכיול עצמה
נכון להיום בצעתי כבר הכל מכל
בסוף הגעתי למסקנה כי הכיול הפרטני מול כל רמקול בנפרד ותאום בניהם לגבי ממיקום רוחב עומק וגובהה
בחלל החדר
התיקון וכיול שלי עדיפים על אלו של התוכנה -כאשר רק דגמתי את התוכנה רק בפרמטרים של החזרי סאונד מהקירות
ואורך הגל בתדרים שונים כמו באס לדוגמה - או בסים עומדים וכו
ככה יצא לי הכי טוב לטעמי
שבת שלום
- EyalR
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1024
Sonyes, כשאתה אומר שתיקנת הכל, למה אתה מתכוון? לאקולייזר הגרפי של כל ערוץ?
לא לכל חברה יש את תצוגת הגרפים שיש בפיוניר אבל התצוגה הזאת לא תאמר לך אם יש חפץ שצריך להזיז. תוכל לראות את המדידה לפני התיקון והתוצאה לאחריו. יש אפשרות לשנות ידנית מספר פרמטרים או לבצע מדידה חוזרת לאחר שינוי פרמטרים אך עדיין מכיוון שמדובר ברסיבר אין הרבה אפשרויות כיול ידניות מעבר לסטנדרט הרגיל.
התוכנה במחשב לא מעבדת דבר, רק מציגה את המידע שניתן לצפות בו באותה תצוגת 3D, גם על גבי האפליקציה.
לא לכל חברה יש את תצוגת הגרפים שיש בפיוניר אבל התצוגה הזאת לא תאמר לך אם יש חפץ שצריך להזיז. תוכל לראות את המדידה לפני התיקון והתוצאה לאחריו. יש אפשרות לשנות ידנית מספר פרמטרים או לבצע מדידה חוזרת לאחר שינוי פרמטרים אך עדיין מכיוון שמדובר ברסיבר אין הרבה אפשרויות כיול ידניות מעבר לסטנדרט הרגיל.
התוכנה במחשב לא מעבדת דבר, רק מציגה את המידע שניתן לצפות בו באותה תצוגת 3D, גם על גבי האפליקציה.
- SONYES
-
- חבר מביא חבר

EyalR
שלום לך
אני לא רוצה להיכנס לעניין מי יותר טוב ממי אלא להבהיר כי התוכנה הספציפית של פיוניר - או דומות אודנסי של אונקיו מעולה בפני עצמה - או סוני שלא נפוץ בארץ
ניתן להוריד מהאתר של החברה
1. לבצע קריאה של הכוונים באוטומטים להעביר למחשב דרך USB /בפיוניר 87 ניתן אולי דרך אלחוטי לבצע את זה לא בטוח
2. ואז נותן לך כאלו אפשריות שרק ניתן להישאר בפה פעור מה יש כל כך בסתם כוון אוטומטי או ידני - ל אפחות מ17 כוונים אוטומטים כאשר כל אחד ואחד מכוון ונותן נתון אחר
3. גם חפץ או מכשול הוא מצייר לך בכך שהוא נותן לך את כל הפרמטרים במיקום רוחב תדר שנקטע וכו
לא כל החברים כאן ממש משתמשים תוכנה זו שיש להם פיוניר או חברים אחרים שיש להם רסיברים נהדרים אחרים
לא פחות טובים למשל הדנון 4000 שהוזכר כאן
לא כל אחר ממש יודע איך להפיק תועלת ממה שתוכנה כזו או אחרת יודעת לתת לך -פרט לחברה ממש פריקים
משוגעים לדבר - שמשקעים במקרופונים טובים יותר -דוגמא אודנזי
ועם כל זה
אני מכוון /כוונתי כל רמקול בנפרד בכל ערוץ שמע בנפרד - בכל פרמט לפרמטר בנפרד - שעות של התעסקות עד שמגעים לתוצאה מיוחלת .-כלל איוקלייזר /טרים /בסים עומדים / החזרים מהקירות /כוון אחיד הפרמטרים של הצליל -דוגמא
איזון בין הפזה של הבאס למיד לטרבל שהתוכנה של פיוניר יודעת לעשות /מובנה כבר בכוונים
זה לכל ערוץ או זוג רמקולים יעודיים סראונד 7.1/9.1/5.1
רוב המחזקים ברסיברים גדולים או פרוססורים יודעים על האפשריות הגלומות בתוך המכשריים אך לצערי כמו שקרה
אצלי ממש כבר דחקתי לפינה- אין לי סבלנות חוץ מזו הראשונית שהיתה לי להתעסק עם כל מה שנאמר וניתן לעשות כוון אחד ודי לכל הסרטים
וכבר לא מעניין כוונתי את כל 6 הערוצים כל אחד כוון שונה ולמעשה משתמש
בשתיים בלבד עם פרמטרים שונים לסרטים שטנים מבחינת מיקום הסראונד ומיקום התמונה מול הסאונד
אני יודע שטיפה הרחבתי
עד עכשו לא נכנסתי לכל עניין של ויכוחים כאלו או אחרים ואין טעם בכך
זה גובל במדע שלם
ואני מאמין לאחר שכל הידע וכל הנסיון שיש לי בעניין - שהולך אחורה עוד בנושא סטראו דו ערוצי שאין כמו צליל
מאוזן פתוח חם כדי לתת חויה של שמיעה
לעניננו אין ולא כלום בין השמיע הטובה ככל שתהיה באולם הקולנוע לבין שמיעה בבית
הבית הרבה יותר טוב מכל בית קולנוע שההיתי בו לא מבחינת איכות תמונה ולא מבחינת סאונד
כאשר כל הידע של USB יורד למחשב בתוכנה אתה יכול לקבל ניתוח מעמיק של כל הפרמטרים
ואפשריות לשנות ואם אתה משנה מה אתה אמור לקבל וכל זה דרך התוכנה המופלאה הזו
רוב בעלי הרסיברים של פיונים לא בטוח כי יודעים עליה
אף אחד לא טורח לספר להם -
ואני בטוח גם בחברות אחרות אותו הדבר
התוכנה אינה מתקנת את הדרוש תיקון לבד אלא נותנת לך את המה שיש לתקן ושיקול דעתך
זה יורד עם הסבר מפורט כל כך - אך אין כל איזכור בארץ לפי מיטב ידעתי אולי אני טועה בעברית רק אנגלית
וזה נמצא בהורדות לכל רסיבר בניפרד שי את הפרמטרים שלו לפחות ככה זה פיוניר 83/85/86/87
בברכה
שלום לך
אני לא רוצה להיכנס לעניין מי יותר טוב ממי אלא להבהיר כי התוכנה הספציפית של פיוניר - או דומות אודנסי של אונקיו מעולה בפני עצמה - או סוני שלא נפוץ בארץ
ניתן להוריד מהאתר של החברה
1. לבצע קריאה של הכוונים באוטומטים להעביר למחשב דרך USB /בפיוניר 87 ניתן אולי דרך אלחוטי לבצע את זה לא בטוח
2. ואז נותן לך כאלו אפשריות שרק ניתן להישאר בפה פעור מה יש כל כך בסתם כוון אוטומטי או ידני - ל אפחות מ17 כוונים אוטומטים כאשר כל אחד ואחד מכוון ונותן נתון אחר
3. גם חפץ או מכשול הוא מצייר לך בכך שהוא נותן לך את כל הפרמטרים במיקום רוחב תדר שנקטע וכו
לא כל החברים כאן ממש משתמשים תוכנה זו שיש להם פיוניר או חברים אחרים שיש להם רסיברים נהדרים אחרים
לא פחות טובים למשל הדנון 4000 שהוזכר כאן
לא כל אחר ממש יודע איך להפיק תועלת ממה שתוכנה כזו או אחרת יודעת לתת לך -פרט לחברה ממש פריקים
משוגעים לדבר - שמשקעים במקרופונים טובים יותר -דוגמא אודנזי
ועם כל זה
אני מכוון /כוונתי כל רמקול בנפרד בכל ערוץ שמע בנפרד - בכל פרמט לפרמטר בנפרד - שעות של התעסקות עד שמגעים לתוצאה מיוחלת .-כלל איוקלייזר /טרים /בסים עומדים / החזרים מהקירות /כוון אחיד הפרמטרים של הצליל -דוגמא
איזון בין הפזה של הבאס למיד לטרבל שהתוכנה של פיוניר יודעת לעשות /מובנה כבר בכוונים
זה לכל ערוץ או זוג רמקולים יעודיים סראונד 7.1/9.1/5.1
רוב המחזקים ברסיברים גדולים או פרוססורים יודעים על האפשריות הגלומות בתוך המכשריים אך לצערי כמו שקרה
אצלי ממש כבר דחקתי לפינה- אין לי סבלנות חוץ מזו הראשונית שהיתה לי להתעסק עם כל מה שנאמר וניתן לעשות כוון אחד ודי לכל הסרטים
וכבר לא מעניין כוונתי את כל 6 הערוצים כל אחד כוון שונה ולמעשה משתמש
בשתיים בלבד עם פרמטרים שונים לסרטים שטנים מבחינת מיקום הסראונד ומיקום התמונה מול הסאונד
אני יודע שטיפה הרחבתי
עד עכשו לא נכנסתי לכל עניין של ויכוחים כאלו או אחרים ואין טעם בכך
זה גובל במדע שלם
ואני מאמין לאחר שכל הידע וכל הנסיון שיש לי בעניין - שהולך אחורה עוד בנושא סטראו דו ערוצי שאין כמו צליל
מאוזן פתוח חם כדי לתת חויה של שמיעה
לעניננו אין ולא כלום בין השמיע הטובה ככל שתהיה באולם הקולנוע לבין שמיעה בבית
הבית הרבה יותר טוב מכל בית קולנוע שההיתי בו לא מבחינת איכות תמונה ולא מבחינת סאונד
כאשר כל הידע של USB יורד למחשב בתוכנה אתה יכול לקבל ניתוח מעמיק של כל הפרמטרים
ואפשריות לשנות ואם אתה משנה מה אתה אמור לקבל וכל זה דרך התוכנה המופלאה הזו
רוב בעלי הרסיברים של פיונים לא בטוח כי יודעים עליה
אף אחד לא טורח לספר להם -
ואני בטוח גם בחברות אחרות אותו הדבר
התוכנה אינה מתקנת את הדרוש תיקון לבד אלא נותנת לך את המה שיש לתקן ושיקול דעתך
זה יורד עם הסבר מפורט כל כך - אך אין כל איזכור בארץ לפי מיטב ידעתי אולי אני טועה בעברית רק אנגלית
וזה נמצא בהורדות לכל רסיבר בניפרד שי את הפרמטרים שלו לפחות ככה זה פיוניר 83/85/86/87
בברכה
- SONYES
-
- חבר מביא חבר

לכל בעלי הפיוניר 83
http://www.pioneer.eu/files/support/MCA ... .01_35.pdf
http://www.pioneer.eu/uk/support/softwa ... wnload_204
לשאלתך אם מסוגל להבחין אז כן עמוד 21 גרף עליון אני ניסית עם שולחן וכורסא ואכן הראה לי הפרעה בתדרים
קראו את הכתוב זה אין ספור נתונים
לא הרבה ישתמשו בכל הגרפים ניתוח אין סופי של תדרים
ולכל החברים שמעוינים ניתן להוריד את התוכנה קומפלט + ההסברים
לקבלת כוונים איקוסטים שונים
ועם כל זה אני מכוון פרטני לפי האוזן שלי
בהצלחה
http://www.pioneer.eu/files/support/MCA ... .01_35.pdf
http://www.pioneer.eu/uk/support/softwa ... wnload_204
לשאלתך אם מסוגל להבחין אז כן עמוד 21 גרף עליון אני ניסית עם שולחן וכורסא ואכן הראה לי הפרעה בתדרים
קראו את הכתוב זה אין ספור נתונים
לא הרבה ישתמשו בכל הגרפים ניתוח אין סופי של תדרים
ולכל החברים שמעוינים ניתן להוריד את התוכנה קומפלט + ההסברים
לקבלת כוונים איקוסטים שונים
ועם כל זה אני מכוון פרטני לפי האוזן שלי
בהצלחה
- EyalR
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1024
לא נכנסתי למה יותר טוב. נכנסתי למה הכיול כולל או לא. בחנתי לאחרונה, כולל הורדת התוכנה שמסופקת בדיסק עם הרסיבר כך שלא היה צריך להתאמץ. כמו שציינתי, את אותם הנתונים ניתן להציג באפליקציה וגם על גבי הרסיבר (ברסיבר ב2D).
לא מסכים עם כל דברייך אבל זכותך ובכל מקרה העיקר שאתה מרוצה מהתוצאה.
לא מסכים עם כל דברייך אבל זכותך ובכל מקרה העיקר שאתה מרוצה מהתוצאה.
- טלHD
-
- גורו

- תגובות: 14365
מי שמרגיש מחסור בבאס אחרי כיול שפשוט יגביר את הסאב בעוד db ברסיבר עד לתוצאה הרצויה.
לא הבנתי למה זה כל כך מסובך...?
לא הבנתי למה זה כל כך מסובך...?
- מוסיקאי
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 406
SONYES שלום.
האם ידוע לך על קיומה של תוכנת עזר כזו לרסירים של ימהה?
האם ידוע לך על קיומה של תוכנת עזר כזו לרסירים של ימהה?
- SONYES
-
- חבר מביא חבר

שלום לך מוסיקאי
לא יודע על תוכנה הדומה אולי זהה לזו של פיוניר
צריך לחפור באתר החברה להסתכל במיוחד בתמיכה ובהורדות אולי יש איזה תוכנה כזו
חפש
באתר US שם יש הכל מכל אצל ימהה מפרטים כל דבר יותר מאתרים באירופה
כנס לחוברת שלך או הורד חוברת בFDF של המכשיר קל יותר לקרא ולראות מול העניים בגדול יותר נוח
כל האפשריות בדרך כלל הכל רשום אצל ימהה בפרטי פרטים -היה לי רסיבר 2090/2092
בברכה
לא יודע על תוכנה הדומה אולי זהה לזו של פיוניר
צריך לחפור באתר החברה להסתכל במיוחד בתמיכה ובהורדות אולי יש איזה תוכנה כזו
חפש
באתר US שם יש הכל מכל אצל ימהה מפרטים כל דבר יותר מאתרים באירופה
כנס לחוברת שלך או הורד חוברת בFDF של המכשיר קל יותר לקרא ולראות מול העניים בגדול יותר נוח
כל האפשריות בדרך כלל הכל רשום אצל ימהה בפרטי פרטים -היה לי רסיבר 2090/2092
בברכה